Connect with us

Καβάλα

Υπογραφή συμφωνητικού για την ενίσχυση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Παληό

Υπογραφή-συμφωνητικού-για-την-ενίσχυση-του-εξωτερικού-δικτύου-ύδρευσης-στο-Παληό

Στην υπογραφή συμφωνητικού για την κατασκευή του έργου “Ολοκλήρωση ενίσχυσης εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Παληού της Δ.Ε Καβάλας”, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Αλέξη Γούλα και του Τεχνικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, Άγγελου Λογκάρη, προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης 11 Απριλίου 2024 ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου τεχνικής ενεργειακής εταιρείας “ALMO”, Νίκος Σπρίτος.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

Το εν λόγω δίκτυο προβλέπεται να αντικαταστήσει το υφιστάμενο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης από τα όρια της περιοχής Νεάπολης ως την είσοδο στον οικισμό Παληού και κρίνεται ως απαραίτητο για την εξάλειψη των συχνών βλαβών στον υφιστάμενο αγωγό κατά τη λειτουργία του και για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ύδρευσης κυρίως κατά την θερινή περίοδο.

Ο σχεδιασμός του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΛΗΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ» περιλαμβάνει:

  • τον εξωτερικό αγωγό ύδρευσης από PE 100 (3ης γενιάς) χρώματος ΜΠΛΕ, διαμέτρου
  • DN 355 / 16 at, μήκους 3.282 μέτρων, από τη σύνδεσή του με το νεοκατασκευασθέν τμήμα του
  • εξωτερικού αγωγού από PE 100 (3ης γενιάς), διαμέτρου DN 355 / 10 at, έως την είσοδο στον οικισμό Παληού με τα απαιτούμενα δύο (2) φρεάτια ελέγχου, στην αρχή και στο τέλος του αγωγού, καθώς και τέσσερα (4) φρεάτια εκκένωσης στα χαμηλότερα σημεία του αγωγού και τέσσερα (4) φρεάτια αεροεξαγωγών στα υψηλότερα σημεία του αγωγού
  • αγωγούς ύδρευσης από PE 100 (3ης γενιάς) χρώματος ΜΠΛΕ, διαμέτρου DN 100 / 16 at, μήκους 500 μέτρων, για τη σύνδεση των εγκαταστάσεων Μπάτη, Τόσκα και περιοχής “Δραμινών”και (3) φρεάτια ελέγχου, ένα για την παροχή κάθε περιοχής

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΓΟΥ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 1.076.331€

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 12 μήνες

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: “Η σημερινή υπογραφή του Συμφωνητικού για την Ολοκλήρωση της Ενίσχυσης του Εξωτερικού Δικτύου του Παληού, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των μεγάλων και σημαντικών έργων που οραματίστηκε και υλοποιεί η Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ από το 2019 μέχρι σήμερα.

Το συγκεκριμένο έργο, ύψους 1.076.000 ευρώ, απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στην ομαλή υδροδότηση της περιοχής, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτή η συνέπεια και ο άριστος προγραμματισμός της ΔΕΥΑΚ, είναι εδώ και πολύ καιρό αντικείμενο ευμενούς σχολιασμού από τις υπόλοιπες υπηρεσίες ύδρευσης της Περιφέρειάς μας, και θα ενσωματωθεί στη σοβαρή επιχειρηματολογία των ΔΕΥΑ όλης της χώρας, για την ανατροπή κάθε σχεδιασμού που απεργάζεται την ακατανόητη συρρίκνωση τους.

Οι παρεμβάσεις της τελευταίας πενταετίας δεν μας επιτρέπουν απλά να συμμετέχουμε στον δημόσιο διάλογο ως ισότιμοι εταίροι, αλλά και να επικαλούμαστε πλέον αβίαστα ότι η ΔΕΥΑ Καβάλας είναι ένα από τα κορυφαία παραδείγματα σωστής λειτουργίας σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα στη χώρα μας.

Τα περίπου 110 εκ. ευρώ που αξιοποιήσαμε για να βελτιώσουμε την εικόνα της ΔΕΥΑΚ, εκμεταλλευόμενοι τους διαθέσιμους πόρους όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, είναι και η βάση πάνω στην οποία θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας στο 1ο Ελληνικό Φόρουμ για το Νερό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 19 Απριλίου.

Ο Δήμος Καβάλας έχει λόγο για το μέλλον στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και μπορεί να πείσει κάθε καλόπιστο συνομιλητή πως η λύση για τον εκσυγχρονισμό των αντίστοιχων δημοτικών φορέων, δεν συνάδει με τα πρόχειρα σενάρια της τρέχουσας περιόδου.

Η ΔΕΥΑ Καβάλας είναι μία από τις καλύτερες ΔΕΥΑ, άσχετα αν κάποιοι στην περιοχή μας προσπαθούν να υποβαθμίσουν το έργο της, λέγοντας ανοησίες”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑΚ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΟΝΗΣ: “Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ, τον κ. Λογκάρη και την κ. Σαμσούνογλου, διότι κόπιασαν για να φτάσουμε στην υπογραφή αυτού του πολύ σημαντικού έργου.

Με την κατασκευή του νέου αγωγού στο Παληό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής, όσο κι αν αναπτυχθεί τα επόμενα 50 χρόνια.

Το συγκεκριμένο έργο, όπως και όλα όσα προηγήθηκαν, από το Λεύκη μέχρι τη Λυδία και από το Παληό μέχρι το Λυκόστομο, περνάνε τη ΔΕΥΑΚ σε μια άλλη εποχή.

Η ΔΕΥΑ Καβάλας, λόγω των ενεργειακών αναβαθμίσεων και της εξοικονόμησης υδάτινων πόρων, είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο εύρωστες οικονομικά σε όλη τη χώρα.

Η συνολική της εικόνα εκπέμπει και ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους όσοι θέλουν να εφαρμόσουν διάφορα σχέδια συγχώνευσης.

Ήμασταν και είμαστε κάθετα αντίθετοι. Η ΔΕΥΑΚ, όχι μόνο λειτουργεί πολύ καλά, αλλά μπορεί με την επάρκεια και την εμπειρία της να βοηθήσει και όσες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες”.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΛΕΞΗΣ ΓΟΥΛΑΣ: “Αυτό το έργο ήταν μια απαίτηση των κατοίκων του Παληού εδώ και δεκαετίες.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι και να ζητήσω από τον ανάδοχο το έργο να γίνει γρήγορα και με τη μικρότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του Παληού τους καλοκαιρινούς μήνες”.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ALMO”: “Είναι ένα έργο τεχνικά δύσκολο, γιατί θα γίνει σε μία βραχώδη περιοχή, αλλά και σ’ ένα σημείο με πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση. Ωστόσο, δεσμευόμαστε ότι όλα θα γίνουν με προσοχή, και όσο το δυνατόν πιο σύντομα, για να παραδώσουμε ένα δίκτυο ύδρευσης στους κατοίκους και τους τουρίστες του Παληού”.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΑΚ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΚΑΡΗΣ: “Η αναγκαιότητα κατασκευής αυτού του έργου φάνηκε μετά τη λειτουργία του συστήματος τηλεελέγχου που εγκαταστάθηκε στον οικισμό του Παληού πριν από λίγο καιρό.

Το σύστημα μάς έδειξε ότι τις ώρες αιχμής το υπάρχον δίκτυο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Σε λίγους μήνες, μετά την κατασκευή του νέου δικτύου, δεν θα υπάρχει πλέον κανένας τέτοιος κίνδυνος”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα