Connect with us

Περιφέρεια

Το κρασί ως πυλώνας ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Το-κρασί-ως-πυλώνας-ανάπτυξης-της-Περιφέρειας-ΑΜΘ

Στην ανάδειξη του τομέα του κρασιού ως έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη.

Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Αναπτυξιακής Καβάλας στο Κτήμα Βιβλία Χώρα, ο κ. Ιωσηφίδης χαρακτήρισε τον τομέα του οίνου ως έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους στην οικονομία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αναφέρθηκε στην υψηλή προστιθέμενη αξία που εξασφαλίζει η διεθνής αναγνώριση των τοπικών προϊόντων. 

«Ο οινοτουρισμός αποτελεί ένα κρίσιμο εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης καθώς συνδυάζει τον πρωτογενή τομέα όπως είναι η αγροτική παραγωγή και ειδικά το αμπέλι, με τον δευτερογενή τομέα όπως είναι η βιομηχανία και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οινοποιήσεις, και τον τριτογενή τομέα όπως είναι ο τουρισμός» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, τονίζοντας τη σημασία του κρασιού στην αύξηση της απασχόλησης και στη συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο.

Ο κ. Ιωσηφίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στους οινοποιούς που τόλμησαν να ρισκάρουν και δούλεψαν σκληρά, ώστε να δημιουργήσουν κρασιά που έχουν γίνει σημείο αναφοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εξασφαλίζοντας έτσι διεθνή αναγνώριση και για την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Αναφέρθηκε επίσης στην ξεχωριστή σημασία του μικροκλίματος κάθε περιοχής στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου κλίμα και εδάφη σε συνδυασμό με την αγάπη που προσθέτουν στη δουλειά τους οι αγρότες και οι παραγωγοί, εξασφαλίζουν κρασιά ανώτερης αξίας.

«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης έχουν αναλάβει έναν πολυεπίπεδο ρόλο για την υποστήριξη του οινικού κλάδου, μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα, στρατηγικές δράσεις και διεθνείς συνεργασίες» τόνισε ο κ. Ιωσηφίδης.

Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες η Περιφέρεια ΑΜΘ επενδύει εμπράκτως στην ανάπτυξη του τομέα του κρασιού:

-Στηρίζει τη συμμετοχή των οινοποιείων μας σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις και εμπορικές αποστολές, προβάλλοντας τα τοπικά μας κρασιά στις αγορές-στόχους.

– Στηρίζει με γενναία επιχορήγηση και υλικοτεχνικά μέσα τις καθιερωμένες πλέον εκδηλώσεις στα πλαίσια της Δραμοινογνωσίας.

– Διευκολύνει τη δικτύωση των παραγωγών με εμπορικούς συνεργάτες και διανομείς, μέσω του Γραφείου Εξωστρέφειας της Περιφέρειας ΑΜΘ, που αποτελεί ένα στρατηγικής σημασίας εργαλείο για τις τοπικές επιχειρήσεις, παρέχοντας υποστήριξη στη διεθνή δικτύωση, στη σύνδεση με νέες αγορές και στην προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων.

-Υποστηρίζει την ένταξη των κρασιών της ΑΜΘ σε διεθνή δίκτυα πιστοποίησης και προώθησης, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την αναγνωρισιμότητά τους.

–  Προωθεί τη συνεργασία με διεθνείς φορείς του κλάδου, ενισχύοντας τη θέση της ΑΜΘ στον ευρωπαϊκό οινικό χάρτη.

«Η ΑΜΘ δεν είναι απλώς μια αμπελουργική Περιφέρεια, έχει όλα τα εφόδια να κατακτήσει ακόμα υψηλότερες κορυφές. Έχει τις δυνατότητες, τους ανθρώπους και τη δυναμική να γίνει ένας διεθνώς αναγνωρισμένος παραγωγός ποιοτικών κρασιών. Να συνεχίσει να αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομία της περιοχής μας και να αποτελέσει έναν από τους ισχυρότερους οινικούς εξαγωγικούς πόλους της πατρίδας μας» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας, Έρευνας και Κοινωνικής Οικονομίας Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Περιφέρεια

Εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

Εκδηλώσεις-μνήμης-για-την-γενοκτονία-των-Ελλήνων-της-Μικράς-Ασίας-από-το-Τουρκικό-Κράτος

Το πρόγραμμα ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

Για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Οργανισμών, οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις 08:00 της 20ης Σεπτεμβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της  20ης  Σεπτεμβρίου 2026.

 ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων  Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών, από τη δύση του ηλίου της 20ης  Σεπτεμβρίου 2026 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

  Κυριακή 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026

 08:00  ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη.

 09:45  Απόδοση τιμών με μέριμνα της  ΧΧΤΘΜ.

10:00 Τέλεση Μνημοσύνου μετά την Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου. Την ομιλία της ημέρας  θα εκφωνήσει ο κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης, Πρόεδρος του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών «Η Ναζιανζός».

10:45 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης Καβάλας, από τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, την Πρύτανη του Δ.Π.Θ., τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, την Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Νήσων Βορείου Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τους Προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, Προσφυγικών Σωματείων, Οργανώσεων των γυναικών και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου με μέριμνα της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

Πέρας Τελετής.

18:50  ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ   

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Πολιτιστικών Συλλόγων εποπτευόμενων από την Περιφέρεια ΑΜΘ

Ειδικό-Ηλεκτρονικό-Μητρώο-Πολιτιστικών-Συλλόγων-εποπτευόμενων-από-την-Περιφέρεια-ΑΜΘ

Λόγω επικείμενης αλλαγής στον Οργανισμό της Περιφέρειας σε συνδυασμό με την πλήρη λειτουργία του Ειδικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Σωματείων Εποπτείας Περιφέρειας καλούνται όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Σωματεία, που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, όπως προβούν ΑΜΕΣΑ στην υποβολή των απαιτούμενων στοιχείων.

Η πρόσβαση γίνεται ηλεκτρονικά, με κωδικούς taxisnet των Συλλόγων, μέσω της πύλης gov.gr (okoip.gov.gr), όπου υπάρχει αναρτημένο και εγχειρίδιο οδηγιών καταχώρισης του Μητρώου. Επικουρικά υπάρχει βίντεο με οδηγίες στο σύνδεσμο https://www.ypes.gr/diefthynsi-organoseon-koinonias-ton-politon-o-koi-p-kai-koinofelon-foreon/

Τονίζεται ότι η εγγραφή και η ετήσια ενημέρωση των στοιχείων στο Μητρώο είναι υποχρεωτική για όλα τα Σωματεία που εποπτεύονται από την Περιφέρεια.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στις, κατά Περιφερειακή Ενότητα, υπηρεσίες της Περιφέρειας ή μέσω του ιστοχώρου https://www.pamth.gov.gr.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες ανά Περιφερειακή Ενότητα:

ΞΑΝΘΗΣ: 25413 50254

ΡΟΔΟΠΗΣ: 25313 54154

ΚΑΒΑΛΑΣ: 2513 503366

ΔΡΑΜΑΣ: 25213 51322

ΕΒΡΟΥ: 25513 55325

Ο Γενικός Διευθυντής

Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΑΜΘ

Άγγελος Δ. Αντωνιάδης

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Σύντομα η χορήγηση των τίτλων του Αναδασμού στον Αμυγδαλεώνα

Σύντομα-η-χορήγηση-των-τίτλων-του-Αναδασμού-στον-Αμυγδαλεώνα

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σύντομα η χορήγηση των τίτλων του Αναδασμού στον Αμυγδαλεώνα

Η ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα το Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού & Αναδασμού της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνουν ότι μετά την έκδοση των ΚΑΕΚ από το Εθνικό Κτηματολόγιο και την αποστολή τους στην υπηρεσία μας, πρόκειται να προβούμε στην άμεση καταχώρηση του Αναδασμού «Τενάγη Φιλίππων Σ.Α.Α.Κ. Αμυγδαλεώνα έτους 2001-2002» στο Κτηματολογικό Γραφείο Καβάλας.

Οπότε σε εύλογο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγηση των τίτλων του Αναδασμού στους ενδιαφερόμενους κτηματίες.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα