Connect with us

Καβάλα

Σάββας Μιχαηλίδης: Κινούμαστε μέσα σε ένα πολύ ελεγχόμενο πλαίσιο

Σάββας-Μιχαηλίδης:-Κινούμαστε-μέσα-σε-ένα-πολύ-ελεγχόμενο-πλαίσιο

«Οι στόχοι στην αυτοδιοίκηση θα έλεγα ότι είναι μια συνεχής διαδικασία διεκδίκησης. Δεν έχουμε όμως αποφασιστική αρμοδιότητα, νομοθετική δηλαδή, δεν έχουμε τη δυνατότητα να αποφασίζουμε μόνοι μας. Κινούμαστε μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μεν, αλλά σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες το μοντέλο αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα θα έλεγα ότι είναι πολύ ελεγχόμενο».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην τηλεόραση του CENTER και τον δημοσιογράφο Νίκο Σπιτσέρη, ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, ο οποίος μίλησε επί της ουσίας για τα δύο πρώτα χρόνια της εν ενεργεία θητείας του.

Πρωτοποριακό το έργο του ανοιχτού κολυμβητηρίου – Θα λειτουργεί με γεωθερμία – Θα είναι ενεργειακά σχεδόν αυτόνομο

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε αρχικά στα έργα που αναμένεται να ενταχθούν και να υλοποιηθούν στον δήμο Νέστου.

«Εντάξαμε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ έργα. Στο «Α. Τρίτσης», πέρα από τα 12 εκ. ευρώ, έχουμε άλλα δύο σημαντικά έργα. Το ένα είναι ύψους 7 εκ. ευρώ, για το ανοιχτό κολυμβητήριο. Ένα σημαντικό έργο που θα λειτουργεί με γεωθερμία. Είναι ένα πρωτοποριακό έργο, το πρώτο στην Ελλάδα που μειώνει το αποτύπωμα του άνθρακα και ενεργειακά είναι σχεδόν αυτόνομο, αφού προβλέπει τη δυνατότητα λειτουργίας και θέρμανσης κυρίως με τη γεωθερμία και με πάνελ. Θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει και τις άλλες ενεργειακές του ανάγκες», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Νέστου.

Πολύ καλή η συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Δρομολογήθηκε το νέο ΕΠΑ.Λ.

«Επίσης έχουμε δρομολογήσει ένα νέο ΕΠΑ.Λ., προκειμένου να στεγάσουμε τον αυξανόμενο αριθμό μαθητών, περίπου 400 υπολογίζουμε όταν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Στο κτηριολογικό μας έδωσε το υπουργείο περίπου 6.000 τετραγωνικά, έχουμε 5.500 τετραγωνικά, έχουμε κι εκεί ένα σημαντικό έργο, εκτός πλαφόν κι αυτό, άλλα 14 εκ. ευρώ και φυσικά εντάχθηκαν έργα από την Π.Α.Μ.Θ. Αυτό το συγκεκριμένο έργο (κολυμβητήριο) είναι με προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, με την οποία έχουμε μια καλή συνεργασία. Επίσης εντάχθηκαν έργα ύδρευσης – τηλεματικής με 4,5 εκ. ευρώ», επισήμανε ακόμη ο κ. Μιχαηλίδης.

Η Κεραμωτή χρειάζεται μια μεγάλη και οργανωμένη τουριστική μονάδα, για να αποκτήσει ταυτότητα και παράλληλα να προσκαλέσει αυτή με τον τρόπο της και άλλες μεγάλες επενδύσεις

Για τον τουρισμό και τις δυνατότητες που έχει η Κεραμωτή, ο δήμαρχος Νέστου σημείωσε: «Είμαι από αυτούς που πάντοτε υποστήριζα ότι η Κεραμωτή χρειάζεται μια μεγάλη και οργανωμένη τουριστική μονάδα, για να αποκτήσει ταυτότητα και παράλληλα να προσκαλέσει αυτή με τον τρόπο της και άλλες μεγάλες επενδύσεις. Δικαιώνομαι σε έναν βαθμό. Πρέπει να πούμε ότι η Κεραμωτή αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 100 μικρές μονάδες των 5 -10 δωματίων. Οι τελευταίες 80 έχουν γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι πλέον τουριστικός προορισμός».

Το έργο της γεωθερμίας έγινε για να χωρέσει τους πάντες. Με πρώτο και κεντρικό άξονα τους αγρότες της περιοχής

Τέλος για το μεγάλο έργο της γεωθερμίας, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε: «Έγινε μια παρέκκλιση (από την προηγούμενη διοίκηση) και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Δεν χειρίστηκαν σωστά το θέμα αυτοί που παρέλαβαν από εμάς και λογικό, αφού δεν πίστευαν αυτή τη διαδικασία. Φρόντισαν να το ξεφορτωθούν όπως όπως ή να το δώσουν σε μια ιδιωτική εταιρεία και να ησυχάσουν. Αλλά δεν ήταν έτσι. Αυτό το έργο έγινε για να χωρέσει τους πάντες. Με πρώτο και κεντρικό άξονα τους αγρότες της περιοχής. Θα μπορούσαμε αυτό το έργο να το χρησιμοποιήσουμε πολιτικάντικα. Εγώ όμως δεν λειτούργησα ποτέ έτσι».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Μαργαρίτης Μπαμπατζίκος: Ήταν μια περίεργη χρονιά αλλά πήγαμε πολύ καλά

Μαργαρίτης-Μπαμπατζίκος:-Ήταν-μια-περίεργη-χρονιά-αλλά-πήγαμε-πολύ-καλά

«Η φετινή χρονιά είναι της τελευταίες στιγμής. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και τώρα. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η λίγο μεγαλύτερη προσέλευση των Ελλήνων επισκεπτών στο νησί, ενώ οι Σέρβοι και οι Τουρκοι κάνουν φέτος τη διαφορά».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Μαργαρίτης Μπαμπατζίκος. 

Πρέπει να είμαστε πολύ ευγνώμονες που πήγαμε τόσο καλά σε μία τόσο περίεργη χρόνια όπως η φετινή

«Συνεχίζουμε, οι πληρότητες είναι αρκετά καλές, καθώς κυμαίνονται μεταξύ 90 και 95%, οπότε αν συνεχιστεί και ο καλός καιρός θεωρώ ότι και ο Σεπτέμβριος και ειδικά το πρώτο δεκαήμερό του θα πάει αρκετά καλά. Όλα έχουν να κάνουν με τις καιρικές συνθήκες. Αν αλλάξουν τότε αυτό θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Παράλληλα, πρέπει να είμαστε πολύ ευγνώμονες που πήγαμε τόσο καλά σε μία τόσο περίεργη χρόνια όπως ήταν η φετινή. Υπάρχουν άλλοι προορισμοί που πραγματικά είχαν τεράστιο πρόβλημα», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μπαμπατζίκος. 

Το νησί μας δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα δυνατό brand

«Η Θάσος για ακόμη μία φορά άντεξε και αντέχει σε δύσκολες στιγμές και θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει διότι έχει το νησί μας δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα δυνατό brand, οπότε ο κόσμος και ειδικά οι γείτονες φίλοι μας, μας εμπιστεύονται για τις διακοπές τους. Σκοπός της νέας διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου είναι να υπάρχει ισορροπία μεταξύ Βαλκάνιων και βορειοευρωπαίων επισκεπτών. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε, αυτό κάνουμε όλο το χρονικό διάστημα που είμαστε στη διοίκηση της Ένωσης και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου. 

Στόχος να πετύχουμε την περιβόητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

«Για ακόμη μία φορά οι Βαλκάνιοι φίλοι μας, μας βοήθησαν πάρα πολύ και σώσαμε τη χρονιά που ήταν μια δύσκολη χρόνια. Από ‘κει και πέρα όμως οι δυόμιση μήνες δεν είναι αρκετοί για τις επιχειρήσεις μας. Φέτος το καλοκαίρι ήταν στην περιοχή μας 2 μήνες σχεδόν. Έτσι δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα λειτουργικά μας έξοδα που είναι τεράστια ειδικά στα ξενοδοχεία. Γι’ αυτό και κάνουμε αυτές τις κινήσεις, ώστε να μπορέσουμε να καταφέρουμε να πετύχουμε την περιβόητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Μπαμπατζίκος. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Στα τέλη Σεπτεμβρίου έρχονται στην ΔΕΥΑΚ οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Στα-τέλη-Σεπτεμβρίου-έρχονται-στην-ΔΕΥΑΚ-οι-ελεγκτές-της-ΑΑΔΕ

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να βρεθούν στην Καβάλα οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για την πολύκροτη υπεξαίρεση στα ταμεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Για το θέμα μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας ο πρόεδρος της επιχείρησης, Απόστολος Χρόνης.

Η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί, αλλά δεν λησμονεί. Αθόρυβα, μεθοδικά, κάνει τη δουλειά της

«Σε συνέχεια της εισαγγελικής παραγγελίας θα έρθουν ελεγκτές από την ΑΑΔΕ, οι οποίοι θα ελέγξουν όλη την περίοδο από το 2021 και το 2022 και φυσικά θα προχωρήσουν και στο 2023 – 2024, για να μπορέσει να βρεθεί ποιος, ποια ή ποιοι έκαναν την υπεξαίρεση αυτή. Το σημαντικό είναι ότι προχωράει η διαδικασία. Η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί, αλλά δεν λησμονεί. Αθόρυβα, μεθοδικά, κάνει τη δουλειά της, έρχονται αυτοί οι άνθρωποι που θα ψάξουν τα πάντα. Τους έχουμε ενημερώσει κι εμείς, καθώς μας ζήτησαν να τους δώσουμε κάποια στοιχεία, τα οποία τα στέλνουμε ήδη», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρόνης. 

Πρέπει να βρεθούν οι υπαίτιοι, να τιμωρηθούν και φυσικά να επιστραφούν τα χρήματα

«Τους περιμένουμε να έρθουν στο τέλος Σεπτεμβρίου για να προχωρήσει η διαδικασία, να βρεθούν οι υπαίτιοι και φυσικά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επιστραφούν τα χρήματα στα ταμεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Αυτό είναι το σημαντικό για ‘μένα και το θετικό είναι ότι προχωράει η διαδικασία. Η εισαγγελία δεν την άφησε στην άκρη. Το ποσό της υπεξαίρεσης είναι κοντά στις 50.000 ευρώ. Πρέπει να βρεθούν οι υπαίτιοι, να τιμωρηθούν και φυσικά να επιστραφούν τα χρήματα και τότε θα ολοκληρωθεί η όλη η διαδικασία για εμάς», πρόσθεσε καταληκτικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

4,8-εκατ.-ευρώ-για-τους-πληγέντες-αγρότες-των-Τεναγών-Φιλίππων-–-«Η-απόφαση-ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών Φιλίππων προέκυψε στο περιθώριο της σύσκεψης του Πρωθυπουργού με τους Δημάρχους, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης έθεσε προσωπικά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το ζήτημα της αποζημίωσης των παραγωγών που επλήγησαν από τις πλημμύρες στα Τενάγη Φιλίππων και την ανάγκη να δοθεί οριστική λύση.

Πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο είχε προηγηθεί κοινό και συντονισμένο αίτημα των Δημάρχων και των Βουλευτών των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Δράμας και του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας, με στόχο τη στήριξη των παραγωγών που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού ήταν άμεση και κατηγορηματική:

«Ανακοίνωσέ το, Δήμαρχε, τώρα. Η απόφαση ελήφθη.»

Η απόφαση αφορά την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών των Τεναγών Φιλίππων, συνολικού ύψους 4,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί το αποτέλεσμα μιας συλλογικής και επίμονης προσπάθειας, με κοινό στόχο να δοθεί ουσιαστική λύση σε ένα πρόβλημα που έχει πλήξει σοβαρά τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα