Connect with us

Περιφέρεια

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Οδικά έργα, δρομολογούνται και υλοποιούνται  με συνέπεια»

Χριστόδουλος-Τοψίδης:-«Οδικά-έργα,-δρομολογούνται-και-υλοποιούνται -με-συνέπεια»

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, επισκέφτηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο και τους Περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Καβάλας, κάποια από τα οδικά έργα, τα οποία η Περιφέρεια ΑΜΘ θα εντάξει στην σχετική πρόσκληση του ΠΕΠ ΑΜΘ.

Επίσης ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον δρόμο στο Μυρτόφυτο, ο οποίος ανακατασκευάστηκε και ασφαλτοστρώθηκε.

Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν:

 • Το οδικό έργο από τη δυτική έξοδο του Παληού έως τη Ν. Ηρακλείτσα, όπου εκεί προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων, δυο κυκλικών κόμβων και διαχωριστικής νησίδας. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν σκοπό να αναβαθμίσουν την οδική ασφάλεια στην περιοχή, τόσο για τους ξένους επισκέπτες, όσο και για τους μόνιμους κατοίκους.
 • Τον χώρο κατασκευής του εκτελούμενου έργου στην θέση «ΚΑΡΟΛΙΝΑ»καθώς σε εκείνο το σημείο θα κατασκευαστεί οδικός κόμβος για να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας αλλά και να διευκολυνθούν οι οδηγοί στην πρόσβαση, τόσο προς το λιμάνι της Ν. Περάμου, όσο  προς την Εγνατία Οδό.
 • Το έργο βελτίωσης της οδού, από το σημείο που βρίσκεται το πρατήριο «Σφόλια» μέχρι και τον ανισόπεδο κόμβο του Ελαιοχωρίου, όπου εκεί οι απαλλοτριώσεις είχαν ολοκληρωθεί επί της προηγούμενης θητείας του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου. Ένα έργο πολύ σημαντικό για τον τουρισμό καθώς θα διευκολύνει την πρόσβαση και στην διάσημη, ανά τον κόσμο, παραλία των Αμμολόφων, αλλά και ένα έργο που συνδέεται με την παράκαμψη του Ελαιοχωρίου, κατά την προηγούμενη θητεία – &
 • το έργο ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης του δρόμου στο Μυρτόφυτο, το οποίο αποτελεί την συνέχεια των προηγούμενων έργων. Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο δρόμο βρίσκονται τα συσκευαστήρια από τα οποία εξάγονται εκατομμύρια κιλά επιτραπέζια σταφύλια σε όλη την Ευρώπη.

Τι προσφέρει η συνολική αυτή οδική παρέμβαση στα δυτικά της Π.Ε. Καβάλας. Απαριθμούμε τα οφέλη:

 • Αναδεικνύει και διευκολύνει στην πρόσβαση στην Ν Ηρακλείτσα, Ν. Πέραμο, Ελαιοχώρι, Ελευθεραί, Μυρτόφυτο και τη Φωλιά,  γνωστοί οικισμοί για την φυσική τους ομορφιά,
 • Εξυπηρετεί τις παραγωγικές μονάδες της περιοχής – κατά κύριο λόγο τα συσκευαστήρια-,  αφού η συγκεκριμένη περιοχή της Καβάλας είναι το μεγαλύτερο εξαγωγικό κέντρο επιτραπέζιων σταφυλιών στην Ελλάδα. Από το Μυρτόφυτο και τη Φωλιά, ξεκινάνε εκατομμύρια κιλά σταφυλιών για να κατακλύσουν τις αγορές του εξωτερικού, με τα σημαντικό οφέλη που προσφέρει αυτή η δραστηριότητα τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική οικονομία.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το έργο αυτό το εκτέλεσε η Π.Ε. Καβάλας και το επέβλεψε η Τεχνική Υπηρεσία Καβάλας στο Μυρτόφυτο καταναλώθηκαν περισσότερα από 7.500 τετραγωνικά ασφάλτου.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί για τον οικισμό του Παληού και οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης των έργων από το Δήμο Καβάλας, θα ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός σύγχρονου άξονα που θα διαθέτει:

 • Οδική ασφάλεια.
 • Θα παρέχει σύγχρονες συνθήκες οδήγησης
 • Θα μειώνει την περιβαλλοντική  όχληση.
 • Θα εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι πολίτες και οι τουρίστες.

«Κάθε υπόσχεση πού δίνουμε την τηρούμε» επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Τοψίδης προσθέτοντας ότι «αυτό έχουμε επιλέξει να είναι η κεντρική ιδέα που θέλουμε να χαρακτηρίζει την δική μας διοίκηση στην Περιφέρειας ΑΜΘ. Είναι γεγονός ότι όταν προεκλογικά επισκέφτηκα την περιοχή, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους, είχα συνομιλία με τους κατοίκους της περιοχής και μου επισήμαναν την πολύ άσχημη κατάσταση του δρόμου, την οποία διαπίστωσακαι ο ίδιος, γι’ αυτό και δεσμεύτηκα ότι η βελτίωση της θα ήταν από τα πρώτα έργα που θα δρομολογούσα με την ανάληψη των καθηκόντων μου στην διοίκηση.

Είναι χαρακτηριστικό της εγκατάλειψης της περιοχής το γεγονός ότι κανένα έργο δεν έγινε στην περιοχή κατά την θητεία 2019 – 2023 και γι’ αυτό ερχόμαστε σήμερα με χαρά αλλά και ικανοποίηση, να παραδώσουμε ένα έργο που συμβάλει τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια, στη διευκόλυνση των εξαγωγών και την ανάδειξη μιας τουριστικής περιοχής όμορφης και ξεχωριστής που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα».

Ακολούθως ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι «Όπως τόνισε και ο κ. Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης πρέπει να είμαστε συνεπείς σε ότι υποσχόμαστε, γι’ αυτό αν και υπάρχουν περιορισμένοι πόροι αλλά και προσπερνώντας το γεγονός ότι εμείς δεν καταρτίσαμε,  ούτε τον προϋπολογισμό,ούτε και το Τεχνικό Πρόγραμμα, καταφέραμε να υλοποιήσουμε σημαντικές οδικές παρεμβάσεις, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν από την προηγούμενη διοίκηση. Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει, για να προσφέρουμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους και τις οικονομικές και εξαγωγικές δραστηριότητες της περιοχής. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι  με αυτές τις παρεμβάσεις επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις πολιτών και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αποδεικνύοντας συνεχώς με έργα ότι είμαστε συνεπείς στις εξαγγελίες μας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Διεθνής συνάντηση εθνικών ομάδων Ελλάδας – Κύπρου Κ-18

Διεθνής-συνάντηση-εθνικών-ομάδων-Ελλάδας-–-Κύπρου-Κ-18

Ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου και την Πέμπτη 1 Αυγούστου του 2024 στο Δημοτικό Στάδιο Ελευθερούπολης.
Για την εκδήλωση παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με τον Εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού και Απασχόλησης Στέλιο Ιγνατιάδη και παρόντα τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Καινοτομίας Αλέξανδρο Ιωσηφίδη. Στην διοργάνωση με το τίτλο «Διεθνής συνάντηση εθνικών ομάδων Ελλάδας – Κύπρου Κ18» θα μετέχουν 74 Έλληνες αθλητές, 74 Κύπριοι αθλητές, 66 αθλητές από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και 36 επίλεκτοι αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα.
Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι «Η Περιφέρεια ΑΜΘ επαναδραστηριοποιείται στηρίζοντας αθλητικές διοργανώσεις μετά από πολλά χρόνια. Η επιλογή της διοίκησης και του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, είναι η Περιφέρεια ΑΜΘ να είναι παρούσα. Δυστυχώς στην ΑΜΘ διακρατική αθλητική συνάντηση έχει να λάβει χώρα από το μακρινό 1982. Θέλουμε και να προτρέψουμε τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γι’ αυτό ευελπιστούμε η διοργάνωση αυτή να αποτελέσει μια βάση συνεργασίας και για επόμενες αθλητικές διοργανώσεις». Με τη σειρά του ο κ. Ιγνατιάδης υπογράμμισε ότι «αυτή η διοργάνωση είναι στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή. Επίσης να σημειώσουμε ότι στην διοργάνωση συμμετέχει και ο Δημος Παγγαίου».
Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου ήταν επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων και Ταμία Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ κ. Ιωάννης Λιούμπας, καθώς και ο Βασίλης Ιορδανίδης πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν αθλήτριες και αθλητές της Καβάλας που έχουν διακριθεί σε πρόσφατα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου, από τους συλλόγους του ΟΚΑΚ και τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ».
Οι αθλητές που βραβεύτηκαν είναι:

Από τον ΟΚΑΚ

1) Δεϊρμεντζίδης Γεώργιος
2η θέση στα 300 μ. εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγοριών Κοριτσιών Κ16
2) Σιδερίδης Αβραάμ
2η θέση στα 600 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγοριών Κοριτσιών Κ16
3) Κεραμιδά Ηλιάνα
3η θέση στα 2000 μ.στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγοριών Κοριτσιών Κ16

Από τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ».

1) Τσερκέζη Αλίκη
1η θέση στα 150 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγοριών Κοριτσιών Κ16
2) Κελεκτσόγλου Συμεών
3η θέση στο τετραπλούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγοριών Κοριτσιών Κ16
4) Τσερκέζη Ιωάννα
1η θέση στην Σκυταλοδρομία 4×100 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18

Η ομάδα σκυταλοδρομίας του Όμιλου Κλασσικού Αθλητισμού «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ».

Τσερκέζη Αλίκη
1η θέση στην Σκυταλοδρομία 4×100 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18

Δερβεντζή Κλειώ
1η θέση στην Σκυταλοδρομία 4×100 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18

Κοτάνη Μελπομένη
1η θέση στην Σκυταλοδρομία 4×100 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Τρία drones θα επιτηρούν Δάση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Τρία-drones-θα-επιτηρούν-Δάση-της-Περιφέρειας-ΑΜΘ
 • Χριστόδουλος Τοψίδης: «Προτεραιότητα μας, ο εξοπλισμός της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και για το λόγο αυτό θα γίνει δαπάνη 10 εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ»

Τρία ολοκληρωμένα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) θα συνδράμουν πλέον στην προσπάθεια πρόληψης πυρκαγιών στην επικράτεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Τα drones θα επιτηρούν στην ΠΕ Έβρου σε περιοχές του Δήμου Σουφλίου (με έδρα το στρατόπεδο Παρασκευούδη στο Μεγάλο Δέρειο), το νησί της Θάσου (με έδρα στο Κάστρο) και περιοχές της ΠΕ Ροδόπης στο Δήμο Αρριανών (με έδρα στο Δημοτικό Σχολείο Οργάνης).

Παράλληλα, «μέσω των drones θα λαμβάνονται τοπογραφικές πληροφορίες και πληροφορίες για τον καιρό, συμβάλλοντας στην καλύτερη λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση τυχόν συμβάντων» εξήγησε ο κ. Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας και την προτεραιότητα που δίνει η Διοίκηση στην προστασία του φυσικού πλούτου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Χουβαρδάς και ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Ζυθοποίας Μακεδονίας – Θράκης (Βεργίνα) κ. Νίκος Μπήλιος.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία χρήσης των δύο drones θα καλυφθεί με δαπάνη από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ η δαπάνη για το τρίτο drone θα καλυφθεί ως χορηγία από την Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης με το ποσό των 30.000 ευρώ (+ΦΠΑ).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς σε συνέχεια των λεγομένων του κ. Περιφερειάρχη εξήρε την χορηγία της «Βεργίνα» υπενθυμίζοντας την πολλαπλή προσφορά της Ζυθοποιίας στο παρελθόν και από κοινού με τον κ. Τοψίδη προέτρεψαν τους κατοίκους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να ενισχύουν τις τοπικές επιχειρήσεις και να στηρίζουν τη βιωσιμότητά τους, ώστε να παραμένει κατά το δυνατόν αδιατάρακτη η τοπική οικονομική αλυσίδα.

Ο κ. Χουβαρδάς με τη σειρά του, σημείωσε ότι με βάση τα κλιματολογικά δεδομένα, αλλά και τη μορφολογία του εδάφους, ο χρόνος απόκρισης σε ένα συμβάν είναι πολύ σημαντικός και με την χρήση των drones θα μειωθεί σημαντικά, επομένως θα υπάρχει γρηγορότερη επέμβαση των δυνάμεων και άρα γρηγορότερη διαχείριση της κατάστασης.

Ο κ. Μπήλιος, τέλος εξήγησε ότι «η ‘Βεργίνα’ αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και το drone θα αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο προστασίας της βιοποικιλότητας της περιοχής, αλλά και του τοπικού πληθυσμού» και σημείωσε ότι η Ροδόπη είναι ο «γενέθλιος τόπος της εταιρίας μας» για τον οποίο η Ζυθοποίια ενεργεί υποστηρικτικά, και μάλιστα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν και άλλες συνεργασίες με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο πάντα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης ανακοίνωσε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα εξετάσει και θα σχεδιάσει τη διάθεση 10.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας με αναγκαίο και σύγχρονο εξοπλισμό, επενδύοντας έτσι τα μέγιστα στον τομέα της Πρόληψης φυσικών καταστροφών.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Προτεραιότητα ο αθλητισμός για τη διοίκηση της Περιφέρειας

Προτεραιότητα-ο-αθλητισμός-για-τη-διοίκηση-της-Περιφέρειας

Στέλιος Ιγνατιάδης: Είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο που ζητά τη βοήθεια και την υποστήριξη μας / Περισσότερη εξωστρέφεια είναι το στοίχημά μας / Μεγάλη βαρύτητα και στον τομέα της απασχόλησης

«Ο αθλητισμός αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για τη διοίκηση του Χριστόδουλου Τοψίδη. Ο περιφερειάρχης μας έδωσε εντολή υπογραμμίζοντάς μας, ότι στόχος είναι να αναβαθμίσουμε και τις υποδομές των αθλητικών εγκαταστάσεων εκεί που μπορούμε, αλλά και να αναπτύξουμε έτι περαιτέρω τις δράσεις. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο αυτό που λέγεται αθλητικός τουρισμός και αυτό κάνουμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθλητισμού και Απασχόλησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στέλιος Ιγνατιάδης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται ή θα εκτελεστούν το επόμενο διάστημα για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και στα αθλητικά γεγονότα που θα γίνουν στην περιοχή μας μέσα στο καλοκαίρι, αλλά και το 2025.

«Είμαστε δίπλα στον δήμο Καβάλας, αλλά και σε όλους τους δήμους οι οποίοι μας ζητούν τη βοήθεια και την υποστήριξη μας ως προς την κεντρική διοίκηση…»

«Πραγματικά δίνουμε μεγάλο αγώνα και με τις εντολές του περιφερειάρχη μας του κ. Τοψίδη στο θέμα των υποδομών των αθλητικών εγκαταστάσεων καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Είμαστε δίπλα στον δήμο Καβάλας, αλλά και σε όλους τους δήμους οι οποίοι μας ζητούν τη βοήθεια και την υποστήριξη μας ως προς την κεντρική διοίκηση. Με τον δήμο Καβάλας προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τις υποδομές του «Ανθή Καραγιάννη» που είναι πρωταρχικός μας στόχος, μαζί με τον δήμαρχο, Θ. Μουριάδη, τον αντιδήμαρχο, Κ. Χατζηαναστασίου και τις υπηρεσίες του δήμου Καβάλας. Είμαστε πιστεύω σε καλό δρόμο. Η στήριξη της Περιφέρειας αφορά τις 70.000 ευρώ για έργα που ήδη υλοποιούνται στο «Ανθή Καραγιάννη», αλλά και την μελέτη των 100.000 ευρώ για επιπρόσθετες εργασίες στο στάδιο, λόγω και της συμμετοχής της Καβάλας στη SL2. Από εκεί και πέρα μας ζητήθηκε βοήθεια να φέρουμε κάποια εταιρεία από την Αθήνα όπως και κάναμε και δια ζώσης έγινε και ο έλεγχος για την αντικατάσταση των λαμπτήρων με τύπου LED των πυλώνων του σταδίου. Είμαστε στη διάθεση της διοίκησης του δήμου Καβάλας για περαιτέρω μελέτες, τις οποίες μπορούμε να τις προωθήσουμε, είτε στην Περιφέρεια, είτε και στην κεντρική διοίκηση και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», επισήμανε σχετικά ο κ. Ιγνατιάδης. 

«Έχουμε δώσει αυτή τη στιγμή όλη την προσοχή μας στο διακρατικό πρωτάθλημα Κ18 των πρωταθλητών Ελλάδας και Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί στις 31/7 και 1/8 στο γήπεδο της Ελευθερούπολης…»

«Όσον αφορά τις δράσεις έχουμε δώσει αυτή τη στιγμή όλη την προσοχή μας στο διακρατικό πρωτάθλημα Κ18 των πρωταθλητών Ελλάδας και Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί στις 31/7 και 1/8 στο γήπεδο της Ελευθερούπολης στον δήμο Παγγαίου. Είναι μία δράση, η οποία γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Παγγαίου και τον ΣΕΓΑΣ, ένα πρωτάθλημα που έχει να έρθει στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. από το 1982! Στο διακρατικό Κ18 Ελλάδας – Κύπρου θα συμμετέχουν παιδιά της Περιφέρειάς μας από την Ορεστιάδα μέχρι και τη Δράμα, τα οποία θα συναγωνιστούν τους πρωταθλητές Ελλάδας – Κύπρου και αυτή είναι η επιτυχία των αγώνων αυτών, γιατί θα συναγωνιστούν τα δικά μας παιδιά με τους πρωταθλητές Ελλάδας και Κύπρου», ανέφερε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ενήμερο», ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθλητισμού και Απασχόλησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Προετοιμασία για το πανελλήνιο πρωτάθλημα τραμπολίνο τον Μάιο του 2025

Ο κ. Ιγνατιάδης αναφέρθηκε ακολούθως και σε μια ακόμη σημαντική αθλητική διοργάνωση που θα λάβει χώρα το 2025 στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ., τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε και για την επόμενη χρονιά σε συνεργασία με την ομοσπονδία του τραμπολίνο για έναν πανελλήνιο αγώνα, ο οποίος είχε γίνει πέρυσι στην Αμαλιάδα και είχε συγκεντρώσει πάνω από 2.000 επισκέπτες στην πόλη αυτή. Θα τη φέρουμε στην περιοχή μας σε συνεργασία με τον δήμο Ξάνθης και με την εντολή του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., ο δήμος Ξάνθης θα συνδιοργανώσουν με την ομοσπονδία του τραμπολίνο έναν πανελλήνιο αγώνα τον Μάιο του 2025».

«Περισσότερη εξωστρέφεια, αυτό είναι το στοίχημά μας…»

«Μεγάλος μας στόχος είναι να φέρουμε στην Περιφέρειά μας και βαλκανικούς αγώνες και στον κλασικό αθλητισμό, καθώς επίσης και σε αλλά αθλήματα. Περισσότερη εξωστρέφεια, αυτό είναι το στοίχημά μας. Το θέμα είναι ότι εμείς κοιτάμε όλα τα αθλήματα, όπως για παράδειγμα και την ξιφασκία και τον κλασικό αθλητισμό και το σκάκι. Θα βραβεύσουμε και τους αθλητές του κλασικού αθλητισμού που διακρίθηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 και Κ18 στην Πάτρα, θα συνεχίσουμε με τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, ο οποίος διακρίθηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, με αθλητές όπως η Σ. Τσολακίδου», σημείωσε ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο Στέλιος Ιγνατιάδης.  

Μεγάλη βαρύτητα και στον τομέα της απασχόλησης

Τέλος, όσον αφορά τα θέματα απασχόλησης, ο Στέλιος Ιγνατιάδης υπογράμμισε: «Στον τομέα της απασχόλησης ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2024 έχουμε ενσωματώσει σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες 107 άτομα με το πρόγραμμα «55 plus», το οποίο είναι και μία προτεραιότητα της διοίκησης του Χριστόδουλου Τοψίδη. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το εν λόγω πρόγραμμα, ενώ δίνουμε βαρύτητα και στο πρόγραμμα που θα βγει το επόμενο διάστημα και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, από το οποίο θέλουμε να πάρουμε και εκεί άτομα για να δώσουμε τη δυνατότητα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να εργαστούν σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα