Connect with us

Καβάλα

Τεράστια είναι η έλλειψη προσωπικού στη ΔΕΥΑΚ

Τεράστια-είναι-η-έλλειψη-προσωπικού-στη-ΔΕΥΑΚ

Οξύτατο είναι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της επιχείρησης, Απόστολος Χρόνης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όλες οι προσπάθειες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού έχουν πέσει στο κενό μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. να λειτουργεί όχι απλά οριακά, αλλά και κάτω από το όριο αντοχής της!

«Η έλλειψη προσωπικού είναι τεράστια, είμαστε σχεδόν 50% κάτω, από όταν η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είχε μόνο τον δήμο Καβάλας…»

«Όταν η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είχε μόνο τον δήμο Καβάλας, υπήρχαν περίπου 175 άτομα μόνιμο προσωπικό στην επιχείρηση. Μετά τη συνένωση με τον πρώην δήμο Φιλίππων, άρα με περισσότερες εγκαταστάσεις κι έναν ακόμη βιολογικό σταθμό, έχει μόνιμο προσωπικό 96 ατόμων. Αυτό σημαίνει ότι η έλλειψη προσωπικού είναι τεράστια, είμαστε σχεδόν 50% κάτω από τότε! Μιλάμε δε για προσωπικό που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά πληρώνεται μέσα από την τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Ζητάμε άμεσα από το υπουργείο Εσωτερικών 45 άτομα. Απέστειλα επιστολή πριν από ενάμιση μήνα περίπου, με αποδέκτες τον υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Βορίδη, αλλά και τους βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας και τον υπουργό μας, με την οποία τους ενημερώνουμε ότι όλες η Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας βρίσκονται σε μια πολύ επικίνδυνη καμπή, όσον αφορά το προσωπικό τους κι ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις», επισήμανε σχετικά με το θέμα ο κ. Χρόνης.

«Αναγκαζόμαστε κάποια τμήματα σιγά σιγά να τα δίνουμε σε εργολαβίες ιδιωτικές, για να μπορέσουν να βγουν οι δουλειές. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με 5μηνα και 8μηνα…»

«Δεν είμαστε οριακά, αλλά κάτω από αυτό το όριο πλέον. Αναγκαζόμαστε κάποια τμήματα σιγά σιγά, να τα δίνουμε σε εργολαβίες ιδιωτικές, για να μπορέσουν να βγουν οι δουλειές! Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με 5μηνα και 8μηνα. Θα πρέπει να υπάρχει μόνιμο προσωπικό και το ζητάμε άμεσα και επιτακτικά. Την ερχόμενη Παρασκευή (12/11) που θα γίνει η γενική συνέλευση των Δ.Ε.Υ.Α. αυτό το πρόβλημα θα τονιστεί και στον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος θα είναι παρών στην συνάντηση. Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού έχει να κάνει κυρίως με συνταξιοδοτήσεις. Έχουν φύγει πάρα πολλοί εργαζόμενοι, ενώ αντίθετα για πολλά χρόνια έχει να έρθει μόνιμο προσωπικό στην επιχείρηση. Μέσω Ο.Α.Ε.Δ. και προγραμμάτων Α.Μ.Ε.Α. ήρθαν κάποιοι τη δεκαετία του 2000 και κάποιοι στις αρχές του 2010, αλλά από τότε δεν έχει υπάρξει καμιά προκήρυξη για προσωπικό. Η 3Κ που έγινε το 2018 ουσιαστικά απέτυχε. Συνεχώς δηλαδή έρχεται κόσμος που δεν είναι από την Καβάλα και θέλει να φύγει άμεσα. Βρίσκουν τρόπους και τεχνάσματα να φύγουν, οπότε έχουμε τεράστια έλλειψη προσωπικού. Είναι οξύτατο το πρόβλημα όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε όλες τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας», υπογράμμισε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

Η πορεία των έργων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για το επόμενο διάστημα

Ακολούθως ο Απόστολος Χρόνης αναφέρθηκε στην πορεία των έργων που πρόκειται να εκτελεστούν το επόμενο διάστημα σημειώνοντας: «Ανακοινώθηκε από την Π.Α.Μ.Θ. ένα έργο για το υπόλοιπο του εσωτερικού δικτύου του Ζυγού, ύψους 935.000 ευρώ. Απομένει το εσωτερικό δίκτυο Πολυστύλου, Δάτου, Κρηνίδων και Μικροχωρίου. Οι μελέτες είναι έτοιμες, ενώ ήδη κατατέθηκε η πρόταση στο «Αντώνης Τρίτσης» για το δίκτυο Κρηνίδων, ύψους 6,5 εκ. ευρώ. Παράλληλα όμως απορρίφθηκε το αίτημα για το δίκτυο του Πολυστύλου και θα ενταχθεί σε επόμενη πρόσκληση. Από την άλλη έχει ξεκινήσει το έργο στον Αμυγδαλεώνα και ήδη κατασκευάζεται το πρώτο τμήμα που θα ενώσει τη νέα δεξαμενή με το δίκτυο. Πρόκειται για ένα προβληματικό δίκτυο με πολλές διαφορετικές σωληνώσεις και διατομές. Επίσης στον Αμυγδαλεώνα θα γίνει διαχωρισμός του κοινού δικτύου ύδρευσης και άρδευσης. Ήδη ο ανάδοχος δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς, ενώ έγινε αποδοχή δωρεάς 209.000 ευρώ για το πρώτο τμήμα που θα συνδέσει τις Πηγές Κεφαλαρίου με Αμυγδαλεώνα, Πολύστυλο, Δάτο, Μικροχώρι, Νέο Ζυγό και Ζυγό».

Εν αναμονή της τελικής έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το νέο δίκτυο ύδρευσης της Καβάλας – Τα έργα αναμένεται να αρχίσουν εντός του 2022

Για το εμβληματικό έργο ύψους 14,5 εκ. ευρώ, που αφορά το νέο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ανέφερε: «Βρισκόμαστε εν αναμονή της τελικής έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με το Παρακαταθηκών και Δανείων και ακολούθως αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου που αφορά την ολοκλήρωση όλου του δικτύου της πόλης της Καβάλας από την Νεάπολη μέχρι το Περιγιάλι. Είναι ουσιαστικά το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας με προϋπολογισμό 14,5 εκ. ευρώ. Είναι ένα έργο για το οποίο πρέπει να πανηγυρίζει όλη η πόλη. Το έργο θα αρχίσει να εκτελείται εντός του 2022, καθώς η σύμβαση θα έχει υπογραφεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Το έργο θα αρχίσει να εκτελείται από την συνοικία της Νεάπολης, όπου τα προβλήματα είναι συχνά εκεί».

Στα 3,1 εκ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, από τα 5 εκ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2019 – «Είναι υγιής η επιχείρηση αυτή τη στιγμή κάτι που θα φανεί και στον ισολογισμό όταν κλείσει το 2021», επισήμανε ο κ. Χρόνης

Τέλος, όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, ο κ. Χρόνης δήλωσε: «Οι πολίτες ανταποκρίνονται, αυτό είναι αλήθεια. Έχουμε γενναία προγράμματα με δόσεις, καθώς θέλουμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας κι αυτοί την επιχείρηση που τους υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από τρίτους είχαν φτάσει στα τέλη του 2019 στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Με τους διακανονισμούς που έχουν γίνει, καθώς συμφέρει σε κάποιον να αποπληρώσει μέχρι και σε 36 δόσεις την οφειλή του και να παγώσουν οι προσαυξήσεις που είναι δυσβάσταχτες, πλέον οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι στα 3,1 εκ. ευρώ. Έχουμε ήδη εισπράξει δηλαδή 1,9 εκ. ευρώ. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε εντάξει όσον αφορά τις πληρωμές μας προς τρίτους. Εξοφλούμε αυτή τη στιγμή τιμολόγια του Ιουλίου, πληρώνονται κανονικά οι δόσεις της επιχείρησης προς τράπεζες, πληρώνουμε τις εισφορές μας στο Ι.Κ.Α. και την εφορία. Είναι υγιής η επιχείρηση αυτή τη στιγμή, κάτι που θα φανεί και στον ισολογισμό όταν κλείσει το 2021».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ομορφαίνει το πάρκο Φαλήρου

Ομορφαίνει-το-πάρκο-Φαλήρου

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο εκπρόσωπος της εταιρίας “Δ. Καφετζής & ΣΙΑ Ο.Ε.”, υπέγραψαν τη σύμβαση του έργου “Ανανεώσεις – Αναβαθμίσεις και Συντηρήσεις χώρων Πρασίνου Δήμου Καβάλας”.

Με το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζονται παρεμβάσεις υψηλής αισθητικής άξιας και η κατασκευή υποδομών (αρδευτικό δίκτυο), για την πλήρωση νησίδων με φυτική γη, την ενσωμάτωση βελτιωτικών εδάφους και την εκσκαφή και επαναπλήρωση τάφρων.

Οι περισσότερες από τις προαναφερόμενες εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Φαλήρου. Πιο συγκεκριμένα, η ανάδοχος εταιρία θα φροντίσει για τη φύτευση πενήντα (50) δέντρων σκιάς, θάμνων και ανθοφόρων φυτών, ενώ θα προχωρήσει και στην αντικατάσταση – συμπλήρωση του αρδευτικού δικτύου και του φθαρμένου χλοοτάπητα.

Προϋπολογισμός: 58.012,69€

Χρόνος περαίωσης: 12 μήνες

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Η έμφυλη βία αποτελεί μια παράλληλη πανδημία

Η-έμφυλη-βία-αποτελεί-μια-παράλληλη-πανδημία

Στο πλαίσιο της 25ης Νοεμβρίου, διεθνούς ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη στον «Ενήμερο», η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του δήμου Καβάλας, Μαρία Στεργίδου και Αθηνά Μπενάζη αντίστοιχα.

Μεταξύ άλλων, έδωσαν απαντήσεις σχετικά με τη χρήση του όρου γυναικοκτονία, για τους παράγοντες που ευνοούν τις γυναικοκτονίες, γιατί χαρακτηρίζεται η βία κατά των γυναικών ως έμφυλη, αλλά και σχετικά με το ποιος είναι ο ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στην πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Πώς καθιερώθηκε η ημέρα αυτή;

Μαρία Στεργίδου: «Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, σε ανάμνηση μιας φρικτής δολοφονίας που συνέβη το 1960 στη Δομινικανή Δημοκρατία. Η τριπλή γυναικοκτονία των αδελφών Μιραμπάλ έγινε σύμβολο του γυναικείου αγώνα ενάντια στη δικτατορία, αλλά και σε κάθε μορφή κακοποίησης. Δυστυχώς, 61 χρόνια μετά, το φαινόμενο της έμφυλης βίας και ειδικότερα οι γυναικοκτονίες είναι σε έξαρση. Αποτελεί μια παράλληλη πανδημία κι έχει λάβει και στη χώρα μας ανησυχητικές διαστάσεις. Ήδη από την αρχή του 2021 μέχρι σήμερα ο θλιβερός απολογισμός είναι 13 γυναίκες θύματα! Η Ελένη, η Καρολάιν, η Γαρυφαλλιά, η Νεκταρία… Ως πότε;».

Γιατί η βία κατά των γυναικών χαρακτηρίζεται ως έμφυλη βία;

Αθηνά Μπενάζη: «Διότι είναι η βία που δέχεται μια γυναίκα λόγω του φύλου της, εξαιτίας δηλαδή του γεγονότος ότι είναι γυναίκα. Θύτης, συνήθως, είναι ο σύζυγος ή σύντροφός της. Πρόκειται δηλαδή στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων για ενδοοικογενειακή βία και το βασικό στοιχείο είναι η επιβολή εξουσίας από τον θύτη προς το θύμα. Η πιο ακραία μορφή άσκησης έμφυλης βίας είναι η γυναικοκτονία».

Γιατί χρησιμοποιείται ο όρος γυναικοκτονία κι όχι ανθρωποκτονία;

Μαρία Στεργίδου: «Η γυναικοκτονία περιγράφει τη δολοφονία μιας γυναίκας, που τελέστηκε εξαιτίας ακριβώς του φύλου της. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για μια σειρά αντίστοιχων εγκλημάτων που λαμβάνουν διάσταση κοινωνικής παθογένειας. Δυστυχώς εν έτει 2021 εξακολουθεί να υπάρχει υποβιβασμός του γυναικείου φύλου, αλλά και πολλά στερεότυπα για τη θέση και τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία. Πόσο βαθιά είναι εντέλει ακόμα και σήμερα ριζωμένες μέσα μας στερεοτυπικές αντιλήψεις τύπου «άντρας είναι, θα νευριάσει», «τι άνδρας είναι αυτός αν δεν σηκώνει χέρι;» «παντρεμένοι είστε, κάνε ό,τι σου λέει ο άντρας σου;».

Υπάρχουν συγκεκριμένοι κοινωνικοί παράγοντες που ευνοούν τις γυναικοκτονίες;

Αθηνά Μπενάζη: «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις επικινδυνότητας, δεν είναι συνδεδεμένες με συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια. Η βία εξάλλου δεν γνωρίζει κοινωνική θέση, μορφωτικό επίπεδο ή οικονομική κατάσταση. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα. Οπωσδήποτε η πατριαρχική αντίληψη, ότι η γυναίκα είναι κτήμα του άνδρα, μπορεί να οδηγήσει σε ακραία βίαιες συμπεριφορές, ειδικά όταν ο θύτης συνειδητοποιήσει πως η γυναίκα που θεωρεί κτήμα του τελικά δεν είναι, έχει ελεύθερη βούληση και αποφασίζει να τερματίσει τη σχέση τους. Αυτή τη νοσηρή νοοτροπία κατέδειξαν και οι αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες που είδαν τους τελευταίους μήνες το φως της δημοσιότητας».

Πώς θα περιγράφατε το ψυχολογικό προφίλ των ανδρών που διαπράττουν γυναικοκτονίες;

Μαρία Στεργίδου: «Είναι αναγκαίο να ξεκαθαριστεί ότι ενώ μπορούμε να διακρίνουμε κάποια κοινά στοιχεία προσωπικότητας στους θύτες των γυναικοκτονιών, όπως εγωκεντρισμός ή χαμηλή αυτοεκτίμηση, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και μοναδική οπότε η ψυχολογική σκιαγράφηση του προφίλ του εκάστοτε θύτη είναι κάτι παρακινδυνευμένο, που στερείται εγκυρότητας και μόνο σε πιθανολογήσεις μπορεί να βασιστεί. Οι ψυχολόγοι εξάλλου αδυνατούμε να «διαβάσουμε» το μυαλό οποιουδήποτε, ιδιαίτερα κάποιου που δεν γνωρίζουμε. Απαιτείται χρόνια παρακολούθηση για να μπορέσει ένας ψυχολόγος να εξάγει κάποια συμπεράσματα και πάλι με ποσοστό ρίσκου, εφόσον η ανθρώπινη ψυχή είναι πολύπλοκη, απρόβλεπτη και κανείς ποτέ δεν μπορεί να την ανακαλύψει στην ολότητά της».

Ποιος ο ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου στην πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας; Ποια η συνεργασία κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου;

Αθηνά Μπενάζη: «Ο ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου, αλλά και ολόκληρου του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στην υποστήριξη των γυναικών θυμάτων όσο και στην πρόληψη της βίας, είναι καθοριστικός. Οι γυναίκες θύματα βρίσκουν στη δομή δωρεάν και με απόλυτη εχεμύθεια κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, νομική και εργασιακή συμβουλευτική, ενώ όταν κρίνεται απαραίτητο υπάρχει η δυνατότητα παραπομπής γυναικών που βρίσκονται σε επικινδυνότητα και των παιδιών τους σε κάποιο Ξενώνα Φιλοξενίας του Δικτύου μας. Παράλληλα, πραγματοποιούνται ανά τακτά διαστήματα δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και του κοινού για το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα της βίας κατά των γυναικών. Αναφορικά με τη συνεργασία κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου είναι καταλυτική και αλληλοσυμπληρούμενη. Η έννοια της διεπιστημονικότητας είναι πολύτιμη στην κατεύθυνση της ολιστικής στήριξης των γυναικών, τόσο μεταξύ μας όσο και με τα άλλα δύο επιστημονικά στελέχη, την κοινωνιολόγο και τη νομική σύμβουλο».

Με ποιες άλλες υπηρεσίες συνεργάζεστε, προκειμένου να πετύχετε την αποτελεσματική στήριξη των γυναικών;

Μαρία Στεργίδου: «Συνεργαζόμαστε με υπηρεσίες πρώτης γραμμής , όπως είναι τα Νοσοκομεία, ο Δικηγορικός Σύλλογος, τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και με οποιοδήποτε φορέα δύναται να στηρίξει μια γυναίκα ανάλογα με τα αιτήματά της».

Αθηνά Μπενάζη: «Στις 23 Νοεμβρίου 2021, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καβάλας, με φορέα υλοποίησης το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, με στόχους τη δημιουργία ενός πλαισίου δομημένης επικοινωνίας και την εδραίωση μίας συστηματικής συνεργασίας προς την αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών και τη βέλτιστη υποστήριξη των γυναικών – θυμάτων. Μια πολύ σημαντική στιγμή στη λειτουργία της δομής. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Καβάλας που βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό μας αλλά και τη Διεύθυνση Αστυνομίας για την ανταπόκριση».

Η βία, τελικά, αφορά μόνο γυναίκες θύματα;

Μαρία Στεργίδου: «Ασφαλώς όχι. Τα θύματα είναι στην πλειονότητα τους γυναίκες, αλλά όχι μόνο γυναίκες. Η βία δεν είναι καινούργιο φαινόμενο δυστυχώς και δεν γνωρίζει φύλο. Οποιοσδήποτε άνθρωπος δύναται να υποστεί βία. Το κίνημα Me Too, εξάλλου, αποτύπωσε την πραγματικότητα αυτή. Η βία όμως δεν αφορά και δεν πρέπει να αφορά μόνο τα θύματα, αλλά κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, μέλος της κοινωνίας μας, που οφείλει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες πρόληψης και καταστολής της σε όποιο πλαίσιο κι αν δραστηριοποιείται: ως γονιός, επαγγελματίας, σύζυγος. Το σύνολο της κοινωνίας κι όχι μόνο οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να παρέχουν στα θύματα τις προϋποθέσεις για υποστήριξη».

Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία σας στο Συμβουλευτικό Κέντρο, τι μήνυμα θέλετε να στείλετε σε όσους διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη;

Μαρία Στεργίδου: «Η βία είναι επιλογή του ανθρώπου που την ασκεί! Καταστρέφει τη ζωή των θυμάτων, αλλά και του ίδιου του θύτη. Σε κάθε άνθρωπο αξίζει μια ζωή δίχως βία και είναι ευθύνη όλων, ειδικών και μη, να αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για την πρόληψη και πάταξή της! Μηδενική ανοχή λοιπόν, σε οποιαδήποτε μορφή βίας».

Αθηνά Μπενάζη: «Ακόμα κι εμείς που εργαζόμαστε στο πεδίο της βίας κατά των γυναικών και ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα, όχι μόνο την Παγκόσμια Ημέρα, αλλά κάθε μέρα, δεν εξοικειωθήκαμε ποτέ με το φαινόμενο. Είμαστε στο πλευρό κάθε γυναίκας θύματος που απευθύνεται στο Συμβουλευτικό Κέντρο με σεβασμό στη διαφορετικότητά της και επιστημονική ευθύνη».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Δήμος Παγγαίου: Έργα παντού παρά την κρίση

Δήμος-Παγγαίου:-Έργα-παντού-παρά-την-κρίση

«Πέρα από το μεγάλο πρόβλημα της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε, το οποίο δυστυχώς εξελίσσεται και σε οικονομική κρίση σε όλα τα επίπεδα, ο δήμος Παγγαίου βρίσκεται σε έναν οργασμό έργων. Σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, σε όλους τους οικισμούς μας, γίνονται διάφορες παρεμβάσεις, όπως ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων, υποδομών, ασφαλτοστρώσεις, πλατείες, παιδικές χαρές, αλλά και έργα ύδρευσης και αποχέτευσης».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα βελτιώσουν κατά πολύ την ποιότητα ζωής των πολιτών και πρόσθεσε ότι ήδη άρχισε ο σχεδιασμός για την επόμενη θερινή περίοδο, η οποία, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική εξέλιξη με την πανδημία, θα αγγίξει ίσως και θα ξεπεράσει αυτήν του 2019.

«Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι’ αυτό ποτέ δεν σταματάμε. Πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας…»

«Έχουμε πάντα τις κεραίες μας ψηλά, είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και παρακολουθούμε την εξέλιξη των έργων, ενώ παράλληλα να σχεδιάζουμε και απαιτούμε για μελλοντικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν προς όφελος των συμπολιτών μας. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι’ αυτό ποτέ δεν σταματάμε. Πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, δηλαδή του συνδυασμού της θάλασσας με τις ομορφιές του Παγγαίου, να αξιοποιήσουμε το γεωθερμικό πεδίο με τη μεγάλη έκταση που έχουμε εκεί. Δυστυχώς σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν βαλτώσει όλες οι επενδύσεις, όμως πρέπει να πω ότι όντως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της μεγάλης έκτασης που έχουμε εκεί και σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της Αλάνας, νομίζω ότι θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη ανάπτυξη», σημείωσε σχετικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

Σημαντική η συνεισφορά στην οικιστική ανάπτυξη της περιοχής η ύπαρξη Πολεοδομίας στον δήμο Παγγαίου

«Το βλέπουμε ήδη και από την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής και σε αυτό συνέβαλε η προσπάθεια που κάναμε να αναλάβει ο δήμος Παγγαίου την Πολεοδομία της περιοχής μας. Ήταν μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς έτσι έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ στην προσέλκυση επενδυτών, διότι πλέον η οικιστική ανάπτυξη έχει να κάνει και με την έκδοση των οικοδομικών αδειών και την αμεσότητα που μπορούν να έχουν οι επενδύσεις. Άρα θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή περίοδος, σε συνδυασμό με τις πολύ καλές προσπάθειες που γίνονται στο κομμάτι των υποδομών, όπως τα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης, τα οποία βοηθούν και αποτελούν μια καθοριστική παράμετρο για την ολιστική ανάπτυξη στον δήμο Παγγαίου», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του στον «Ενήμερο» ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Τουρισμός, αγροτουρισμός, οινοποιία, επεξεργασία εμπορευμάτων θα μας οδηγήσουν στο να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη του τόπου μας…»

«Δεν ξεχνάμε επίσης το έργο της αγροτικής οδοποιίας, που είναι ένα έργο πνοής, καθώς θα βοηθήσει πάρα πολύ τους αγρότες μας σε όλες τις περιοχές του δήμου, οι οποίοι έχουν πληγεί πολλαπλά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και την παγκόσμια κατάσταση με τις τιμές. Όλα αυτά συνδυαστικά, δηλαδή τουρισμός, αγροτουρισμός, οινοποιία, επεξεργασία εμπορευμάτων θα μας οδηγήσουν στο να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Θα πρέπει να υπάρξει μια ταυτόχρονη ανάπτυξη σε όλα αυτά τα επίπεδα, γιατί το ένα συνεπικουρεί το άλλο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Προσπαθήσαμε εμείς και οι επαγγελματίες της περιοχής μας, που έδειξαν το επίπεδο υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν κι αυτή η καλή συνεργασία μας κάνει να ευελπιστούμε σε καλύτερες ημέρες για την επόμενη τουριστική περίοδο…»

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιες είναι οι προσδοκίες για την επόμενη τουριστική περίοδο, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Ευελπιστούμε να αλλάξουν όλα. Υπάρχει «δίψα» από Έλληνες και ξένους που θέλουν να βρεθούν στην περιοχή μας. Πρέπει να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την «δίψα» και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Προεργασία και προετοιμασία ούτως ή άλλως γίνεται από εμάς. Το αποδείξαμε σε δυο πολύ κρίσιμες χρονιές, όπως ήταν το 2020 και το 2021. Ήταν ένα δυνατό τεστ αυτή η περίοδος της πανδημίας. Μας βρήκε όμως έτοιμους και καταφέραμε να ανταποκριθούμε. Προσπαθήσαμε εμείς και οι επαγγελματίες της περιοχής μας, που έδειξαν το επίπεδο υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν κι αυτή η καλή συνεργασία μας κάνει να ευελπιστούμε σε καλύτερες ημέρες για την επόμενη τουριστική περίοδο, αναμένοντας κυριολεκτικά να εκτοξευτεί η περιοχή μας. Γι’ αυτό και προετοιμαζόμαστε στο κομμάτι προβολής της περιοχής μας, αλλά και στο κομμάτι των υποδομών. Πρέπει να μπορούν να αντέξουν οι βιολογικοί καθαρισμοί που έχουμε, να αντέξουν τα δίκτυα, να υπάρχει ανάλογη κάλυψη για να μιλάμε και να λέμε ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα