Connect with us

Καβάλα

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Τι-ζήτησαν-οι-Επαγγελματίες-της-Περάμου-από-τον-δήμαρχο-Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Την Παρασκευή 12 Απριλίου το ΔΣ του συλλόγου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη στο Δημαρχείο και έγινε εκτενής συζήτηση σε θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους επαγγελματίες της Νέας Περάμου και έπειτα θέσαμε προτάσεις που αφορούν το μέλλον, για τα οποία ζητήσαμε την θέση της διοίκησης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Παγγαίου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού Μποσμπότης Χρήστος, ο πρόεδρος της μόνομετοχικής του Δήμου Παγγαίου Μήτρου Τάσος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Περάμου Μεταξάς Τάσος.

Επιγραμματικά τα ζητήματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:

1. Η εντατικοποίηση αποκομιδής των απορριμμάτων, ο καθαρισμός των φρεατίων αποχέτευσης και το συχνότερο πλύσιμο των κάδων.

2. Το εμπορικό κέντρο και όλη η παραλιακή ζώνη όπου υπάρχει επαγγελματική δραστηριότητα να φροντίζεται επιμελώς και να παρουσιάζει αξιοπρεπή εικόνα και τους χειμερινούς μήνες. Το θέμα αυτό αφορά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εποχιακά τους θερινούς μήνες.

3. Σήμανση στην παραλιακή οδό Νίκης η οποία θα υποδεικνύει στους οδηγούς τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης που υπάρχουν σε σημεία όπως όπισθεν “Γουντσίδη” και “Μπαλκιζα”. Οι χώροι στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη που είναι είτε ιδιωτικά οικόπεδα που παραχωρήθηκαν προσωρινά στο Δήμο προς εξυπηρέτηση των οχημάτων, είτε είναι κοινόχρηστοι χώροι που δεν μπορούν να γίνουν οργανωμένοι χώροι στάθμευσης με αντίτιμο να φωτιστούν και να παρέχουν το αίσθημα ασφάλειας στον επισκέπτη που θέλει να σταθμεύσει.

4. Προτείναμε χώρους φορτοεκφόρτωσης στην Οδό Νίκης οι οποίοι θα εξυπηρετούν τα καταστήματα (εσοχές τελωνείο, Φαρμακείο Βασιλειάδη, “Ζαχαροπλαστείο Ελίτ”, “Ταβέρνα Μουράγιο”) οι οποίοι όμως θα λειτουργούν υποχρεωτικά με συγκεκριμένο ωράριο το οποίο θα αναγράφεται ώστε να χρησιμοποιούνται γι’ αυτό το λόγο. Επιπλέον οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης που αιτούνται επαγγελματίες σε άλλα σημεία, υποχρεωτικά να εξυπηρετούν και τα παρακείμενα καταστήματα και να μην είναι ιδιωτικές.

5. Αναβάθμιση του διαδικτυακού τόπου ‘Visit pageo’, προβολή αυτού και ταχύτερη καταχώρηση επαγγελματιών που αιτήθηκαν προβολή.

6. Σε συνέχεια της ανάπλασης της οδού Αγίου Νικολάου η οποία έχει σχεδιαστεί να ακολουθήσει μελέτη για τις υπόλοιπες οδούς του εμπορικού κέντρου. Ζητήθηκε να γίνει διαβούλευση με τους μόνιμους κατοίκους και τους επαγγελματίες ώστε μελλοντικά η στάθμευση και η κίνηση στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους να μειωθεί και παράλληλα να γίνει η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

7. Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας.

8. Καθιέρωση πολιτιστικής νύχτας τον Ιούνιο με συμμετοχή όλων των τοπικών συλλόγων και ελεύθερη συναυλία στην κεντρική πλατεία 

9. Ίδρυση πρότυπης Λαϊκής Αγοράς 

10. Παράλληλα με την ραγδαία οικιστική ανάπτυξη έργα οδοποιίας φωτισμού πεζοδρομίων όπου είναι απαραίτητο.

Με εκτίμηση

Διοικητικό συμβούλιο

Επαγγελματιών Νέας Περάμου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα