Connect with us

Καβάλα

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Ο δήμαρχος συμμαζεύει τα οικονομικά μόνο στα λόγια

Σωτήρης-Παπαδόπουλος:-Ο-δήμαρχος-συμμαζεύει-τα-οικονομικά-μόνο-στα-λόγια

«Το αφήγημα της διοίκησης του δήμου Καβάλας, ότι προσπαθεί να συμμαζέψει τα οικονομικά του δήμου έχει καταρρεύσει πανηγυρικά», επισημαίνει στο πλαίσιο δήλωσης που έκανε στον «Ενήμερο», ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Σωτήρης Παπαδόπουλος, μ’ αφορμή την πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), στην οποία είναι μέλος.

Παράλληλα, μ’ αφορμή την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην παρουσίαση του εμβληματικού έργου του δήμου Καβάλας, ο Σ. Παπαδόπουλος αναφέρεται και στο αν η παρουσία του υπουργού σηματοδοτεί μια πιθανή στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές!

«Δεν μπορεί να λέει ο δήμαρχος ότι κάνουμε οικονομία, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλει να διεκδικήσει αυτά που μας οφείλουν κάποιοι για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν μπορεί να ζητάει επιπλέον χρήματα από το υπουργείο, αλλά ταυτόχρονα να παρουσιάζει ένα κοστοβόρο COSMOPOLIS…»

Αναφερόμενος αρχικά στην έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ.Ε. ο Σωτήρης Παπαδόπουλος υπογραμμίζει: «Οι περισσότεροι δήμαρχοι ζήτησαν από την κυβέρνηση μία επιπλέον έκτακτη επιχορήγηση για να καλύψουν το αυξημένο κόστος της ενέργειας. Εδώ όμως εγείρονται δύο ζητήματα. Το πρώτο έχει να κάνει με την αυξημένη επιδότηση που πήραν τα προηγούμενα δύο χρόνια οι δήμοι λόγω της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος Καβάλας έλαβε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ, όταν τα έσοδα που έχασε από την πανδημία ήταν κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Αυτά τα επιπλέον χρήματα που κέρδισε που τα διέθεσε; Μήπως σε απευθείας αναθέσεις που δεν έχουν να κάνουν με την πανδημία; Μήπως ξοδεύτηκαν σε πληρωμές που δεν θωράκισαν τα οικονομικά του δήμου Καβάλας; Αυτό είναι το πρώτο λάθος της διοίκησης του δήμου Καβάλας. Κακή διαχείριση. Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τα οφειλόμενα στον δήμο και γενικότερα στους δήμους. Ο κ. Πέτσας αναρωτήθηκε ποια είναι η πολιτική των δήμων απέναντι στα οφειλόμενα και στη δική μας την περίπτωση του δήμου Καβάλας, τα χρήματα δηλαδή που οφείλονται στο δήμο από την άρδευση. Δεν μπορεί να λέει ο δήμαρχος Καβάλας ότι κάνουμε οικονομία, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλει να διεκδικήσει αυτά που μας οφείλουν κάποιοι για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν μπορεί να ζητάει ο δήμαρχος επιπλέον χρήματα από το υπουργείο, αλλά ταυτόχρονα να παρουσιάζει ένα κοστοβόρο COSMOPOLIS με αβέβαια αποτελέσματα. Άρα το αφήγημα της διοίκησης του Δήμου ότι προσπαθεί να συμμαζέψει τα οικονομικά του δήμου έχει καταρρεύσει πανηγυρικά».

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει επίσημα τον κ. Μουριάδη, παρά την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος για να πλασαριστεί ως υποψήφιος κοινής αποδοχής. Εγώ εκλαμβάνω την παρουσία του κ. Παναγιωτοπούλου στο δημαρχείο, όχι ως στήριξη ασφαλώς προς τον δήμαρχο, αλλά ως αδυναμία της διοίκησης να εντάξει έργα σε προγράμματα και ως αναζήτηση στήριξης των βουλευτών…»

Στο πλαίσιο της δήλωσής του στον «Ε», ο κ. Παπαδόπουλος μιλά και για το αν υπάρχει η πιθανότητα στήριξης του Θόδωρου Μουριάδη από τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κι αν αυτή η πιθανότητα ενισχύεται από την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην παρουσίαση του εμβληματικού έργου του νέου δικτύου ύδρευσης του δήμου Καβάλας.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει επίσημα τον κ. Μουριάδη, παρά την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος για να πλασαριστεί ως υποψήφιος κοινής αποδοχής. Τώρα αν υπήρξε κάποιος ή κάποιοι θεσμικοί από τον κομματικό μηχανισμό που τον στήριξαν ή τον στηρίζουν, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Εγώ εκλαμβάνω την παρουσία του κ. Παναγιωτοπούλου στο δημαρχείο, όχι ως στήριξη ασφαλώς προς τον δήμαρχο, αλλά ως αδυναμία της διοίκησης να εντάξει έργα σε προγράμματα και ως αναζήτηση στήριξης των βουλευτών. Μη ξεχνάμε ότι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι ένα πρόγραμμα που μοιράζεται σε όλους τους δήμους και ο δήμος Καβάλας θα πάρει 22 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή δεν υπάρχει ανταγωνισμός, παρά μόνο να καταθέσεις ώριμες μελέτες. Δηλαδή δεν χρειάζεσαι έναν υπουργό για να μπεις σ’ αυτό το πρόγραμμα, είσαι ήδη ενταγμένος ως δήμος. Και πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε αν γι’ αυτό το πρόγραμμα ο δήμος ζητά την βοήθεια του υπουργού, τότε τι θα κάνει σε πιο δύσκολα προγράμματα; Κατά την προσωπική μου άποψη οι βουλευτές θα πρέπει να βοηθάνε τους δήμους και νομίζω ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. Το θέμα είναι αν το αξιοποιεί αυτό η διοίκηση του δήμου. Το θέμα είναι αν το κεφαλαιοποιεί αυτό ο δήμαρχος. Δυστυχώς όχι, με υπαιτιότητα του δήμου, του δημάρχου και όχι των βουλευτών», αναφέρει σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

20 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου

20-εκατ.-ευρώ-για-την-αξιοποίηση-του-γεωθερμικού-πεδίου-Ακροποτάμου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Ημέρα ορόσημο για τον τόπο μας

Νέα χρηματοδότηση, ύψους 20 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου.

Σχετικά, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε:

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τον τόπο μας και την περαιτέρω ανάπτυξή του! Μία στιγμή που επρόκειτο να αλλάξει το Ρου της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής! Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν πλέον μονόδρομο! Παρά τις αντίξοες υγειονομικές συνθήκες, δεν εγκαταλείψαμε τις προσπάθειες, εργαστήκαμε σκληρά με όλα τα μέσα ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα! Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω πεδίο διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη θερμοδυναμική ποσότητα, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα γεωθερμικά πεδία χαμηλής ενθαλπίας της χώρας!

Οι άξονες που θα κινηθούμε είναι:

Τηλεθέρμανση κτιρίων, δημόσιων/δημοτικών αλλά και κατοικιών,

Τηλεθέρμανση θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων

Τηλεθέρμανση μεταποιητικών μονάδων

Τηλεθέρμανση τουριστικών καταλυμάτων

Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, που μειώνει κατά πολύ το λειτουργικό κόστος παραγωγής του έργου, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό το γεωθερμικό ρευστό που διαθέτουμε.

Ήδη έχει υπάρξει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για το εν λόγω έργο και είμαστε βέβαιοι πως αυτό είναι μόνο η αρχή! Αναλυτικότερα:

•SELECTA ΕΛΛΑΣ ΙΚΕ & ΣΙΑ ΕΕ (Καλλιέργεια Ανθέων Θερμοκηπίου)

•MARCS Medifarms ΙΚΕ (Επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης και Παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής αγωγής)

•General Contractor S.T.A (Βιομηχανικές Κατασκευές & Εγκαταστάσεις)

•Petrov ΙΚΕ Olive 3* Resort Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα 3 αστέρων)

•Κουρτίδης Νικόλας ΜΟΝ. ΕΠΕ (Τουριστικές Επιχειρήσεις)

•Syrtaki Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα)

•Μητσόπουλος Τρύφων (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια)

•Golden Suites (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια)

•Leon Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα)

•Φ. ΜΑΡΙΤΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (Παραγωγή & Τυποποίηση Βρώσιμης Ελιάς)

•Γ. ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (Παραγωγή & Τυποποίηση Βρώσιμης Ελιάς & Λοιπών Αγροτικών Προϊόντων)

•ΕΑΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ (Αγροτικός Συνεταιρισμός)

Πλέον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε έτοιμοι ώστε το αργότερο σε δύο μήνες να δημοπρατήσουμε το εν λόγω έργο. Μέσα στο επόμενο έτος ξεκινούν οι εργασίες!

Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία .

Υιοθετώντας σύγχρονες και στοχευμένες στρατηγικές αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες της περιοχής μας, εξασφαλίζοντας την γρήγορη και ασφαλή τοπική ανάπτυξη!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Περιμένουν πολύ κόσμο το τριήμερο στη Θάσο

Περιμένουν-πολύ-κόσμο-το-τριήμερο-στη-Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες, οπότε υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια / Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο

«Τα πράγματα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο νησί της Θάσου είναι πάρα πολύ καλά. Άλλωστε αυτό το σημείο σηματοδοτεί ουσιαστικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τα υψηλά μεγέθη αυτής».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια, για όσους ενδιαφέρονται.

«Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες σε σχέση με τον πληθυσμό του…»

«Μετά το Πάσχα ξεκινάνε οι προετοιμασίες των επιχειρήσεων και σταδιακά ανοίγουν τις πόρτες τους. Αυτή τη στιγμή όλες οι επιχειρήσεις και της φιλοξενίας, αλλά και τα εστιατόρια είναι ανοιχτά και περιμένουμε ένα τριήμερο πάρα πολύ δυνατό, το οποίο θα σηματοδοτήσει ουσιαστικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το νησί της Θάσου», ανέφερε αρχικά ο κ. Παρασχούδης.

Όσον αφορά τις κρατήσεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων επισήμανε: «Από κρατήσεις, πάμε πάρα πολύ καλά, αν και πρέπει να πω ότι για το τριήμερο υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια. Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες σε σχέση με τον πληθυσμό του, οπότε υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια για το τριήμερο, μιας και ακόμη δεν υπάρχει μαζική προσέλευση των Βαλκανίων τουριστών, η οποία αναμένεται για το τριήμερο, αλλά όχι στο μέγεθος που θα ξεκινήσει μετά το κλείσιμο των σχολείων στις χώρες αυτές». 

«Ο Μάιος δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς ο καιρός δεν βοήθησε και τόσο πολύ…»

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση που αναμένεται στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο κ. Παρασχούδης σημείωσε: «Από άποψη προσέλευσης το φετινό καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ δυνατό. Ωστόσο, ο Μάιος δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς ο καιρός δεν βοήθησε και τόσο πολύ, γιατί στις κρατήσεις εκτός σεζόν που γίνονται τελευταία στιγμή, σημαντικός παράγοντας είναι και ο καιρός. Είδαμε ότι ο Μάιος δεν μας βοήθησε καθόλου και ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι να φταίει αυτό και όχι κάτι άλλο. Δεν είχαμε την αναμενόμενη προσέλευση στο νησί, κυρίως από τις γειτονικές περιοχές. Ιούλιος και Αύγουστος προβλέπονται πάρα πολύ δυνατοί μήνες, όμως αυτό που επιθυμούμε τώρα είναι να τραβήξει αυτό, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου και να υπάρχει αρκετή επισκεψιμότητα στο νησί μας».

«Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο…»

Τέλος, σε σχέση με το αν μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου, ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Τον Σεπτέμβριο συνήθως έχουμε αρκετό κόσμο μέχρι και τις 20 του μήνα. Μετά σταδιακά αρχίζει το νησί να αδειάζει. Αυτό θέλουμε να γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς, ώστε να κρατήσει η σεζόν όπως και παλιότερα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Αυτό είναι το επιθυμητό, ώστε να μην επιβαρύνεται το νησί με τόση μεγάλη κίνηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μόνο. Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συνεχίζω μόνος μου

Ντίνος-Κλειτσιώτης:-Συνεχίζω-μόνος-μου

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου»

Απάντηση στην ανακοίνωση της Αναστασίας Ιωσηφίδου, στην οποία απέκλεισε την κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, έδωσε ο Ντίνος Κλειτσιώτης με δήλωσή του. Σε αυτήν αντικρούει όλα όσα ισχυρίζεται η κ. Ιωσηφίδου, ενώ υπογραμμίζει ότι συνεχίζει κανονικά ως υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

«Είχαμε έρθει σε συμφωνία με την κ. Ιωσηφίδου για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, αφού κάνουμε μια δημοσκόπηση. Έγινε αυτή η δημοσκόπηση και έβγαλε εμένα λίγο πιο μπροστά. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Από εκεί και πέρα η συμφωνία που κάναμε προέβλεπε κοινή συνέντευξη Τύπου στις 31 Μαΐου, λόγω όμως των υποχρεώσεων που είχε η κ. Ιωσηφίδου την αναβάλαμε για την Παρασκευή (2/6) ορίζοντας χώρο και ώρα. Την Πέμπτη (1/6), όλως περιέργως, η κ. Ιωσηφίδου εξέδωσε μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι δεν θα συμπορευτούμε. Απόψή της, σεβαστή καθ’ όλα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου. Κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε ο καθένας την πορεία και τον δρόμο του…»

«Ένα μόνο θέλω να πω εγώ. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου. Κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε ο καθένας την πορεία και τον δρόμο του. Οι Καβαλιώτες να είναι βέβαιοι ότι από πλευράς μου ούτε θα αναφερθώ από εδώ και πέρα στο τι έγινε μέχρι σήμερα. Θα προχωρήσουμε μπροστά με τον συνδυασμό και τους συνεργάτες μου. Μέχρι τώρα σεβάστηκα απόλυτα αυτή τη συμφωνία. Αφού περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από την Τρίτη (6/6), σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε έντονα την παρουσία μας κοντά στους δημότες, όσον αφορά το τι σκεφτόμαστε για την πόλη και επιπλέον στοχεύσεις. Είμαι βέβαιος ότι οι Καβαλιώτες θα έρθουν κοντά μου, είμαι βέβαιος ότι θα αναγνωρίσουν το ποιος είναι ο Ντίνος Κλειτσιώτης και ο σχεδιασμός του και σιγά σιγά θα παίρνουμε δυναμική από την παρουσία και τη συμπαράσταση του κόσμου», επισημαίνει ακόμη στη δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα