Connect with us

Καβάλα

Ανοίγει σύντομα τις πύλες του το Κλειστό της Ελευθερούπολης 

Ανοίγει-σύντομα-τις-πύλες-του-το-Κλειστό-της-Ελευθερούπολης 

Χρήστος Μποσμπότης: Μετατρέψαμε σε σύγχρονη μια κατασκευή της δεκαετίας του ’80 / Στις 900 θέσεις θα φτάνει η χωρητικότητα του κλειστού γυμναστηρίου / Τα χρώματα εξωτερικά παραπέμπουν σε Μπαρτσελόνα

Ολοκληρώνονται οι δοκιμές ηλεκτροδότησης, καθώς επίσης και όλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και του συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτηρίων (building emergency management systems), του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης.

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, ο οποίος εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα το γυμναστήριο θα ανοίξει τις πύλες του αρχικά μόνο για προπονήσεις ακαδημιών και αθλουμένων της περιοχής.

«Παραλάβαμε μια κατασκευή της δεκαετίας του ’80 και έπρεπε να την μετατρέψουμε σε σύγχρονη…»

«Είμαστε στην τελική ευθεία λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης. Ένα πολυσύνθετο έργο που κράτησε γύρω στα δυο χρόνια, γιατί παραλάβαμε μια κατασκευή της δεκαετίας του ’80 και έπρεπε να την μετατρέψουμε σε σύγχρονη. Έγινε επέκταση και δημιουργήθηκαν 600 νέες θέσεις και πλήρης ενεργειακή αναβάθμιση όλου του κτηρίου. Γίνονται οι τελικές δοκιμές για να δούμε πιθανές αστοχίες υλικών ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκύψει. Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορέσει να δοθεί στα μικρά παιδιά περισσότερο, στις ακαδημίες, αλλά και σε όλους τους αθλούμενους της περιοχής, για προπόνηση σε πρώτη φάση», τόνισε σχετικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου. 

Στις 900 θέσεις θα φτάνει πλέον η χωρητικότητα του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης

«Οι επίσημοι αγώνες θα αργήσουν λίγο, καθώς περιμένουμε τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και κάποια άλλα επιπλέον που θα γίνουν εκτός του έργου, όπως είναι η προμήθεια νέου φωτεινού πίνακα, η προμήθεια πλαστικών καθισμάτων σε όλες τις κερκίδες και όλα αυτά θα καθυστερήσουν για λίγες ημέρες ακόμη την διεξαγωγή των επίσημων αγώνων. Όμως για τις προπονήσεις πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι για να αρχίσουν αν όλα πάνε καλά κι όλες οι δοκιμές κυλήσουν καλά. Με την επέκταση η χωρητικότητα φτάνει πλέον στις 900 θέσεις με τα καθίσματα. Μακάρι να είναι τόσο ενδιαφέροντες οι αγώνες και να γεμίζουν αυτές οι 900 θέσεις που θα δημιουργηθούν», σημείωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο Χρήστος Μποσμπότης.

Εντυπωσιακός ο φωτισμός εσωτερικά και εξωτερικά του γυμναστηρίου

Όσον αφορά το αποτέλεσμα με τον νέο ηλεκτροφωτισμό, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου επισήμανε: «Είναι πολύ εντυπωσιακός και εξωτερικά και εσωτερικά. Να ξεκινήσουμε από το εσωτερικό, όπου ο φωτισμός είναι led, είναι ξεκούραστος για τους αθλητές, καθώς είναι πλευρικός. Στο κέντρο της αίθουσας δεν υπάρχει φωτισμός είναι στους πλαϊνούς τοίχους, γιατί στους αγώνες του μπάσκετ και του βόλεϊ που χρειάζεται να σηκώσει ψηλά το κεφάλι ο αθλητής να μην τον τυφλώνουν οι προβολείς. Υπάρχει μέχρι και αυτή η πρόβλεψη. Το δε εξωτερικό του γυμναστηρίου είναι πραγματικά εντυπωσιακό και με τα χρώματα που παραπέμπουν σε Μπαρτσελόνα είναι καταπληκτικό γύρω – γύρω κι ο φωτισμός δίνει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα και στην είσοδο της πόλης μας θα υπάρχει αυτό το κόσμημα. Επίσης προβλέπεται πλήρης ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση εξωτερικά, όπως και θέσεις Α.Μ.Ε.Α. Όλα αυτά θα γίνουν στη συνέχεια. Η μεγάλη πίεση είναι να ξεκινήσουν οι προπονήσεις και σιγά – σιγά λειτουργώντας θα δούμε και τις όποιες ελλείψεις που θα αντιμετωπιστούν όλες». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Φύτευση χρυσάνθεμων στη νησίδα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης

Φύτευση-χρυσάνθεμων-στη-νησίδα-της-οδού-Χρυσοστόμου-Σμύρνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αισθητικής και περιβάλλοντικής αναβάθμισης της νησίδας στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Πράσινου, Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας, Κυριάκου Σταυρίδη και του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Πρασίνου, Κώστα Δουκίδη.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της εν λόγω υπηρεσίας, αφού φρόντισαν για την αποξήλωση των παλιών πυράκανθων, την απομάκρυνση των ριζών, τη λίπανση και την αναμόχλευση του εδάφους σε μικρό βάθος, προχώρησαν στην εγκατάσταση νέου ποτιστικού συστήματος και στη φύτευση χρυσάνθεμων.
Τις ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προαναφερθείσα παρέμβαση στην περιοχή, με την τοποθέτηση pom pom και τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας, αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Προσφορά δύο καμερών από τον Δήμο Καβάλας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Προσφορά-δύο-καμερών-από-τον-Δήμο-Καβάλας-στην-Πυροσβεστική-Υπηρεσία

Στην προφορά δύο καμερών προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2026 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να ενισχύσει το δύσκολο έργο που επιτελεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών.

Για την παραλαβή των καμερών επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καβάλας ο Διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μουριάδη για τη δωρεά, τόνισε χαρακτηριστικά πως “οι δύο κάμερες θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με απώτερο στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό επικίνδυνων περιστατικών. Η προσφορά του Δήμου Καβάλας είναι και μια αναγνώριση της μάχης που δίνουν οι συνάδελφοι μου στην πρώτη γραμμή” και συμπλήρωσε “αυτοί σε σταθερή βάση αναδεικνύουν το σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή μας”.

Ο κ. Μουριάδης από την πλευρά σημείωσε ότι “η δωρεά δύο καμερών είναι το ελάχιστο που μπορούμε για την προσφορά Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας τόσο στη δική μας επικράτεια, όσο και σε όλη την Π.Ε. Καβάλας. Δεν αναφέρομαι μόνον στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της, αλλά και στον άριστο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων την ώρα της κατάσβεσης. Οι πυροσβέστες της Καβάλας έχουν επιδείξει πως είναι ικανότατοι και ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε την προστασία μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: Ο Δήμαρχος Καβάλας κάνει ό,τι μπορεί για να ΜΕΙΩΣΕΙ τις θέσεις στάθμευσης

Μάκης-Παπαδόπουλος:-Ο-Δήμαρχος-Καβάλας-κάνει-ό,τι-μπορεί-για-να-ΜΕΙΩΣΕΙ-τις-θέσεις-στάθμευσης

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Δήμαρχος Καβάλας δήλωσε ότι στο πάρκινγκ ΡΟΔΟΠΗ και στο πάρκινγκ κοντά στην πλατεία Καπνεργάτη θα έχουμε Ή υπέργειο πάρκινγκ Ή υπόγειο πάρκινγκ.

Και μάλιστα, ετοίμασε και αναθεώρηση του Πολεοδομικού Σχεδίου για να το κάνει, χωρίς φυσικά να ρωτήσει κανέναν…

Εμείς πάλι λέμε κάτι πιο απλό: ΚΑΙ υπέργειο πάρκινγκ ΚΑΙ υπόγειο πάρκινγκ στη ΡΟΔΟΠΗ και στην πλατεία Καπνεργάτη. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί να έχουμε ή το ένα ή το άλλο. Θέλουμε και το ένα και το άλλο.

Και οι λόγοι που το θέλουμε είναι πολύ απλοί:

1) Αν έχουμε μόνο υπέργειο πάρκινγκ, οι νόμιμες θέσεις θα είναι 120 περίπου για το πάρκινγκ ΡΟΔΟΠΗ και 70 περίπου για το πάρκινγκ στην πλατεία Καπνεργάτη.

Αν έχουμε και υπόγειο και υπέργειο πάρκινγκ, οι θέσεις θα είναι περισσότερες, από 300 έως 500 για κάθε ένα από τα πάρκινγκ αυτά (ΡΟΔΟΠΗ – πλατεία Καπνεργάτη).

2) Αν έχουμε μόνο υπέργειο πάρκινγκ στη ΡΟΔΟΠΗ, καταργείται μόνιμα η βιοκλιματική αναβάθμιση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εκεί επί διοικήσεων Σιμιτσή και Τσανάκα και κόστισε 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη το βιοκλιματικό υλικό που είχε επιστρωθεί στην οδό Βενιζέλου εξαφανίστηκε…

Με μία εγκατάσταση υπέργειου και υπόγειου πάρκινγκ, όπως έχουμε προτείνει εμείς ως παράταξη, μπορούμε να βάλουμε πράσινο στην οροφή της εγκατάστασης και να διατηρήσουμε τη βιοκλιματική αναβάθμιση.

Η Καβάλα χρειάζεται περισσότερες θέσεις στάθμευσης, ασφαλτοστρωμένους δρόμους, αλλά και πράσινο, προσβάσιμα και άνετα πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, και καλύτερη καθημερινότητα, χωρίς θυμωμένους οδηγούς και πεζούς.

Χρειάζεται λύσεις με ισορροπία, όχι μονόπλευρες με ιδεοληψίες και εμμονές εναντίον των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα