Connect with us

Καβάλα

Ταχύτητα και επαγγελματισμός έσωσαν τη Θάσο από τα χειρότερα

Ταχύτητα-και-επαγγελματισμός-έσωσαν-τη-Θάσο-από-τα-χειρότερα

Γιάννης Μαρκιανός: Κάποια στιγμή η όλη κινητοποίηση δεν θύμιζε σε τίποτα Ελλάδα / Υπάρχουν σενάρια, αλλά καλό είναι να μην κάνουμε εικασίες / Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε εικόνες πανικού

Στην ταχύτητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (9/7) στη Θάσο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, στάθηκε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Ο κρατικός μηχανισμός δούλεψε και θέλω να τονίσω ότι κάποια στιγμή η όλη κινητοποίηση δεν θύμιζε σε τίποτα Ελλάδα! Υπήρχε ταχύτητα και επαγγελματισμός που δεν την έχουμε συνηθίσει στην χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

«Από τη στιγμή που ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, νωρίς το πρωί η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο…»

«Το βράδυ της Τετάρτης (9/7) ξεκίνησε μετά τις 11:00 μια πυρκαγιά στη θέση Γλυκάδι και η πρώτη εικόνα που είχαμε ήταν πάρα πολύ αποθαρρυντική. Έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, είχαμε πυκνό πευκοδάσος και η φωτιά έλαβε πολύ γρήγορα εντυπωσιακές διαστάσεις. Επειδή ήταν νύχτα όλες οι εικόνες φαίνονταν πιο εντυπωσιακές, ειδικά όταν μιλάμε για πυρκαγιά. Παρ’ όλα αυτά υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τις αρχές. Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία, εκατοντάδες εθελοντές από όλο το νησί και σε συνδυασμό με την αλλαγή του ανέμου που βοήθησε πάρα πολύ, καταφέραν νωρίς το πρωί να την περιορίσουν. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, νωρίς το πρωί η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο», σημείωσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Θάσου. 

«Υπάρχουν σενάρια, αλλά καλό είναι να μην κάνουμε εικασίες μέχρι να δούμε τα επίσημα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα…»

«Πλέον για αρκετές μέρες θα είμαστε πάνω από το σημείο, έχουμε πολλά πεύκα και είναι δύσκολο το σημείο με κλίσεις, πετρώδες έδαφος και αρκετοί θα είναι αυτοί που θα προσέχουν εκεί την περιοχή το επόμενο διάστημα για να μην έχουμε κάτι το απρόοπτο. Επίσης και η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε όλο το νησί. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κι αυτό οφείλουμε να το πούμε, έκαναν μία πρωτόγνωρη κινητοποίηση με δεκάδες τεχνίτες και οχήματα. Ήρθαν πάρα πολύ γρήγορα ενώ ήταν ενεργές κάποιες εστίες μικρές ακόμη και ξεκίνησαν να εργάζονται. Δεν έχουμε ακόμη κάποια εικόνα για το τι μπορεί να προκάλεσε τη φωτιά. Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν σενάρια, αλλά καλό είναι να μην κάνουμε εικασίες μέχρι να δούμε τα επίσημα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα που θα πραγματοποιήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία», πρόσθεσε ακόμη ο Γιάννης Μαρκιανός. 

«Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε εικόνες πανικού…»

Όσον αφορά τον τουρισμό στο νησί και το ότι ακούστηκαν διάφορα, ότι δηλαδή υπήρξε πανικός, ο κ. Μαρκιανός ξεκαθάρισε: «Πρέπει να πούμε ότι καθημερινά η εικόνα είναι περίπου αυτή. Κόσμος συνεχώς έρχεται και φεύγει από το νησί. Δεν υπάρχει στιγμή που θα δούμε το λιμάνι χωρίς ουρές. Επιπλέον αρκετός κόσμος ήταν στο σημείο επειδή ήταν ακριβώς απέναντι από την πυρκαγιά και βλέπανε την εικόνα. Η μεγάλη πλειοψηφία τολμώ να πω ότι το αντιμετώπιζε ως ένα θέαμα. Δεν ήταν ότι περίμεναν πλοίο για να φύγουν. Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε εικόνες πανικού για αυτό και από την πλευρά των ανθρώπων του δήμου ενημερώνουμε ότι δεν πρέπει να ακούμε διάφορα από ‘δω κι από ‘κεί. Υπάρχουν οι άνθρωποι που ενημερώνουν επίσημα και φυσικά είναι αυτοί του δήμου, η Πολιτική Προστασία κι όλοι οι υπόλοιποι και αυτοί κρίνουν ποτέ είναι η στιγμή για τις όποιες ενέργειες». 

«Ήταν ένα δυνατό τεστ που το περάσαμε με επιτυχία και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Οφείλουμε να είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή…»

«Φυσικά δεν υπάρχει κανείς ο οποίος να νοιάζεται περισσότερο από εμάς για τον κόσμο, για την ασφάλεια όλων, έτσι ώστε την κατάλληλη στιγμή να δίνει τις εντολές που χρειάζεται, ώστε να βρίσκονται όλοι με ασφάλεια στο νησί. Νομίζω ότι πλέον αν κάποιος έρθει στο νησί τώρα μπορεί καν να μην αντιληφθεί τι συνέβη! Μπορούμε πια να πούμε ότι ήταν ένα δυνατό τεστ που το περάσαμε με επιτυχία και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Οφείλουμε να είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή και αν έχουμε και τη βοήθεια της φύσης θα συνεχίσουμε να τα πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Μαρκιανός. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Βασίλης Μαυρομμάτης: Έχουμε έναν κοινό στόχο, το καλό της αγοράς

Βασίλης-Μαυρομμάτης:-Έχουμε-έναν-κοινό-στόχο,-το-καλό-της-αγοράς

Υποψήφιος στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας με τον συνδυασμό Ενωτική Συνεργασία Εμπόρων Καβάλας με επικεφαλής τον Γιάννη Κελιώργη, θα είναι ο Βασίλης Μαυρομμάτης.

«Ο κ. Κελγιώργης είναι ένας καταξιωμένος έμπορος στην πόλη μας και επέλεξα να κατέλθω στις εκλογές με τον συνδυασμό του. Έχουμε όραμα, διάθεση, όρεξη και μεράκι όλοι οι υποψήφοι. Έχουμε έναν κοινό στόχο το καλό της αγοράς, να ανέβει η αγορά της Καβάλας, η οποία πρέπει να φτάσει που της αξίζει», επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Μαυρομμάτης. 

«Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, μέσα σε πολύ δύσκολες περιόδους για το επιχειρείν…»

«Στόχος είναι να έχουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, για τους εμπόρους και φυσικά για τους καταναλωτές. Είμαστε μία αλυσίδα, οι καταναλωτές στηρίζουν εμάς αλλά και εμείς με τα καλά προϊόντα και τις καλές τιμές αντίστοιχα προσπαθούμε να βοηθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους καταναλωτές. Καλώ όλους τους εμπόρους της πόλης μας να ψηφίσουν στις 14 και 15 Μαΐου στις εκλογές. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και ό,τι καλύτερο για την αγορά, μέσα σε πολύ δύσκολες περιόδους για το επιχειρείν», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Μαυρομμάτης.

«Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά και θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα»

«Έχουμε πολλούς προβληματισμούς, πολλά γεγονότα γύρω μας, δυσοίωνα που επηρεάζουν αρνητικά την λειτουργία της αγοράς, αλλά και την καθημερινότητά μας. Μετέχω στις εκλογές και ως εκπρόσωπος στην ιστορική περιοχή του Σούγιουλου που ήταν παλιότερα η δεύτερη αγορά της πόλης και με όλη μου τη δύναμη και τον αγώνα που θα κάνω θέλω να αναβαθμιστεί και η περιοχή μας και η αγορά της, καθώς υπάρχουν καταστήματα κάθε είδους. Όλοι οι συνάδελφοι είναι αξιόλογοι και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά και θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Βασίλης Μαυρομμάτης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Επίσκεψη του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας στον Δήμαρχο Θάσου

Επίσκεψη-του-Πρόεδρου-του-Επιμελητηρίου-Καβάλας-στον-Δήμαρχο-Θάσου

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2026, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Ιωάννης Παναγιωτίδης.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Δόμησης κ. Ιωάννη Μαρκιανού, αφενός συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας του Δήμου Θάσου και του Επιμελητηρίου Καβάλας προς όφελος των επαγγελματιών και επιχειρηματιών του τόπου μας και αφετέρου ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας ότι, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας, η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) για το 2026 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Θάσο από 29 έως 31 Μαΐου 2026, με συμμετέχοντες εκπρόσωπους του επιχειρηματικού και νησιωτικού κόσμου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο για την επίσκεψή του στον τόπο μας και για την τιμή να γίνει η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) για το 2026 στο νησί μας, την Θάσο.

Η παρουσία πρόεδρων και μελών των Διοικήσεων από τα Νησιωτικά Επιμελητήρια μέλη του ΕΟΑΕΝ, εκπρόσωπών από την κεντρική κυβέρνηση, από την τοπική αυτοδιοίκηση και από τον επιχειρηματικό κόσμο αποτελεί τιμή για το τόπο μας.

Τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νησιά της Χώρας μας είναι πολλά και η ανάγκη ύπαρξης ουσιαστικής και αποτελεσματικής νησιωτικής πολιτικής αναγκαία.

Θεωρούμε ότι κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΕΟΑΕΝ θα αναδειχθούν τα προβλήματα και οι ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα νησιά και θα υπάρξει γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την έμπρακτη ενίσχυση της νησιωτικότητας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Πρόσληψη 42 εποχικών υπαλλήλων στον Δήμο Καβάλας

Πρόσληψη-42-εποχικών-υπαλλήλων-στον-Δήμο-Καβάλας

Ο Δήμαρχος Καβάλας ανακοινώνει την πρόσληψη συνολικά σαράντα δύο (42) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, που εδρεύει στην Καβάλα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό, εντυπο ασεπ ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ και να την υποβάλουν, μαζί με τα απαιτούμενα από την παρούσα Ανακοίνωση δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Καβάλας, Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, Κ. Παλαιολόγου 4, Τ.Κ. 65403 Καβάλα, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού υπόψη κ. Βερβέρα Νικόλαου από 12-05-2026 έως και 22-05-2026 (τηλ. επικοινωνίας: 2513500101,111).

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα