Connect with us

Καβάλα

Συντηρήσεις στο Δ.Α.Κ. Καλαμίτσας

Συντηρήσεις-στο-ΔΑΚ.-Καλαμίτσας

Mε απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” το έργο “Συντηρήσεις Δημοτικών Ανοιχτών Αθλητικών Χώρων Δήμου Καβάλας”.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων που βρίσκονται στον χώρο των ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δ.Α.Κ. Καλαμίτσας και του συνολικού φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου.

Οι εργασίες του έργου περιλαμβάνουν:

  • την αντικατάσταση των αγωγών στο υφιστάμενο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού
  • την τοποθέτηση νέων πινάκων διανομής
  • τη βαφή των υφιστάμενων ιστών
  • την αντικατάσταση προβολέων
  • την τοποθέτηση νέων ιστών
  • την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων και νέων προβολέων
  • την ️τοποθέτηση νέου δικτύου άρδευσης

Προϋπολογισμός: 533.688,98€

Χρόνος περαίωσης: 10 μήνες

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Αυξημένες-οι-απαιτήσεις-για-νερό-στη-Θάσο-φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν ο χειρότερος της ιστορίας / Πρέπει όλοι να δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό στο νερό / Έχουμε διάφορα σχέδια που μπορούν να υλοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης

Τον έντονο προβληματισμό του για τα αποθέματα νερού στη Θάσο, στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., Κώστας Μανίτσας.

Η παρατεταμένη ανομβρία του χειμώνα που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, θα φέρει προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Μανίτσα, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα του νησιού από τον Αύγουστο και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Γι’ αυτό και συνέστησε σε όλους τους πολίτες να μην σπαταλούν το νερό και να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή ευαισθητοποίηση για το θέμα.

«Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη λειψυδρία, ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν ο χειρότερος της ιστορίας…»

«Οι απαιτήσεις για το φετινό καλοκαίρι στη Θάσο για νερό θα είναι πολύ μεγάλες. Όπως όλα δείχνουν η τουριστική κίνηση θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη στο νησί μας. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη λειψυδρία, ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν ο χειρότερος της ιστορίας και ευελπιστούμε μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε κάποιες σημαντικές βροχοπτώσεις για να μπορέσουμε να αντέξουμε. Είναι γεγονός ότι οι άνυδρες περιοχές του νησιού, όπως είναι η νότια Θάσος, θα έχουν αρκετά προβλήματα. Παρόλο που κάναμε ανορύξεις γεωτρήσεων, ολοκληρώσαμε δίκτυα και εκσυγχρονίσαμε εγκαταστάσεις, εντούτοις με αυτήν την παρατεταμένη ανομβρία, είναι λογικό να έχουμε προβλήματα», επισήμανε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

«Πρέπει όλοι να δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό στο νερό για να μην βρεθούμε μπροστά σε άσχημες καταστάσεις…»

«Είμαι πολύ προβληματισμένος, διότι η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει. Πιστεύαμε ότι έστω την άνοιξη θα είχαμε κάποιες βροχές για να γεμίσουν οι υπόγειες δεξαμενές και να έχουμε τα απαραίτητα αποθέματα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Ωστόσο, πρέπει όλοι να δείξουμε κατανόηση και τον απαραίτητο σεβασμό στο νερό για να μην βρεθούμε μπροστά σε άσχημες καταστάσεις. Είμαστε νησί και σε ένα νησί τα αποθέματα νερού δεν είναι ανεξάντλητα. Ωστόσο είμαι αισιόδοξος ότι εν τέλει θα τα καταφέρουμε, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες απαιτήσεις του καλοκαιριού. Οι πολίτες ξέρουν το πρόβλημα και είναι ευαισθητοποιημένοι, θα τους ενημερώνουμε διαρκώς με τη σειρά μας, ώστε να αποφεύγονται οι σπατάλες», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο Κώστας Μανίτσας.

«Έχουμε στη φαρέτρα μας διάφορα σχέδια που μπορούν να υλοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης…»

«Το μεγάλο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Τον Ιούλιο δεν θα είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, καθώς τα αποθέματα θα είναι αρκετά μέχρι τότε. Εκεί που θα έχουμε θέματα θα είναι από τις αρχές Αυγούστου και μετά, όπως κάθε χρόνο δηλαδή, μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ένα παραπάνω φέτος με τη μεγάλη ανομβρία που μας πλήττει. Από τη μεριά της και η διοίκηση του δήμου Θάσου προσπαθεί να βρίσκει διάφορες εναλλακτικές σε συναντήσεις που γίνονται. Έχουμε στη φαρέτρα μας διάφορα σχέδια που μπορούν να υλοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης. Η κορωνίδα όλων αυτών όμως τονίζω και πάλι, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι στο οποιοδήποτε νησί τα αποθέματα νερού δεν είναι ανεξάντλητα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Τι-απαιτεί-ο-δήμος-Καβάλας-από-τους-δημότες-για-την-πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που οφείλουν να λάβουν οι αρμόδιοι φορείς και οι πολίτες, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Απριλίου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων, Κυριάκος Σταυρίδης και Αλέξης Γούλας αντίστοιχα, και ο Προϊστάμενος Του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας, Γιώργος Τσακαλίδης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: “Η συνεργασία των πολιτών με τους αρμόδιους φορείς και η εφαρμογή των νόμων της ελληνικής πολιτείας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να προστατέψουμε τον φυσικό μας πλούτο και τις κατοικίες μας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Νομίζω ότι αν φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, όπως τα προηγούμενα χρόνια, τότε θα αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις και το φετινό καλοκαίρι”.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: “Πρέπει να κάνουμε και αυτό το καλοκαίρι, όσα κάναμε τις προηγούμενες χρονιές.

Καθαρίζουμε τις αυλές, φροντίζουμε για την αποψίλωση της χαμηλής βλάστησης γύρω από τα σπίτια μας και απομακρύνουμε τα εύφλεκτα υλικά, ενώ παράλληλα διευκολύνουμε την πρόσβαση στις οικίες στις πυροσβεστικές δυνάμεις, σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Την ίδια στιγμή ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να καθαρίσει τα σημεία που βρίσκονται σχολεία ή άλλα δημοτικά κτήρια.

Για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα ενημερώσουμε άμεσα τόσο τους Πρόεδρους των δημοτικών κοινοτήτων, όσο και τους Συλλόγους της πόλης, για όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία”.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΛΕΞΗΣ ΓΟΥΛΑΣ: “Οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε το αυτονόητο. Εκτός από τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, πρέπει να εκπαιδεύσουμε την οικογένειά μας για τον τρόπο που θα αντιδράσει αν παραστεί ανάγκη.

Οι σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στη σχετική πυροσβεστική διάταξη. Η εκπόνηση ενός σχεδίου διαφυγής είναι πλέον επιβεβλημένη”.

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ: “Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου (1/5/2014 – 31/10/2024), οι πολίτες είμαι υποχρεωμένοι να συμμορφωθεί με τις κείμενες διατάξεις και να προχωρήσουν στη λήψη των απαραίτητων μέτρων πυροπροστασίας.

Για τα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε οικόπεδα ή γήπεδα, σε δάση, δασικές ή χορτολιβαδικές εκτάσεις, σε περιαστικό πράσινο, σε κηρυγμένες αναδασωτέες εκτάσεις και εντός ακτίνας 300 μέτρων από αυτές ή βρίσκονται μέσα σε πάρκα άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών, οι ιδιοκτήτες τους έχουν την υποχρέωση να συντάξουν Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα μέχρι τις 10.05.2024 και εν συνεχεία, μέχρι τις 10.06.2024, πρέπει να υποβάλλουν Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας.

Όσον αφορά την πυροπροστασία των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, ο απαιτούμενος καθαρισμός περιλαμβάνει:

Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών

Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους

Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων

Αραίωση θαμνώδους βλάστησης

Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό του χώρου και θα καταλογίσει στους υπόχρεους πρόστιμο και δαπάνη του αυτεπάγγελτου καθαρισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μέχρι τη λειτουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα καταχωρίζονται το Έντυπο Αξιολόγησης της επικινδυνότητας, η Έκθεση του αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα και η Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας του ιδιοκτήτη, τα προαναφερόμενα στοιχεία υποβάλλονται εις διπλούν σε έντυπη μορφή στον οικείο Δήμο. Οι Πολίτες δύναται να εκτιμήσουν εάν το ακίνητο τους εμπίπτει στην εν λόγω κατηγορία ακινήτων, ανατρέχοντας στους χάρτες που βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους:

ΚΑΒΑΛΑ

https://kavala.gov.gr/…/1-%CE%9A%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE…

ΛΥΔΙΑ, ΚΡΗΝΙΔΕΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΙ, ΖΥΓΟΣ, ΚΡΥΟΝΕΡΙ

https://kavala.gov.gr/…/2-%CE%9B%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE…

ΒΟΥΝΟΧΩΡΙ, ΛΙΜΝΙΑ, ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ

https://kavala.gov.gr/…/3-%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE…

ΣΤΑΥΡΟΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑΣ, ΠΑΛΗΟ

https://kavala.gov.gr/…/4-%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE…

ΧΑΛΚΕΡΟ, ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ, ΛΕΥΚΗ

https://kavala.gov.gr/…/5-%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE…

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Κυκλοφοριακό:-Τα-χειρότερα-έρχονται-μετά-το-Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας

«Ακόμη δεν είδαμε τίποτα με το κυκλοφοριακό στην Καβάλα. Από το Πάσχα και μετά εκεί είναι το θέμα τι θα γίνει. Ήδη είναι αφόρητη η κατάσταση και τα σημάδια είναι ότι θα είναι χειρότερα τα πράγματα από αυτό που βιώσαμε πέρυσι το καλοκαίρι». 

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αντώνης Μαστοράκης, περιγράφοντας τη ζοφερή εικόνα που επικρατεί καθημερινά στους δρόμους της πόλης, αλλά και όσα θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

«Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας και όλη η κυκλοφορία από Κωνσταντινούπολη μέχρι Ηγουμενίτσα περνούσε μέσα από την Καβάλα…»

«Ήδη ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας και όλη η κυκλοφορία από Κωνσταντινούπολη μέχρι Ηγουμενίτσα περνούσε μέσα από την Καβάλα. Νομίζω ότι ζούμε πλέον ξεκάθαρα τέτοιες εποχές. Είναι τόσο μεγάλη η  κίνηση μέσα στην πόλη. Όσον αφορά το κομμάτι της πρακτικής εκπαίδευσης και εξέτασης είναι πάρα πολύ δύσκολο και για μας να δουλέψουμε και για τους μαθητές να κατανοήσουν, αλλά και γι’ αυτούς που κυκλοφορούν στην πόλη γενικά. Το καλό με τις εξετάσεις είναι ότι γίνονται μετά τις 3 το μεσημέρι, οπότε θεωρητικά υπάρχει μια πτώση της κυκλοφορίας, άρα οι εξετάσεις γίνονται με καλύτερες συνθήκες. Αλλά η εκπαίδευση όσο πάει δυσκολεύει πάρα πολύ», σημείωσε σχετικά ο κ. Μαστοράκης.

«Υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στην υπηρεσία, αλλά το παλεύουν όσο μπορούν οι υπάλληλοι και είμαστε και εκεί γενικά σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.  Δεν είμαστε δηλαδή σε άλλες εποχές παλιότερες…»

«Η δραστηριότητά μας όσον αφορά το κομμάτι των εξετάσεων, είτε θεωρητικές, είτε πρακτικές, είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Λειτουργούμε κανονικά και υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός συμμετεχόντων. Γενικά δεν έχουμε δυσλειτουργίες σε σχέση με τις πρακτικές και θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών. Στο άλλο κομμάτι της δουλειάς μας που είναι οι διεκπεραιώσεις, η «χαρτούρα» που λέμε πιο λαϊκά, υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στην υπηρεσία, αλλά το παλεύουν όσο μπορούν οι υπάλληλοι και είμαστε και εκεί γενικά σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.  Δεν είμαστε δηλαδή σε άλλες εποχές παλιότερες. Κατά περιόδους έρχονται εργαζόμενοι με διάφορα προγράμματα, είτε αυτά του Ο.Α.Ε.Δ., είτε κάποια οκτάμηνα, τα οποία με τη σωστή αξιοποίηση που κάνουν η διευθύντρια και η προϊσταμένη βοηθούν στην σωστή λειτουργία. Βέβαια αυτά είναι ενέσεις, δεν είναι η ίαση στο πρόβλημα που υπάρχει. Αυτή τη στιγμή είμαστε σ’ ένα μεταβατικό στάδιο, καθώς έχουν φύγει αρκετά τέτοια άτομα και περιμένουμε να έρθουν νέα, ώστε να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες. Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, αλλά μόνιμο προσωπικό δεν έχει έρθει», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Μαστοράκης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα