Connect with us

Καβάλα

Στην τελική ευθεία η Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας

Στην-τελική-ευθεία-η-Δομή-Στήριξης-Επιχειρηματικότητας

Στην τελική της φάση βρίσκεται πλέον η Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας, η θερμοκοιτίδα των νεοφυών επιχειρήσεων που δημιούργησε το Επιμελητήριο Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης του δήμου Καβάλας.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, στη Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας, η οποία βρίσκεται στο κτήριο όπου είναι εγκατεστημένη και η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», από την ερχόμενη εβδομάδα εγκαθίσταται πλήρως ο ανάδοχος με τα στελέχη που θα λειτουργήσουν τη δομή επίσημα.

«Θα καλέσουμε όλους όσοι έχουν μια καινοτόμα ιδέα να ενταχθούν στη δράση, να βοηθηθούν και να ωριμάσουν την οποιαδήποτε επιχειρηματική τους σκέψη…»

«Ακολουθούν προσκλήσεις σε start up επιχειρήσεις, σε φοιτητές, ανέργους και μισθωτούς, με καινοτόμες ιδέες που θέλουν να τις μετατρέψουν σε επιχειρήσεις. Αυτή η δομή έρχεται να τους βοηθήσει και να τους δώσει συμπληρωματική κατάρτιση, ώστε να δημιουργήσουν ένα business plan, να ωριμάσει την ιδέα τους, να τους βοηθήσει για τη χρηματοδότηση και την προβολή της υπηρεσίας και του προϊόντος που θα δημιουργηθεί. Η Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας ξεκινά και θα καλέσουμε όλους όσοι έχουν μια καινοτόμα ιδέα να ενταχθούν στη δράση, να βοηθηθούν και να ωριμάσουν την οποιαδήποτε επιχειρηματική τους σκέψη», ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Έγινε η παρουσίαση των τεχνικών μελετών στους επαγγελματίες της περιοχής παρέμβασης, σχετικά με το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στον Άγιο Νικόλαο Καβάλας

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον «Ε» ο κ. Δέμπας αναφέρθηκε και στην συνάντηση που έγινε την Πέμπτη (15/7) στο Επιμελητήριο, για την παρουσίαση των τεχνικών μελετών στους επαγγελματίες της περιοχής παρέμβασης, σχετικά με το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στον Άγιο Νικόλαο Καβάλας, καθώς βρισκόμαστε πλέον στο τελικό στάδιο για την έναρξη υλοποίησης του έργου.

«Έγινε η παρουσίαση των τελικών μελετών και προτάσεων που έχουν αποτυπωθεί μέσα από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καβάλας και μέσα από την ομάδα των τεχνικών του Επιμελτηρίου για τις όψεις των κτηρίων. Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου του Αγίου Νικολάου είναι μια παρέμβαση που έχει εγκριθεί εδώ κι ενάμιση χρόνο, είχε ξεκινήσει η πρόταση εδώ και δυόμιση χρόνια και φτάσαμε στην τελική φάση ωρίμανσης των μελετών και προτάσεων, μετά από μια διαβούλευση με τις 100 περίπου επιχειρήσεις που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θέλαμε να δούμε αν χρειάζονται κινήσεις της τελευταίας στιγμής. Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση, οι επαγγελματίες ήταν θετικοί στο σύνολο τους και νομίζω ότι οι παρεμβάσεις θα αλλάξουν την εικόνα του Αγίου Νικολάου. Υπάρχουν όμως προβλήματα, όπως οι χώροι στάθμευσης, η πρόσβαση σε οχήματα φορτοεκφόρτωσης, η πρόσβαση των ΑΜΕΑ κλπ. Όλα αυτά πρέπει να μπουν σε μια συζήτηση για έναν νέο κανονισμό για να μην έχουμε αλαλούμ», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Το πρόγραμμα έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μέχρι τον Ιούνιο 2023. Έχουμε μπροστά μας δυο χρόνια. Άρα θα πρέπει μέσα στο επόμενο 3μηνο με 6μηνο να έχουν ολοκληρωθεί οι δημοπρατήσεις των έργων»

Ερωτηθείς αναφορικά με το πότε θα έχει ολοκληρωθεί η εν λόγω παρέμβαση, ο Μάρκος Δέμπας απάντησε: «Το πρόγραμμα έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μέχρι τον Ιούνιο 2023. Έχουμε μπροστά μας δυο χρόνια. Άρα θα πρέπει μέσα στο επόμενο 3μηνο με 6μηνο να έχουν ολοκληρωθεί οι δημοπρατήσεις των έργων. Είναι τρεις φάσεις. Η πρώτη περίπου στο 1 εκ. ευρώ αφορά τα των δημόσιων παρεμβάσεων, αυτά δηλαδή που θα κάνει ο δήμος, όπως είναι πεζοδρόμια, αναπλάσεις δρόμων, υποδομές γενικά. Η δεύτερη προκήρυξη έχει σχέση με αυτό που λέμε smart cities, μια φιλική προσέγγιση, πληροφόρηση και ενημέρωση περίπου στις 400.000 ευρώ και το κομμάτι του Επιμελητηρίου για τις όψεις των καταστημάτων που μετέχουν στο πρόγραμμα με 220.000 ευρώ και με αυτές κλείνει το έργο. Θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος χρόνου οι διαγωνιστικές προκηρύξεις και έχουμε άλλο ενάμιση χρόνο να τα υλοποιήσουμε. Θεωρώ ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Είναι εύκολα στην εφαρμογή. Γενικότερα η σημερινή εικόνα στην περιοχή δεν είναι καλή. Για παράδειγμα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα εγκαταλελειμμένα κτήρια της οδού Δοϊράνης. Δε μπορούμε να ξοδέψουμε τόσα χρήματα και να έχουμε κάποια σημεία που θα χαλάνε την εικόνα. Είμαστε σε καλό δρόμο είναι κοινή η προσπάθεια δήμου, Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου και πιστεύω ότι θα πάμε καλά».

«Σίγουρα δεν έχουμε τα νούμερα του 2019, όμως δεν είναι και του 2020. Είναι τουλάχιστον δυο ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις τρεις φορές περισσότερη η κίνηση σε σχέση με το 2020…»

Τέλος, ο κ. Δέμπας ρωτήθηκε και για την τουριστική κίνηση που καταγράφεται στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα και απάντησε σχετικά: «Η μάχη που δώσαμε να είναι ανοιχτή η Νυμφαία 24 ώρες και για να ανοίξει στη συνέχεια η Εξοχή επίσης για 24ωρες, ήταν επιτυχής. Αυτό φαίνεται στα αισιόδοξα μηνύματα που εισπράττουμε από τους ανθρώπους του τουρισμού και της εστίασης. Σίγουρα δεν έχουμε τα νούμερα του 2019, όμως δεν είναι και του 2020. Είναι τουλάχιστον δυο ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις τρεις φορές περισσότερη η κίνηση σε σχέση με το 2020. Άρα ο στόχος μας να έχουμε μια χρονιά με θετικό πρόσημο και σχεδόν στο μισό του 2019 είναι εφικτός, τονίζω όμως με τα σημερινά δεδομένα γιατί βλέπουμε τι γίνεται με την έξαρση της πανδημίας. Είναι μια καλή ευκαιρία να πούμε ξανά ότι ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο. Είναι το πράσινο φως για να μην έχουμε προβλήματα. Οι επαγγελματίες έχουν πληγεί όσο κανένας άλλος από την πανδημία. Άρα θα πρέπει να καταλάβουμε οι ελεύθεροι επαγγελματίες ότι το εμβόλιο είναι αυτό που θα κρατήσει ζωντανές και υγιείς τις επιχειρήσεις μας. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει κόσμος στην περιοχή μας. Υπάρχουν κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα που φτάνουν ακόμη και το 80% για τέλη Ιουλίου και Αύγουστο, κυρίως από Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία. Αν είχαμε περισσότερες πτήσεις από Αγγλία και Γερμανία θα ήταν ακόμη πιο ικανοποιημένα και τα μεγάλα ξενοδοχεία, τα οποία έχουν το μεγάλο πρόβλημα. Φαίνεται ότι θα είναι θετικό το πρόσημο στον απολογισμό στις αρχές Οκτωβρίου κι ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι χωρίς υγειονομικά προβλήματα».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Καθαρίζεται το ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Καθαρίζεται-το-ανοιχτό-κολυμβητήριο-της-Καβάλας

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριακού Σταυρίδη, φροντίζουν τις τελευταίες ημέρες για τον ευπρεπισμό του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, αποψίλωσαν τη χαμηλή βλάστηση, ενώ απομάκρυναν τα κομμένα κλαδιά και τα απορρίμματα από τον περιβάλλοντα χώρο και τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

Θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της πισίνας και η αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν στην είσοδο των εγκαταστάσεων.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Απόστολος Χρόνης: Χρησιμοποιήστε με φειδώ το νερό τις μέρες του καύσωνα

Απόστολος-Χρόνης:-Χρησιμοποιήστε-με-φειδώ-το-νερό-τις-μέρες-του-καύσωνα

Έκκληση στους πολίτες του δήμου Καβάλας, να χρησιμοποιούν το νερό με φειδώ για τις επόμενες δύσκολες ημέρες του καύσωνα, απηύθυνε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, δεν χρειάζεται να πλένουν αυλές και αυτοκίνητα πολλές φορές την ημέρα και δη τις ώρες αιχμής, ώστε να μην στερούνται οι υπόλοιποι το νερό για να κάνουν το μπάνιο τους ή για τις οικιακές δουλειές, όπως πλύση ρούχων και μαγειρικών σκευών.

«Καλό είναι να ποτίζουμε τους κήπους μας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα κι όχι το μεσημέρι που η κατανάλωση είναι μεγάλη. Είναι πολύτιμο το νερό, πρέπει να το χρησιμοποιούμε με φειδώ…»

«Πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατό λιγότερο νερό γίνεται, ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες που έχουμε μπροστά μας. Καλό είναι να ποτίζουμε τους κήπους μας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα κι όχι το μεσημέρι που η κατανάλωση είναι μεγάλη. Είναι πολύτιμο το νερό, πρέπει να το χρησιμοποιούμε με φειδώ, καθώς υπάρχουν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας που το χρειάζονται συνέχεια, γι’ αυτό είναι καλό να μην τους το στερήσουμε», τόνισε σχετικά ο Απόστολος Χρόνης.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση η ροή του νερού να είναι μειωμένη, λόγω της μεγάλης ζήτησης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. απάντησε: «Όχι, δεν έχουμε κανένα τέτοιο θέμα, καθώς δίνουμε συνεχώς νερό, οι αντλίες λειτουργούν στο σύνολό τους, έχουν συντηρηθεί τα αντλιοστάσια ύδρευσης. Φροντίζουμε όλη τη νύχτα να γεμίζουμε τις δεξαμενές, ώστε και στις ώρες αιχμής να υπάρχει «μαξιλαράκι» για να μην έχουμε προβλήματα. Το θέμα είναι μην μας προκύψει κάποια έκτακτη βλάβη που και πάλι όμως έχουμε συνεργεία, ώστε άμεσα να επέμβουν για να την αποκαταστήσουν».

«Έχουμε φροντίσει από το προηγούμενο διάστημα και έχουμε ακυρώσει πολλές γραμμές παλιού δικτύου και έχουμε θέσει σε λειτουργία νέα δίκτυα…»

Ο Απόστολος Χρόνης ανέφερε ακόμη ότι όντως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για νερό και ειδικά αυτήν την εβδομάδα με τον καύσωνα.

«Έχουμε φροντίσει από το προηγούμενο διάστημα και έχουμε ακυρώσει πολλές γραμμές παλιού δικτύου και έχουμε θέσει σε λειτουργία νέα δίκτυα. Παραμένουν όμως πολλά σημεία στην πόλη, κυρίως στον Βύρωνα, αλλά και στο κέντρο της πόλης, που υπάρχει και παλιό και νέο δίκτυο και είναι σε χρήση και τα δυο δημιουργώντας μας πολλά προβλήματα. Έχουμε επίσης την προβληματική περιοχή της Νεάπολης που επίσης κατά καιρούς έχουμε ζητήματα. Νομίζω ότι επειδή φροντίσαμε να έχουμε προσωπικό και υλικά μέσα στο καλοκαίρι δεν έχουμε αφήσει κανέναν από τους τέσσερις τομείς μη επανδρωμένο, οπότε έχουμε συνεργεία για τις άμεσες παρεμβάσεις πρωί, μεσημέρι και βράδυ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Παράλληλα, με έμφαση υπογράμμισε ότι φέτος οι βλάβες δεν έχουν φτάσει στο σημείο που καταγράφονταν πέρυσι και πρόπερσι, παρουσιάζοντας μεγάλο ποσοστό μείωσης.

«Περιμένουμε τον Σεπτέμβριο να έρθει ο εργολάβος να υπογράψουμε τη σύμβαση για το έργο των 14 εκ. ευρώ που αφορά την ολοκλήρωση του δικτύου της Καβάλας και να ησυχάσουμε με το πρόβλημα…»

«Μιλάμε για σημαντικό ποσοστό μείωσης των βλαβών λόγω της αντικατάστασης και ακύρωσης πολλών προβληματικών δικτύων. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται, περιμένουμε τον Σεπτέμβριο να έρθει ο εργολάβος να υπογράψουμε τη σύμβαση για το έργο των 14 εκ. ευρώ που αφορά την ολοκλήρωση του δικτύου της Καβάλας και να ησυχάσουμε με το πρόβλημα. Παράλληλα, από την Παρασκευή (30/7) βρίσκεται στους Φιλίππους το συνεργείο που εγκαθιστά τα συστήματα για τους τοπικούς σταθμούς πίεσης, παροχής και ελέγχου διαρροών, ώστε να μπορούμε πιο άμεσα να ελέγχουμε τις βλάβες. Θα μας έρχεται η ένδειξη της πίεσης παροχής ή του σπασίματος στο control room της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Το ίδιο συμβαίνει και με το Παληό, όπου την άλλη εβδομάδα θα τοποθετηθούν σταθμοί για να ελέγχουν την πίεση, καθώς επειδή υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, αυτοί που μένουν σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο πέφτει πολύ η πίεση το απόγευμα κυρίως. Επίσης ακόμη 11 σταθμοί θα τοποθετηθούν στην Καβάλα. Αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, οπότε θα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

«Γενικά προχωράμε με στόχο να εκσυγχρονίσουμε λίγο την επιχείρηση, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να κάνουμε γρήγορα για να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχει γενικότερα αδιάλειπτη παροχή νερού σε όλες τις περιοχές της πόλης, σημειώνοντας βέβαια πως όταν υπάρχει βλάβη αναγκαστικά θα γίνεται διακοπή για κάποιες ώρες.

«Πολλές φορές μας δημιουργεί προβλήματα η ΔΕΗ με την μεγάλη κατανάλωση. Η κίνηση που έχουμε κάνει είναι να υπάρχουν γεννήτριες σε όλα τα αντλιοστάσια λυμάτων τουλάχιστον, οπότε και να κόβεται το ρεύμα έχουμε παροχή ρεύματος. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε σε κάποια αντλιοστάσια ύδρευσης σε Αμυγδαλεώνα, Κρυονέρι και στις Κρηνίδες. Γενικά προχωράμε με στόχο να εκσυγχρονίσουμε λίγο την επιχείρηση, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε μείνει πίσω και πρέπει να κάνουμε γρήγορα για να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χρόνης, ο οποίος καταληκτικά απένειμε τα εύσημα στους εργαζόμενους της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και τους ευχαρίστησε δημόσια, αποκαλώντας τους «τα παιδιά μου», οι οποίοι όπως ανέφερε αγαπούν και πονάνε την πόλη και την επιχείρηση, δουλεύοντας με αυταπάρνηση και ζήλο σε δύσκολες συνθήκες καύσωνα. Όπως είπε ακόμη ο κ. Χρόνης, ο αρμόδιος υπουργός, Στέλιος Πέτσας, απέστειλε έγγραφο σε όλες τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας για να καταγραφούν οι ανάγκες σε προσωπικό για τα έτη 2019 -2022 αλλά και για το μέλλον, ώστε άμεσα να εκδοθεί προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Πήρε την «Γαλάζια Σημαία» το Περιγιάλι

Πήρε-την-«Γαλάζια-Σημαία»-το-Περιγιάλι

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Κυριακού Σταυρίδη και του Υπεύθυνου των Ακτών του Δήμου Καβάλας Ηλία Μαντέχου ύψωσε το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου 2021, μετά τη θετική αξιολόγηση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τη Γαλάζια Σημαία στην παραλία Περιγιαλίου!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα