Connect with us

Καβάλα

Υπερεπάρκεια νερού στον δήμο Παγγαίου

Υπερεπάρκεια-νερού-στον-δήμο-Παγγαίου

Παρά την μεγάλη ζήτηση για νερό, τόσο λόγω της αυξημένης παρουσίας τουριστών, όσο και της κάλυψης των αγροτών σε θέματα άρδευσης των καλλιεργειών τους, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης Παγγαίου, ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις της, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της επιχείρησης, Πάρης Γρηγοριάδης.

«Είχαμε προετοιμαστεί από την περίοδο της άνοιξης κιόλας, γνωρίζοντας τις αυξημένες απαιτήσεις για ύδρευση και άρδευση στη διάρκεια της θερινής περιόδου και είμαι πεπεισμένος ότι παρά την αυξημένη ζήτηση τα πάμε εξαιρετικά καλά», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου.

«Βρισκόμαστε διαρκώς σε εγρήγορση για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών του δήμου μας, των ξένων επισκεπτών και φυσικά των αγροτών μας…»

«Κινούμαστε πάντοτε με γνώμονα την εμπειρία, την καλή προετοιμασία, αλλά και την ύπαρξη σημαντικών υποδομών. Έτσι και φέτος καταφέρνουμε να αντεπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσεις της θερινής περιόδου. Από την πλευρά μας βρισκόμαστε διαρκώς σε εγρήγορση για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών του δήμου μας, των ξένων επισκεπτών και φυσικά των αγροτών μας, οι οποίοι αυτή την περίοδο, όπως και ο τουριστικός κλάδος, βρίσκονται στην κορύφωση των εργασιών τους», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ενήμερο» ο Πάρης Γρηγοριάδης.

«Θέλω να τονίσω ότι υπάρχει υπερεπάρκεια νερού, δεν έχουμε διακοπές, παρά το ότι είμαστε σε φουλ σεζόν…»

«Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπάρχει έντονη παρουσία ξένων επισκεπτών στην περιοχή μας, γεγονός που αυξάνει την ζήτηση σε νερό. Ωστόσο θέλω να τονίσω ότι υπάρχει υπερεπάρκεια νερού, δεν έχουμε διακοπές, παρά το ότι είμαστε σε φουλ σεζόν, όπως λέμε. Νομίζω ότι τόσο οι πολίτες του δήμου μας, οι επισκέπτες, αλλά και οι αγρότες της περιοχής μας είναι ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που δείχνουμε. Άλλωστε η βασική αρμοδιότητα της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. είναι η παροχή υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και φυσικά άρδευσης. Επίσης σημαντικό ρόλο στην επιχείρησή μας διαδραματίζει η μελέτη, κατασκευή και συντήρηση έργων, καθώς και η εκμετάλλευση άλλων πηγών, με απώτερο στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη του δήμου μας», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου.

«Όλα αυτά που οραματιζόμαστε τα κάνουμε πράξη – Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. είναι μια ακμάζουσα επιχείρηση – Είναι ένα πραγματικό…στολίδι στην ευρύτερη περιοχή»

Ο κ. Γρηγοριάδης έκανε σαφές ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. είναι μια απόλυτα υγιής οικονομικά επιχείρηση, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα βιωσιμότητας.

«Όλα αυτά που οραματιζόμαστε τα κάνουμε πράξη», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. είναι μια ακμάζουσα επιχείρηση. Συνεργάτες και προμηθευτές χαίρονται να συνεργάζονται μαζί μας. Έχουμε το καλύτερο όνομα στην περιοχή, πληρώνονται όλοι άμεσα. Είναι ένα πραγματικό…στολίδι στην ευρύτερη περιοχή. Δεν έχει άμεσα προβλήματα, βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο, έχει πολλά έργα που είναι σε εξέλιξη και οραματιζόμαστε πολλά ακόμη για το μέλλον».

Αξίζει να επισημανθεί ότι ήδη έχει ρυθμιστεί το χρέος της επιχείρησης προς τη Δ.Ε.Η. από τον Ιανουάριο του 2021, το οποίο θα αποπληρωθεί σε 48 συνολικά δόσεις.

«Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τους δημότες για να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους…»

Τέλος, ο κ. Γρηγοριάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση που δείχνουν οι πολίτες του δήμου Παγγαίου, ως προς την εξόφληση των οφελών τους σε σχέση με την επιχείρηση, ενώ υπογράμμισε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τους δημότες, ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, είτε με ρυθμίσεις των οφειλών τους, είτε με τη μείωση τελών, όπως αυτά της άρδευσης για τους αγρότες το 2020, είτε για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο λιμάνι της Κεραμωτής

Γυναίκα-εντοπίστηκε-νεκρή-στο-λιμάνι-της-Κεραμωτής

Το πρωί της Κυριακής 16 Ιανουαρίου 2022 η Λιμενική Αρχή Κεραμωτής ενημερώθηκε για την ύπαρξη σορού γυναίκας εντός της θαλάσσιας περιοχής στον λιμένα Κεραμωτής.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου ανέσυραν την ανωτέρω σορό, η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Καβάλας, ενώ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 38χρονη αλλοδαπή.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Δωρεά φορητού απινιδωτή στη μνήμη του Χρήστου Ρέμμου

Δωρεά-φορητού-απινιδωτή-στη-μνήμη-του-Χρήστου-Ρέμμου

Στην επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ενός φορητού απινιδωτή που δώρισε στον Δήμο Καβάλας ο κ. Θόδωρος Ρέμμος, στη μνήμη του πατέρα του Χρήστου Ρέμμου, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Καβάλας, του Ερασιτέχνη ΑΟΚ και της ΠΑΕ ΑΟΚ, προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου 15 Ιανουαρίου 2022 στο ΔΑΚ “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, οι εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ζεκή Μεμέτ Αλή και Λευτέρης Διακογιάννης.

Την επίδειξη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη και των Αντιδημάρχων Αθλητισμού και Οικονομικών Υπηρεσιών, Κώστα Βακιρτζή και Γιάννη Προμούσα αντίστοιχα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, θέτοντας παράλληλα διάφορα ερωτήματα, και οι εκπρόσωποι των ομάδων που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο φορητός απινιδωτής, με πρωτοβουλία των υπευθύνων για τη λειτουργία των δημοτικών γυμναστηρίων, τοποθετήθηκε δίπλα στη γραμματεία του κλειστού γυμναστηρίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη αντιμετώπισης καρδιακού επεισοδίου.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασης του πριν τη διεξαγωγή της σημερινής επίδειξης, ευχαρίστησε τόσο τον κ. Ρέμμο για τη χορηγία του, όσο και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τη συνεχή στήριξη που παρέχει στο Δήμο Καβάλας, καθώς και στους συλλόγους της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων. Τέλος, αναφερόμενος στον αείμνηστο Χρήστο Ρέμμο, επισήμανε πως με τη συνολική του προσφορά κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην εκπαίδευση και τον τοπικό αθλητισμό.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

«Πονοκέφαλος» για την Δ. Ε. Ελευθερών οι κυνηγοί από την Κύπρο

«Πονοκέφαλος»-για-την-Δ-Ε.-Ελευθερών-οι-κυνηγοί-από-την-Κύπρο

Μεγάλη αναστάτωση υπάρχει στον Δήμο Παγγαίου και συγκεκριμένα στην περιοχή των Ελευθερών από την παρουσία πολλών κυνηγών που έρχονται οργανωμένα από την Κύπρο με σκοπό να κυνηγήσουν μέσα στον κάμπο πουλιά.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από το μέτρο, όμως ο νόμος για το κυνήγι που δεν έχει αλλάξει εδώ και εξήντα χρόνια τους καλύπτει. Έτσι ούτε το Δασαρχείο ούτε η Αστυνομία δεν μπορούν να επέμβουν.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι γιατί ναι μεν κυνηγούν εκτός αστικής περιοχής, όμως πολλοί εκτός του ότι βρίσκουν σκάγια ακόμα και μέσα στο σπίτι τους , βλέπουν να καταστρέφονται και οι ελαιώνες τους ή τα αμπέλια τους, αφού τα σκάγια τους διαλύουν τα νάιλον που σκεπάζουν τις καλλιέργειές τους και ότι άλλες κατασκευές έχουν κάνει για να τα προστατέψουν μέσα στον χειμώνα.

Για το θέμα αυτό έχει κάνει καταγγελία ο αντιδήμαρχος Ελευθερών κ. Χρήστος Πριονίδης και αναμένει να πάρει μια απάντηση από την πολιτεία αφού έχει δημοσιοποιήσει το θέμα, το οποίο αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ειδικότερα ο κ. Πριονίδης σε ανάρτησή του σημειώνει:

Ένα χρόνιο πρόβλημα που λαμβάνει χώρα πάντα τέτοιο καιρό είναι τα γκρουπ κυνηγών που έρχονται από Κύπρο και κυνηγάνε στον κάμπο των Ελευθερών με θράσος λες και τους ανήκει, αφού δεν σκέφτονται τις περιουσίες των αγροτών μας και με τις βολές τους τρυπάνε τα ναύλων, τα σταγονίδια, πολλές φορές δεξαμενές ποτίσματος, αλλά και κολόνες τις ΔΕΗ όπως πέρσι να θυμίσω που έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες το Δημοτικό Διαμέρισμα των Ελευθερών.

Το σημαντικότερο δε είναι οι ανθρώπινες ζωές! Αφού απευθύνθηκα τηλεφωνικά εγώ ο ίδιος (σ.σ.: ο Χρήστος Πριονίδης) στο Δασαρχείο πήρα την απάντηση πως δεν τους καλύπτει η νομοθεσία ώστε να μπορούν να επέμβουν και πως έχουν κάνει ενέργειες από το 2018 για να αλλάξει αυτό, αλλά μέχρι τώρα τίποτα.

Έτσι μίλησα με τον συνάδελφο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστο Μποσμπότη και του ζήτησα να δει το νομικό καθεστώς ώστε να παρθεί απόφαση που να απαγορεύει στα συγκεκριμένα γκρουπ το κυνήγι για να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα