Connect with us

Καβάλα

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νέστου ο Κώστας Χιώτης

Αντιδήμαρχος-Τεχνικών-Υπηρεσιών-του-δήμου-Νέστου-ο-Κώστας-Χιώτης

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νέστου ορίστηκε ο Κώστας Χιώτης, με απόφαση του δημάρχου Σάββα Μιχαηλίδη.

Το γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο fb, όπου σημειώνει τα ακόλουθα:

Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη, για την εκ νέου εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου.

Η ανάληψη της τιμητικής θέσεως του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και η ανανέωση για Τρίτη θητεία έως 9 Ιανουαρίου του 2023 , με γεμίζει με ευθύνη, αλλά και με διάθεση για περαιτέρω προσφορά.

Ευχαριστώ θερμά τους κατοίκους της Νέστου για την επιλογή τους στο πρόσωπό μου με τη ψήφο τους την Κυριακή ,26 Μαΐου 2019. Εκείνοι ήταν που με οδήγησαν σήμερα εδώ. Τους ευχαριστώ ολόψυχα και δεσμεύομαι πως θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε όλοι μαζί.

Η θητεία μου τόσο ως Δημοτικός Σύμβουλος όσο και από τη θεσμική θέση του Αντιδημάρχου από το 2019 έως και σήμερα (άμισθος κατ επιλογή) αποτελεί ένα δημιουργικό κομμάτι της ζωής μου το οποίο οφείλω σε εσάς..

Από σήμερα συνεχίζουμε εκ νέου με την ίδια δυναμική όπως και την πρώτη ημέρα στα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν.

Τα αποτελέσματα θα τα παρακολουθείτε και θα τα αξιολογείτε.

Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε ακούραστα, αδιαπραγμάτευτα και έντιμα.

Ευχαριστώ το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας για τα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας από το 2019 έως και σήμερα.

Στην επίτευξη του στόχου για την βελτίωση της καθημερινότητας καθοριστικό ρόλο είχαν και έχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου μας επιδεικνύοντας καθημερινά επαγγελματισμό και ευσυνειδησία, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την άψογη συνεργασία μας όλο αυτό το διάστημα.

Κλείνοντας και έχοντας ως αρχή ότι οι αιρετοί που λαμβάνουν διάφορα αξιώματα, δεν πρέπει να Λησμονούν ότι έχουν κληθεί να Υπηρετήσουν τους ανθρώπους, συνεχίζουμε όλοι μαζί και κατά την διάρκεια της νέας θητείας ως αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νέστου .

Εύχομαι καλή και ευλογημένη θητεία σε όλους τους συναδέλφους αιρετούς (δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους), στα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου μας και στο σύνολο των συνεργατών.

Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Σ. Χιώτης.

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών .

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Παρουσίαση Προϋπολογισμού Πολιτών Δήμου Καβάλας

Παρουσίαση-Προϋπολογισμού-Πολιτών-Δήμου-Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα «Διαφάνεια του Προϋπολογισμού» και με την επιστημονική υποστήριξη της Έδρας Jean Monnet της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 και ώρα 19:00, με αντικείμενο την παρουσίαση του Προϋπολογισμού Πολιτών του Δήμου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση και ενεργή συμμετοχή των πολιτών και των τοπικών φορέων, αναδεικνύοντας έναν νέο τρόπο προσέγγισης του δημοτικού προϋπολογισμού: πιο κατανοητό, πιο διαφανή και πιο προσιτό στην κοινωνία.

Μέσα από την παρουσίαση, θα αναδειχθεί πώς τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Καβάλας μπορούν να μετατραπούν σε εργαλείο πληροφόρησης και λογοδοσίας προς τον πολίτη, ενισχύοντας τη δημοκρατική λειτουργία και τη συμμετοχικότητα στη λήψη αποφάσεων.

Ο Δήμος Καβάλας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους φορείς της πόλης, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να συμβάλουν στον διάλογο για έναν πιο ανοικτό και συμμετοχικό προϋπολογισμό.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και ουσιαστική συμβολή στη διαμόρφωση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και πολιτών.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Νέος Πρόεδρος της Δ. Κ. Πολυνέρου ο Απόστολος Χρόνης

Νέος-Πρόεδρος-της-Δ-Κ.-Πολυνέρου-ο-Απόστολος-Χρόνης

Ορκίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Απριλίου 2026, ενώπιον του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, ο νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πολυνέρου, Απόστολος Χρόνης.

Ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αντικατέστησε τον εκλιπόντα Πρόεδρο του οικισμού, Σάββα Παπαδόπουλο, και θα εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου (31/12/2028), προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 του νόμου 4804/2021 “Περί ορισμού αιρετών και αναπλήρωση συμβούλων και προέδρων δημοτικών κοινοτήτων”, σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο μείνει κενή η θέση του Προέδρου μιας Δημοτικής Κοινότητας, κινείται άμεσα η διαδικασία αντικατάστασής του από τους αναπληρωματικούς προέδρους ή αν δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί, όπως στην προκειμένη περίπτωση, από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης:

“Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Χρόνης θα ανταποκριθεί και στα νέα του καθήκοντα. Προ ημερών επισκεφθήκαμε μαζί την περιοχή και μιλήσαμε με τους κατοίκους του Πολύνερου του Κρανοχωρίου. Προωθούμε άμεσα λύσεις, όπως και στο παρελθόν, τόσο για τα προβλήματα της καθημερινότητας, όσο για τις βασικές υποδομές των δύο χωριών”.

Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πολυνέρου και Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης:

“Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Καβάλας για την πρόταση του να αναλάβω χρέη Προέδρου στην κοινότητα Πολύνερου. Αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή. Θέλω, για μία ακόμη φορά, να τονίσω ότι δεν αποδέχομαι την αμοιβή του Προέδρου. Τα χρήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες της κοινότητας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Θεόδωρος Μουριάδης: Οι εργασίες αποκατάστασης στην Καλαμίτσα θα γίνουν

Θεόδωρος-Μουριάδης:-Οι-εργασίες-αποκατάστασης-στην-Καλαμίτσα-θα-γίνουν

“Θα προχωρήσουμε σε εργασίες κι όποιος θέλει να με καταγγείλει ας το κάνει / Δεν είναι μόνο η ακτή της Καλαμίτσας αλλά και η ακτή του Περιγιαλίου όπου υπάρχουν ζημιές οι οποίες πρέπει να διορθωθούν”

«Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν στις παραλίες της Καβάλας, θα γίνουν…», τονίζει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης, με αφορμή την συμφωνία του Δήμου Καβάλας με την ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα.
Την έγκριση της συμφωνίας του Δήμου με την ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα, θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης αναφερόμενος στο θέμα, σημείωσε ότι θα ακολουθήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.
«Έχουμε στείλει την αποδοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο με κάποιες παρατηρήσεις που έχουν κάνει οι παρατάξεις όπως αυτή του κ. Εριφυλλίδη, του κ. Χρυσανίδη και της κ. Ιωσηφίδου, αν και δεν πρόκειται για παρατηρήσεις οι οποίες μπορούν να αλλάξουν την απόφαση. Έτσι τώρα βρισκόμαστε σε αναμονή για την αποδοχή της ΕΤΑΔ ώστε να υπογράψουμε την συμφωνία και να κάνουμε τα σχέδια μας για το μέλλον» τόνισε.

«Αν θέλει να με καταγγείλει ας το κάνει…»

Παράλληλα όμως ο Δήμος Καβάλας ξεκινά εργασίες αποκατάστασης για την ακτή, για τις οποίες ο κ. Μουριάδης δήλωσε πως «έχουμε ήδη ζητήσει να γίνουν οι μελέτες λόγω της κίνησης που υπάρχει στις ακτές καθώς και της έκτακτης ανάγκης που υπάρχει στα Τενάγη των Φιλίππων, ώστε να γίνουν οι αναθέσεις και να αποκατασταθούν οι ζημιές. Φυσικά δεν είναι μόνο η ακτή της Καλαμίτσας αλλά και η ακτή του Περιγιαλίου όπου υπάρχουν ζημιές οι οποίες πρέπει να διορθωθούν. Σε αυτό το σημείο να τονίσω πως υπάρχει κάποιος δημοσιογράφος, ο οποίος κοιμάται και ξυπνάει με το όνομα «Μουριάδης» και δηλώνει πως στην περίπτωση που προχωρήσουμε σε εργασίες χωρίς να έχουμε πρώτα υπογράψει την σύμβαση, θα με καταγγείλει. Εγώ τις εργασίες θα τις κάνω. Η σύμβαση ούτως ή άλλως θα υπογραφεί, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κάνουμε τις εργασίες. Αν θέλει να με καταγγείλει, ας το κάνει και ας πει στους Καβαλιώτες ότι αυτοί είναι που δεν αφήνουν να γίνει το έργο. Οι τύποι αυτοί οι οποίοι κάθε πρωί ξεφουρκίζουν με το τι κάνει ο Δήμος, με τα ψέματα και τις υπερβολές τους προσπαθούν να υποβαθμίσουν τόσο το όνομα μου όσο και -το βασικότερο- την τιμή μου. Έτσι λοιπόν τους τα γυρίζω στα μούτρα και ζητώ συγνώμη για την έκφραση αλλά έχω έρθει στα όρια μου».

Χρονοδιάγραμμα 3 ετών

Κλείνοντας ο κ. Μουριάδης, πρόσθεσε πως οι εργασίες στην Καλαμίτσα θα ξεκινήσουν από μια εμβαλωματική παρέμβαση στα αποδυτήρια, ξεκινώντας όμως με ένα μικρό τοιχίο το οποίο πρέπει να φτιαχτεί. «Σε ότι αφορά τις καμπίνες, θα αποκατασταθεί ένα μέρος τους με το υπόλοιπο να παραμένει κλειστό και από εκεί και πέρα σε συνεννόηση και με την ΕΤΑΔ θα προχωρήσουμε σε γκρέμισμα κάποιων από αυτές καθώς δεν χρειάζονται τόσες πολλές. Αυτό που θα κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε χημικές τουαλέτες μέχρι να κατασκευαστούν οι μόνιμες. Το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσουμε θα διαρκέσει περίπου 3 χρόνια ώστε να ολοκληρώσουμε όλες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις. Επίσης κύριο μέλημα μας μετά την υπογραφή, είναι η αποκατάσταση του «Όστρια» ώστε να μπορέσει ο Δήμος Καβάλας να το ενοικιάσει και να έχει κάποια μισθώματα» όπως ανέφερε καταληκτικά.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα