Connect with us

Καβάλα

Το βραβείο «Μυρτώ Φουρουντζόγλου» σε 11 αριστούχους μαθητές /τριες της Καβάλας

Το-βραβείο-«Μυρτώ-Φουρουντζόγλου»-σε-11-αριστούχους-μαθητές-/τριες-της-Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου 2023, στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, η ειδική τελετή βράβευσης των πρώτων έντεκα αριστούχων μαθητών του Δήμου Καβάλας, που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ήταν η τρίτη φορά που ο Δήμος Καβάλας, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας(4001/2021), προχώρησε στην έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας των παιδιών όλων των Λυκείων της περιοχής μας, απονέμοντας τους, πέρα από τον τιμητικό έπαινο, χρηματικό έπαθλο χιλίων ευρώ (1.000), προκειμένου να καλύψουν τα πρώτα έξοδα της φοιτητικής τους ζωής. Τα βραβεία που δόθηκαν στους αριστούχους μαθητές, με τη σύμφωνη της οικογένειάς της, φέρουν την επωνυμία “Μυρτώ Φουρουντζόγλου”, της 20χρονης Καβαλιώτισσας φοιτήτριας της Ιατρικής, η οποία έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο πριν από δύο χρόνια.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ

“Θέλω να ευχηθώ σε όλους, Καλά Χριστούγεννα!

Ο νέος χρόνος που θα υποδεχτούμε σε λίγες ημέρες να χαρίσει δύναμη και αισιοδοξία στη μαθητιώσα νεολαία της πατρίδας μας, να πολλαπλασιάσει τις ευκαιρίες για την ανάδειξη των προσόντων και των ταλέντων της και να εξασφαλίσει, με πρωτοβουλία των αρμοδίων φορέων, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες αξιοποίησης του γνωστικού της φορτίου.

Για να προοδεύσει ο τόπος μας, οφείλουμε να ενισχύσουμε το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας του εκπαιδευτικού μας συστήματος και να θέσουμε σε κίνηση μια συνεχή διαδικασία αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, προκειμένου να δημιουργηθούν σταδιακά οι προϋποθέσεις παραμονής των αποφοίτων των πανεπιστημιακών σχολών στις πατρογονικές τους εστίες.

Μόνο τότε θα έχουμε επιτελέσει σωστά το καθήκον μας απέναντι σε όσους θα αναλάβουν τις τύχες της χώρας μας τα επόμενα χρόνια.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει μεγαλύτερη αξία και στο αποτύπωμα της σημερινής εκδήλωσης.

Η βράβευση των μαθητών των Λυκείων της Καβάλας και η διάθεση ενός χρηματικού επάθλου, με στόχο την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους, ας αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα χτίσουν το δικό τους ελπιδοφόρο ξεκίνημα στον κόσμο της συλλογής εφοδίων και εμπειριών, για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και να φανούν χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο.

Κυρίες και Κύριοι,

Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ τους μαθητές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς επίσης και όλα τα παιδιά που έχουν διαβεί τις πόρτες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δίνοντας επί πολλούς μήνες τη δική τους μάχη για να τα καταφέρουν.

Στο κάδρο αυτών των επιτυχιών υπάρχουν βεβαίως τόσο οι γονείς τους, που δεν υπολόγισαν τις κάθε είδους στερήσεις, όσο και οι καθηγητές τους, οι οποίοι φρόντισαν να τους προετοιμάσουν για τη σκληρή δοκιμασία του περασμένου Ιουνίου.

Ο Δήμος Καβάλας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα απονείμει σήμερα τους ειδικούς επαίνους που φέρουν τον διακριτικό τίτλο «Μυρτώ Φουρουντζόγλου».

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η αναφορά στο όνομα της Μυρτούς, δεν συνιστά απλή υπόμνηση σε ένα γεγονός που συγκλόνισε πριν από δύο χρόνια το πανελλήνιο.

Ο αγώνας της και το μέγεθος της διάκρισης που κατέγραψε το 2021, περνώντας πρώτη στη Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, θα στέκει εσαεί ως φάρος ελπίδας για όλους εκείνους που λυγίζουν στην πρώτη αναποδιά ή εγκαταλείπουν την προσπάθεια τους υπό το βάρος απρόβλεπτων καταστάσεων και φαινομενικά ανυπέρβλητων δυσκολιών.

Η διαδρομή της, απότοκος της διαρκούς στήριξης και της άμετρης αγάπης των γονιών της, ήταν και θα παραμείνει μια ιστορία έμπνευσης και ακάματης αντοχής.

Αγαπητά μου παιδιά,

Το μορφωτικό σας επίπεδο και οι εξειδικευμένες γνώσεις που θα αποκτήσετε τα επόμενα χρόνια, μπορούν να εγγυηθούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σας, από διάφορες θέσεις και μετερίζια, θα κληθείτε ενδεχομένως να συνδιαμορφώσετε τις νέες εκφάνσεις της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και αθλητικής ζωής της Καβάλας.

Η Καβάλα και οι τοπικές κοινότητες του Δήμου μας, επενδύουν στην επιστημοσύνη σας.

Με το εκτόπισμα που θα έχετε στον επαγγελματικό σας χώρο και με δεδομένο το ενδιαφέρον όλων υμών για την πρόοδο της γενέθλιας γης, είμαι σίγουρος ότι θα αξιοποιήσετε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και την παρακαταθήκη όσων προηγήθηκαν, για να δούμε την περιοχή μας στη θέση που της αξίζει. Η ανάπτυξη του Δήμου Καβάλας θα γίνει καρπός και της δικής σας προσπάθειας.

Η ευθύνη, όπως και η τιμή, θα είναι μεγάλη. Υπάρχει, όμως, η βεβαιότητα πως θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών μας, κάνοντας πράξη τα δικά σας οράματα.

Ακολουθήστε, πολύ πιο απλά, τη συμβουλή – ρήση του μέγιστου συγγραφέα και ποιητή, Νίκου Καζαντζάκη:

«Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι».

Σας ευχαριστώ πολύ!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος τόνισε πως είναι ιδιαίτερα συγκινημένος διότι βρίσκεται ανάμεσα σε αριστούχους μαθητές που θα κατάφεραν με την αξία τους να ανοίξουν έναν πολύ σημαντικό δρόμο στη ζωή τους, και η μητέρα της Μυρτούς, Καλλιόπη Ρήγα, η οποία ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συντελεστές της χθεσινής εκδήλωσης.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΙΝΩΝ

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν και απένειμαν τους επαίνους “Μυρτώ Φουρουντζόγλου”, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνος Πεφάνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ευαγγελία Δρακονάκη, Ηλίας Καλανταρίδης και Νίκος Μουρτασάγας, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Ανθή Χατζηφραντζή, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου “Αλληλεγγύη”, Ανέστης Δημητριάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ, Αρχέλαος Γρανάς.

Την τελετή απονομής των βραβείων “Μυρτώ Φουρουντζόγλου” πλαισίωσαν μουσικά οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους, Σοφίας Κακουλίδου.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΔΕΔΟΝΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – 20.780

ΛΑΚΗ ΜΕΝΕΛΙΑ – ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – 19.940

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ – ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 19.380

ΓΚΙΟΥΒΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – 19.220

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – 19.180

ΓΚΟΡΟΓΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 19.125

ΠΑΠΑΡΗ ΑΓΝΗ ΜΑΡΙΑ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 18.925

ΚΑΡΑΧΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ – 18.750

ΚΑΓΙΟΓΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ – ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΑΕ – 18.730

ΚΑΡΑΝΤΕΛΟΥ ΣΑΒΒΙΝΑ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – 18.600

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 18.600

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Εξώδικο-της-ΔΕΥΑΑΠ-στον-ΔΕΔΔΗΕ-για-τις-συχνές-διακοπές-ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία στις αντλίες

Εξώδικο στον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. απέστειλε η Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου, λόγω των συχνών διακοπών ρεύματος, αλλά και των πτώσεων της τάσης, αμφότερες εκ των οποίων πέραν της ταλαιπωρίας πολιτών και τουριστών, προκαλούν ζημιές στα μηχανήματα της επιχείρησης.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, ο οποίος σημείωσε αρχικά: «Για εμάς στον δήμο Παγγαίου και για την Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., το πράγμα με τις διακοπές ρεύματος έχει φτάσει στο σημείο που λέμε ως εδώ και μη παρέκει».

«Κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα, δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Δεν πηγαίνει νερό. Αν αδειάσουν οι δεξαμενές σημαίνει ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες για να γεμίσουν…»

«Είναι τόσο συχνές οι διακοπές ρεύματος, που υποβάλλουν σε μεγάλη ταλαιπωρία τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή μας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. απέστειλε εξώδικο προς τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., με το οποίο ζητά να λάβει ουσιαστικά μέτρα, γιατί δεν μπορεί να πάει άλλο αυτό. Πέρα από την ταλαιπωρία των ανθρώπων κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα, δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Δεν πηγαίνει νερό. Αν αδειάσουν οι δεξαμενές σημαίνει ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες για να γεμίσουν», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Καλλινικίδης.

«Τεράστια η ζημία στις αντλίες. Καίγονται τα μοτέρ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου…»

«Μια άλλη πολύ σημαντική παράμετρος είναι ότι λόγω μη σταθερής τάσης και της συνεχούς πτώσης της, η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. έχει τεράστια ζημία με τις αντλίες. Παθαίνουν ζημιές, καίγονται τα μοτέρ τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Κινδυνεύει να γίνει καθημερινότητά μας αυτή η κατάσταση, που μας δημιουργεί εν τέλει τόσα πολλά προβλήματα. Πλέον έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο με αυτήν την κατάσταση», τόνισε ακόμη ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

Καταφέραμε να μεταφέρουμε νερό από απόσταση 50 χιλιομέτρων για να μη μείνει κανένας οικισμός χωρίς νερό…

«Ο δήμος Παγγαίου έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια έναν τεράστιο αγώνα για να μη μείνει από νερό κανένας οικισμός κι όντως το πετυχαίνουμε. Μεταφέρουμε νερό από τον Μαρμαρά μέχρι την Νέα Ηρακλείτσα σε μια απόσταση 50 χιλιομέτρων, για να μην έχουμε θέμα στα παραθαλάσσια, στους ορεινούς οικισμούς κλπ. Έχουμε πετύχει μ’ αυτό να έχουμε παντού σ’ όλους τους οικισμούς, όχι μόνο νερό για ύδρευση, αλλά και στους αγρότες για άρδευση. Ε, δε μπορεί να βιώνουμε αυτήν την κατάσταση με τη Δ.Ε.Η. και να μην μιλάει κανείς. Έτσι αποστείλαμε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. ένα εξώδικο, με το οποίο ζητάμε να ληφθούν μέτρα», δήλωσε ακόμη ο Γιώργος Καλλινικίδης.

Δεν επαρκεί ένα μόνο συνεργείο μετά το μεσημέρι για την αποκατάσταση των βλαβών

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου μίλησε και για το ότι τα συνεργεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. για την αποκατάσταση των βλαβών από το μεσημέρι και μετά δεν επαρκούν σημειώνοντας: «Συνήθως από το μεσημέρι και μετά υπάρχει ένα συνεργείο που δουλεύει και πραγματικά είναι ήρωες. Δουλεύουν ασταμάτητα κάτω από ακραίες συνθήκες. Όμως δεν είναι δυνατόν για τις βλάβες να έχουμε μετά το μεσημέρι ένα συνεργείο από τον Νέστο μέχρι τον Στρυμόνα, δεν γίνεται. Ουσιαστικά εμείς θέλουμε να κουνήσουμε λίγο τα νερά, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Οι καθυστερήσεις στα τεχνικά έργα της ΔΕΥΑΚ προκαλούν προβλήματα σε γειτονιές και χωριά»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Οι-καθυστερήσεις-στα-τεχνικά-έργα-της-ΔΕΥΑΚ-προκαλούν-προβλήματα-σε-γειτονιές-και-χωριά»

Παρά τις αυξήσεις και “τα χαράτσια” στους λογαριασμούς σε βάρος των δημοτών, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη έργα που εκσυγχρονίζουν τα δίκτυα ύδρευσης της Καβάλας και των χωριών.

Βλάβες, πολύωρες διακοπές, ελλείψεις σε επάρκεια νερού είναι “το κόστος” της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να λύσει προβλήματα εδώ και χρόνια!

Ειδικά η καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές του Κεφαλαρίου είναι η πραγματική αιτία για τα προβλήματα στην ύδρευση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν ούτε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, που “σφυρίζουν” αδιάφορα εδώ και χρόνια, ακόμη και όταν τους καλούσαμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσει το έργο αυτό. 

Δεν θέλουν οι δημότες “περισπούδαστες αναλύσεις” και “απειλές” από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Επιτέλους, θέλουν αποτελέσματα!

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Ο-καλός-συντονισμός-απέτρεψε-τα-χειρότερα-στη-φωτιά-στον-Μπάτη

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα

Η άμεση κινητοποίηση και ο πολύ καλός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απέτρεψαν τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στο ύψος του Μπάτη. Συνολικά από τη φωτιά κάηκε έκταση 10 στρεμμάτων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο του ανακριτικού της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς. 

«Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα…»

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) για ένα συμβάν άνωθεν της περιοχής του Μπάτη κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οχήματα. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της ξηροθερμικής περιόδου, η φωτιά εξελίχθηκε στα ανάντι περνώντας και τον επάνω περιμετρικό δρόμο της ΜΟΜΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως την «κόψαμε» σε ένα κομβικό σημείο, καθώς πιο ψηλά είχε σπίτια κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Επενέβησαν συνολικά 12 οχήματα με 36 άνδρες, ενώ είχαμε και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δυο PZL. Επίσης όλος ο μηχανισμός ήταν δίπλα μας. Ο δήμος με δύο υδροφόρες, το δασαρχείο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, όσο και κάτοικοι κι έτσι η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας γιατί τη φωτιά της σταματήσαμε πριν έρθουν τα εναέρια μέσα. Όχι ότι τα εναέρια δεν χρειάστηκαν, σαφώς και χρειάστηκαν για να γίνει μια καλή διαβροχή της περιμέτρου. Ήμασταν τυχεροί γιατί η θάλασσα ήταν κοντά και ειδικά το ελικόπτερο γέμιζε ανά δυο λεπτά, ενώ και τα PZL σαφώς βοήθησαν. Η Δ.Ε.Η. ήταν εκεί για να κόψει το ρεύμα, γιατί οι ρίψεις γινόταν πάνω από το δίκτυο. Και η συνδρομή της Τροχαίας που έκλεισε τον δρόμο ήταν σημαντική. Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά για τα αίτια της φωτιάς, το ανακριτικό μας αυτή τη στιγμή διενεργεί αυτοψία στον χώρο. Συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να συντάξει τη δικογραφία και να δούμε τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Προσοχή απ’ όλους – Τσουχτερά τα πρόστιμα για το άναμμα φωτιάς – Μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν 15 διοικητικά πρόστιμα

«Είμαστε ακόμα στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και γι’ αυτό πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην πραγματοποιούν θερμές εργασίες, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Όλοι έχουν ενημερωθεί ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δύσκολο μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Οπότε πρέπει να προσέχει ο κάθε πολίτης για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν βεβαιωθεί 15 διοικητικά πρόστιμα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μανδρανής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα