Connect with us

Καβάλα

Χαράλαμπος Χρυσανίδης: Τελείωσαν τα λόγια, λέμε «Έργο Τώρα»…

Χαράλαμπος-Χρυσανίδης:-Τελείωσαν-τα-λόγια,-λέμε-«Έργο-Τώρα»…

«Με τα δεδομένα που έχουμε θα είμαστε στον δεύτερο γύρο» / Εδώ και χρόνια η εκάστοτε δημοτική αρχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα μεγάλα προβλήματα της πόλης / Θέλω να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στον Δήμο που ζω / Δεν θα ανακοινώσουμε 50 ή 100 υποψηφίους απλώς για να εντυπωσιάσουμε με τον αριθμό»

Την πεποίθησή του ότι ο συνδυασμός «Έργο Τώρα», του οποίου είναι επικεφαλής, θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του φθινοπώρου, εξέφρασε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ήρθε η ώρα να τελειώσουν τα «θα» και οι σχεδιασμοί επί χάρτου και να γίνουν πράξη όλα αυτά που έχει ανάγκη η πόλη και γενικότερα ο Δήμος Καβάλας.

«Εδώ και χρόνια η εκάστοτε δημοτική αρχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα μεγάλα προβλήματα της πόλης που είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού…»

«Σήμερα η Καβάλα πληθυσμιακά είναι η 16η πόλη της Ελλάδας και έχουμε μπροστά μας πολλές πόλεις που πριν μερικά χρόνια ήταν πολύ μικρότερες. Αυτή η μείωση του πληθυσμού δεν είναι μόνο συνέπεια της υπογεννητικότητας, αλλά και των συνθηκών που υπάρχουν εδώ για τους νέους και τους μεγαλύτερους, λόγω των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και της μη εύρεσης εργασίας. Για όλα αυτά έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ο Δήμος Καβάλας. Εδώ και χρόνια η εκάστοτε δημοτική αρχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα μεγάλα προβλήματα. Αυτά είναι πλέον ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Εγκαταλελειμμένα δημόσια κτήρια, πεσμένη γέφυρα, μεγάλοι χώροι χωρίς αξιοποίηση, ρημαγμένος ο πλούτος των καπναποθηκών, ασφυξία της πόλης από το κυκλοφοριακό. Μετατράπηκαν σχεδόν όλοι οι χώροι σε πάρκινγκ. Η πόλη πλέον δεν μπορεί να σηκώσει το φορτίο που θέλουμε όλοι με την τουριστική ανάπτυξη», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Χρυσανίδης. 

«Θέλω να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στον Δήμο που ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, ώστε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος – Τελείωσαν τα λόγια, τα «θα» και οι φαντασιώσεις, οι σχεδιασμοί επί χάρτου…»

«Όλα αυτά μας πληγώνουν και κάποια τέτοια προβλήματα αντιμετώπισα και στον πρώην Δήμο Ελευθερών ως δήμαρχος. Ως μηχανικός, έχω εντοπίσει τις λύσεις σε πολλά από αυτά, θέλω να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στον Δήμο που ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, ώστε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Αυτός είναι ο στόχος που έχω και κάνω αυτήν την προσπάθεια. Σηκώσαμε τα μανίκια για να φτιάξουμε έναν συνδυασμό ικανό να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες της πόλης. Το όνομα του συνδυασμού «Έργο Τώρα» δείχνει ακριβώς αυτό που θέλουμε να πούμε. Τελείωσαν τα λόγια, τα «θα» και οι φαντασιώσεις, οι σχεδιασμοί επί χάρτου. Εμείς θέλουμε επί του πρακτέου να φτιάξουμε αυτό που έχει ανάγκη η πόλη κι έχουμε δώσει τις απαντήσεις σε πολλά θέματα. Δεν λέμε ότι θα κάνουμε το θαύμα, πατώντας ένα κουμπί και λύνοντας από τη μια στιγμή στην άλλη όλα τα προβλήματα. Εκείνο που υποσχόμαστε είναι να σηκώσουμε τα μανίκια, με πολλή όρεξη για δουλειά να φέρουμε αποτελέσματα για ένα ένα από τα θέματα. Γι’ αυτό ζητάμε ικανά στελέχη, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες έχει η πόλη», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ενήμερο» ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης. 

«Εγώ έχω μια αρχή που την τήρησα και στον πρώην Δήμο Ελευθερών. Δεν θεωρώ ότι είναι κομματικές οι δημοτικές εκλογές, γι’ αυτό το δηλώνουμε και είμαστε ανεξάρτητος συνδυασμός…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το γιατί τελικά δεν μετείχε στη δημοσκόπηση, η οποία αναμένεται να αναδείξει έναν επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο ανάμεσα σε Ντίνο Κλειτσιώτη και Αναστασία Ιωσηφίδου, οι οποίοι συμφώνησαν στη διεξαγωγή της, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Έργο Τώρα» απάντησε: «Με κάλεσαν στις συναντήσεις που έγιναν με πρωτοβούλια του κ. Δράκου, ως τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας και πήγα. Καταρχήν όμως ο κ. Δράκος πολύ αργά το σκέφτηκε, διότι ήδη από το διοικητικό του συμβούλιο έχουν μπει άτομα σε άλλους συνδυασμούς. Ο κ. Δράκος αν ήθελε να είναι συνεπής με τον εαυτό του ή έπρεπε να τους διαγράψει από το διοικητικό συμβούλιο ή θα έπρεπε να παραιτηθεί ο ίδιος. Εγώ έχω μια αρχή που την τήρησα και στον πρώην Δήμο Ελευθερών. Δεν θεωρώ ότι είναι κομματικές οι δημοτικές εκλογές, γι’ αυτό το δηλώνουμε και είμαστε ανεξάρτητος συνδυασμός. Είναι μπροστά οι εθνικές εκλογές κι ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει και να πάει να ψηφίσει ό,τι θέλει, αυτό που κρίνει καλό και συμφέρον για την πατρίδα. Εγώ προσωπικά ανήκω στη φιλελεύθερη παράταξη, είμαι οπαδός της ιδιωτικής οικονομίας, δεν το έχω κρύψει ποτέ. Μπορεί να μην είμαι ο φανατικός με την έννοια του κομματικού. Δεν έχω όμως παρωπίδες. Λάθη κάνει και η Νέα Δημοκρατία και όλοι, αλλά από εκεί και πέρα το μη χείρον βέλτιστον. Αυτή είναι όμως η προσωπική μου άποψη. Για τις δημοτικές εκλογές μας ενδιαφέρει αυτό που είναι συμφέρον για την πόλη και δεν έχει χρώμα. Τα προβλήματα δεν είναι των δεξιών ή των αριστερών, αλλά είναι προβλήματα για όλους μας και αυτά πρέπει να τα λύσουμε».

«Δεν είμαστε αυτοί που θα ανακοινώσουμε 50 ή 100 υποψηφίους απλώς για να εντυπωσιάσουμε με τον αριθμό. Μας ενδιαφέρει και το ποιόν των υποψηφίων μας, ώστε την επόμενη μέρα να μπορούμε να διοικήσουμε τον Δήμο Καβάλας…»

Σε ερώτηση σχετικά με το αν διαπιστώνει ενδιαφέρον των συμπολιτών μας να ασχοληθούν με τα κοινά, αλλά και σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η στελέχωση του ψηφοδελτίου του, ο κ. Χρυσανίδης απάντησε: «Ευτυχώς υπάρχει ενδιαφέρον αρκετό. Από την πλευρά μας δεν βιαζόμαστε, έχουμε χρόνο. Δεν είμαστε αυτοί που θα ανακοινώσουμε 50 ή 100 υποψηφίους απλώς για να εντυπωσιάσουμε με τον αριθμό. Μας ενδιαφέρει και το ποιόν των υποψηφίων μας, ώστε την επόμενη μέρα να έχουμε τη δυνατότητα, εάν μας επιλέξουν οι πολίτες, να μπορούμε να διοικήσουμε τον Δήμο Καβάλας. Θέλουμε δηλαδή άτομα που έχουν τις ίδιες πεποιθήσεις και απόψεις μαζί μας, αλλά και την ίδια αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου».

«Θεωρώ ότι με τα δεδομένα που έχουμε θα είμαστε στον δεύτερο γύρο. Όμως οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους…»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Έργο Τώρα», ερωτηθείς για το αν θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, μιας και οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι πολλοί, απάντησε: «Είναι καλό για τη Δημοκρατία που είναι πολλοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά να δούμε πόσοι θα φτάσουν στο τέλος. Κα πάλι όμως θα είναι αρκετοί. Από εκεί και πέρα δεν μας διακατέχει αγωνία. Θεωρώ ότι με τα δεδομένα που έχουμε θα είμαστε στον δεύτερο γύρο. Όμως οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όλοι έχουμε φίλους και συγγενείς. Καλοί αυτοί, αλλά είναι για να βγούμε έξω, να πάμε επισκέψεις κλπ. Από εκεί και πέρα για να μπορεί να έχει απαιτήσεις ο κόσμος, γιατί «κοψοχέρηδες» έχουμε σε πολλές εκλογικές διαδικασίες, αν θέλουν να μας αξιολογήσουν αξιοκρατικά ας κάνουν αυτό που θεωρούν καθήκον τους. Αυτό ζητάω από όλο τον κόσμο. Από εκεί και πέρα η αντιπολίτευση για εμάς, αν εκεί μας κατατάξει ο πολίτης, θα είναι μια εύκολη υπόθεση. Το θέμα είναι, θα κάνουμε τα βήματα που όλοι προσδοκούμε για όσα «βρίζουμε και καταριόμαστε» στην πόλη που ζούμε; Θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε; Αυτή είναι η αγωνία μας και αυτήν θέλουμε να μεταφέρουμε και στους πολίτες».

Η εμπειρία του Χαράλαμπου Χρυσανίδη από τον πρώην Δήμο Ελευθερών

Ο κ. Χρυσανίδης αναφέρθηκε τέλος και στην εμπειρία που είχε ως δήμαρχος στον πρώην Δήμο Ελευθερών, σημερινή Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ήταν πράγματι ένας πολύ μικρότερος Δήμος από την Καβάλα με σχεδόν 8.000 κατοίκους, που το καλοκαίρι όμως ξεπερνούσε τις 50.000. Επομένως τα προβλήματα έπρεπε να τα αντιμετωπίσουμε με υποδομές που θα γινόταν, για έναν Δήμο όσο περίπου είναι σήμερα και η Καβάλα. Ο πρώην Δήμος Ελευθερών δεν είχε σχεδόν καθόλου υποδομές, με επτά κοινότητες και ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο. Ωστόσο καταφέραμε και τον συμμαζέψαμε και σήμερα είναι προορισμός για πολύ κόσμο από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό. Άρα μόνο «μικρός» δεν ήταν ο συγκεκριμένος Δήμος». 

Να σημειωθεί ότι ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης γεννήθηκε στη Φωληά του Δήμου Παγγαίου από αγρότες γονείς και έζησε στο χωριό μέχρι την Α’ Δημοτικού. Επειδή οι συνθήκες μάθησης ήταν δύσκολες, οι γονείς του αποφάσισαν να τον στείλουν στην Καβάλα. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο και μετά τη στρατιωτική του θητεία, επανήλθε και εγκαταστάθηκε στην Καβάλα, όπου έκανε την οικογένεια του και δραστηριοποιείται επαγγελματικά μέχρι και σήμερα.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Κατασκευή Παιδικών Χαρών στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, στο Νέο Ζυγό και στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου

Κατασκευή-Παιδικών-Χαρών-στον-Σταυρό-Αμυγδαλεώνα,-στο-Νέο-Ζυγό-και-στη-συνοικία-του-Αγίου-Γεωργίου

Το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Μαϊου 2023, στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρου Παπαδόπουλου, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη, του Τοπικού Συμβούλου Ζυγού, Γιώργου Πορτοκαλίδη και του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Αμυγδαλεώνα, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, συνυπέγραψε με τον εκπρόσωπο της εργολαβικής κοινοπραξίας «Βασίλης Φιλιππίδης-Παναγιώτης Τσάντας» τη Σύμβαση για την κατασκευή Παιδικών Χαρών στις Δημοτικές Κοινότητες Αμυγδαλεώνα (οικισμός Σταυρού) και Ζυγού (οικισμός Νέου Ζυγού), καθώς και στη συνοικία Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Καβάλας.

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Επιφάνεια ανάπτυξης της Παιδικής Χαράς: 798,83τμ.

Προβλέπονται:

Περιμετρική περίφραξη μεταλλική με πάνελ πλέγματος.

Ειδικό κιγκλίδωμα ράμπας, όπως και κιγκλίδωμα στην κλίμακα.

Διατηρούνται οι δύο είσοδοι και οι πόρτες εισόδου.

Εγκατάσταση πιστοποιημένων οργάνων παιδικών χαρών, τα οποία θα καλύπτουν ηλικιακές ομάδες μεγαλύτερες του 1,5 έτους και θα περιλαμβάνουν κούνια τριθέσια, τραμπάλα και σύνθετο όργανο τσουλήθρας.

Εγκατάσταση οργάνου άθλησης για έφηβους και ενήλικες.

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στρώση πάχους περίπου 10εκ. από άοπλο σκυρόδεμα (γκρο μπετόν καθαριότητας).

Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος πάχους 20εκ. (C16/20), με διπλή στρώση δομικού πλέγματος.

Εργασίες για δίκτυα Η/Μ.

Επίστρωση με δάπεδο ασφαλείας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η έκταση που καλύπτεται από τον χώρο πτώσης θα επενδυθεί με δάπεδο ασφαλείας από πλάκες, το οποίο θα φέρει κατάλληλη πιστοποίηση .

Διαμόρφωση των πεζοδρομίων στις 2 εισόδους με τσιμεντοκονία για καλύτερη πρόσβαση.

Διατηρείται το κιόσκι. Οι εργασίες στον χώρο αυτό αφορούν στην αντικατάσταση της στέγης. Προβλέπεται η επίστρωση με ασφαλτικά κεραμίδια. Το χρώμα θα είναι επιλογή της υπηρεσίας. Το υπόστρωμα θα είναι με μεμβράνη αναπνέουσα. Επίσης, προβλέπεται η συντήρηση των μεταλλικών στοιχείων του στέγαστρου και των 2 θυρών εισόδου.

Διατηρείται η υφιστάμενη φύτευση και προστίθεται κηπευτικό χώμα. Η επιφάνεια αυτή θα πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με την άνω επιφάνεια δαπέδων.

Κατασκευάζεται ράμπα με κλίση 6%. Το δάπεδο θα είναι ραβδωτό  αντιολισθηρό. Διαμορφώνονται τα σκαλοπάτια.

Το δάπεδο της ράμπας, της κλίμακας, του στεγάστρου και οι διάδρομοι θα έχουν στρώση πατητής τσιμεντοκονίας.

Καθαίρεση και τοποθέτηση κιγκλιδώματος.

Συντήρηση των υφιστάμενων επιφανειών (τοιχίων).

Θα τοποθετηθούν καθιστικά, κάδοι -καλαθάκια απορριμμάτων, φωτιστικά, ενώ θα διατηρηθεί η υφιστάμενη κατασκευή βρύσης.

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΖΥΓΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η Επιφάνεια ανάπτυξης της Παιδικής Χαράς καλύπτει 383.29m2.

Προβλέπονται:

Περιμετρική περίφραξη μεταλλική, με πάνελ πλέγματος, με δύο εισόδους ανοίγματος 3μ. και 1,10 μ.

Εγκατάσταση πιστοποιημένων οργάνων Παιδικών Χαρών, τα οποία θα καλύπτουν ηλικιακές ομάδες μεγαλύτερες του 1,5 έτους, και θα περιλαμβάνουν σύνθετη κατασκευή τσουλήθρα, κούνια τριθέσια και τραμπάλα.

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στρώση πάχους περίπου 10εκ. από άοπλο σκυρόδεμα (γκρο μπετόν καθαριότητας).

Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος πάχους 20εκ. (C16/20), με διπλό οπλισμό.

Εργασίες για δίκτυα Η/Μ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η έκταση που καλύπτεται από τον χώρο πτώσης, θα επενδυθεί με δάπεδο ασφαλείας από πλάκες ανακυκλωμένου ελαστικού, το οποίο θα φέρει κατάλληλη πιστοποίηση. Οι διάδρομοι κίνησης θα επιστρωθούν με έγχρωμες βοτσαλόπλακες ορθογωνικής διατομής.

Το υφιστάμενο κιόσκι θα διατηρηθεί, θα γίνει συντήρηση όπου απαιτείται και το δάπεδό του, όπως και των πλατύσκαλων, θα επιστρωθεί με πατητή τσιμεντοκονία. Θα γίνει αντικατάσταση όσων κεραμιδιών έχουν υποστεί φθορές.

Θα διατηρηθεί η υφιστάμενη φύτευση και θα προστεθεί κηπευτικό χώμα.

Θα τοποθετηθούν καθιστικά, βρύση, φωτιστικά, καλάθι απορριμμάτων Παιδικής Χαράς.

ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Επιφάνεια ανάπτυξης της Παιδικής Χαράς: 78.57τμ.

Προβλέπονται:

Περιμετρική περίφραξη μεταλλική με πάνελ πλέγματος.

Θα υπάρχει μία πόρτα εισόδου.

Εγκατάσταση πιστοποιημένων οργάνων παιδικών χαρών που απευθύνονται σε ηλικιακές ομάδες μεγαλύτερες του 1,5 έτους, που θα περιλαμβάνουν κούνια διθέσια και τραμπάλα.

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διατήρηση της πλάκας σκυροδέματος όπου υφίσταται.

Στρώση πάχους περίπου 10εκ. από άοπλο σκυρόδεμα (γκρο μπετόν) καθαριότητας.

Πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος πάχους 20εκ. (C16/20).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η άνω επιφάνεια των πλακών θα να είναι στο ίδιο επίπεδο (συνεπίπεδες).

Κατασκευή ράμπας με κλίση 5% εξωτερικά του χώρου της παιδικής χαράς με δάπεδο ραβδωτό αντιολισθηρό. Επίστρωση με χυτό δάπεδο ασφαλείας καθ’ όλο το μήκος και πλάτος του χώρου της παιδικής χαράς. Εργασίες δικτύων Η/Μ. Θα τοποθετηθούν καθιστικά και καλάθι απορριμμάτων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ

“Με την κατασκευή των παιδικών χαρών στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα, το Νέο Ζυγό και τη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των εν λόγω περιοχών. Μαζί με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που έχουν γίνει, άλλες και αυτές που δρομολογούνται, θα αλλάξει η εικόνα των οικισμών”.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Χρηματοδότηση: Από ίδιους πόρους του Δήμου Καβάλας

Προϋπολογισμός: 205.006,79 ευρώ

Χρόνος περαίωσης: 12 μήνες

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Διευθέτηση τμήματος του κεντρικού χειμάρρου στα Λιμενάρια Θάσου

Διευθέτηση-τμήματος-του-κεντρικού-χειμάρρου-στα-Λιμενάρια-Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου», συνολικής δαπάνης 2.722.948,20€.

Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι δεκαπέντε (15) μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» Άξονας Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το παρόν έργο αφορά στην διευθέτηση του κεντρικού ρέματος Λιμεναρίων Θάσου στο τμήμα που διαρρέει τον οικισμό των Λιμεναρίων του Δήμου Θάσου. Το ρέμα διευθετείται με ανοικτή διατομή που αποτελείται από πέντε (5) τμήματα με συνολικό μήκος 554 μέτρων περίπου και τέσσερις γέφυρες από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκους περίπου 60,85 μέτρων.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που θα θωρακίσει ουσιαστικά τον οικισμό των Λιμεναρίων.

Με την εκτέλεση του έργου αυτού επιλύεται ακόμη ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα στον οικισμό των Λιμεναρίων.

Η Διοίκηση του Δήμου Θάσου, με σχέδιο, αγώνα και προσήλωση εργάζεται αποκλειστικά προς όφελος των κατοίκων της Θάσου, επιλύοντας στην πράξη προβλήματα δεκαετιών.

Μόνο έτσι μπορούμε να φτιάξουμε μια ισχυρή Θάσο».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Σκάλας Καλλιράχης, Σκάλας Σωτήρος»

Υπογράφηκε-η-σύμβαση-του-έργου-«Αποχέτευση-ακαθάρτων-οικισμών-Σκάλας-Καλλιράχης,-Σκάλας-Σωτήρος»

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον κ. Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Σκάλας Καλλιράχης, Σκάλας Σωτήρος», συνολικής δαπάνης 4.598.539€.

Φορέας Κατασκευής του έργου είναι ο Δήμος Θάσου και Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑΘ.

Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι δέκα οκτώ (18) μήνες και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς Σκάλας Καλλιράχης και Σκάλας Σωτήρος και στην κατασκευή αντλιοστασίων και εξωτερικών καταθλιπτικών αγωγών για τη μεταφορά των λυμάτων των δύο οικισμών στην Ε.Ε.Λ., που έχει ήδη έχει κατασκευασθεί.

Επιπλέον, με το παρόν έργο θα κατασκευασθούν οι αγωγοί ύδρευσης εντός της Επαρχιακής Οδού Ε069 στα όρια του οικισμού Σκάλας Καλλιράχης, όπως αυτοί προβλέπονται στην μελέτη «Δίκτυο ύδρευσης οικισμού Σκάλας Καλλιράχης» που έχει εγκριθεί προς χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Τέλος, με το παρόν έργο προβλέπεται η αποκατάσταση της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε όλο το πλάτος της Επαρχιακής Οδού Ε069 των δύο οικισμών, όπου θα κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης ή ύδρευσης.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΘ εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου υποδομής προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Για πρώτη φορά η υλοποίηση ενός έργου (αποχέτευσης) περιλαμβάνει και την υλοποίηση ενός άλλου έργου (ύδρευσης), προκειμένου αφενός να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων και των διερχομένων από την περιοχή, αφετέρου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αποκατάσταση του καταστρώματος της Επαρχιακής Οδού.

Συνεχίζουμε με έργα την οικοδόμηση της Θάσου που μας αξίζει αλλάζοντας την εικόνα του τόπου μας όπως μας κληροδοτήθηκε από το απώτερο και το απώτατο παρελθόν!!

Η Θάσος προχωράει μπροστά και μόνο μπροστά!!!».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα