Connect with us

Καβάλα

Συνάντηση εργασίας του Β. Κικίλια στο Επιμελητήριο Καβάλας με επιχειρηματικούς φορείς του τουρισμού

Συνάντηση-εργασίας-του-Β.-Κικίλια-στο-Επιμελητήριο-Καβάλας-με-επιχειρηματικούς-φορείς-του-τουρισμού

Συνάντηση εργασίας, με επιχειρηματικούς φορείς του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 στο Επιμελητήριο Καβάλας, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλειου Κικίλια.

Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας ενώ στην συνάντηση ήταν παρόντες οι βουλευτές Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης και κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ο Δήμαρχος καβάλας κ. Μουριάδης, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Παναγιώτης Αγγελίδης αντιπρόεδρος, κα. Μαρία Καραμπουρνιώτη οικονομική επόπτης, κ. Ελευθέριος Κουκουτίνης, υπεύθυνος επιχειρηματικής πληροφόρησης και ο κ. Ιωάννης Κούτρας, υπεύθυνος ΓΕΜΗ. Παρόντες επίσης, ο κ. Αναστάσιος Μπίλλιας, πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, ο κ. Γεώργιος Φραγκιόγλου μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου, ο κ. Κίμων Παπαδόπουλος μέλος του ΔΣ και ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ν. Καβάλας κ.  Αντώνης Μιτζάλης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ιωάννης Κελγιώργης, η κα. Κορίνα Γανίτου εκπρόσωπος του τουριστικού τμήματος της «Δημωφέλεια» καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων του τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, στην εισήγησή του, έθεσε στον Υπουργό τα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό της περιοχής μας και επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια, γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την δημιουργία ενός δυναμικού προορισμού. Τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στην Θάσο, αλλά και το ηπειρωτικό κομμάτι, από Κεραμωτή μέχρι και Τούζλα ακμάζει την τελευταία πενταετία.

Επεσήμανε ότι, οι περισσότερες επενδύσεις στην περιοχή, οι οποίες εντάσσονται σε αναπτυξιακά προγράμματα, αφορούν τον τουρισμό και στα περισσότερα από αυτά, οι επιχειρήσεις τουρισμού, που εντάσσονται, ξεπερνούν το 60% των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων. Δημιουργούνται περισσότερες από 500 κλίνες ετησίως στην περιοχή μας, αλλά οι περισσότερες αναφέρονται σε μικρές τουριστικές μονάδες. Η περιοχή μας, χρειάζεται και μεγάλα 5* ξενοδοχεία, τα οποία θα προσφέρουν στους επισκέπτες μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών, που τα μικρά καταλύματα, δεν μπορούν να προσφέρουν.

Επίσης ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην άψογη συνεργασία του Επιμελητηρίου, με τους ξενοδόχους Καβάλας, Θάσου και των ενοικιαζόμενων  δωματίων, για την προβολή  της περιοχής μας μέσα από δράσης προώθησης και δικτύωσης.  Σχετικά με την κρουαζιέρα, επεσήμανε ότι με την αγαστή συνεργασία που είχαν οι 3 φορείς ΟΛΚ, Δημωφέλεια και Επιμελητήριο, επιτεύχθηκε η είσοδος στον χάρτη της κρουαζιέρας της Καβάλας, με 37 κρουαζιερόπλοια φέτος και στόχο να ξεπεράσουν τα 45 του χρόνου.

Ζήτησε από τον Υπουργό την ενίσχυση αυτών των δράσεων και από το Υπουργείο, μέσω της προβολής σημείων του νησιού, αλλά και σημείων από το ηπειρωτικό κομμάτι, στην καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού και στις εκθέσεις όπου συμμετέχει.

Επιπλέον, επεσήμανε

α)την αναγκαιότητα της βελτίωσης της αεροπορική σύνδεσης με την Αθήνα η οποία περιορίζεται σε ένα δρομολόγιο την ημέρα και σε ώρες που δεν εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό.

β) την επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης για τις πύλες εισόδου, οδικού τουρισμού και ιδιαίτερα της Νυμφαίας.

γ) την επιβολή κανόνων, αναφορικά με τα καταλύματα Aibnb, στον έλεγχο και την λειτουργία τους, όπως υπάρχουν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στα ξενοδοχεία.

δ) την αναγκαιότητα για ανάπτυξη μαρίνων την περιοχή μας, τόσο στο κεντρικό λιμάνι, όπως και της Νέας Περάμου και της Κεραμωτής.

ε) ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις για την περεταίρω ανάπτυξη της  οικονομική δραστηριότητα στον κλάδο των καταλυμάτων στην περιοχή μας, τα οποία παρουσιάζουν έντονη εποχικότητα, μέσω της επέκτασης της τουριστικής σεζόν.

στ) ότι θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού με προβολή περιοχών και ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, voucher εσωτερικού τουρισμού και

ζ) ότι αναφορικά με την έλλειψη εργατικού δυναμικού, πρέπει να υπάρξουν προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού ή/και του μισθολογικού κόστους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, καθώς και αναζήτηση από τρίτες χώρες.

Επίσης αναφέρθηκε η σημαντικότητα της ανάδειξης και αξιοποίησης του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων ο οποίος αποτελεί μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO μέσα από τις καμπάνιες του Υπουργείου Τουρισμού καθώς αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο.

Ο Υπουργός, κ. Κικίλιας, έχοντας μια πολύ καλή εικόνα των ζητημάτων της περιοχής και μετά και από την επίσκεψη του στην Θάσο, όπου άκουσε τους εκπροσώπους των φορέων, επεσήμανε ότι είναι σημαντική η αξιοποίηση και η ανάδειξη της περιφέρειας, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν, τόσο από το Υπουργείο, καθώς και από την Περιφέρεια,  αλλά και αυτών που θα προκηρυχθούν στο μέλλον, καθώς αποτελούν σημαντική διευκόλυνση στους επενδυτές.

Τόνισε ότι σε συνεργασία με τους φορείς, θα υπάρξουν σημαντικές δράσεις προβολής της περιοχής, καθώς και ενίσχυσης των υποδομών, ώστε η περιοχή μας να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό και πόλος έλξης τουριστών, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο.

Αναφορικά με την πύλη εισόδου στην Νυμφαία, ανακοίνωσε ότι υπάρχει ήδη ένα σχέδιο δράσης ώστε να αναβαθμιστεί, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των διερχόμενων οχημάτων, ενώ έκρινε αναγκαία την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι επισκέπτες της περιοχής μας.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

20 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου

20-εκατ.-ευρώ-για-την-αξιοποίηση-του-γεωθερμικού-πεδίου-Ακροποτάμου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Ημέρα ορόσημο για τον τόπο μας

Νέα χρηματοδότηση, ύψους 20 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου.

Σχετικά, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε:

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τον τόπο μας και την περαιτέρω ανάπτυξή του! Μία στιγμή που επρόκειτο να αλλάξει το Ρου της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής! Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν πλέον μονόδρομο! Παρά τις αντίξοες υγειονομικές συνθήκες, δεν εγκαταλείψαμε τις προσπάθειες, εργαστήκαμε σκληρά με όλα τα μέσα ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα! Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω πεδίο διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη θερμοδυναμική ποσότητα, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα γεωθερμικά πεδία χαμηλής ενθαλπίας της χώρας!

Οι άξονες που θα κινηθούμε είναι:

Τηλεθέρμανση κτιρίων, δημόσιων/δημοτικών αλλά και κατοικιών,

Τηλεθέρμανση θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων

Τηλεθέρμανση μεταποιητικών μονάδων

Τηλεθέρμανση τουριστικών καταλυμάτων

Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, που μειώνει κατά πολύ το λειτουργικό κόστος παραγωγής του έργου, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό το γεωθερμικό ρευστό που διαθέτουμε.

Ήδη έχει υπάρξει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για το εν λόγω έργο και είμαστε βέβαιοι πως αυτό είναι μόνο η αρχή! Αναλυτικότερα:

•SELECTA ΕΛΛΑΣ ΙΚΕ & ΣΙΑ ΕΕ (Καλλιέργεια Ανθέων Θερμοκηπίου)

•MARCS Medifarms ΙΚΕ (Επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης και Παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής αγωγής)

•General Contractor S.T.A (Βιομηχανικές Κατασκευές & Εγκαταστάσεις)

•Petrov ΙΚΕ Olive 3* Resort Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα 3 αστέρων)

•Κουρτίδης Νικόλας ΜΟΝ. ΕΠΕ (Τουριστικές Επιχειρήσεις)

•Syrtaki Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα)

•Μητσόπουλος Τρύφων (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια)

•Golden Suites (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια)

•Leon Hotel (Ξενοδοχειακή μονάδα)

•Φ. ΜΑΡΙΤΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (Παραγωγή & Τυποποίηση Βρώσιμης Ελιάς)

•Γ. ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (Παραγωγή & Τυποποίηση Βρώσιμης Ελιάς & Λοιπών Αγροτικών Προϊόντων)

•ΕΑΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ (Αγροτικός Συνεταιρισμός)

Πλέον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε έτοιμοι ώστε το αργότερο σε δύο μήνες να δημοπρατήσουμε το εν λόγω έργο. Μέσα στο επόμενο έτος ξεκινούν οι εργασίες!

Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία .

Υιοθετώντας σύγχρονες και στοχευμένες στρατηγικές αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες της περιοχής μας, εξασφαλίζοντας την γρήγορη και ασφαλή τοπική ανάπτυξη!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Περιμένουν πολύ κόσμο το τριήμερο στη Θάσο

Περιμένουν-πολύ-κόσμο-το-τριήμερο-στη-Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες, οπότε υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια / Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο

«Τα πράγματα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο νησί της Θάσου είναι πάρα πολύ καλά. Άλλωστε αυτό το σημείο σηματοδοτεί ουσιαστικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τα υψηλά μεγέθη αυτής».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια, για όσους ενδιαφέρονται.

«Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες σε σχέση με τον πληθυσμό του…»

«Μετά το Πάσχα ξεκινάνε οι προετοιμασίες των επιχειρήσεων και σταδιακά ανοίγουν τις πόρτες τους. Αυτή τη στιγμή όλες οι επιχειρήσεις και της φιλοξενίας, αλλά και τα εστιατόρια είναι ανοιχτά και περιμένουμε ένα τριήμερο πάρα πολύ δυνατό, το οποίο θα σηματοδοτήσει ουσιαστικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το νησί της Θάσου», ανέφερε αρχικά ο κ. Παρασχούδης.

Όσον αφορά τις κρατήσεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων επισήμανε: «Από κρατήσεις, πάμε πάρα πολύ καλά, αν και πρέπει να πω ότι για το τριήμερο υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια. Το νησί μας είναι από τα πρώτα όσον αφορά τις κλίνες σε σχέση με τον πληθυσμό του, οπότε υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα δωμάτια για το τριήμερο, μιας και ακόμη δεν υπάρχει μαζική προσέλευση των Βαλκανίων τουριστών, η οποία αναμένεται για το τριήμερο, αλλά όχι στο μέγεθος που θα ξεκινήσει μετά το κλείσιμο των σχολείων στις χώρες αυτές». 

«Ο Μάιος δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς ο καιρός δεν βοήθησε και τόσο πολύ…»

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση που αναμένεται στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο κ. Παρασχούδης σημείωσε: «Από άποψη προσέλευσης το φετινό καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ δυνατό. Ωστόσο, ο Μάιος δεν ήταν ο αναμενόμενος, καθώς ο καιρός δεν βοήθησε και τόσο πολύ, γιατί στις κρατήσεις εκτός σεζόν που γίνονται τελευταία στιγμή, σημαντικός παράγοντας είναι και ο καιρός. Είδαμε ότι ο Μάιος δεν μας βοήθησε καθόλου και ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι να φταίει αυτό και όχι κάτι άλλο. Δεν είχαμε την αναμενόμενη προσέλευση στο νησί, κυρίως από τις γειτονικές περιοχές. Ιούλιος και Αύγουστος προβλέπονται πάρα πολύ δυνατοί μήνες, όμως αυτό που επιθυμούμε τώρα είναι να τραβήξει αυτό, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου και να υπάρχει αρκετή επισκεψιμότητα στο νησί μας».

«Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο…»

Τέλος, σε σχέση με το αν μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου, ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Τον Σεπτέμβριο συνήθως έχουμε αρκετό κόσμο μέχρι και τις 20 του μήνα. Μετά σταδιακά αρχίζει το νησί να αδειάζει. Αυτό θέλουμε να γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς, ώστε να κρατήσει η σεζόν όπως και παλιότερα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Αυτό είναι το επιθυμητό, ώστε να μην επιβαρύνεται το νησί με τόση μεγάλη κίνηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μόνο. Δεν χωράμε όλοι να κάνουμε διακοπές Ιούλιο και Αύγουστο, επιθυμητό είναι να έχουμε περισσότερους επισκέπτες την υπόλοιπη περίοδο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συνεχίζω μόνος μου

Ντίνος-Κλειτσιώτης:-Συνεχίζω-μόνος-μου

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου»

Απάντηση στην ανακοίνωση της Αναστασίας Ιωσηφίδου, στην οποία απέκλεισε την κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, έδωσε ο Ντίνος Κλειτσιώτης με δήλωσή του. Σε αυτήν αντικρούει όλα όσα ισχυρίζεται η κ. Ιωσηφίδου, ενώ υπογραμμίζει ότι συνεχίζει κανονικά ως υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

«Είχαμε έρθει σε συμφωνία με την κ. Ιωσηφίδου για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, αφού κάνουμε μια δημοσκόπηση. Έγινε αυτή η δημοσκόπηση και έβγαλε εμένα λίγο πιο μπροστά. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Από εκεί και πέρα η συμφωνία που κάναμε προέβλεπε κοινή συνέντευξη Τύπου στις 31 Μαΐου, λόγω όμως των υποχρεώσεων που είχε η κ. Ιωσηφίδου την αναβάλαμε για την Παρασκευή (2/6) ορίζοντας χώρο και ώρα. Την Πέμπτη (1/6), όλως περιέργως, η κ. Ιωσηφίδου εξέδωσε μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι δεν θα συμπορευτούμε. Απόψή της, σεβαστή καθ’ όλα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου. Κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε ο καθένας την πορεία και τον δρόμο του…»

«Ένα μόνο θέλω να πω εγώ. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Δυστυχώς αναίρεσε η κ. Ιωσηφίδου. Κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε ο καθένας την πορεία και τον δρόμο του. Οι Καβαλιώτες να είναι βέβαιοι ότι από πλευράς μου ούτε θα αναφερθώ από εδώ και πέρα στο τι έγινε μέχρι σήμερα. Θα προχωρήσουμε μπροστά με τον συνδυασμό και τους συνεργάτες μου. Μέχρι τώρα σεβάστηκα απόλυτα αυτή τη συμφωνία. Αφού περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από την Τρίτη (6/6), σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε έντονα την παρουσία μας κοντά στους δημότες, όσον αφορά το τι σκεφτόμαστε για την πόλη και επιπλέον στοχεύσεις. Είμαι βέβαιος ότι οι Καβαλιώτες θα έρθουν κοντά μου, είμαι βέβαιος ότι θα αναγνωρίσουν το ποιος είναι ο Ντίνος Κλειτσιώτης και ο σχεδιασμός του και σιγά σιγά θα παίρνουμε δυναμική από την παρουσία και τη συμπαράσταση του κόσμου», επισημαίνει ακόμη στη δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα