Connect with us

Καβάλα

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Μίζερο το φετινό Φεστιβάλ Cosmopolis

Σωτήρης-Παπαδόπουλος:-Μίζερο-το-φετινό-Φεστιβάλ-cosmopolis

Μίζερο χαρακτήρισε το φετινό Φεστιβάλ Cosmopolis, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Ειδικότερα σε δηλώσεις του τόνισε:

«Καταρχάς αυτό που θα πω είναι ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γνωρίσαμε κάποτε. Το σημαντικό δεν είναι μόνο το είδος των εκδηλώσεων και αυτή είναι η διαφορά που έχουμε με την σημερινή διοίκηση και το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τις εκδηλώσεις που θα πρέπει να γίνουν στο Δήμο Καβάλας αλλά τα χρήματα που δαπανώνται για αυτές τις δράσεις.

Εγώ όλο αυτό θα το χαρακτήριζα με μια λέξη μίζερο διότι ή δεν θα πρέπει να γίνει καθόλου λόγω πανδημίας ή θα πρέπει να γίνει με τον τρόπο που αρμόζει στην Καβάλα.

Κάποιες σπασμωδικές δράσεις, δεξιά και αριστερά, άλλες αποτυχημένες και άλλες λίγο ή πολύ πετυχημένες για τα τόσα πολλά χρήματα που δίδονται νομίζω ότι είναι πρόκληση.

Μια τέτοια παρόμοια δράση νομίζω ότι δεν χρειάζεται πολλά χρήματα. Αφού λέει ο Δήμαρχος ότι θέλει να βάλει τα οικονομικά του Δήμου σε καλή διαχείριση ας το κάνει σωστά. Με αυτή την πράξη απλά έχει αποτύχει παταγωδώς».

Για το θέμα των πάρκινγκ

Αναφερόμενος στο θέμα των πάρκινγκ ο κ. Σωτήτηρης Παπαδόπουλος ανέφερε:

«Άκουσα τον κ. Σιμιτσή να κάνει λόγο για μια μελέτη βιωσιμότητας για υπόγειο πάρκινγκ στην Ροδόπη. Το παρκινγκ όμως δεν θα ήταν βιώσιμο. Τώρα δεν ξέρω γιατί πάλι έρχεται το θέμα στο προσκήνιο. Για εμένα έπρεπε να δοθεί μια προτεραιότητα στο πάρκινγκ στον Καπνεργάτη μήπως και εκεί γίνουν κάποιες εργασίες από την στιγμή που αυτό της Ροδόπης έχει ένα τέτοιο πρόβλημα. Αλλά έχουμε μερικά βήματα που πρέπει να γίνουν εμπρός για να καλύψουμε τις ατέλειες που παρουσιάζει η πολιτική μας. Όταν δεν έχουμε καλύψει το θέμα της αλλαγής του πολεοδομικού σχεδίου έτσι ώστε να λειτουργεί και ως υπέργειος χώρος το πάρκινγκ αυτό, και αν δεν έχουμε δει αν είναι βιώσιμο το υπόγειο πάρκινγ πώς θα προχωρήσουμε;. Από τα απλά δεν έπρεπε να ξεκινήσουμε;

Εδώ τόσα χρόνια η αλλαγή δεν έγινε. Και από τότε που το είπε η κ. Τσανάκα στον Δήμαρχο έχει περάσει 1,5 χρόνος. Δεν έχει κάνει όμως ούτε αυτός τις αναγκαίες κινήσεις. Το Δεκέμβριο του 2019 το είπε η κ. Τσανάκα και από τότε δεν έγινε τίποτε. Βέβαια τίποτε δεν έκαναν και οι προηγούμενες διοικήσεις. Και τώρα μιλάμε για το αν είναι βιώσιμο ένα πάρκινγκ. Εδώ υπάρχουν και άλλες λύσεις. Έπρεπε να ξεκινήσουν διαδικασίες και αυτό έπρεπε να το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο κ. Μουριάδης που ήταν άλλωστε και Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών», τόνισε.

Το Δεκέμβριο του 2019 είχε ζητήσει ο ανάδοχος παράταση και από τότε τίποτε δεν έγινε όπως σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος με έμφαση.

“Συνεχώς προσπαθούμε μέσω της κυβέρνησης και των κυβερνητικών βουλευτών να φέρουμε τα πράγματα σε μια καλή σειρά στο Δήμο που δεν μπορεί άλλωστε η διοίκηση από μόνη της να βάλει σε μια σειρά. Και αναγκάζεται η κυβέρνηση να πάει σε ΚΥΑ και αποφάσεις για να καλύψεις λάθη διαχείρισης.

Και αυτό είναι καθαρά λάθος της διοίκησης. Η επόμενη κίνηση πρέπει να είναι η αλλαγή του σχεδίου πόλης και σε αυτό το σημείο μέμφομαι τη διοίκηση που δεν έκανε τίποτε για να αλλάξει το όλο σκηνικό. Έπρεπε όλα να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Και τίποτε δεν έγινε. Και ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Καβάλας; Το κυκλοφοριακό που ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται πιο μεγάλο. Αλλά κανείς δεν κάνει κάτι» σχολίασε καταληκτικά θυμίζοντας ότι ούτε τα αστικά ΚΤΕΛ δεν επιδότησε ο Δήμος προκειμένου κάποια δρομολόγια μια βιώσιμα να μείνουν επειδή εκεί δεν πηγαίνει το αστικό ΚΤΕΛ.

«Το υποσχέθηκε και δεν το έκανε. Ας πάει σε άλλους Δήμους να δει. Και τώρα πάμε για αγορές μετοχικού κεφαλαίου;» τόνισε θυμίζοντας ότι δεν γίνεται να φταίει για όλα η αντιπολίτευση και η πανδημία. «Ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη για να δείξει ότι έχει πολιτική υπόσταση».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ο Απόστολος Μουμτσάκης σε συνέδριο ανταλλαγής γνώσεων στην Ιαπωνία

Ο-Απόστολος-Μουμτσάκης-σε-συνέδριο-ανταλλαγής-γνώσεων-στην-Ιαπωνία

Θέμα συζήτησης η κρίση που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα με το προσφυγικό ζήτημα / Βρέθηκε η χρυσή τομή για τον κανονισμό της Λαϊκής Αγοράς / Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου κυνοκομείου στην περιοχή του Ζυγού

 Στα αποτελέσματα του 4ημερου προγράμματος ανταλλαγής γνώσεων με τίτλο «Housing and Urban Recovery: Knowledge Exchange in Japan on Urban Crises (HUR)» – «Στέγαση και αστική ανάκαμψη: Ανταλλαγή γνώσης στην Ιαπωνία σχετικά με τις αστικές κρίσεις», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο κ. Μουμτσάκης αναφέρθηκε επίσης και στην εξεύρεση λύσης στο θέμα του νέου κανονισμού της λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, καθώς επίσης και σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην κατασκευή του νέου κυνοκομείου του Δήμου Καβάλας.

 «Ήταν ένα εποικοδομητικό ταξίδι, το οποίο προέκυψε μετά και την επίσκεψη στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα…»

Αναφερόμενος αρχικά στο συνέδριο που έγινε στην Ιαπωνία, το οποίο διοργάνωσε και χρηματοδότησε η Παγκόσμια Τράπεζα από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου, ο κ. Μουμτσάκης τόνισε αρχικά: «Ήταν ένα εποικοδομητικό ταξίδι, το οποίο προέκυψε μετά και την επίσκεψη στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα. Η πόλη μας, μαζί με άλλες τρεις της Ελλάδας, μετείχε σε ένα πρόγραμμα, το οποίο είχε τον τίτλο: «Τεχνική Βοήθεια για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα», το οποίο χρηματοδοτούνταν από την Παγκόσμια Τράπεζα. Μέσω αυτού του προγράμματος δόθηκε η δυνατότητα να μας επισκεφθούν στην Καβάλα, να γνωρίσουν τη δουλειά που κάνουμε εδώ στο κομμάτι «έξυπνες πόλεις», ώστε με τη χρήση της τεχνολογίας να κάνουμε ακόμη πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών μας».

«Το θέμα που ανέπτυξα αφορούσε την κρίση που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα με το προσφυγικό ζήτημα, μέρος του οποίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει και ο Δήμος Καβάλας…»

 «Μέσα από αυτές τις διαδικασίες, μας προέκριναν σε σχέση με άλλες πόλεις και μας ζήτησαν να μετέχουμε, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, σε αυτό το συνέδριο που έγινε στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Εκτός από εμένα στο συνέδριο μετείχε και ο Διευθυντής Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Το θέμα που ανέπτυξα αφορούσε την κρίση που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα με το προσφυγικό ζήτημα, μέρος του οποίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει και ο Δήμος Καβάλας, ενώ η παρέμβαση του κ. Παπαδόπουλου περιελάμβανε μια παρουσίαση των πολλαπλών κρίσεων και προκλήσεων που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας τα τελευταία χρόνια, τις ενέργειες που έχει κάνει για να τις αντιμετωπίσει, καθώς και ποια μαθήματα (θετικά ή αρνητικά) έχει διδαχθεί η Καβάλα από την εμπειρία της σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων/αστικών προκλήσεων», σημείωσε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο κ. Μουμτσάκης.

Τα μέλη της αποστολής του Δήμου Καβάλας, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Dr. Juergen Voegele, και τον δήμαρχο της Χιροσίμα, Καζούμι Ματσούι, τους οποίους και προσκάλεσαν στην Καβάλα

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Καβάλας τόνισε ότι κατά την διάρκεια του συνεδρίου τα μέλη της αποστολής του Δήμου Καβάλας, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Dr. Juergen Voegele, και τον δήμαρχο της Χιροσίμα, Καζούμι Ματσούι, τους οποίους και προσκάλεσαν στην Καβάλα.

Επίσης, αποκόμισαν γνώση και εμπειρίες από την πόλη της Χιροσίμα και από άλλες 8 χώρες από Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κιργιστάν, Κόσοβο, Κροατία, Ουκρανία, Πολωνία και Ρουμανία, ως προς τον τρόπο που αντιμετώπισαν σοβαρές κρίσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από πολέμους, σεισμούς και την κλιματική αλλαγή.

«Ζήτησα να μας επισκεφθούν ξανά τα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας, με στόχο να κάνουν επενδύσεις στην περιοχή μας, κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό. Γενικά πιστεύω ότι τα αποτελέσματα από αυτό το ταξίδι ήταν πολύ θετικά, από τη στιγμή που μπορέσαμε να έχουμε όλες αυτές τις επαφές. Θέλω να τονίσω ότι όλα τα έξοδα (μετακίνηση – διαμονή) ήταν πληρωμένα από την Παγκόσμια Τράπεζα», επισήμανε ακόμη ο κ. Μουμτσάκης.

«Βρήκαμε επιτέλους τη χρυσή τομή, ώστε να λειτουργήσει ο κανονισμός της Λαϊκής Αγοράς – Παλεύαμε 22 χρόνια για να γίνει αυτός ο κανονισμός και επιτέλους αποκτήσαμε έναν σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών μας…»

 Αναφορικά με το θέμα του νέου κανονισμού λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, σημείωσε: «Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, μετά από προσωπικές προσπάθειες τριών και πλέον ετών, κατάφερα να επέλθει σύγκλιση ανάμεσα στους επαγγελματίες πωλητές και στους παραγωγούς πωλητές των Λαϊκών Αγορών. Βρήκαμε επιτέλους τη χρυσή τομή, ώστε να λειτουργήσει ο κανονισμός της Λαϊκής Αγοράς, για το πως θα στήνονται οι πάγκοι, πόσα μέτρα θα είναι αυτοί (4,5 για τους παραγωγούς – 5 για τους εμπόρους φρούτων – 6 μέτρα για τους πωλητές ρούχων). Παλεύαμε 22 χρόνια για να γίνει αυτός ο κανονισμός και επιτέλους αποκτήσαμε έναν σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών μας. Παράλληλα, είμαστε σε πολύ καλό στάδιο, όσον αφορά τις διαδικασίες για τη δημιουργία πρότυπης Λαϊκής Αγοράς στην Καλαμίτσα. Εκεί θα φιλοξενηθούν περίπου 30 έμποροι – παραγωγοί. Η Λαϊκή της Καλαμίτσας θα λειτουργεί την ίδια μέρα, Σάββατο δηλαδή, με την κεντρική, ώστε κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καλαμίτσας να μην κατεβαίνουν στο κέντρο για τα ψώνια της Λαϊκής».

«Εδώ και δυο μήνες ξεκίνησε η κατασκευή του νέου κυνοκομείου κοντά στο JUMBO, στην περιοχή του Ζυγού, το οποίο θα είναι έτοιμο σε 9 μήνες από τώρα…»

Τέλος, όσον αφορά τις εξελίξεις σχετικά με το νέο κυνοκομείο του Δήμου Καβάλας, ο Απόστολος Μουμτσάκης υπογράμμισε: «Από τότε που αναλάβαμε κάναμε βελτιωτικά έργα στο υπάρχον κυνοκομείο. Βελτιώθηκαν πάρα πολύ οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων εκεί. Το κυνοκομείο έχει τα δικά του προβλήματα όμως, δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί και γι’ αυτό μέσω προγράμματος εξασφαλίσαμε 800.000 ευρώ. Εδώ και δυο μήνες ξεκίνησε η κατασκευή του νέου κυνοκομείου κοντά στο JUMBO, στην περιοχή του Ζυγού, το οποίο θα είναι έτοιμο σε 9 μήνες από τώρα. Θα είναι ένα σύγχρονο κυνοκομείο κι εκεί θα μεταφερθούν όλα μας τα ζώα. Θα είναι χώρος όπου θα ζουν για λίγο χρονικό διάστημα τα ζώα και εκεί θα κρίνει η επιτροπή αν θα επιστρέφουν στο φυσικό περιβάλλον ή αν θα πηγαίνουν στο καταφύγιο γιατί είναι επικίνδυνα για τον κόσμο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ξεπερνά τα διεθνή στάνταρ η αναλογία απινιδωτών ανά κάτοικο στον δήμο Παγγαίου

Ξεπερνά-τα-διεθνή-στάνταρ-η-αναλογία-απινιδωτών-ανά-κάτοικο-στον-δήμο-Παγγαίου

Στη μεγάλη σημασία ανάπτυξης των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, αναφέρεται με ανάρτησή του στο facebook, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου, Στέργιος Κεχαγιάς.

Όπως τονίζει αρχικά, «η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συνδημοτών μας είναι για εμάς προτεραιότητα! Ο άνθρωπος είναι στο κέντρο των επιλογών μας».

«Εν αναμονή παραλαβής άλλων 10 απινιδωτών από τον Δήμο Παγγαίου»

 «Κάθε χρόνο περίπου 350.000 Ευρωπαίοι θα υποστούν εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή. Για αυτόν τον λόγο, έχουν αναπτυχθεί οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές.

Σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ, χρειάζεται ένας απινιδωτής ανά 1.500 άτομα.

Στον Δήμο Παγγαίου, ένα δήμο με έκταση 698 τετραγωνικών χιλιόμετρων και με πληθυσμό 29.572 κατοίκων (απογραφή 2021-22) με τριάντα δημοτικές κοινότητες και 37 οικισμούς ( 4804/2021) αναπτύχθηκε ένα εκτεταμένο δίκτυο με 33 AED σε δημόσιους χώρους με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό, κυρίως στα Περιφερειακά Ιατρεία, αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και τουριστικά-παραθεριστικά μέρη (πολυσύχναστες παραλίες-beach bars) από τον Δήμο Παγγαίου, από την Π.Ε Καβάλας (2), από δωρεά του βουλευτή κ. Λαζαρίδη (4), αλλά και ιδιωτών (3), ενώ είναι σε αναμονή παραλαβής άλλων 10 από τον Δήμο, που επίσης θα τοποθετηθούν στα περιφερειακά ιατρεία, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 43», επισημαίνει στη συνέχεια της ανάρτησής του ο κ. Κεχαγιάς.

«Η αναλογία απινιδωτών ανά κάτοικο αποτελεί την μέγιστη απόδειξη της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται στον Δήμο μας»

 «Έτσι ξεπερνάμε το μέσο όρο της Κοπεγχάγης που θεωρείται πόλη – πρότυπο, με την σχέση 1 ΑΕD ανά 1.000 κατοίκους, αλλά και αυτόν της Δράμας 1 AED ανά 1.100 κατοίκους, κατεβάζοντας τον σε 1/688 κατοίκους από 1/896 που έχουμε σήμερα. Η αναλογία απινιδωτών ανά κάτοικο αποτελεί την μέγιστη απόδειξη της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται στον Δήμο μας, που έχει ως στόχο να βελτιώσει σημαντικά τα ποσοστά επιτυχούς ανάνηψης πιθανών θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Παράλληλα, με τους 175 εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους εθελοντές διασώστες καρδιακής ανακοπής, πετυχαίνουμε πολύ υψηλή σχέση 1/169 (29.572 κάτοικοι /175 διασώστες), που προέρχονται από την ελληνική αστυνομία, αθλητικά σωματεία, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτιστικούς συλλόγους, την εκκλησία και την εκπαίδευση.

Ο αντικειμενικός δε στόχος είναι να διευρυνθεί το φάσμα των εκπαιδευόμενων και από άλλες κοινωνικές ομάδες, φθάνοντας στους τριακόσιους και ρίχνοντας τον μέσο όρο 1/100», επισημαίνει καταληκτικά ο κ. Κεχαγιάς.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δ. Πουρσαϊτίδης: Οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα βρίσκονται σε απόγνωση

Δ.-Πουρσαϊτίδης:-Οι-κάτοικοι-του-Αμυγδαλεώνα-βρίσκονται-σε-απόγνωση

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα Δημήτριος Πουρσαϊτίδης, απέστειλε προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο την παρακάτω επιστολή:

Κύριε Περιφερειάρχα,
Στις 8 Ιουνίου 2021 ημέρα Τρίτη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αμυγδαλεώνα υπεγράφη η σύμβαση του έργου για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης Αμυγδαλεώνα, από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καβάλας κ. Απόστολο Χρόνη και του ιδιοκτήτη της εταιρίας «Ερμώνασσα» κ. Αλέξανδρο Μεταξά, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας κ. Θόδωρου Μουριάδη και του  (τότε) Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη.
Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1. 632 εκατ. Ευρώ και ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου, δύο χρόνια. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ, μέσω του Επιχειρησιακού της Προγράμματος 2014 – 2020, με φορέα υλοποίησης την ΔΕΥΑ Καβάλας.
Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό διότι με αυτό θα διασφαλιστεί η βελτίωση της ποιότητας του νερού που καταναλώνουν οι πολίτες του Αμυγδαλεώνα με ότι αυτό συνεπάγεται για θέματα υγείας και ποιότητας ζωής, αλλά και θα επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με τις συχνές καθημερινές βλάβες που υπάρχουν σε διάφορα σημεία.
Επίσης με την κατασκευή της δεξαμενής θα γίνει ο διαχωρισμός της ύδρευσης από την άρδευση που σήμερα είναι κοινός.

Κύριε Περιφερειάρχα,
οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα βρίσκονται πλέον σε απόγνωση. Δύο χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης, ενός έργου που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη. Η κατάσταση παραμένει σε τέλμα. Το έργο είναι στάσιμο πέραν της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους, η οποία είναι απαράδεκτη. Τεράστια χαντάκια παντού, λακκούβες, πέτρες και χώματα στους δρόμους υπάρχουν αυτή τη στιγμή που θυμίζει σαν βομβαρδισμένο τοπίο. Κάτοικοι έχουν καταστρέψει τα αυτοκίνητά τους, έχουν σκάσει λάστιχα, λάσπη και σκόνη παντού, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων. Όπου έχει γίνει κάποια αποκατάσταση με κάποια ποσότητα τσιμέντου, ήδη άρχισε να χαλάει, δείχνοντας την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Κύριε Περιφερειάρχα,
Σας ενημερώνουμε πως σαν Τοπικό Συμβούλιο Αμυγδαλεώνα έχουμε προσφύγει στον Εισαγγελέα Καβάλας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, στην Διεύθυνση του Δήμου Καβάλας καθώς και στην ΔΕΥΑ Καβάλας. Με εντολή του Εισαγγελέα Καβάλας η Αστυνομία υπέβαλε πρόστιμο στην ανάδοχο εταιρεία. Ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Καβάλας έκαναν αίτημα για να βγει έκπτωτη η ανάδοχος εταιρεία, αλλά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε το αίτημα αυτό, χωρίς ποτέ να μάθουμε τα κριτήρια με τα οποία απέρριψαν το συγκεκριμένο αίτημα.

Κύριε Περιφερειάρχα,
Ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση και την άμεση επίλυση του εν λόγω προβλήματος που αντιμετωπίζει η Κοινότητα Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας, και κατ’επέκταση οι πολίτες αυτής. Από την στιγμή που η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το έργο, με χρήματα της ΕΕ που καταβάλλονται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμά της, έχει ρόλο αλλά και ευθύνη απέναντι σ’ αυτό. Δεν πρέπει πλέον να παρακολουθεί χωρίς να παρεμβαίνει. Δεν μπορεί ο ρόλος της να περιορίζεται μόνο στην υπογραφή της συγκεκριμένης Σύμβασης από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Επιπλέον δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι η Αντιπεριφέρεια Καβάλας μέσω της Διεύθυνσης Υγείας έχει την ευθύνη να ελέγχει και να εγγυάται την ποιότητα των νερών των δικτύων ύδρευσης. Επιπλέον, όμως, οι πολίτες της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα δεν παύουμε να είμαστε και πολίτες της Περιφέρειας και θεωρούμε ότι έχετε την υποχρέωση να ενδιαφερθείτε και να ασχοληθείτε με το θέμα που ταλανίζει την περιοχή μας, την Κοινότητά μας και τους πολίτες που ζούμε σε αυτήν.

Κύριε Περιφερειάρχα,
Κανείς στην Καβάλα, πολύ περισσότερο η Αντιπεριφέρεια Καβάλας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει το θέμα καθώς αυτό έχει απασχολήσει πάμπολλες φορές την δημοσιότητα. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας στο εν λόγω αίτημα και την ενημέρωσή μας επί της εξέλιξης αυτού.

Πρόεδρος Κοινότητας Αμυγδαλεώνα
Πουρσαϊτίδης Δημήτριος

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα