Connect with us

Καβάλα

Υπογεννητικότητα και μικρός αγροτικός κλήρος τα σημαντικότερα προβλήματα στη Δ. Ε. Πιερέων

Υπογεννητικότητα-και-μικρός-αγροτικός-κλήρος-τα-σημαντικότερα-προβλήματα-στη-Δ-Ε.-Πιερέων

Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα Πιερέων του δήμου Παγγαίου, ανέδειξε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Κώστας Γάκης.

Όπως τόνισε αρχικά, μια από τις αντικειμενικές αδυναμίες της περιοχής είναι ότι βρίσκεται ένα βήμα πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές του δήμου Παγγαίου, όσον αφορά την οικονομική δυνατότητα των κατοίκων, ενώ υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της Δ.Ε. Πιερέων είναι η υπογεννητικότητα.

«Αυτό που προσπαθούμε είναι να απαλύνουμε όσο το δυνατό περισσότερο αυτές τις αντικειμενικές αδυναμίες με την βελτίωση της καθημερινότητά των συμπολιτών μας και σε ένα μεγάλο σημείο το καταφέρνουμε καλά…»

«Το σημαντικότερο πρόβλημα στην περιοχή μας είναι η υπογεννητικότητα. Ο αγροτικός κλήρος είναι δυστυχώς πολύ μικρός κι άρα δεν μπορείς να κρατήσεις στον τόπο τους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι ασχολούνται με άλλες εργασίες και μετά την οικονομική κρίση αυτό φάνηκε περισσότερο. Αυτό που προσπαθούμε είναι να απαλύνουμε όσο το δυνατό περισσότερο αυτές τις αντικειμενικές αδυναμίες με την βελτίωση της καθημερινότητά των συμπολιτών μας και σε ένα μεγάλο σημείο το καταφέρνουμε καλά. Αυτό που είναι σημαντικό και δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο από τον υπόλοιπο δήμο και μάλιστα είναι στις προτεραιότητες του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη, είναι να κρατηθεί ο τόπος ζωντανός, ώστε αυτός ο μέσος όρος ηλικίας της περιοχής κάποια στιγμή στο μέλλον να αλλάξει, να μείνουν νέοι στην περιοχή. Μιλάμε για μικρά παραδοσιακά χωριά με πολύ μεγάλο μέσο όρο ηλικίας. Αυτό είναι κατά την άποψή μου το σημαντικότερο πρόβλημα. Όλα τα άλλα μπορούν να λυθούν, αλλά ένας τόπος είναι όμορφος όταν έχει κόσμο. Δεν φτάνουν τα τοπία από μόνα τους», σημείωσε σχετικά ο Κώστας Γάκης.

Από το 2014 και παρά τις οχλήσεις προς τη DIGEA οι κάτοικοι της Δ.Ε. Πιερέων δεν μπορούν να δουν τηλεόραση! Δεν απέκλεισε κινητοποιήσεις ο Κώστας Γάκης

Ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Πιερέων στάθηκε στη συνέχεια στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής με την έλλειψη τηλεοπτικού σήματος, τονίζοντας ότι δεν αποκλείονται ακόμη και κινητοποιήσεις.

«Θέλω να καταδείξω ένα μείζον θέμα που αφορά την αδράνεια εδώ και πολλά χρόνια των υπευθύνων, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και πιέσεις μας προς την κεντρική διοίκηση και τη DIGEA. Είναι αδιανόητο να μη μπορεί ο πολίτης να παρακολουθήσει τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια, αλλά και αυτά της περιοχής μας, γιατί η εταιρεία δεν έχει βάλει έναν πομπό, ώστε οι άνθρωποι να βλέπουν τηλεόραση. Είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που δεν ασχολούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τηλεόραση είναι κάτι σημαντικό γι’ αυτούς. Έχουμε έγγραφα από το 2014 που πιέζουμε γι’ αυτό το θέμα. Απευθύνω έκκληση και στους τοπικούς βουλευτές να συνδράμουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν αξίζει αυτοί οι άνθρωποι να μην μπορούν να ενημερωθούν ή να ψυχαγωγηθούν. Ελπίζω και εύχομαι να δοθεί λύση εδώ και τώρα. Δεν κρύβω ότι μπορεί να προχωρήσουμε ακόμη και σε κινητοποιήσεις αν δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για επίλυση του ζητήματος. Γίνομαι καθημερινά δέκτης παραπόνων από τους κατοίκους της περιοχής και πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γάκης.

«Εκτός από εμάς πρέπει να βοηθήσουν και οι κυβερνώντες γιατί το αξίζει ο κόσμος εκεί, ένας κόσμος του μόχθου και δικαιούται κάτι περισσότερο…»

«Με τη συμβολή του δημάρχου, της διοίκησης, αλλά και εμού προσωπικά που ξέρω την περιοχή, θα βάλουμε ένα λιθαράκι περισσότερο, ώστε ο τόπος μας που είναι το πιο παραδοσιακό κομμάτι του δήμου, να μείνει ζωντανός, να γίνει πιο ελκυστικός. Ο κόσμος γνωρίζει τα παραδοσιακά δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής μας, αλλά όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάδειξη τους. Εκτός από εμάς πρέπει να βοηθήσουν και οι κυβερνώντες γιατί το αξίζει ο κόσμος εκεί, ένας κόσμος του μόχθου και δικαιούται κάτι περισσότερο», δήλωσε ακόμη στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πιερέων.

Εύλογα τα παράπονα των αγροτών της περιοχής – Τα τρία τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα

Ο Κώστας Γάκης αναφέρθηκε και στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι αγρότες.

«Είναι πολλοί οι αγρότες μας που τα τρία τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς έχουν υπάρξει καταστροφικές περίοδοι για όλους. Υπάρχει και το ερώτημα γιατί δεν δόθηκε, όπως σε άλλες περιοχές, η ενίσχυση για την πανδημία. Γι’ αυτό ας απολογηθούν άλλοι, όχι εμείς. Υπάρχουν παράπονα, είναι εύλογο αυτό. Τα σταφύλια έχουν κόστος και οι περισσότεροι αγρότες μας είναι χρεωμένοι. Δεν μπορούν να περάσουν οι άνθρωποι έξω από τα γεωπονικά γραφεία. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν τις οικογένειές τους και πρέπει να βοηθηθούν άμεσα», επισήμανε σχετικά ο κ. Γάκης.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε και να κατασκευάσουμε βιολογικούς σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και θα το κάνουμε…»

Τέλος, αναφερόμενος στα έργα υποδομής και ειδικότερα στους βιολογικούς και στην οδοποιία, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Πιερέων τόνισε: «Θέλουμε να ενταχθούν σε προγράμματα οι βιολογικοί που δεν έγιναν σε εποχές που ήταν πιο εύκολο να γίνουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε και να τους κατασκευάσουμε και θα το κάνουμε. Μιλάμε για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και θα ενταχθούν όλα. Το άλλο σημαντικό είναι οι δημοτικοί δρόμοι, για τους οποίους δυστυχώς δεν τρέχουν προγράμματα. Ό,τι γίνεται είναι μέσα από τα έσοδα του δήμου μας. Είναι πολλά τα χιλιόμετρα και προσπαθούμε να καλύψουμε τις μεγαλύτερες ανάγκες. Γίνεται τιτάνια προσπάθεια για εξοικονόμηση πόρων, ώστε να καλυφθούν δρόμοι, αλλά δεν μπορούν όλοι. Από την άλλη έχουμε το μεγάλο έργο της αγροτικής οδοποιίας που θα καλύπτει και την Δ.Ε. Πιερέων με κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι θα βοηθήσουν τους αγρότες μας να έχουν εύκολη πρόσβαση στα κτήματά τους».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ερωτήματα που «καίνε» την αγορά ζητούν απαντήσεις

Ερωτήματα-που-«καίνε»-την-αγορά-ζητούν-απαντήσεις

Γιάννης Κελγιώργης: Επιδιώκουμε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον / Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τουριστική κίνηση

Απαντήσεις για την αγορά που θέλουν, ιδιαίτερα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, καλούνται να δώσουν ανώνυμα, οι έμποροι της Καβάλας, στο ερωτηματολόγιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Είναι ένα ευρύ ερωτηματολόγιο και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία της διανομής του προς τα μέλη μας. Το ερωτηματολόγιο έχει διάφορα καίρια ερωτήματα που αφορούν την αγορά, όπως για το θερινό και το χειμερινό ωράριο, δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου, κλπ», τόνισε σε δηλώσεις του για το θέμα στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ., Γιάννης Κελγιώργης. 

«Περιμένουμε τις απαντήσεις των συναδέλφων για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον…»

«Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο που έχει επεξεργαστεί επιστημονικά η Ε.Σ.Ε.Ε., προκειμένου να είναι σύγχρονο, να είναι ευέλικτο και να μπορεί να αποτυπώσει εύκολα και με σαφήνεια ο κάθε συνάδελφος τα θέλω του, όσον αφορά τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων στην πόλη της Καβάλας. Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τεράστια τουριστική κίνηση που έχουμε τους θερινούς μήνες και ιδιαιτέρως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για αυτό προτείνουμε στα μέλη μας και περιμένουμε τις απαντήσεις τους, ανώνυμα, για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. 

Παραδείγματα για τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι έμποροι της Καβάλας

«Για παράδειγμα έχουμε ερωτήματα που γεννιούνται σχετικά με τη Δευτέρα και την Τετάρτη το απόγευμα, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο, που είμαστε στην κορύφωση της κίνησης για το αν πρέπει να ανοίγουμε τα απογεύματα μας ή όχι, μιλάμε για ενάμιση μήνα που υπάρχουν και οι θερινές εκπτώσεις. Υπάρχει επίσης ερώτημα όσον αφορά την Κυριακή των εκπτώσεων που ζητάμε κάτι πρωτοποριακό από τα μέλη μας, να ανοίξουμε το απόγευμα εκείνης της θεσμοθετημένης Κυριακής και όχι το πρωί που ο κόσμος είναι στη θάλασσα και άλλου είδους τέτοιες ερωτήσεις, οι οποίες θα μας κάνουν ως αγορά να κάνουμε το επόμενο βήμα για το αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη. Θα μπορεί ο κάθε συνάδελφος να εκφράσει την άποψή του, το τονίζω ξανά ανώνυμα, προκειμένου να επεξεργαστούμε μετά σε συνεργασία με την Ε.Σ.Ε.Ε. όλα αυτά τα ερωτηματολόγια και να τα ανακοινώσουμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τους συναδέλφους εμπόρους», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. 

«Το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας – Να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες…»

Τέλος, όσον αφορά τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου της Καβάλας για την φετινή τουριστική περίοδο, ο Γιάννης Κελγιώργης υπογράμμισε: «Είμαστε σε μία εποχή που ετοιμαζόμαστε για να ανοίξουμε τα φτερά μας ως αγορά, καθώς το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που είχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Άρα μπορούμε πλέον να κοιτάζουμε στα μάτια την τουριστική κίνηση και επιτέλους αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη, να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες. Είναι κάτι που αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα του. Όλα στην αρχή ξεκινούν πιλοτικά. Εμείς είμαστε εδώ προκειμένου να ζητήσουμε από τους συναδέλφους να αποτυπώσουν αυτά που όλο αυτό το διάστημα συζητάμε σε πηγαδάκια και κατ’ ιδίαν συζητήσεις, οπότε περιμένουμε τα αποτελέσματα και βάσει αυτών θα είναι ο κανόνας πάνω στον οποίο θα κινηθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας την επόμενη μέρα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Δύο-διακοπές-υδροδότησης-στην-Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Η ΔΕΥΑ Καβάλας ανακοινώνει στο καταναλωτικό κοινό ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 22:00 έως την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 και ώρα 03:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Παστέρ
 • Ιωάννου Μέξη
 • Περιμετρική οδό
 • Ζάππα
 • Αμισού
 • Σαπφούς
 • Ζαΐμη
 • Τσολάκη
 • Σερδάρογλου
 • Αστεριάδου
 • Παστέρ

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

Επίσης, θα διακοπεί η παροχή νερού την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 από ώρα 03:00 έως 07:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Θ. Καβαλιώτου
 • Μαυρομιχάλη
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ολυμπιάδος
 • Αμύντα
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Ελ. Βενιζέλου
 • Κουντουριώτου
 • Ομονοίας
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Εθνικής Αντίστασης
 • Ερυθρού Σταυρού
 • 7ης Μεραρχίας

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Κλειστή-η-αγορά-της-Καβάλας-την-Δευτέρα-του-Αγ.-Πνεύματος

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ημέρα εορτής του Αγ. Πνεύματος, η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε και ισχύει τα τελευταία χρόνια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα