Connect with us

Καβάλα

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες που θέλουν να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις των 72 έως 120 δόσεων

Τι-πρέπει-να-γνωρίζουν-οι-οφειλέτες-που-θέλουν-να-επανενταχθούν-στις-ρυθμίσεις-των-72-έως-120-δόσεων

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network σας ενημερώνει ότι από την Παρασκευή 7 Απριλίου τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, στην οποία μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, όλοι εκείνοι που είτε έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις χρεών των 72 έως 120 δόσεις μέσα στην περίοδο της κρίσης, είτε να δημιούργησαν μέσα στην ίδια περίοδο νέες οφειλές, αλλά ωστόσο ήταν συνεπείς στις παλαιές τους υποχρεώσεις.

Πρόκειται ουσιαστικά, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, για την επιβράβευση εκείνων που κράτησαν ζωντανές τις ρυθμίσεις μέσα στην ενεργειακή κρίση ή για την παροχή μίας δεύτερης ευκαιρίας προκειμένου να βάλλουν τις υποχρεώσεις τους σε ρότα για εκείνους που τις έχασαν λόγω αντικειμενικών δυσκολιών.

Έτσι οι οφειλέτες σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία μπορούν στο εξής και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αναβιώσουν τις παλαιές τους ρυθμίσεις ή να ρυθμίσουν νέα χρέη.

Βασική προϋπόθεση προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι παλαιές ρυθμίσεις ή να τακτοποιηθούν οφειλές της ενεργειακής κρίσης, αποτελεί η μη ύπαρξη ανοιχτών λογαριασμών του παρελθόντος.

Με βάση την όλη διαδικασία και προκειμένου οι φορολογούμενοι να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις είναι να καταβάλλουν δύο δόσεις μαζί.

Ας δούμε τι περιλαμβάνει ο οδικός χάρτης για τις νέες ρυθμίσεις οφειλών:

  1. Ποιοι οφειλέτες μπορούν να κάνουν χρήση της πρόβλεψης για αναβίωση των ρυθμίσεων με τις 72 ή 120 δόσεις ;

Όλοι εκείνοι οι οφειλέτες που έχουν χάσει τις ρυθμίσεις οφειλών σε 72 ή 120 δόσεις ή αυτές έγιναν μη εξυπηρετούμενες έως την 1η Φεβρουαρίου 2023.

  1. Ποια είναι η βασική προϋπόθεση επανένταξης;

Να καταβάλλουν δύο μηνιαίες δόσεις έως 31 Ιουλίου 2023 την τρέχουσα και μία επιπλέον που αποσβένει παλιές υποχρεώσεις με σειρά παλαιότητας. Ποσά που είναι υπερείσπραξη αποσβένουν παλαιότερες δόσεις με σειρά παλαιότητας.

  1. Τι γίνεται με τις δόσεις που έχουν απωλεσθεί;

Οι δόσεις που χάθηκα μεταφέρονται έντοκα στο τέλος της ρύθμισης.

  1. Τι άλλο όφελος έχει ο οφειλέτης από την αναβίωση;

Μαζί με την αναβίωση που πραγματοποιείται, ο οφειλέτης να μπορεί να απολαμβάνει και όλα όσα ευεργετήματα την συνοδεύουν π.χ. ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

  1. Τι άλλες υποχρεώσεις έχει όποιος κάνει αίτηση και προχωρήσει στην αναβίωση χαμένης ρύθμισης;

Όσοι έχουν άλλες αρρύθμιστες οφειλές πέραν αυτών που έχουν εντάξει στις 72 η 120 δόσεις θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα από την επικύρωση της αναβίωσης να εντάξουν αυτές τις οφειλές στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

Ρύθμιση με 36 ή 72 δόσεις  

  1. Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση με τις 36 ή 72 δόσεις;

Μπορούν να ενταχθούν σε αυτήν οι οφειλές που έγιναν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου του 2021 και έως την 1η Φεβρουαρίου του 2023.

  1. Ποιο θα είναι το επιτόκιο;

Για τις 36 δόσεις το επιτόκιο θα είναι 4,37%, ενώ για τις 72 δόσεις 5,87%, για όσους είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους η είχαν ρυθμισμένες οφειλές την 1η Νοεμβρίου του 2021 και συνέχισαν να τις εξυπηρετούν.

  1. Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό της δόσης;

Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης θα ανέρχεται σε 30 ευρώ και με την ένταξη των σοφειλών στην νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων, θα ισχύσουν ευεργετήματα που είχε και η ρύθμιση των 120 δόσεων όπως η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών.

  1. Υπάρχει κάποια άλλη ευεργετική πρόβλεψη;

Ναι. Όσοι δημιούργησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο χρονικό διάστημα από την 1η Νοεμβρίου του 2021 έως και την 1η Φεβρουαρίου του 2023 και τις έχουν ήδη εντάξει στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, έχουν τη δυνατότητα να τις μεταφέρουν στην νέα ρύθμιση των 72 δόσεων. Επίσης οι οφειλέτες που την 1η Νοεμβρίου του 2021 έχουν ρυθμισμένες οφειλές στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων την οποία απώλεσαν και τους βεβαιώθηκαν οφειλές μετά την 1η Νοεμβρίου του 2021, τις νέες αυτές οφειλές μπορούν να τις εντάξουν στις 36 ή 72 δόσεις

Ενδεικτικά παραδείγματα

* Αν κάποιος είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές από το Νοέμβριο του 2021 και μετά που ήταν ενταγμένες στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, αυτές μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 72 δόσεων.

* Ρυθμισμένη οφειλή την 1η Νοεμβρίου 2021 με βάση την πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, η οποία χάθηκε τον Μάρτιο του 2022 και Παράλληλα βεβαιώθηκαν νέα χρέη τον Απρίλιο του 2022. Τα νέα χρέη εντάσσονται στη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων, ενώ οι οφειλές της πάγιας ρύθμισης που χάθηκε επανεντάσσονται σε νέα πάγια ρύθμιση 24 δόσεων.

* Κάποιος που απέκτησε ληξιπρόθεσμες οφειλές στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2021 μέχρι το Φεβρουάριο του 2023, μπορεί να εντάξει στη ρύθμιση των 72 δόσεων και αυτό διότι την 1η Νοεμβρίου 2021 δεν είχε ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές.

* Στην περίπτωση που φορολογούμενος δημιούργησε ληξιπρόθεσμες οφειλές από το Νοέμβριο του 2021 και μετά, τις οποίες και ενέταξε στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, μπορεί πλέον να τις εντάξει στη ρύθμιση των 72 δόσεων.

* Αν κάποιος την 1η Νοεμβρίου του 2021 είχε οφειλές που είχαν ενταχθεί πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων και εν συνεχεία η ρύθμιση χάθηκε τον Μάρτιο του 2022 και εν συνεχεία βεβαιώθηκαν νέα χρέη τον Απρίλιο του 2022, μπορεί πλέον να τα εντάξει στη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων. Ο εν λόγω οφειλέτης έχει την υποχρέωση να εντάξει τις οφειλές της πάγιας ρύθμισης των 24 δόσεων που χάθηκε σε νέα πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, μέσα σε ένα μήνα από την στιγμή ένταξης στη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Χρήστος Ασλανίδης: Επανέρχεται το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ

Χρήστος-Ασλανίδης:-Επανέρχεται-το-ενδεχόμενο-συγχωνεύσεων-των-ΔΕΥΑ

Επανέρχεται το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων των Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Χρήστος Ασλανίδης.

«Αυτές τις ημέρες στην επιτροπή Εμπορίου και Ενέργειας της Βουλής συζητείται ένα νομοσχέδιο του υπουργείου, το οποίο αφορά τις Δ.Ε.Υ.Α. ή οργανισμούς ύδρευσης και αποχέτευσης της Αττικής, της Βοιωτίας, της Φωκίδας που θα συγχωνευτούν με την Ε.Υ.Δ.Α.Π. και αντίστοιχα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης και στην Π.Ε. Χαλκιδικής όπου θα έχουμε συνενώσεις με Ε.Υ.Α.Θ.», ανέφερε αρχικά ο κ. Ασλανίδης.

Μετά τις εκλογές θα προχωρήσουν και σε άλλες συνενώσεις άλλων Δ.Ε.Υ.Α.

«Παρ’ όλο που πριν 20 μέρες είχε ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, το οποίο έχει ένα βιβλίο μέσα που αφορούσε τις Δ.Ε.Υ.Α. κι έλεγε ότι μόνο εθελοντικές συγχωνεύσεις μεταξύ των Δ.Ε.Υ.Α. μπορούν να γίνουν, έρχεται ένα άλλο υπουργείο τώρα και προχωρά σε αναγκαστικές συγχωνεύσεις Δ.Ε.Υ.Α. Να διευκρινίσουμε ότι αυτή τη στιγμή μόνο αυτές τις Δ.Ε.Υ.Α. αφορά, δεν αφορά την Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. Όμως αφού θα γίνει αυτό και μάλιστα σε μία προεκλογική περίοδο όπου πιο δύσκολα παίρνονται τέτοιου είδους αποφάσεις, η αίσθηση και της Ομοσπονδίας μας και φυσικά και η δική μας είναι ότι μετά τις εκλογές θα προχωρήσουν και σε άλλες συνενώσεις άλλων Δ.Ε.Υ.Α.», πρόσθεσε ο κ. Ασλανίδης. 

Συνεχείς οι προσπάθειες της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις

«Δυο φορές προσπάθησε η σημερινή κυβέρνηση από το 2019 να περάσει στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. και στην Ε.Υ.Α.Θ. τα νερά πανελλαδικά, αλλά εκεί έπεσε στο ΣτΕ, καθώς τα προσέβαλαν εκείνα τα νομοσχέδια οι δήμαρχοι. Από ‘κει και πέρα γίνονται κάποιες ενέργειες με μικρά μικρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Πριν ένα χρόνο ενταχθήκαμε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και Αποβλήτων. Ρυθμιστική αρχή υπάρχει όταν υπάρχει ανταγωνισμός. Εδώ δεν υπάρχει ανταγωνισμός, καθώς το νερό είναι μονοπωλείο το έχει ο κάθε δήμος. Άρα λοιπόν τι να ρυθμίσει ακριβώς; Η Ε.Υ,Δ,Α,Π. και η Ε.Υ.Α.Θ. είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, έχουν μετόχους και πρέπει να παρουσιάζουν κέρδη. Δεν είναι ανταποδοτικές όπως είναι οι δικές μας επιχειρήσεις», επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. 

Περισσότερο κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ως δημότες κι όχι ως εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.  «Κάποιος μπορεί να πει και τι έγινε αν είμαι στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. ή στην Ε.Υ.Α.Θ. ή στον δήμο αφού το νερό ούτως ή άλλως ακριβά το πληρώνω. Εμάς σαν εργαζομένους δεν μας απασχολεί. Δεν θα έχουμε κάποια μείωση μισθού είτε απολύσεις και τα λοιπά. Το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είναι εξειδικευμένο και πολύτιμο, με τεχνογνωσία, είναι πολύτιμο για αυτόν που θα το πάρει. Δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Περισσότερο κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ως δημότες, ως πολίτες που ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας, παρά σαν εργαζόμενοι. Αυτό θέλω να το διευκρινίσω, δεν είναι το συνδικαλιστικό ή το συντεχνιακό που μας οδηγεί σε αυτές τις διαμαρτυρίες», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Ασλανίδης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο δήμαρχος Καβάλας ευχαριστεί τους συντελεστές του Φεστιβάλ «Kavala Beer and More»

Ο-δήμαρχος-Καβάλας-ευχαριστεί-τους-συντελεστές-του-Φεστιβάλ-«kavala-beer-and-more»

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης σε μήνυμά του ευχαριστεί τους συντελεστές του Φεστιβάλ «Kavala Beer and More».

Αναλυτικά:

«Η ολοκλήρωση της διοργάνωσης «Kavala Beer and More» σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας και ιδιαίτερα ελπιδοφόρας περιόδου συνεργασίας ανάμεσα στην Καβάλα και τη Νυρεμβέργη, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι οι αδελφοποιήσεις των πόλεων αποκτούν ουσιαστικό περιεχόμενο όταν μεταφράζονται σε κοινές δράσεις, συνέργειες και πρωτοβουλίες με απτό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Δήμο Νυρεμβέργης και προσωπικά προς τον δήμαρχο κ. Marcus König, για την έμπρακτη στήριξη της διοργάνωσης, καθώς και για την ουσιαστική συμβολή τους στην προβολή και διάχυση του φεστιβάλ στη γερμανική πόλη. Η σταθερή προσήλωση στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων πόλεων αποδεικνύει ότι η συνεργασία μας στηρίζεται σε γερά θεμέλια εμπιστοσύνης, αλληλοσεβασμού και κοινού οράματος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στον εκθεσιακό οργανισμό NürnbergMesse και στον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Peter Ottmann, για την υποστήριξή τους και τη σημαντική συμβολή τους στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της διοργάνωσης. Η διεθνής εμπειρία και η τεχνογνωσία του οργανισμού συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου συνεργασίας, ανοίγοντας νέους δρόμους για κοινές πρωτοβουλίες στους τομείς της επιχειρηματικότητας, των εκθέσεων και της πολιτιστικής ανάπτυξης.

Καθοριστικός υπήρξε και ο ρόλος της FORUM Α.Ε., μέλους του ομίλου NürnbergMesse, καθώς και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, κ. Θάνου Παναγούλια, για τον άρτιο σχεδιασμό, τον συντονισμό και την επιτυχή υλοποίηση της διοργάνωσης. Η εμπειρία, ο επαγγελματισμός και η δημιουργική προσέγγιση της εταιρίας απέδειξαν ότι μια σύγχρονη διοργάνωση μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρό εργαλείο εξωστρέφειας, τουριστικής ανάπτυξης και διεθνούς δικτύωσης.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται επίσης στην Marabu Airlines και στον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Paul Fabian, για την έμπρακτη υποστήριξη της προσπάθειας ενίσχυσης της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Νυρεμβέργης και Καβάλας. Η προοπτική διεύρυνσης των απευθείας πτήσεων, ιδιαίτερα κατά τις εορταστικές και τουριστικές περιόδους, αποτελεί μια σημαντική επένδυση στις σχέσεις των δύο πόλεων, ενισχύοντας την επιβατική κίνηση, την επιχειρηματική δραστηριότητα και την επικοινωνία των πολιτών.

Ξεχωριστή αναγνώριση αξίζει στον Σύλλογο Προώθησης Αδελφοποίησης Νυρεμβέργης – Καβάλας «ΦΙΛΟΣ», ο οποίος διαχρονικά υπηρετεί με συνέπεια το πνεύμα της αδελφοποίησης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη των πολιτιστικών ανταλλαγών και στη διατήρηση των ισχυρών δεσμών μεταξύ των δύο κοινωνιών. Παράλληλα, ο Δήμος Καβάλας ευχαριστεί θερμά τον κ. Ξώγνο για τη συνεχή και πολύτιμη προσωπική του συμβολή στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την υλοποίηση νέων κοινών δράσεων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται επίσης στον δημοτικό σύμβουλο Καβάλας κ. Παναγιώτη Αγγελίδη, για τη σημαντική συμβολή του στον σχεδιασμό, την προετοιμασία και την προώθηση της διοργάνωσης. Η πίστη του στη δυναμική της συνέβαλαν ουσιαστικά στη δημιουργία ενός νέου θεσμού με σημαντικές προοπτικές για την τουριστική προβολή και την εξωστρέφεια της Καβάλας.

Παράλληλα, ο Δήμος Καβάλας ευχαριστεί θερμά το σύνολο των υπηρεσιών, των στελεχών, των υπαλλήλων και των συνεργατών του Δήμου, οι οποίοι εργάστηκαν με συνέπεια, επαγγελματισμό και πνεύμα συνεργασίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην άρτια διοργάνωση και την επιτυχή ολοκλήρωση του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ «Kavala Beer and More» απέδειξε στην πράξη ότι η σύμπλευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των θεσμικών οργανισμών, της επιχειρηματικής κοινότητας, των αερομεταφορέων και της κοινωνίας των πολιτών δύναται να δημιουργήσει και να ενισχύσει πρωτοβουλίες με ουσιαστικό και διαρκές αποτύπωμα. Πολύ περισσότερο, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η σχέση της Καβάλας με τη Νυρεμβέργη εξελίσσεται διαρκώς, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και της ευρωπαϊκής εξωστρέφειας.

Η επιτυχία αυτής της κοινής προσπάθειας αποτελεί μια ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον και ένα ακόμη βήμα προς την περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο πόλεων, με γνώμονα την ανταλλαγή εμπειριών, την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και τη δημιουργία νέων ευκαιριών που θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες και θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τους δεσμούς φιλίας που τις ενώνουν».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Πυρκαγιά σε λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας

Πυρκαγιά-σε-λεωφορείο-του-Αστικού-ΚΤΕΛ-Καβάλας

Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2026

Ο λογαριασμός μου

Get into your account.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα