Connect with us

Καβάλα

Συνάντηση εργασίας στο Πράσινο Ταμείο για ζητήματα απαλλοτριώσεων και Τοπικού Χωρικού Σχεδιασμού

Συνάντηση-εργασίας-στο-Πράσινο-Ταμείο-για-ζητήματα-απαλλοτριώσεων-και-Τοπικού-Χωρικού-Σχεδιασμού

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Πράσινου Ταμείου μεταξύ του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Νομού Καβάλας, Μακάριου Λαζαρίδη και του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, Ιωάννη Ανδρουλάκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μουριάδη στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις διαδικασίες απαλλοτριώσεων, τη χρηματοδοτική υποστήριξη έργων που εντάσσονται στο Πράσινο Ταμείο, καθώς και την πρόοδο και εφαρμογή του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (Τ.Χ.Σ.) του Δήμου Καβάλας. Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα γόνιμης συνεργασίας και θεσμικής συνέπειας, υπογραμμίζοντας την κοινή στόχευση στην αποτελεσματική προώθηση έργων βιώσιμης αστικής αναβάθμισης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών απαλλοτρίωσης για έργα δημοσίου συμφέροντος και στην ορθολογική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του Πράσινου Ταμείου προς όφελος του πολεοδομικού σχεδιασμού και της περιβαλλοντικής προστασίας. Η συναντίληψη και ο συντονισμός ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς ενισχύουν ουσιαστικά την προοπτική ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής υλοποίησης των αναπτυξιακών παρεμβάσεων στον Δήμο Καβάλας, με γνώμονα τη βιωσιμότητα και τη λειτουργικότητα του αστικού και περιαστικού χώρου.

Η τεχνική διάσταση των θεμάτων που συζητήθηκαν καταδεικνύει τη σημασία της διαλειτουργικότητας μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και θεσμικών χρηματοδοτικών φορέων για την επιτάχυνση διαδικασιών μείζονος σημασίας για την τοπική ανάπτυξη.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Ποιοι εκλέγονται στο νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Ποιοι-εκλέγονται-στο-νέο-ΔΣ.-του-Εμπορικού-Συλλόγου-Καβάλας

Χωρίς εκπλήξεις και με την άνετη επικράτηση του συνδυασμού της Ενωτικής Συνεργασίας Εμπόρων Καβάλας του Γιάννη Κελγιώργη, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης  στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. 

Οι εκλογές διεξήχθησαν την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαΐου 2026, με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη συμμετοχή των μελών του Εμπορικού Συλλόγου. Συγκεκριμένα από τα 743 εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου ψήφισαν τα 577. Η παράταξη του Γ. Κελγιώργη συγκέντρωσε 438 ψήφους και κατέλαβε 11 έδρες και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου με επικεφαλής τον Θόδωρο Κοντογεωργίου 106 ψήφους και δύο έδρες. Άκυρα 31 και λευκά 2. Η κατανομή των εδρών είναι ίδια με αυτήν του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου.

Ποιοι εκλέγονται

Από την παράταξη του Γ. Κελγιώργη εκλέγονται οι εξής:

Κελγιώργης 355

Χατζηαβραμίδης 243

Χάϊτας 179

Ποδάρας 170

Προκοπίου 170

Παναγιωτόπουλος 138

Λάζαρης 129

Τερπουϊκίδης 116

Τσίρλης 110

 Κουντουρή 107

Καλλιοντζή 102

Από την Αγωνιστική Συσπείρωση εκλέγονται οι:

Αλχαζίδης Θ 72

Κοντογεωργίου Θ 66.

Στην εξελεγκτική επιτροπή εκλέγονται οι Παπαϊωάννου 198, Πούλος 148, Κουτσόγλου 141.

Στην Ομοσπονδία Εμπορίου ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας εκλέγει 19 αντιπροσώπους. Οι 15 από την παράταξη του Γ. Κελγιώργη και οι 4 από την Αγωνιστική Συσπείρωση (Αλχαζίδης, Κοντογεωργίου, Βουλγαράκη, Κιρτάζογλου). Από την παράταξη Κελγιώργη, για την Ομοσπονδία περισσότερες ψήφους έλαβαν οι Κελγιώργης 331, Λεμονίδης 258, Χατζηαβραμίδης 244, Χάϊτας 154, Ηλιάδης 144, Ποδάρας 115 κτλ.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Λευτέρης Κυριακίδης: Θεωρώ ότι θα ζήσουμε ένα δυναμικό καλοκαίρι

Λευτέρης-Κυριακίδης:-Θεωρώ-ότι-θα-ζήσουμε-ένα-δυναμικό-καλοκαίρι

Παρά τον προβληματισμό και την εύλογη ανησυχία που προκαλεί η συνέχιση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, δήλωσε αισιόδοξος στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ότι το φετινό καλοκαίρι η τουριστική κίνηση στο νησί θα είναι εξίσου καλή με τα προηγούμενα χρόνια.

«Θεωρώ ότι και φέτος θα είναι μία δυναμική χρονιά για τον τουρισμό στη Θάσο, αν και για να είμαστε ειλικρινείς μας προβληματίζει το γεγονός ότι η πολεμική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται, οπότε δημιουργεί ίσως κάποια εύλογη ανησυχία», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Θάσου. 

Θεωρώ ότι θα ζήσουμε ένα καλό και δυναμικό καλοκαίρι

«Με τα μέχρι τώρα δεδομένα που μπορώ να έχω στη διάθεσή μου δεν θεωρώ όμως ότι πρέπει να ανησυχούμε για κάτι περισσότερο, πέραν μιας απλής και εύλογης ανησυχίας που δημιουργεί μία τέτοια κατάσταση. Δεν έχουν δημιουργηθεί δηλαδή δεδομένα που να μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Βέβαια επιθυμούμε αυτό να τελειώσει γρήγορα, να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας, να πέσουν κάπως και οι τιμές, ειδικά στα καύσιμα, καθώς συμπαρασύρουν και άλλους τομείς της οικονομίας ως προς τις τιμές τους. Θεωρώ ότι θα ζήσουμε ένα καλό και δυναμικό καλοκαίρι», πρόσθεσε σχετικά ο Λευτέρης Κυριακίδης.

Στη Θάσο η συνεδρίαση των νησιωτικών Επιμελητηρίων το τριήμερο 29 – 31 Μαΐου

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θάσου αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, Γιάννη Παναγιωτίδη στο νησί, τονίζοντας: «Ο κ. Παναγιωτίδης και μας ενημέρωσε για δύο πράγματα. Το πρώτο ότι την επόμενη Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου θα συναδριάσει στο νησί της Θάσου και το δεύτερο ότι έχει ήδη προγραμματιστεί και με δική του παρέμβαση και πρόταση, η γενική συνέλευση του επιμελητηριακού ομίλου ανάπτυξης ελληνικών νησιών, δηλαδή τα Επιμελητήρια που έχουν νησιά ή είναι νησιωτικά, να την πραγματοποιήσουν το τριήμερο 29 – 31 Μαΐου στη Θάσο. Αυτό είναι ένα σπουδαίο γεγονός για μας, γιατί ο κόσμος των Επιμελητηρίων είναι ο κόσμος του επιχειρείν. Θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με ανθρώπους που έχουν και πρόσβαση στην κεντρική διοίκηση και στα διάφορα θέματα που απασχολούν τα νησιά γενικότερα αλλά και ειδικότερα. Είναι ένα γεγονός που μας χαροποίησε, είναι τιμή για μας και φυσικά και μία ευκαιρία να αναδείξουμε για ακόμη μία φορά κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και θέλουμε φυσικά να λυθούν».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στο Επιμελητήριο Καβάλας

Επίσκεψη-του-Πρέσβη-της-Κίνας-στο-Επιμελητήριο-Καβάλας

Το Επιμελητήριο Καβάλας υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Fang Qiu, στο πλαίσιο συνάντησης για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων, με την παρουσία εκπροσώπων εξαγωγικών επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της παραγωγικής δραστηριότητας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Παναγιωτίδης, παρουσίασε τον ρόλο του φορέα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τις εξαγωγές.

Ο Πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη στην Καβάλα και αναφέρθηκε στις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας–Κίνας, ιδιαίτερα σε τομείς όπως το εμπόριο και το μάρμαρο.

Οι επιχειρηματίες που παρευρέθηκαν στη συνάντηση έθεσαν ζητήματα που αφορούν τις διευκολύνσεις στις εξαγωγές, την προώθηση των τοπικών προϊόντων αλλά και τον τουρισμό, εκφράζοντας παράλληλα τη διάθεσή τους για περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών. Μάλιστα, δεσμεύτηκαν να αποστείλουν τοπικά προϊόντα στην Πρεσβεία της Κίνας, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας και το άνοιγμα της αγοράς.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας και των επιχειρηματικών σχέσεων σε τοπικό επίπεδο.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα