Connect with us

Καβάλα

Τρία είναι τα σενάρια για τις συνενώσεις των ΔΕΥΑ

Τρία-είναι-τα-σενάρια-για-τις-συνενώσεις-των-ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι θα φύγουν από τον έλεγχο των Δήμων όλα τα δίκτυα και άλλος θα ορίζει το τιμολόγιο / Ο ανάδοχος του έργου αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης θέλει να απεμπλακεί / Την επόμενη εβδομάδα θα υπογράψουμε για τα 29.000 «έξυπνα υδρόμετρα»

Στα επικρατέστερα σενάρια για τις συνενώσεις των Δ.Ε.Υ.Α., αλλά και σε όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο στον Δήμο Καβάλας, αναφέρθηκε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης.

«Σήμερα έχουμε τρία σενάρια. Το πρώτο σενάριο μιλάει για τη συνένωση των Π.Ε. Καβάλας – Δράμας – Σερρών, το δεύτερο για τη συνένωση ανά Περιφερειακή Ενότητα, δηλαδή οι τέσσερις Δ.Ε.Υ.Α. της Π.Ε. Καβάλας να γίνουν μία και το τρίτο σενάριο μιλά για συνένωση των Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας – Δράμας – Ξάνθης», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Χρόνης. 

«Το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί είναι ότι πλέον θα φύγουν από τον έλεγχο των Δήμων όλα τα δίκτυα. Πλέον θα ορίζει άλλος και το τιμολόγιο…»

«Νομίζω ότι είναι πολύ πρόωρο να συζητάμε, γιατί ακόμα δεν έχουμε κάποιο έγγραφο από το υπουργείο, κάποια πρόταση για διαβούλευση, δεν υπάρχει τίποτα απολύτως. Όλα αυτά είναι διαρροές που προέρχονται από το υπουργείο και γι’ αυτό δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε επί της ουσίας. Είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος οι συνενώσεις θα κάνουν κακό στις καλές Δ.Ε.Υ.Α. Το πρόβλημα για το υπουργείο νομίζω ότι είναι κυρίως οι Δήμοι, οι οποίοι δεν έχουν Δ.Ε.Υ.Α. και δεν μπορούν να απορροφήσουν πολλά κονδύλια, δεν μπορούν να δουλέψουν όπως δουλεύουμε εμείς. Το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί είναι ότι πλέον θα φύγουν από τον έλεγχο των Δήμων όλα τα δίκτυα. Πλέον θα ορίζει άλλος και το τιμολόγιο», επισήμανε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

«Θεωρώ ότι μέχρι την άνοιξη του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και της διαβούλευσης και θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο, με ορίζοντα 1.1.25 να έχουν ολοκληρωθεί οι συνενώσεις…»

«Δηλαδή η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας που έχει φροντίσει κι αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έργα και για την ενεργειακή της αναβάθμιση και αυτονομία, για αντικατάσταση των δικτύων και αντικατάσταση εξοπλισμού, δεν θα μπορεί στο τέλος να πάρει το όφελος που θα προκύψει όταν ολοκληρωθούν αυτά τα έργα. Θα πρέπει να τα μοιραστεί με κάποιους. Αυτό είναι το χειρότερο και φυσικά το τιμολόγιο που από τη στιγμή που είμαστε σε μία ρυθμιστική αρχή μαζί με την ενέργεια και τα σκουπίδια, θεωρώ ότι θα αυξηθεί πάρα πολύ το κόστος για τους πολίτες. Θεωρώ ότι μέχρι την άνοιξη του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και της διαβούλευσης και θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο, με ορίζοντα 1.1.25 να έχουν ολοκληρωθεί οι συνενώσεις και να δούμε τις Δ.Ε.Υ.Α. με το νέο μοντέλο λειτουργίας», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα των συνενώσεων ο κ. Χρόνης. 

«Αντιμετωπίζουμε ήδη κάποιο πρόβλημα με τον ανάδοχο του εμβληματικού έργου της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Καβάλας, γιατί θέλει να απεμπλακεί…»

Μιλώντας για τα έργα που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τόνισε αρχικά: «Αντιμετωπίζουμε ήδη κάποιο πρόβλημα με τον ανάδοχο του εμβληματικού έργου της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Καβάλας, γιατί θέλει να απεμπλακεί. Είχε δώσει 40,26% έκπτωση όταν πήρε το έργο πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση. Προφανώς μετά είδε ότι έχουν αυξηθεί και οι υπηρεσίες και τα υλικά και γι’ αυτόν τον λόγο πιέζει και ουσιαστικά θέλει να πάρει περισσότερα χρήματα. Προφασίζεται ότι δεν έχει μεγάλο μέτωπο να δουλέψει στο Περιγιάλι. Εμείς αντιθέτως του λέμε ότι έχει τεράστιο μέτωπο στο Περιγιάλι κι όχι μόνο, έχει όλη την πόλη δική του για να δουλέψει. Με ένα συνεργείο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Έχει να κάνει εργασίες πάνω στην Νεάπολη και στον Άγιο Λουκά, στην Αγία Παρασκευή και στο κέντρο της πόλης και στα Πεντακόσια και φυσικά σε όλη την περιοχή του Περιγιάλιου. Πρέπει να φέρει κι άλλα συνεργεία. Έχει ήδη καθυστερήσει και έχουμε δώσει μία παράταση 6 μήνες μέχρι τον Ιούνιο του 2024, απλά πιέζει για να πάρει περισσότερα χρήματα, αλλά εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Μόνο το υπουργείο μπορεί να το κάνει και να δώσει περισσότερα χρήματα». 

«Την επόμενη εβδομάδα θα υπογράψουμε για τα 29.000 υδρόμετρα, τα λεγόμενα «έξυπνα υδρόμετρα» που θα μπουν στη Δημοτική Ενότητα Καβάλας…»

«Κατά τα άλλα προχωράνε όλα τα υπόλοιπα έργα. Είχαμε συνάντηση για τον βιολογικό του Δάτου που θα γίνει ριζική ανακατασκευή και συζητήσαμε για τον τρόπο που θα μπορέσει να γίνει αυτό εν λειτουργία του βιολογικού, καθώς δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί. Την επόμενη εβδομάδα θα υπογράψουμε για τα 29.000 υδρόμετρα, τα λεγόμενα «έξυπνα υδρόμετρα» που θα μπουν στη Δημοτική Ενότητα Καβάλας. Θα ξεκινήσουμε αντικαταστάσεις από το Παληό και από την Παναγία και μετά θα συνεχίσουμε και στην υπόλοιπη πόλη. Τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα υπογράψουμε για το μεγάλο έργο που αφορά την αντικατάσταση όλων των αντλητικών συγκροτημάτων που υπάρχουν σε όλα αντιλιοστά ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Καβάλας. Το έργο που αφορά την υδροδότηση από τις Πηγές Κεφαλαρίου ήδη προχωράει, καθώς έχουμε πληρώσει και έναν λογαριασμό μέσα στο 2023 και τώρα γίνεται προσπάθεια για να περάσει το έργο στην επόμενη προγραμματική περίοδο και περιμένουμε τους όρους της διακήρυξης για να βγει ο διαγωνισμός, για να έρθει ο εργολάβος, ο οποίος μέχρι την άνοιξη θεωρώ ότι θα έχει τελειώσει διαγωνισμός και θα έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι να κατασκευάζει το καινούργιο δίκτυο. Τα υπόλοιπα προχωράνε κανονικά», συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. 

«Το 2024 έχει πάρα πολλή δουλειά για εμάς, αυτή είναι η αλήθεια»

«Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται τα έργα στην Κηπούπολη, στον Ζυγό δουλεύουν δύο εργολάβοι, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει το κάτω τμήμα του Ζυγού και αντικαθιστούν το δίκτυο. Περιμένουμε πολύ σύντομα να βγει η πρόσκληση για να υποβάλουμε το Πολύστυλο, Δάτο, Μικροχώρι για αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου και να υποβάλουμε και το δίκτυο των Κρηνίδων. Μέσα στον Φεβρουάριο θα υπογράψουμε τη σύμβαση και για τον αγωγό του Παληού, ο οποίος θα είναι αντικατασταθεί και θα γίνει τριπλάσιας δυναμικότητας από ό,τι έχει σήμερα και φυσικά δεν θα είναι πάνω στα βουνά, αλλά θα είναι δίπλα στον δρόμο. Τρέχουν όλα τα έργα και το 2024 έχει πάρα πολλή δουλειά για εμάς, αυτή είναι η αλήθεια», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Απόστολος Χρόνης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Προσπάθεια για αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου

Προσπάθεια-για-αλλαγή-χρήσης-του-πρώην-Σανατορίου

Εξετάζεται η παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου της ΙΕΚ στον δήμο Καβάλας

Η αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου και της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής ήταν το πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου του δήμου Καβάλας που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (12/4).

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, ο οποίος σημείωσε ότι «πρώτο θέμα ήταν η γνωμοδότηση για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όσον αφορά το πρώην Σανατόριο και το ακίνητο της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής».

«Στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας…»

«Προτείνεται να αλλάξει η χρήση, η οποία ήταν περιορισμένη, σε χρήσεις για κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η εκμετάλλευση – αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων προς όφελος της πόλης και του κοινωνικού συνόλου.  Άρα είναι μία αλλαγή χρήσης των εν λόγω κτηρίων και το πρώτο βήμα έγινε στο τοπικό συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας. Υπάρχει μια πρόοδος όσον αφορά τα τεκταινόμενα της Ι.Ε.Κ.», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Κροκίδης.  

«Απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο…»

Παράλληλα, ο κ. Κροκίδης αναφέρθηκε και στην εκκρεμούσα μέχρι πρότινος απόφαση του Αρείου Πάγου, σημειώνοντας: «Σε επαφή που είχα με τον πρώην πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά, μου είπε ότι είχε επικοινωνία με τους νομικούς μας συμβούλους στην Αθήνα και η πληροφόρηση είναι ότι το δικαστήριο το οποίο εκκρεμούσε, ότι η απόφαση είναι υπέρ ημών, δηλαδή απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο. Άρα περιμένουμε να καθαρογραφεί και να πάρει το πρώην Σανατόριο την πορεία για την αξιοποίησή του».

Ενδεχόμενη παραχώρηση από την Ιατρική Εταιρεία στον δήμο Καβάλας του συνεδριακού χώρου στον Αμυγδαλεώνα, ώστε να αξιοποιηθεί 

«Από την άλλη μεριά πριν από δυο εβδομάδες υπήρξε μια συνάντηση με τον δήμαρχο Καβάλας και την γραμματέα του δημάρχου, προκειμένου να δούμε νέους τρόπους συνεργασίας μεταξύ του δήμου και της Ιατρικής Εταιρείας. Συμφωνήσαμε στον χώρο του Αμυγδαλεώνα, όπου έχουμε εκτός του βρεφονηπιακού σταθμού και έναν μεγάλο συνεδριακό χώρο, ενδεχομένως να τον παραχωρήσουμε μ’ ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και να αναλάβει ο δήμος, τόσο την ανακαίνιση, όσο και τη συντήρηση του χώρου, αλλά και την εκμετάλλευση με την έννοια να γίνονται εκδηλώσεις από διάφορους τοπικούς φορείς, αλλά και άλλους. Άρα και αυτό είναι μια εξέλιξη πολύ σημαντική για την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Η ΠΕΔ-ΑΜΘ λέει ξεκάθαρα όχι στη συνένωση των ΔΕΥΑ

Η-ΠΕΔ-ΑΜΘ-λέει-ξεκάθαρα-όχι-στη-συνένωση-των-ΔΕΥΑ

Σάββας Μιχαηλίδης: Αναγκαστική συνένωση δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί νομικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει συνένωση των δήμων / Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι

«Η θέση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πλέον ξεκάθαρη, αφού απορρίπτει και διαφωνεί απόλυτα με όποια κυβερνητική ή άλλη πρόταση, ενδεχομένως και την αντιπρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε., που αφορά την συνένωση των Δ.Ε.Υ.Α., είτε σε νομαρχιακό, είτε σε περιφερειακό ή οποιοδήποτε άλλο επίπεδο».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Νέστου και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ., Σάββας Μιχαηλίδης, σχετικά με το θέμα των συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α., μετά και την έκτακτη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (9/4) στην Κομοτηνή, παρουσία του προέδρου της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., Δημήτρη Μαραβέλια και του διευθυντή Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., Ιωάννη Γούπιου.

«Η μόνη περίπτωση για αναγκαστική συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί νομικά και λειτουργικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει τη συνένωση των δήμων…»

«Οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού και σε όσους δήμους λειτουργούν, πέραν της διαχείρισης και της διασφάλισης του πόσιμου νερού που παρέχουν στις δημότες, επιτελούν και ένα κοινωνικό έργο. Είναι άγνωστο αυτό σε πολλούς συναδέλφους δημάρχους που δεν έχουν Δ.Ε.Υ.Α. ή δεν διαχειρίζεται ο δήμος τους, λόγω μεγέθους, απευθείας την παροχή νερού. Παρ’ όλα αυτά όμως κάνουν προτάσεις που θα εφαρμοστούν σε μας. Διασαφηνίζουμε προς όλους ότι η μόνη περίπτωση για την αναγκαστική συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων αυτών που δεν δημιουργεί νομικά και λειτουργικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει τη συνένωση των δήμων. Με κανέναν άλλο τρόπο ή μοντέλο διαχείρισης δεν μπορεί να γίνει αναγκαστική συνένωση, η οποία θα αποφασίζει για το αναπτυξιακό πρόγραμμα, την τιμολογιακή πολιτική και τις προτεραιότητες των υπολοίπων», τόνισε σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης. 

«Αντί της αναμενόμενης κρατικής βοήθειας, οι Δ.Ε.Υ.Α. βρίσκονται μπροστά σε πρόθεση για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε άμεσα αδιέξοδα…»

«Ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας πώς μπορεί να γίνει οικονομική ανάταξη, οικονομική εξυγίανση, αυτοτέλεια οικονομική των επιχειρήσεων αυτών. Με ποιες συντονισμένες ενέργειες, σε πόσο χρόνο, αρκεί να το θέλουν και να το νομοθετήσουν όλοι αυτοί που μπορούν να αποφασίσουν γι’ αυτό. Σε αυτήν την κατεύθυνση νομίζουμε ότι έπρεπε να κινηθεί και η πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε. Με την αντιπρόταση η μόνη διαφορά που κάνει είναι το μικρότερο σχήμα. Δεν είναι όμως θέμα μεγέθους. Το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι όλες αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις που επιβίωσαν από την οικονομική κρίση δεν μετέφεραν τα βάρη αυτής της κρίσης στους δημότες, δεν αύξησαν τα τέλη στο νερό, όπως επίσης και της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης. Εκεί λοιπόν, αντί της αναμενόμενης κρατικής βοήθειας, οι Δ.Ε..Υ. Α. βρίσκονται μπροστά σε πρόθεση για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε άμεσα αδιέξοδα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο δήμαρχος Νέστου και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ.

«Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι – Ζητάμε να παραμείνει το ισχύον καθεστώς των Δ.Ε.Υ.Α…»

«Στο ψήφισμα μας έχουμε καταλήξει ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Α.Μ.Θ. θα πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί οι αξιότιμοι κύριοι ότι δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει κανένα σχέδιο, με όποιο μανδύα κι αν έρχεται ή με όποια τυπική νομιμοποίηση, αφού εμείς οι δήμαρχοι έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε τους δήμους μας, όπως τους παραλάβαμε, χωρίς να υπαναχωρήσουμε και να παραχωρήσουμε κανένα δικαίωμα ή αρμοδιότητα. Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι. Ζητάμε να παραμείνει το ισχύον καθεστώς των Δ.Ε.Υ.Α., να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο σε όλη αυτή τη δημοτική περίοδο, στο οποίο θα συμβάλλει και η πολιτεία στην επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας των Δ.Ε.Υ.Α. και με την ανάλογη χρηματοδότηση και με κάλυψη του ενεργειακού κόστους, αφού είμαστε οι μόνες επιχειρήσεις που δεν πήραν οποιαδήποτε ανταπόδοση για το ενεργειακό κόστος. Φυσικά να υπάρξει χρόνος διαβούλευσης με τους καθ’ ύλην αρμόδιους δήμους, που είναι μόνο οι δήμοι που διαθέτουν Δ.Ε.Υ.Α. μ’ ένα χρονοδιάγραμμα που θα λήγει σ’ αυτήν την θητεία και τότε θα δούμε όσοι δεν συμμετέχουν ή δεν προσαρμοστούν τι μέτρα μπορεί να ληφθούν. Δεν πάμε σε οριζόντια μέτρα, ώστε να πετύχουμε υποτίθεται οικονομία, γιατί αυτό είναι εντελώς λάθος τακτική μ’ όλες τις παρενέργειες που προείπα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οι «Μοναδικές Γεύσεις» της Καβάλας ταξίδεψαν στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Οι-«Μοναδικές-Γεύσεις»-της-Καβάλας-ταξίδεψαν-στον-σταθμό-του-μετρό-στο-Σύνταγμα

Υπό τον τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις», εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (10/4) στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, η έκθεση των τοπικών προϊόντων της Π.Ε. Καβάλας και συνολικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο (13/4).

Για το θέμα μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και την απήχηση της έκθεσης, που πλέον γίνεται θεσμός για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Λαμπρή η τελετή εγκαινίων της έκθεσής μας, παρουσία εκπροσώπου του πρωθυπουργού του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του κ. Σταμενίτη…»

«Βρεθήκαμε στην Αθήνα από την Τετάρτη (10/4) ξεκινώντας την παρουσίαση των τοπικών μας προϊόντων, με τις μοναδικές γεύσεις από την Καβάλα, το Παγγαίο, τον Νέστο και τη Θάσο, καθώς και από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε μια λαμπρή τελετή εγκαινίων της έκθεσής μας, παρουσία εκπροσώπου του πρωθυπουργού του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του κ. Σταμενίτη, αλλά και του «δικού» μας υπουργού, Δημήτρη Καιρίδη. Επίσης παρόντες ήταν και οι τέσσερις βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας. δήμαρχοι από όλες τις περιοχές Περιφέρειας και πάνω απ’ όλα οι επιχειρήσεις μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Δέμπας. 

«Ξεκινήσαμε πέρυσι με δειλά βήματα, φέτος μεγαλώσαμε και ενώσαμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας…»

«Πρόκειται για δεκάδες επιχειρήσεις που εμπιστεύτηκαν την προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Περιφέρειάς μας. Βρέθηκαν στην πρωτεύουσα με τα προϊόντα τους, ενώ ήδη από την πρώτη μέρα έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί εκατομμύρια κόσμος περνάει από το μετρό του Συντάγματος, όπου έχουμε στήσει την δεύτερη κατά σειρά έκθεση τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία πλέον γίνεται θεσμός. Αυτό είναι κάτι που το κρατάμε. Ξεκινήσαμε πέρυσι με δειλά βήματα, φέτος μεγαλώσαμε και ενώσαμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας και κατορθώσαμε τα έξι Επιμελητήρια, οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας να έχουμε αυτήν την προσπάθεια παρουσιάζοντας στην καρδιά της Αθήνας, στο μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας τα τοπικά προϊόντα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Το μεγάλο στοίχημα, είναι να γίνουν τα τοπικά μας προϊόντα γνωστά στην πρωτεύουσα στην Αθήνα και από εκεί και πέρα να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες για τις επιχειρήσεις μας…»

«Οι επισκέπτες της έκθεσης που έχουν δει τα προϊόντα μας, είπαν ότι πραγματικά κάποια από αυτά τα γνωρίζαμε, κάποια δεν τα γνωρίζαμε, αλλά με αυτά τα οποία βλέπουμε, αυτά τα οποία έχουμε γευτεί, θα τα αναζητήσουμε, θα ψάξουμε να τα βρούμε να τα αγοράσουμε και να γίνουμε μόνιμοι καταναλωτές. Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, να γίνουν τα τοπικά μας προϊόντα γνωστά στην πρωτεύουσα στην Αθήνα και από εκεί και πέρα να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες για τις επιχειρήσεις μας και πραγματικά ευχόμαστε μέχρι και το Σάββατο (13/4) να κλείσει αυτή η τετραήμερη έκθεση με πολύ μεγάλη επιτυχία», ανέφερε ακόμη ο Μάρκος Δέμπας. 

«Υπάρχουν ορίζοντες και υπάρχουν αυτά τα εκλεκτά προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά άλλων περιοχών…»

«Η έκθεση αυτή γίνεται πλέον θεσμός και είπαμε σαν Επιμελητήρια και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια θα δηλώνουμε «παρών» γιατί υπάρχει ανταπόκριση και από τις επιχειρήσεις και από το καταναλωτικό κοινό και δεν πρέπει οι επιχειρήσεις μας να φοβούνται να συμμετέχουν σε αυτές τις εκθέσεις, καθώς τους δίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα το να διεισδύσουν σε άλλες αγορές, να φύγουν από τη δική μας θα λέγαμε τοπική αγορά που πολλές φορές λέμε ότι είναι μικρή. Υπάρχουν ορίζοντες και υπάρχουν αυτά τα εκλεκτά προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά άλλων περιοχών. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην αγορά της Αθήνας», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα