Connect with us

Καβάλα

Ταυτότητα τόπου και στρατηγικές προβολής για την Καβάλα

Ταυτότητα-τόπου-και-στρατηγικές-προβολής-για-την-Καβάλα

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας “Δημωφέλεια” σας προσκαλούν στα εργαστήρια με θέμα “Ταυτότητα τόπου και στρατηγικές προβολής για την Καβάλα” που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom):

Α) Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, ώρα 5.30-8μμ.

Β) Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, ώρα 5.30-8μμ.

Τι είναι η Ταυτότητα του Τόπου;

Σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, οι πόλεις προσπαθούν να προσελκύσουν νέους κατοίκους και επισκέπτες, επενδύσεις και επιχειρήσεις, γνώση και καινοτομία. Οι έννοιες place marketing (προβολή τόπου) και place branding (απόδοση ταυτότητας τόπου) σχετίζονται με ερωτήματα που η κάθε πόλη καλείται να απαντήσει ώστε να ενισχύσει την εικόνα, τη φήμη της και το αίσθημα υπερηφάνειας των κατοίκων της, όπως και τους τρόπους με τους οποίους αναπτύσσεται η ταυτότητά της αλλά και το πως αυτή επικοινωνείται στο εξωτερικό της περιβάλλον.

Πώς μπορώ να συμμετέχω στη διαμόρφωση της Ταυτότητας του Τόπου μου;

Εάν ζεις ή εργάζεσαι στην Καβάλα ή σχετίζεσαι με κάποιον άλλο τρόπο με την πόλη, τότε τα εργαστήρια είναι μια ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα την πόλη σου, να μοιραστείς τις ιδέες και τις προτάσεις σου γι’ αυτήν αλλά και να συμβάλλεις στη διαμόρφωση της εικόνας της!

Τα εργαστήρια αφορούν σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Καβάλας, επαγγελματίες, εκπροσώπους συλλόγων, ομάδων πολιτών, ΜΚΟ και θεσμικών ομάδων, δημόσιους φορείς και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Για τη συμμετοχή σε αυτά δεν απαιτείται οποιαδήποτε γνώση σχετικά με τη θεματική.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Αν θέλεις να αποτελέσεις κι εσύ μέρος της νέας ταυτότητας της Καβάλας, κάνε εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο.

*Φόρμα Ηλεκτρονικής Εγγραφής*

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή.

Η συμμετοχή και στα δύο εργαστήρια συνίσταται αλλά δεν είναι προαπαιτούμενη.

Λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του εκάστοτε εργαστηρίου, θα σας αποσταλεί ο σύνδεσμος για τη διαδικτυακή πρόσβαση σε αυτό.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Τα δύο εργαστήρια θα περιλαμβάνουν σύντομες εισηγήσεις, παραδείγματα καλών πρακτικών και συζητήσεις σε ομάδες σχετικά με τις εξής θεματικές:

Εργαστήριο Α – Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021, ώρα 5.30-8μμ.

– Μοναδικά χαρακτηριστικά της Καβάλας

– Προτάσεις για τη στρατηγική προβολής τόπου (place marketing)

Εργαστήριο Β – Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, ώρα 5.30-8μμ.

Στρατηγικές κατευθύνσεις για την αισθητική, επικοινωνία και επιμέρους εφαρμογές της ταυτότητας του τόπου (place branding)

Πώς θα αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων;

Στόχος των εργαστηρίων είναι η διαμόρφωση ιδεών και προτάσεων τόσο για τη στρατηγική προβολής της πόλης (στρατηγική place marketing) όσο και για τον τρόπο παρουσίασης αλλά και τις επιμέρους εφαρμογές οπτικοποίησης της ταυτότητάς της (place branding). Τα αποτελέσματα των δύο εργαστηρίων θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της πράξης «Σύστημα Marketing της πόλης της Καβάλας», που υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Καβάλας.

Πληροφορίες και ερωτήσεις: +30 2510 831388, εσ.2 & info@urbankavala.gr

Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα https://www.urbankavala.gr/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΣΒΑΑ του Δήμου Καβάλας

https://www.facebook.com/urbankavala.gr/ και https://www.instagram.com/urbankavala.gr/.

Τα εργαστήρια αποτελούν παραδοτέο της πράξης «Ενέργειες δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης των πολιτών στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας», υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020» και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα – «Διαβάς εις Μακεδονίαν»

Ανάδειξη-της-πολιτιστικής-διαδρομής-των-Βημάτων-του-Αποστόλου-Παύλου-στην-Ελλάδα-–-«Διαβάς-εις-Μακεδονίαν»

Η ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος της Αρχαιολόγου – Μουσειολόγου και υποψήφιας Διδάκτορος του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σοφίας Παπασπύρου.

Πρόκειται για μια πειραματική περιηγητική εκδρομή κατά την οποία μια ομάδα δέκα εθελοντών-πεζοπόρων θα περπατήσει μέρος της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα (Καβάλα-Θεσσαλονίκη) διανύοντας συνολικά 180 χιλιόμετρα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 24-31/10/2021, ενώ αφετηρία της διαδρομής θα αποτελέσει το Μνημείο του Αποστόλου Παύλου στην πόλη της Καβάλας, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, λίγο μετά τις 08:00.

Η περιήγηση αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της διδακτορικής έρευνας της Σοφίας Παπασπύρου, με τίτλο εργασίας «Θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα. Προσλήψεις και εμπειρίες περιηγητών ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου». Η έρευνα εκπονείται στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπάγεται στο γνωστικό αντικείμενο της Μουσειολογίας.

Στόχοι της ομάδας είναι:

  • να ιχνηλατήσει τη διαδρομή καταγράφοντας τις εμπειρίες της,
  • να αναζητήσει τρόπους και ιδέες ανάδειξης της διαδρομής,
  • να συνδεθεί με την τοπική κοινότητα της κάθε περιοχής

και να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξή της, ώστε μελλοντικά να αποτελέσει σταθμό περιηγητών που θα ακολουθούν την πολιτιστική αυτή διαδρομή.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Διαφωνώ με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Θόδωρος-Μουριάδης:-Διαφωνώ-με-τις-συγχωνεύσεις-τμημάτων-σε-σχολεία-του-Δήμου-Καβάλας

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Εκφράζω την πλήρη διαφωνία μου με τις αποφάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία, ακολουθώντας μια κυβερνητική απόφαση, προέβη σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Καβάλας, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη, με αποτέλεσμα την πιθανή αύξηση του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας.

Σε μια περιφερειακή ενότητα, όπως της Καβάλας, που βρίσκεται ήδη επί τρεις εβδομάδες στο «κόκκινο», θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα που να βοηθούν στον έλεγχο των σχολικών κοινοτήτων και να μην απαξιώνουν τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πιστεύω ότι μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο θα πρέπει να ανακληθούν οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων, δεδομένου ότι, κατά τους χειμερινούς μήνες που ακολουθούν, θα αυξηθεί η δυσκολία λήψης πρόσθετων υγειονομικών μέτρων.

Ας ληφθεί υπόψη, τέλος, ότι στην πιθανή περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων στα σχολεία, και τα μαθήματα δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν κανονικά και οι τοπικές κοινωνίες θα βρεθούν σε δυσχερή θέση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Διακοπή λειτουργίας αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΚ

Διακοπή-λειτουργίας-αντλιοστασίων-της-ΔΕΥΑΚ

Ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Καβάλας ότι σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και από ώρα 08:00 έως ώρα 15:00, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού επειγόντων επεμβάσεων επισκευής του Αντλιοστασίου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας» θα διακοπεί η λειτουργία των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων Α4 και Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας.

Ο Γεν. Διευθυντής

της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Τσακίρης Κωνσταντίνος

Πολιτικός Μηχανικός M.Sc.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα