Connect with us

Οικονομία

Ανεπαίσθητες αυξήσεις στις τιμές των εορταστικών γλυκισμάτων

Ανεπαίσθητες-αυξήσεις-στις-τιμές-των-εορταστικών-γλυκισμάτων

Στα περσινά σχεδόν επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν οι τιμές για τα παραδοσιακά γλυκίσματα της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο αντιπρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Καβάλας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Θωμάς Χατζούλης.

«Παρότι έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι πρώτες ύλες και η ενέργεια τον τελευταίο χρόνο, οι αυξήσεις των τιμών στα εποχικά προϊόντα μας, όπως είναι τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, αλλά και οι βασιλόπιτες, είναι πολύ μικρές. Υπάρχουν αυξήσεις, αλλά όχι σε βαθμό άξιο αναφοράς», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Χατζούλης.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά μπορούμε τις τιμές μας, ώστε και οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για τις γιορτές…»

«Οι τιμές είναι πολύ κοντά στα περσινά επίπεδα. Για παράδειγμα κάτι που έκανε πέρυσι 12 ευρώ, μπορεί να πάει φέτος το πολύ στα 13 ευρώ. Προσπαθούμε κι εμείς από τη μεριά μας να κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά μπορούμε τις τιμές μας, ώστε και οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για τις γιορτές κι εμείς να δουλέψουμε περισσότερο», συμπλήρωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο αντιπρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Καβάλας.

Εκτός εορταστικού καλαθιού του νοικοκυριού μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Να σημειωθεί ότι από το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου, θα εξαιρεθούν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, ενώ θα περιλαμβάνονται οι βασιλόπιτες και τα τσουρέκια.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία.

«Δεν διαπιστώνω σοβαρή μείωση της κίνησης σε σχέση με το 2021. Το θέμα μας όμως είναι το κόστος γενικότερα…»

 Ερωτηθείς αναφορικά με το αν υπάρχει μείωση της κίνησης στους φούρνους, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ο Θωμάς Χατζούλης απάντησε: «Δεν διαπιστώνω σοβαρή μείωση της κίνησης σε σχέση με το 2021. Το θέμα μας όμως είναι το κόστος γενικότερα, τόσο για τα νοικοκυριά, όσο και για τις επιχειρήσεις. Δεν έχουμε μειωμένους τζίρους, αλλά έχουμε αυξημένα έξοδα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα μας».

«Παρά το αυξημένο κόστος λειτουργίας των καταστημάτων μας, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν έχει επηρεαστεί σε καμιά περίπτωση η ποιότητα των προϊόντων μας…»

 Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Καβάλας, ξεκαθάρισε ότι «παρά το αυξημένο κόστος λειτουργίας των καταστημάτων μας, οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν έχει επηρεαστεί σε καμιά περίπτωση η ποιότητα των προϊόντων μας, τουλάχιστον στα δικά μου καταστήματα.  Φαντάζομαι έτσι λειτουργούν και οι συνάδελφοι μου. Ο καταναλωτής έχει αντίληψη για το αν τα προϊόντα είναι καλής ποιότητας ή όχι. Αυτός είναι ο κριτής μας».

«Παραδοσιακά η κορύφωση της κίνησης στα αρτοποιεία και στα ζαχαροπλαστεία είναι δυο με τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αντίστοιχα…»

 Τέλος, όσον αφορά το πότε αναμένεται η κορύφωση της κίνησης στα αρτοζαχαροπλαστεία στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ο αντιπρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Καβάλας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, σημείωσε: «Παραδοσιακά η κορύφωση της κίνησης στα αρτοποιεία και στα ζαχαροπλαστεία είναι δυο με τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αντίστοιχα. Τα καταστήματά μας θα είναι ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια των εορτών και με το ανάλογο ωράριο, που είναι υπεραρκετό για να κάνουν όλοι οι συμπολίτες μας τα ψώνια που θέλουν».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οικονομία

Αναμένεται περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών στα υγρά καύσιμα

Αναμένεται-περαιτέρω-αποκλιμάκωση-των-τιμών-στα-υγρά-καύσιμα

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των τιμών στα υγρά καύσιμα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα αναμέμεται και νέα μείωσή τους, στην περίπτωση που οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

«Σαφώς υπάρχει μία αποκλιμάκωση των τιμών και το ζητούμενο είναι αυτή να διατηρηθεί, να σταθεροποιηθεί για να μπούμε σε μία κανονικότητα και να έχουμε σωστές τιμές και στα καύσιμα και σε ό,τι επηρεάζεται από αυτά», ανέφερε σε δηλώσεις του για το θέμα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος. 

Αισιόδοξο το ότι η τιμή του αργού πετρελαίου είναι κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι

«Προς το παρόν όμως απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα το αργό πετρέλαιο κυμαίνεται κάτω από τα 80 δολάρια του βαρέλι και αυτό είναι κάτι εισιόδοξο. Σίγουρα αυτό που μένει να ευχηθούμε είναι αυτό να διατηρηθεί, ώστε τις επόμενες ημέρες να δούμε περαιτέρω αποκλιμάκωση στις τιμές των υγρών καυσίμων στις αντλίες των πρατηρίων. Η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας έχει πέσει πολύ κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο και περίπου στα 1,65 είναι η τιμή του πετρελαίου κίνησης», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Πούλος.

Πρέπει να συνεχιστεί η επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης

«Μένει να δούμε εάν η κυβέρνηση θα διατηρήσει την επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης, κάτι που θα ξεκαθαριστεί τις επόμενες ημέρες γιατί στο τέλος του μήνα λήγει αυτή η επιδότηση. Ευχή όλων είναι να διατηρηθεί η επιδότηση, ώστε να υπάρχει μία ανακούφιση κυρίως στους επαγγελματίες που το πετρέλαιο γι’ αυτούς είναι το μεγαλύτερο έξοδο, έτσι ώστε να πάρουν και μία ανάσα. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Εύσημα από τους ευρωπαίους για το εργοστάσιο λιπασμάτων της Καρβάλης

Εύσημα-από-τους-ευρωπαίους-για-το-εργοστάσιο-λιπασμάτων-της-Καρβάλης

Θεοδώρα Κουλουρά: Eνδιαφέρουσες και πρωτοπόρες παρουσιάσεις στο σεμινάριο για την λιπασματοπαραγωγή και την ασφάλειά της / Ο κ. Λαυρεντιάδης έχει επενδύσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, επιδιώκοντας να αναδείξει μία μεγάλη και ιδιαίτερα πρωτότυπη και τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία

Για την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το τριήμερο σεμινάριο του Συνδέσμου Λιπασματοπαραγωγών Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, η γενική διευθύντρια της Kavala Solutions, Θεοδώρα Κουλουρά.

«Το τριήμερο σεμινάριο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/6) με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι σύνεδροι έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και μπορώ να πω ενθουσιασμένοι, τόσο από τις εργασίες του σεμιναρίου, όσο και από τις επισκέψεις τους στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπως και στην πόλη της Καβάλας όπου τους φιλοξενήσαμε για το επίσημο δείπνο μας», ανέφερε αρχικά η κ. Κουλουρά. 

Eνδιαφέρουσες και πρωτοπόρες παρουσιάσεις, σχετικά με τα θέματα της λιπασματοπαραγωγής και της ασφάλειας σε αυτή

«Οι σύνεδροι, οι οποίοι ήταν από όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι περισσότεροι ερχόταν για πρώτη φορά στην Καβάλα. Κάποιοι από αυτούς είχαν έρθει στην Ελλάδα αλλά όχι στην περιοχή μας και μπορώ να πω ότι έμειναν ενθουσιασμένοι, καθώς γνώρισαν για πρώτη φορά την περιοχή μας. Από την πλευρά των εργασιών μπορώ να πω ότι είχαμε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, πολύ πρωτοπόρες παρουσιάσεις, σχετικά με τα θέματα της λιπασματοπαραγωγής και της ασφάλειας σε αυτή. Συμμετείχαν οι τεχνικοί διευθυντές από τα εργοστάσια των λιπασματοπαραγωγών χωρών. Ήταν ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου οι τεχνικές παρουσιάσεις που έγιναν και βέβαια αναλύθηκαν πολύ διεξοδικά οι τεχνικές διεργασίες που εφαρμόζουμε εμείς στο εργοστάσιο μας στην Νέα Καρβάλη, οι οποίες πραγματικά ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες για πάρα πολλά από τα πράγματα που εφαρμόζουμε», πρόσθεσε στη συνέχεια η κ. Κουλουρά. 

Αυτοί οι άνθρωποι είδαν ότι στην περιοχή της Καβάλας υπάρχει μία πολύ αξιόλογη βιομηχανία, που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον τεχνικό κόσμο της λιπασματοβιομηχανίας

«Είχαν απορίες, μιλήσαμε, αναλύσαμε πολύ διεξοδικά όλα όσα κάνουμε και έμειναν πολύ ευχαριστημένοι για το πόσο ανοιχτοί ήμασταν σε όλες αυτές τις ερωτήσεις που έθεσαν. Το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο σεμινάριο γίνεται στην Καβάλα μπορεί να αναδείξει ουσιαστικά και την θέση της λιπασματοβιομηχανίας μας σε όλη την Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτοί οι άνθρωποι είδαν ότι στην περιοχή της Καβάλας υπάρχει μία πολύ αξιόλογη βιομηχανία, που είναι ευρωπαϊκού επιπέδου για να μην πω διεθνούς επιπέδου, που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον τεχνικό κόσμο της λιπασματοβιομηχανίας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον ιδιοκτήτη της εταιρείας που έχει επενδύσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, στον κ. Λαυρεντιάδη, ο οποίος θέλει να την αναδείξει σαν μία μεγάλη και ιδιαίτερα πρωτότυπη και τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία στον χώρο της λιπασματοβιομηχανίας, όχι σε ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της η γενική διευθύντρια της Kavala Solutions. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Ίσως μειωθούν οι τιμές των υγρών καυσίμων στο τέλος της εβδομάδας

Ίσως-μειωθούν-οι-τιμές-των-υγρών-καυσίμων-στο-τέλος-της-εβδομάδας

Σημάδια αποκλιμάκωσης δείχνουν τις τελευταίες ημέρες οι τιμές των υγρών καυσίμων, λόγω της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου.

«Υπάρχει μια αισιόδοξη νότα στο αργό πετρέλαιο, καθώς έχουμε μία μεγάλη πτώση της τελευταίες ημέρες με την ανακοίνωση της συμφωνίας, αλλά το ζητούμενο είναι αυτό να διατηρηθεί», ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος. 

Κοντά στα 1,96 περίπου η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας, ενώ του πετρελαίου κίνησης είναι κοντά στα 1,65

«Θέλουμε να υπάρχει μία σταθερότητα και να δούμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες μία σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών του αργού πετρελαίου, ώστε να δούμε καλύτερες τιμές και στις αντλίες και να σταματήσει αυτό το αλαλούμ με τις μεγάλες αυξήσεις που είχαμε τους τελευταίους μήνες που κυριολεκτικά έχουν αναστατώσει όλη την αγορά. Η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας είναι κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο, κοντά στα 1,96 περίπου, ενώ του πετρελαίου κίνησης είναι περίπου κοντά στα 1,65 με την επιδότηση των 15 λεπτών», πρόσθεσε ο κ. Πούλος.

Αν διατηρηθούν αυτές οι τιμές, στο τέλος αυτής της εβδομάδας με αρχές της επόμενης θα είναι σημαντική η αποκλιμάκωση

«Ας ελπίσουμε στο τέλος του μήνα να έχουμε μεγάλη αποσυμπίεση των τιμών, ώστε να φτάσουμε σε καλά επίπεδα και να μη χρειάζονται οι επιδοτήσεις του κράτους. Στόχος είναι να υπάρχει διάρκεια σ’ αυτό και μία σταθερότητα, καθώς οι τιμές είχαν γίνει ασανσέρ και κινούνταν με βάση τις ανακοινώσεις. Οπότε χρειάζεται η παγκόσμα αγορά μία σταθερότητα, ώστε να δούμε αποκλιμάκωση των τιμών και σε πάρα πολλούς άλλους τομείς εκτός των καυσίμων. Στα πρατήρια των πόλεων οι καταναλωτές θα δουν τις μειώσεις των τιμών πολύ πιο σύντομα στα μέσα με τέλη της εβδομάδας που διανύουμε, κυρίως στο πετρέλαιο κίνησης, λίγο λιγότερο στην αμόλυβδη. Αν διατηρηθούν αυτές οι τιμές, στο τέλος αυτής της εβδομάδας με αρχές της επόμενης θα είναι σημαντική η αποκλιμάκωση», υπογράμμισε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα