Connect with us

Καβάλα

Το Επιμελητήριο τίμησε τους απογόνους της οικογένειας καπνεμπόρων Spierer

Το-Επιμελητήριο-τίμησε-τους-απογόνους-της-οικογένειας-καπνεμπόρων-spierer

Τους απογόνους της οικογένειας καπνεμπόρων Spierer, που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, τίμησε το βράδυ του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου 2022 ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας Ανάπτυξης Προγραμματισμού Ψηφιακών Υπηρεσιών και Νεολαίας, Γιώργος Μιχαηλίδης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κωστής Σιμιτσής, ο Πρόεδρος της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”, Παναγιώτης Αγγελίδης, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο Πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας Καβάλας, Συμεών Λάκε και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και των προσφυγικών συλλόγων της περιοχής μας.

Ομιλία Απόστολου Μουμτσάκη

“Η οικογένεια Spierer, πέρα όλων των άλλων, βοήθησε με κάθε τρόπο τους Καβαλιώτες την περίοδο της βουλγαρικής κατοχής και τους πρόσφυγες μετά την μικρασιατική καταστροφή.

Επιγραμματικά θα σας αναφέρω ορισμένες από τις ενέργειες του Καρόλου Σπήρερ:

– Μισθοδοτούσε συστηματικά τους εργάτες και μάλιστα διπλασίασε τον μισθό των οικογενειαρχών, κατά τη διάρκεια της μαρτυρικής τους ομηρίας στη Βουλγαρία, ενώ παράλληλα μεριμνούσε για τις οικογένειές τους παρέχοντάς τους άλευρα και τρόφιμα.

– Με το κύρος και την αυθεντία του, παρενέβη και έσωσε εκείνους τους ομήρους που ρίχτηκαν στις βουλγαρικές φυλακές.

– Υπήρξε πατέρας στοργικός για τις οικογένειες των ομήρων που έχασαν τη ζωή τους, χορηγώντας ως σύνταξη πλέον ολόκληρο τον μισθό σε χήρες και ορφανά.

– Ενίσχυε το ταμείο του Δημαρχείου προκειμένου να λειτουργεί συσσίτιο ενώ γενναίες υπήρξαν οι προσφορές χρημάτων προς το Ορφανοτροφείο της πόλης, και στα μετέπειτα χρόνια, όταν η πόλη έπρεπε να αντιμετωπίσει την άφιξη δεκάδων χιλιάδων προσφύγων, από τη Μικρασία, τον Πόντο, την Ανατολική Θράκη.

– Ανάλογη υπήρξε και η βοήθεια και στην Οικονομική Κρίση του 1929.

Αγαπητοί μας φίλοι, Τσάρλς, Έμιλ, Ντάνιελ, η πόλη στην οποία οι πρόγονοί σας έζησαν, υπερασπίστηκαν, η Καβάλα, η “Μέκκα του καπνού”, διέθετε στις αρχές του 20ού αιώνα όψη μεγαλούπολης με χαρακτήρα κοσμοπολίτικο.

Μεγαλοπρεπή κτήρια, πολλές καπνεμπορικές επιχειρήσεις, τράπεζες και προξενεία ευρωπαϊκών χωρών. Η καπνική ιστορία της πόλης και της περιφέρειας παρουσίαζε και ένα ακόμα στοιχείο μοναδικότητας, αυτό της πολιτισμικότητας, καθώς Εβραίοι, Αρμένιοι, Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και Ευρωπαίοι συνυπήρχαν στην πόλη.

Και είναι η ίδια πόλη που, παρά την ανείπωτη καταστροφή που βίωσε κατά τη δεύτερη βουλγαρική κατοχή, κατάφερε να δεχτεί στους κόλπους της και να ενσωματώσει χάρη στον καπνό τους πρόσφυγες, τα θύματα μιας άλλης τραγωδίας, της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Η πόλη της Καβάλας που σας υποδέχεται σήμερα, φέρει τα ίχνη της παλαιάς της αίγλης αλλά και το βάρος, την ευθύνη αυτής της μοναδικής κληρονομιάς και της ιστορικής μνήμης.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση αυτή, αποτελεί υπόμνηση της παρουσίας της ιστορικής και σπουδαίας οικογένειας των Φιλελλήνων προγόνων σας, που προσέφεραν τα μέγιστα στην πατρίδα μας, και μάλιστα σε καιρούς χαλεπούς.

Οφείλουμε να συγκρατούμε στη συλλογική μνήμη της πόλης, να τιμούμε ως ύψιστο ηθικό και ιστορικό χρέος, όλους εκείνους που στήριξαν τον συνάνθρωπό τους, που στάθηκαν αλληλέγγυοι μπροστά στην ανάγκη του άλλου!

Οι πρόγονοί σας το έπραξαν με τον καλύτερο τρόπο!

Ομιλία Μάρκου Δέμπα

Στο πρόσωπό σας τιμούμε σήμερα τους προγόνους σας, τους Ελβετούς καπνεμπόρους Κάρολο, Έρμαν, Λεόν και Εμίλ.

Η καπνεμπορική οικογένεια των Σπήρερ διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Γεννήθηκαν στη Σμύρνη, όπου είχαν εγκατασταθεί οι γονείς τους, προερχόμενοι από την Ελβετία. Τα παιδιά μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον αγάπης και προσφοράς στον συνάνθρωπο .

Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ο Κάρολος, γεννημένος στη Σμύρνη το 1883, έρχεται στην Καβάλα σχεδόν 20 ετών και εργάζεται στις εγκαταστάσεις Commercial Company of Salonica Ltd, μεγάλου εμπορικού οίκου της καπνεμπορικής δραστηριότητας των Αλλατίνι.

Χαρισματική προσωπικότητα και από τους σημαντικότερους παράγοντες της παγκόσμιας καπναγοράς ο Ηermann, γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1887.Το 1902,έφηβος ακόμη, έρχεται στην Καβάλα και εργάζεται επί 10 χρόνια στις εγκαταστάσεις Commercial Company δίπλα στον μεγάλο του αδελφό Κάρολο.

Μαζί θα ιδρύσουν το 1913 τον ακμαίο και δυναμικό οίκο Spierer στη Σμύρνη.

Ευφυής, εργατικός και άριστος γνώστης των καπνικών ζητημάτων του ανατολικού καπνού o Έρμαν, αποκτά σε σύντομο χρόνο διασυνδέσεις με διεθνείς κύκλους καπνεμπόρων, ενώ μεταφέρει την έδρα των επιχειρήσεών του το 1921 αρχικά στην Τεργέστη και από το 1926 στη Γενεύη.

Ο οίκος Spierer, μετά τον θάνατο του ιδρυτή του Έρμαν, συνεχίζει την εμπορική δραστηριότητα του ιδρυτή του υπό τη διεύθυνση πλέον των αδελφών του και των απογόνων τους ως SFC (Spierer Freres et Cie) έως το 1974,οπότε και μεταβιβάζεται στον όμιλο Φέσσα διατηρώντας την ονομασία του μέχρι σήμερα.

Το πέρασμα των επιχειρήσεων Σπήρερ άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της κραταιής παρουσίας τους στα εργοστάσια και τις καπναποθήκες, που άλλοτε έσφυζαν από ζωή. Στην Καβάλα, στη Δράμα, στην Ξάνθη, στις Σέρρες, στον Πειραιά, στον Βόλο, στο Αγρίνιο, στο Ναύπλιο, στη Σάμο, στη Μυτιλήνη, στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη, στη Σόφια, στη Φιλιππούπολη ,στη Δρέσδη, ενώ το δίκτυο των πελατών της εταιρείας εκτεινόταν το 1965 σε 27 χώρες ανά την υφήλιο.

Παραμένουν σήμερα σιωπηλοί και αδιάψευστοι μάρτυρες ενός παρελθόντος αλλά και πολύτιμοι θεματοφύλακες της προσωπικής διαδρομής των σπουδαίων αυτών ανθρώπων.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση αυτή, είναι τιμητική για εμάς, για την ιστορική μνήμη της πόλης.

Οι πρόγονοί σας, ο Κάρολος και ο Έρμαν στην Καβάλα,στη Δράμα ,σε όλες τις πόλεις όπου υπήρχαν εγκαταστάσεις της εταιρείας, ο Εμίλ στην Κωνσταντινούπολη, ο Λεόν στη Σμύρνη, ανέπτυξαν και υποστήριξαν με την επιτυχή επιχειρηματική τους πορεία την οικονομία της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Spierer, Emil, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την τιμητική εκδήλωση, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Καβάλας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας Καβάλας, Συμεών Λάκε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας, Σοφία Τσίγκου, η οποία ευχαρίστησε τους απογόνους της οικογένειας Spierer για τη τεράστια στήριξη που πρόσφεραν στους πρόσφυγες της Ανατολής πριν από έναν αιώνα.

Η χθεσινή εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός μικρού ντοκιμαντέρ, το οποίο επιμελήθηκε ο ιστορικός ερευνητής, Κώστας Παπακοσμάς, με ιστορικά έγγραφα και φωτογραφίες της οικογένειας Spierer.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Εξώδικο-της-ΔΕΥΑΑΠ-στον-ΔΕΔΔΗΕ-για-τις-συχνές-διακοπές-ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία στις αντλίες

Εξώδικο στον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. απέστειλε η Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου, λόγω των συχνών διακοπών ρεύματος, αλλά και των πτώσεων της τάσης, αμφότερες εκ των οποίων πέραν της ταλαιπωρίας πολιτών και τουριστών, προκαλούν ζημιές στα μηχανήματα της επιχείρησης.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, ο οποίος σημείωσε αρχικά: «Για εμάς στον δήμο Παγγαίου και για την Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., το πράγμα με τις διακοπές ρεύματος έχει φτάσει στο σημείο που λέμε ως εδώ και μη παρέκει».

«Κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα, δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Δεν πηγαίνει νερό. Αν αδειάσουν οι δεξαμενές σημαίνει ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες για να γεμίσουν…»

«Είναι τόσο συχνές οι διακοπές ρεύματος, που υποβάλλουν σε μεγάλη ταλαιπωρία τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή μας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. απέστειλε εξώδικο προς τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., με το οποίο ζητά να λάβει ουσιαστικά μέτρα, γιατί δεν μπορεί να πάει άλλο αυτό. Πέρα από την ταλαιπωρία των ανθρώπων κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα, δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Δεν πηγαίνει νερό. Αν αδειάσουν οι δεξαμενές σημαίνει ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες για να γεμίσουν», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Καλλινικίδης.

«Τεράστια η ζημία στις αντλίες. Καίγονται τα μοτέρ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου…»

«Μια άλλη πολύ σημαντική παράμετρος είναι ότι λόγω μη σταθερής τάσης και της συνεχούς πτώσης της, η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. έχει τεράστια ζημία με τις αντλίες. Παθαίνουν ζημιές, καίγονται τα μοτέρ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Κινδυνεύει να γίνει καθημερινότητά μας αυτή η κατάσταση, που μας δημιουργεί εν τέλει τόσα πολλά προβλήματα. Πλέον έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο με αυτήν την κατάσταση», τόνισε ακόμη ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

Καταφέραμε να μεταφέρουμε νερό από απόσταση 50 χιλιομέτρων για να μη μείνει κανένας οικισμός χωρίς νερό…

«Ο δήμος Παγγαίου έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια έναν τεράστιο αγώνα για να μη μείνει από νερό κανένας οικισμός κι όντως το πετυχαίνουμε. Μεταφέρουμε νερό από τον Μαρμαρά μέχρι την Νέα Ηρακλείτσα σε μια απόσταση 50 χιλιομέτρων, για να μην έχουμε θέμα στα παραθαλάσσια, στους ορεινούς οικισμούς κλπ. Έχουμε πετύχει μ’ αυτό να έχουμε παντού σ’ όλους τους οικισμούς, όχι μόνο νερό για ύδρευση, αλλά και στους αγρότες για άρδευση. Ε, δε μπορεί να βιώνουμε αυτήν την κατάσταση με τη Δ.Ε.Η. και να μην μιλάει κανείς. Έτσι αποστείλαμε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. ένα εξώδικο, με το οποίο ζητάμε να ληφθούν μέτρα», δήλωσε ακόμη ο Γιώργος Καλλινικίδης.

Δεν επαρκεί ένα μόνο συνεργείο μετά το μεσημέρι για την αποκατάσταση των βλαβών

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου μίλησε και για το ότι τα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. για την αποκατάσταση των βλαβών από το μεσημέρι και μετά δεν επαρκούν σημειώνοντας: «Συνήθως από το μεσημέρι και μετά υπάρχει ένα συνεργείο που δουλεύει και πραγματικά είναι ήρωες. Δουλεύουν ασταμάτητα κάτω από ακραίες συνθήκες. Όμως δεν είναι δυνατόν για τις βλάβες να έχουμε μετά το μεσημέρι ένα συνεργείο από τον Νέστο μέχρι τον Στρυμόνα, δεν γίνεται. Ουσιαστικά εμείς θέλουμε να κουνήσουμε λίγο τα νερά, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Οι καθυστερήσεις στα τεχνικά έργα της ΔΕΥΑΚ προκαλούν προβλήματα σε γειτονιές και χωριά»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Οι-καθυστερήσεις-στα-τεχνικά-έργα-της-ΔΕΥΑΚ-προκαλούν-προβλήματα-σε-γειτονιές-και-χωριά»

Παρά τις αυξήσεις και “τα χαράτσια” στους λογαριασμούς σε βάρος των δημοτών, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη έργα που εκσυγχρονίζουν τα δίκτυα ύδρευσης της Καβάλας και των χωριών.

Βλάβες, πολύωρες διακοπές, ελλείψεις σε επάρκεια νερού είναι “το κόστος” της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να λύσει προβλήματα εδώ και χρόνια!

Ειδικά η καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές του Κεφαλαρίου είναι η πραγματική αιτία για τα προβλήματα στην ύδρευση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν ούτε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, που “σφυρίζουν” αδιάφορα εδώ και χρόνια, ακόμη και όταν τους καλούσαμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσει το έργο αυτό. 

Δεν θέλουν οι δημότες “περισπούδαστες αναλύσεις” και “απειλές” από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Επιτέλους, θέλουν αποτελέσματα!

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Ο-καλός-συντονισμός-απέτρεψε-τα-χειρότερα-στη-φωτιά-στον-Μπάτη

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα

Η άμεση κινητοποίηση και ο πολύ καλός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απέτρεψαν τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στο ύψος του Μπάτη. Συνολικά από τη φωτιά κάηκε έκταση 10 στρεμμάτων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο του ανακριτικού της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς. 

«Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα…»

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) για ένα συμβάν άνωθεν της περιοχής του Μπάτη κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οχήματα. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της ξηροθερμικής περιόδου, η φωτιά εξελίχθηκε στα ανάντι περνώντας και τον επάνω περιμετρικό δρόμο της ΜΟΜΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως την «κόψαμε» σε ένα κομβικό σημείο, καθώς πιο ψηλά είχε σπίτια κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Επενέβησαν συνολικά 12 οχήματα με 36 άνδρες, ενώ είχαμε και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δυο PZL. Επίσης όλος ο μηχανισμός ήταν δίπλα μας. Ο δήμος με δύο υδροφόρες, το δασαρχείο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, όσο και κάτοικοι κι έτσι η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας γιατί τη φωτιά της σταματήσαμε πριν έρθουν τα εναέρια μέσα. Όχι ότι τα εναέρια δεν χρειάστηκαν, σαφώς και χρειάστηκαν για να γίνει μια καλή διαβροχή της περιμέτρου. Ήμασταν τυχεροί γιατί η θάλασσα ήταν κοντά και ειδικά το ελικόπτερο γέμιζε ανά δυο λεπτά, ενώ και τα PZL σαφώς βοήθησαν. Η Δ.Ε.Η. ήταν εκεί για να κόψει το ρεύμα, γιατί οι ρίψεις γινόταν πάνω από το δίκτυο. Και η συνδρομή της Τροχαίας που έκλεισε τον δρόμο ήταν σημαντική. Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά για τα αίτια της φωτιάς, το ανακριτικό μας αυτή τη στιγμή διενεργεί αυτοψία στον χώρο. Συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να συντάξει τη δικογραφία και να δούμε τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Προσοχή απ’ όλους – Τσουχτερά τα πρόστιμα για το άναμμα φωτιάς – Μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν 15 διοικητικά πρόστιμα

«Είμαστε ακόμα στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και γι’ αυτό πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην πραγματοποιούν θερμές εργασίες, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Όλοι έχουν ενημερωθεί ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δύσκολο μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Οπότε πρέπει να προσέχει ο κάθε πολίτης για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν βεβαιωθεί 15 διοικητικά πρόστιμα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μανδρανής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα