Connect with us

Περιφέρεια

Χριστόδουλος Τοψίδης: Αναγκαία η άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων

Χριστόδουλος-Τοψίδης:-Αναγκαία-η-άμεση-έναρξη-αντιπλημμυρικών-έργων

«Ως Επιμελητήριο Έβρου ζητάμε να γίνει ένας φορέας ή οργανισμός ανασυγκρότησης για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη / Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα μας δώσει τη δύναμη να είμαστε η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας»

Την αναγκαιότητα άμεσης έναρξης αντιπλημμυρικών έργων στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και της δημιουργίας φορέα ανασυγκρότησης στις συγκεκριμένες περιοχές, τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» και υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις μεγάλες, όπως είπε, ευθύνες που έχει η διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. στη διαχείριση των πυρκαγιών, ενώ υπογράμμισε με έμφαση ότι πρόκειται για την πιο μαύρη σελίδα, όχι μόνο στην ιστορία του Έβρου, αλλά όλης της Ευρώπης από το 1957 μέχρι και σήμερα. Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο κ. Τοψίδης μίλησε και για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.

«Τα προβλήματα είναι πολλά, η αγανάκτηση και η οργή των πολιτών είναι μεγάλη…»

«Έχει καταστραφεί όλο το φυσικό κάλλος από τον Έβρο μέχρι και τη Ροδόπη, όπως επίσης και στην περιοχή του Νέστου. Τα προβλήματα είναι πολλά, η αγανάκτηση και η οργή των πολιτών είναι μεγάλη. Για τις περιουσίες των συμπολιτών μας που χάθηκαν, για τις ψυχές των μεταναστών που βρέθηκαν απανθρακωμένοι μέσα στο δάσος και επίσης για το ότι αυτή η καταστροφή θα επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα το επόμενο χρονικό διάστημα. Αν δεν γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, τον χειμώνα θα έχουμε μεγάλη καταστροφή λόγω των πλημμυρών. Υπάρχουν τα ελαιοτριβεία στην περιοχή της Μάκρης που καταστράφηκαν ολοσχερώς και τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα έχουμε παραγωγή. Το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι κτηνοτρόφοι. Τους έδωσαν ζωοοτροφές για να σιτίσουν μερικές μέρες τα ζώα τους, αλλά τις επόμενες ημέρες τι θα κάνουν; Επίσης έχουμε μια πτηνοτροφική επιχείρηση όπου έχει πέσει η παραγωγή στο 70%. Μιλάμε για 500.000 κοτόπουλα! Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Τοψίδης. 

«Αυτό που ζητάμε εμείς ως Επιμελητήριο Έβρου είναι να γίνει ένας φορέας ή οργανισμός ανασυγκρότησης για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τουλάχιστον απ’ όπου πέρασαν οι φωτιές…»

«Ήρθε ένα κλιμάκιο που μας επισκέφθηκε τη Δευτέρα (28/8), αναμένονται τα μέτρα κι αυτό που ζητάμε εμείς ως Επιμελητήριο Έβρου είναι να γίνει ένας φορέας ή οργανισμός ανασυγκρότησης για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τουλάχιστον απ’ όπου πέρασαν οι φωτιές και τα δυσάρεστα αποτελέσματα που επέφεραν στις επιχειρήσεις. Ο Τουρισμός μας εκεί που τελείωνε 15 Σεπτεμβρίου τα τελευταία χρόνια, φέτος τελείωσε στις 17 Αυγούστου. Υπάρχουν ξενοδοχεία με κρατήσεις που ακυρώθηκαν, αντίστοιχα τα προβλήματα και στην εστίαση. Μεγάλο το πρόβλημα και στη Σαμοθράκη που ηλεκτροδοτείται από την Αλεξανδρούπολη και είχε τρεις μέρες διακοπή ρεύματος. Καταστράφηκαν όλα τα προϊόντα. Έφυγαν όλοι οι τουρίστες δυσαρεστημένοι», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης».

«Υπάρχουν πάρα πολλές παραλείψεις, δεν υπάρχει καταγραφή για το πού βρισκόμαστε. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες…»

«Δεν είναι μόνο η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Έβρου. Μιλάμε για την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ευρώπης, γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε σύμφωνα με τον «Κοπέρνικο» από το 2000 και μετά είναι η μεγαλύτερη καταστροφή με 1.200.000 στρέμματα καμμένα. Αλλά τα στοιχεία είναι από το 2000 και μετά, οι επιστήμονες λένε από το 1957 και μετά είναι η μεγαλύτερη καταστροφή στην Ευρώπη. Εάν πραγματικά δεν έρθει η ανασυγκρότηση στην περιοχή τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα. Είμαστε όλοι σε απόγνωση κι ακόμη δεν τελειώσαμε με τη φωτιά. Φτάσαμε να περιμένουμε τον Στρατό για άλλη μία φορά για να μας διασώσει. Βεβαίως και η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει μεγάλες ευθύνες. Δεν υπήρχε μία ενημέρωση σε μία τηλεφωνική γραμμή για να ξέρει ο κόσμος, οι τουρίστες. Δεν έγινε μία έρευνα ή μία μελέτη για να μετρηθούν τα μικροσωματίδια που εισπνέουμε τόσες μέρες. Υπάρχουν πάρα πολλές παραλείψεις, δεν υπάρχει καταγραφή για το πού βρισκόμαστε. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες. Ο εκάστοτε χωρικός αντιπεριφερειάρχης και ο περιφερειάρχης είναι υπεύθυνοι και το συντονιστικό όργανο. Τι να πούμε πάλι; Ότι φταίει η Πυροσβεστική, ότι φταίει η Αστυνομία ή οι μετανάστες; Δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες. Μπορεί να πει κάποιος τα δάση ανήκουν στο αρμόδιο υπουργείο. Συμφωνώ, αλλά τις αντιπυρικές ζώνες δεν πρέπει να τις δούμε ως Περιφέρεια;», ανέφερε ακόμη ο κ. Τοψίδης.  

«Η σημερινή διοίκηση που θα έχει ημερομηνία λήξεως στις 31.12.23 να κάνει κάποια προετοιμασία για να μην πέσουν όλα στην επόμενη διοίκηση και τρέχουμε και δεν φτάνουμε…»

«Έπρεπε χθες να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα. Όταν κάηκε η Θάσος χωρικός αντιπεριφερειάρχης ήταν ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος, που κατεβαίνει μαζί μας στις περιφερειακές εκλογές.Την επόμενη μέρα βρέθηκε στην Αθήνα και από το Πράσινο Ταμείο εξασφάλισε 8,5 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα και σώθηκε το νησί τον χειμώνα. Εύχομαι να ακολουθήσουν την καλή πρακτική αυτή ή τουλάχιστον η σημερινή διοίκηση που θα έχει ημερομηνία λήξεως στις 31.12.23 να κάνει κάποια προετοιμασία με τοπογραφικά, καταγραφή, διανοίξεις ρεμάτων για να μην πέσουν όλα στην επόμενη διοίκηση και τρέχουμε και δεν φτάνουμε», υπογράμμισε σχετικά με το θέμα των πυρκαγιών ο Χριστόδουλος Τοψίδης.

«Για μας το χρίσμα και τα κόμματά μας είναι οι ίδιοι οι πολίτες και η ίδια η κοινωνία…»

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και δη τις περιφερειακές, ο κ. Τοψίδης τόνισε ότι η «Περιφερειακή Σύνθεση» θα καλύψει στο σύνολό της τις υποψηφιότητες, με 23 άτομα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και 115 σε σύνολο σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τις επικείμενες εκλογές. «Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ανεξάρτητη παράταξη, έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και θέλει να γυρίσει την πλάτη στα κόμματα. Βλέπει την αδιαφορία και προσπαθεί να πάρει τις τύχες του στα χέρια του, μέσω της παράταξής μας. Για μας το χρίσμα και τα κόμματά μας είναι οι ίδιοι οι πολίτες και η ίδια η κοινωνία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τοψίδης.

«Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα μας δώσει τη δύναμη να είμαστε η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας…»

«Θα ανοίξουμε τα γραφεία μας την επόμενη εβδομάδα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Π.Α.Μ.Θ., για να μπορούμε να έχουμε άμεση επαφή με όλους τους πολίτες, για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας σε αυτούς. Θα γίνουν ομιλίες στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, θα γυρίσουμε όπως κάναμε και το 2019 όλους τους οικισμούς, σε όλη την Περιφέρεια, τις δημόσιες υπηρεσίες, τους συλλόγους, θα γίνει καταγραφή απόψεων και προβλημάτων, γιατί πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα μας δώσει τη δύναμη να είμαστε η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας, για να ξεκολλήσουμε από το τέλμα και από τις τελευταίες θέσεις που βρίσκεται σήμερα η Π.Α.Μ.Θ.», συμπλήρωσε σχετικά ο Χριστόδουλος Τοψίδης. 

«Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στον στόχο, για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές…»

«Αυτό που βλέπουμε από τους πολίτες καθημερινά είναι ότι αγκαλιάζουν τους υποψήφιους μας, αγκαλιάζουν την παράταξή μας τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας, τη στρατηγική μας και γενικότερα αυτό που μας λένε είναι ότι δεν είναι ικανοί αυτοί που διοικούν σήμερα και θέλουν να τους αλλάξουν. Από την άλλη πλευρά εμείς συνεχίζουμε προσηλωμένοι στον στόχο, για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας που τόσο πολύ αγαπάμε και τόσο πολύ θέλουμε να αλλάξει», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Παύλος Ζησίμου: Το σύνθημα μου είναι «Ενωμένοι για την Καβάλα»

Παύλος-Ζησίμου:-Το-σύνθημα-μου-είναι-«Ενωμένοι-για-την-Καβάλα»

«Θεωρώ μέντορα μου τον αείμνηστο Θόδωρο Καλλιοντζή / Δεν είμαι άνθρωπος που φοβάται τις ευθύνες / Εισπράττω μεγάλη αποδοχή από ανθρώπους όλων των ηλικιών / Απαιτείται διερεύνηση της προοπτικής δημιουργίας υδατοδρομίου»

Με τον συνδυασμό «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», του υποψηφίου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Καβάλας, ο Παύλος Ζησίμου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο κ. Ζησίμου μίλησε για την απόφασή του να συστρατευτεί με τον Χρήστο Μέτιο, ενώ αναφέρθηκε και στα ζητήματα του αναπτυξιακού τομέα, τα οποία γι’ αυτόν αποτελούν προτεραιότητα.

Πείτε μας αρχικά κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Μεγάλωσα στην Χρυσούπολη και δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στο χώρο του χονδρικού εμπορίου καπνικών και τροφίμων. Συνεχίζω την παράδοση της οικογενειακής μας δραστηριότητας που ξεκινά πριν από 110 χρόνια στην περιοχή της Σμύρνης. Το 2019 μάλιστα το Επιμελητήριο μου απένειμε βραβείο για την μακρόχρονη παρουσία και προσφορά στην οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας της επιχείρησης μου, καθώς υπήρξε από τις πρώτες εγγεγραμμένες σε αυτό με αδιάλειπτη δραστηριότητα έκτοτε. Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2006 μέσα από το Επιμελητήριο Καβάλας και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς στις αυτοδιοικητικές εκλογές εκλέχθηκα νομαρχιακός σύμβουλος. Συμμετείχα στις επιτροπές καταπολέμησης των κουνουπιών και στον οργανισμό τουριστικής ανάπτυξης της νομαρχίας. Επίσης ήμουν ο πρώτος πρόεδρος του φορέα διαχείρισης του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας. Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 επανεκλέχθηκα ως περιφερειακός σύμβουλος. Το 2017 εκλέχθηκα ως επικεφαλής παράταξης στο Επιμελητήριο. Ταυτόχρονα ανέπτυξα τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες και στο εξωτερικό, κυρίως σε χώρες της Άπω Ανατολής».

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Καβάλας στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου;

«Το ενδιαφέρον μου για τη δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση ήταν πάντα μεγάλο. Από το 2006 που εκλέχθηκα νομαρχιακός σύμβουλος με τον αείμνηστο Θόδωρο Καλλιοντζή που θεωρώ μέντορα μου, δεν έπαψα ποτέ να παρακολουθώ στενά τα δρώμενα. Έχω μάθει να αγωνίζομαι για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μου και αυτό θέλω να κάνω για άλλη μια φορά».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τον Χρήστο Μέτιο και τον συνδυασμό «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση»;

«Ο Χρήστος Μέτιος είναι ένας άνθρωπος που υπηρετεί τη δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση ως περιφερειάρχης με συνέπεια, υπευθυνότητα και κυρίως, ήθος. Η πρόταση του να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» ήταν κάτι παραπάνω από τιμητική και η αποδοχή της μονόδρομος. Όπως λέει και το σύνθημα μου, «Ενωμένοι για την Καβάλα», επιθυμώ την ενότητα και τη σύμπνοια σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας δίχως μικροπολιτικές σκοπιμότητες που μας κρατάνε πίσω».

Από ποιο πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα περιφερειακή αρχή, αν εκλεγείτε και επανεκλεγεί φυσικά περιφερειάρχης ο κ. Μέτιος;

«Δεν είμαι άνθρωπος που φοβάται τις ευθύνες και ακόμα περισσότερο τις προκλήσεις. ‘Έχω καταφέρει πολλά στην επαγγελματική μου ζωή ως επιχειρηματίας και ξέρω πως τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η καλύτερη ευκαιρία να δείξεις τις ικανότητες σου. Από εκεί και πέρα εφόσον όλα πάνε κατ’ ευχήν είμαι στη διάθεση του Χρήστου Μέτιου για να με αξιοποιήσει όπως αυτός νομίζει. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη διοίκηση του κ. Μέτιου; Ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.;

«Το αποτύπωμα κάθε ανθρώπου σε αντίστοιχη θέση ευθύνης είναι το έργο του. Μια ματιά στον απολογισμό του έργου της τετραετίας του Χρήστου Μέτιου μπορεί να πείσει τον καθένα πως όχι μόνο υλοποίησε το πρόγραμμα του, αλλά έθεσε τις βάσεις για πολλά παραπάνω. Συγκεκριμένα στην Π.Ε. Καβάλας 100 μεγάλα έργα ξεκίνησαν ή ολοκληρώθηκαν μέσα στη τετραετία αυτή. Θα πρέπει να τονίσουμε το μεγάλο έργο του νέου αυτοκινητόδρομου Καβάλας-Δράμας που ήδη ξεκίνησε με προϋπολογισμό 61 εκ. ευρώ».

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να κερδίσει ξανά τις περιφερειακές εκλογές;

«Είμαι πάντα συγκρατημένος και δεν κάνω εύκολα προβλέψεις. Όμως ειλικρινά αυτή τη στιγμή το πιστεύω περισσότερο από ποτέ».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους συμπολίτες μας;

«Δεν περίμενα τέτοια θερμή ανταπόκριση. Εισπράττω μεγάλη αποδοχή καθημερινά από ανθρώπους όλων των ηλικιών σε όλες τις περιοχές του νομού μας. Φυσικά δεν λείπουν οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις. Είναι όλα καλοδεχούμενα και απαραίτητα. Ξέρετε το δύσκολο στην Περιφέρεια είναι πως το έργο της δεν γίνεται πάντα εύκολα αντιληπτό από τον κόσμο και σε αυτό ευθύνη έχουμε και εμείς. Αυτό όμως που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι η επιθυμία που εκφράζουν οι πολίτες στο πρόσωπο μου στο να εκπροσωπηθούν από έναν ενεργό επιχειρηματία. Αυτό μου δίνει δύναμη».

Ποιο είναι το δικό σας μήνυμά σας προς τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Επιθυμώ και δεσμεύομαι να προσφέρω από την πλευρά μου στην αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με εφόδιο την μακρόχρονη εμπειρία μου στην επιχειρηματικότητα. Ιδιαίτερα όμως στόχος μου είναι να δώσουμε στην Καβάλα τη θέση που της ανήκει. Υπόσχομαι να συνεισφέρω στην προσπάθεια αυτή με όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω μάθει να κάνω πάντα. Δεν είμαι από αυτούς που δέχονται ως απάντηση, ως θέση και ως πεποίθηση το «δεν γίνεται». Εύχομαι να σας έχω στο πλευρό μου».

Ποια ζητήματα στον αναπτυξιακό τομέα είναι για εσάς προτεραιότητες;

«Προτεραιότητα για μένα είναι το αεροδρόμιο της Καβάλας με τις ελάχιστες πτήσεις και τα πανάκριβα εισιτήρια. Απαιτείται επίσης διερεύνηση της προοπτικής δημιουργίας υδατοδρομίου, βελτίωση του οδικού δικτύου και ενίσχυση με νέα εξειδικευμένα προγράμματα των επιχειρήσεων της Π.Ε. Καβάλας.

Τέλος, είδαμε μετά την παρουσίαση του συνδυασμού σας στην Καβάλα την ανάρτηση σας για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιάννη Πασχαλίδη. Τι σας συνδέει με τους δύο βουλευτές;

«Με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο μας συνδέει μακροχρόνια φιλία και αλληλοεκτίμηση. Με τον Γιάννη Πασχαλίδη υπήρξαμε συνοδοιπόροι στο νομαρχιακό συμβούλιο και έκτοτε είμαστε φίλοι. Να προσθέσω πως την στήριξη και των δύο εγώ την θεωρούσα δεδομένη, όμως με την παρουσία τους στην παρουσίαση έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα. Θεωρώ τιμή μου επίσης την ανοικτή στήριξη από στελέχη άλλων κομμάτων, η εκτίμηση τους είναι κάτι που λέει πολλά για μένα και στηρίζει την πεποίθηση μου για την αναγκαιότητα ενότητας απέναντι στα προβλήματα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ευχαριστούν τον Αλέξη Πολίτη για την προσφορά απινιδωτή

Ευχαριστούν-τον-Αλέξη-Πολίτη-για-την-προσφορά-απινιδωτή

Ευχαριστούν τον Αλέξη Πολίτη για την προσφορά απινιδωτή

Πολίτες του δήμου Νέστου σε ανάρτησή τους σημειώνουν τα ακόλουθα:

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αλέξη Πολίτη, Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ο οποίος με τις δικές του ενέργειες και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ποντολιβαδου κ. Χαραλαμπίδη Χρήστο τοποθέτησαν στο αγροτικό ιατρείο Ποντολιβάδου ιατρική συσκευή απινιδωτή.

Ευχαριστούμε για την παρουσία και την επίδειξη την Διασωστική Νέστου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Η Ροδόπη Γεωργιτσοπούλου υποψήφια με τον Χρήστο Μέτιο

Η-Ροδόπη-Γεωργιτσοπούλου-υποψήφια-με-τον-Χρήστο-Μέτιο

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Καβάλας με τον συνδυασμό «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Χρήστου Μέτιου είναι η Ροδόπη (Πόπη) Γεωργιτσοπούλου.

Η κα Γεωργιτσοπούλου ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός, έχει βάλει την δική της σφραγίδα στην διεκπεραίωση έργων που ανέδειξαν την πόλη της Καβάλας, αλλά και του Αρχαίου Θεάτρου Θάσου. Μέσω της υποψηφιότητάς της επιδιώκει να συμβάλλει με τις γνώσεις της στην αξιοποίηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Νομό Καβάλας αλλά και στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε σύντομο βιογραφικό της σημείωμα η κα Γεωργιτσοπούλου αναφέρει:

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι με αίσθημα ευθύνης αποδέχθηκα την πολύ τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου για τις περιφερειακές εκλογές ως υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος του συνδυασμού “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Είμαι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και διατηρώ αρχιτεκτονικό γραφείο στην Καβάλα από το 2007, στο οποίο ασχολούμαι με τη μελέτη κατοικίας, τη διακόσμηση και ανακαίνιση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, βεβαιώσεις μη αυθαιρεσίας, ταυτότητα κτιρίου κτλ.

Είμαι κάτοχος πτυχίου στην αρχιτεκτονική από το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire της Αγγλίας καθώς και δεύτερου πτυχίου από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είμαι κάτοχος του μεταπτυχιακού του ΔΠΘ, στο οποίο τελείωσα με “Άριστα’’ την έρευνα-διάλεξη στην “Αποκατάσταση αναστήλωση κτιρίων”.

Στο πλαίσιο σύμβασης ορισμένου χρόνου με την 12η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανέλαβα ως αρχιτέκτονας μηχανικός την διεκπεραίωση έργων που ανέδειξαν την πόλη της Καβάλας, όπως η “Συντήρηση Χερσαίου Τείχους Καβάλας” (κάστρο) και η “Ανάπλαση του Παράλιου Τείχους Καβάλας” (χώρος περιπάτου πίσω από τελωνείο). Η συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας συνεχίζεται εδώ και 10 μήνες στο πλαίσιο του έργου “Αποκατάσταση και Ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Θάσου”.

Έχω εργαστεί στον τομέα της εκπαίδευσης ως αρχιτέκτονας μηχανικός, για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών στις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Καβάλα και στη Δράμα. Επίσης έχω εργαστεί ως εκπαιδευτικός στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης σε μαθήματα διακόσμησης για τρία χρόνια.

Η ενασχόληση με τα κοινά είναι μια ευκαιρία για μένα να βοηθήσω με τις γνώσεις μου στην αξιοποίηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Νομό Καβάλας αλλά και στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ζητώ την εκτίμηση και τη στήριξή σας στις ερχόμενες εκλογές της Περιφέρειας μας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα