Connect with us

Καβάλα

Στην τελική ευθεία η Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας

Στην-τελική-ευθεία-η-Δομή-Στήριξης-Επιχειρηματικότητας

Στην τελική της φάση βρίσκεται πλέον η Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας, η θερμοκοιτίδα των νεοφυών επιχειρήσεων που δημιούργησε το Επιμελητήριο Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης του δήμου Καβάλας.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, στη Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας, η οποία βρίσκεται στο κτήριο όπου είναι εγκατεστημένη και η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», από την ερχόμενη εβδομάδα εγκαθίσταται πλήρως ο ανάδοχος με τα στελέχη που θα λειτουργήσουν τη δομή επίσημα.

«Θα καλέσουμε όλους όσοι έχουν μια καινοτόμα ιδέα να ενταχθούν στη δράση, να βοηθηθούν και να ωριμάσουν την οποιαδήποτε επιχειρηματική τους σκέψη…»

«Ακολουθούν προσκλήσεις σε start up επιχειρήσεις, σε φοιτητές, ανέργους και μισθωτούς, με καινοτόμες ιδέες που θέλουν να τις μετατρέψουν σε επιχειρήσεις. Αυτή η δομή έρχεται να τους βοηθήσει και να τους δώσει συμπληρωματική κατάρτιση, ώστε να δημιουργήσουν ένα business plan, να ωριμάσει την ιδέα τους, να τους βοηθήσει για τη χρηματοδότηση και την προβολή της υπηρεσίας και του προϊόντος που θα δημιουργηθεί. Η Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας ξεκινά και θα καλέσουμε όλους όσοι έχουν μια καινοτόμα ιδέα να ενταχθούν στη δράση, να βοηθηθούν και να ωριμάσουν την οποιαδήποτε επιχειρηματική τους σκέψη», ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Έγινε η παρουσίαση των τεχνικών μελετών στους επαγγελματίες της περιοχής παρέμβασης, σχετικά με το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στον Άγιο Νικόλαο Καβάλας

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον «Ε» ο κ. Δέμπας αναφέρθηκε και στην συνάντηση που έγινε την Πέμπτη (15/7) στο Επιμελητήριο, για την παρουσίαση των τεχνικών μελετών στους επαγγελματίες της περιοχής παρέμβασης, σχετικά με το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στον Άγιο Νικόλαο Καβάλας, καθώς βρισκόμαστε πλέον στο τελικό στάδιο για την έναρξη υλοποίησης του έργου.

«Έγινε η παρουσίαση των τελικών μελετών και προτάσεων που έχουν αποτυπωθεί μέσα από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καβάλας και μέσα από την ομάδα των τεχνικών του Επιμελτηρίου για τις όψεις των κτηρίων. Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου του Αγίου Νικολάου είναι μια παρέμβαση που έχει εγκριθεί εδώ κι ενάμιση χρόνο, είχε ξεκινήσει η πρόταση εδώ και δυόμιση χρόνια και φτάσαμε στην τελική φάση ωρίμανσης των μελετών και προτάσεων, μετά από μια διαβούλευση με τις 100 περίπου επιχειρήσεις που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θέλαμε να δούμε αν χρειάζονται κινήσεις της τελευταίας στιγμής. Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση, οι επαγγελματίες ήταν θετικοί στο σύνολο τους και νομίζω ότι οι παρεμβάσεις θα αλλάξουν την εικόνα του Αγίου Νικολάου. Υπάρχουν όμως προβλήματα, όπως οι χώροι στάθμευσης, η πρόσβαση σε οχήματα φορτοεκφόρτωσης, η πρόσβαση των ΑΜΕΑ κλπ. Όλα αυτά πρέπει να μπουν σε μια συζήτηση για έναν νέο κανονισμό για να μην έχουμε αλαλούμ», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Το πρόγραμμα έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μέχρι τον Ιούνιο 2023. Έχουμε μπροστά μας δυο χρόνια. Άρα θα πρέπει μέσα στο επόμενο 3μηνο με 6μηνο να έχουν ολοκληρωθεί οι δημοπρατήσεις των έργων»

Ερωτηθείς αναφορικά με το πότε θα έχει ολοκληρωθεί η εν λόγω παρέμβαση, ο Μάρκος Δέμπας απάντησε: «Το πρόγραμμα έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μέχρι τον Ιούνιο 2023. Έχουμε μπροστά μας δυο χρόνια. Άρα θα πρέπει μέσα στο επόμενο 3μηνο με 6μηνο να έχουν ολοκληρωθεί οι δημοπρατήσεις των έργων. Είναι τρεις φάσεις. Η πρώτη περίπου στο 1 εκ. ευρώ αφορά τα των δημόσιων παρεμβάσεων, αυτά δηλαδή που θα κάνει ο δήμος, όπως είναι πεζοδρόμια, αναπλάσεις δρόμων, υποδομές γενικά. Η δεύτερη προκήρυξη έχει σχέση με αυτό που λέμε smart cities, μια φιλική προσέγγιση, πληροφόρηση και ενημέρωση περίπου στις 400.000 ευρώ και το κομμάτι του Επιμελητηρίου για τις όψεις των καταστημάτων που μετέχουν στο πρόγραμμα με 220.000 ευρώ και με αυτές κλείνει το έργο. Θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος χρόνου οι διαγωνιστικές προκηρύξεις και έχουμε άλλο ενάμιση χρόνο να τα υλοποιήσουμε. Θεωρώ ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Είναι εύκολα στην εφαρμογή. Γενικότερα η σημερινή εικόνα στην περιοχή δεν είναι καλή. Για παράδειγμα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα εγκαταλελειμμένα κτήρια της οδού Δοϊράνης. Δε μπορούμε να ξοδέψουμε τόσα χρήματα και να έχουμε κάποια σημεία που θα χαλάνε την εικόνα. Είμαστε σε καλό δρόμο είναι κοινή η προσπάθεια δήμου, Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου και πιστεύω ότι θα πάμε καλά».

«Σίγουρα δεν έχουμε τα νούμερα του 2019, όμως δεν είναι και του 2020. Είναι τουλάχιστον δυο ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις τρεις φορές περισσότερη η κίνηση σε σχέση με το 2020…»

Τέλος, ο κ. Δέμπας ρωτήθηκε και για την τουριστική κίνηση που καταγράφεται στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα και απάντησε σχετικά: «Η μάχη που δώσαμε να είναι ανοιχτή η Νυμφαία 24 ώρες και για να ανοίξει στη συνέχεια η Εξοχή επίσης για 24ωρες, ήταν επιτυχής. Αυτό φαίνεται στα αισιόδοξα μηνύματα που εισπράττουμε από τους ανθρώπους του τουρισμού και της εστίασης. Σίγουρα δεν έχουμε τα νούμερα του 2019, όμως δεν είναι και του 2020. Είναι τουλάχιστον δυο ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις τρεις φορές περισσότερη η κίνηση σε σχέση με το 2020. Άρα ο στόχος μας να έχουμε μια χρονιά με θετικό πρόσημο και σχεδόν στο μισό του 2019 είναι εφικτός, τονίζω όμως με τα σημερινά δεδομένα γιατί βλέπουμε τι γίνεται με την έξαρση της πανδημίας. Είναι μια καλή ευκαιρία να πούμε ξανά ότι ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο. Είναι το πράσινο φως για να μην έχουμε προβλήματα. Οι επαγγελματίες έχουν πληγεί όσο κανένας άλλος από την πανδημία. Άρα θα πρέπει να καταλάβουμε οι ελεύθεροι επαγγελματίες ότι το εμβόλιο είναι αυτό που θα κρατήσει ζωντανές και υγιείς τις επιχειρήσεις μας. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει κόσμος στην περιοχή μας. Υπάρχουν κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα που φτάνουν ακόμη και το 80% για τέλη Ιουλίου και Αύγουστο, κυρίως από Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία. Αν είχαμε περισσότερες πτήσεις από Αγγλία και Γερμανία θα ήταν ακόμη πιο ικανοποιημένα και τα μεγάλα ξενοδοχεία, τα οποία έχουν το μεγάλο πρόβλημα. Φαίνεται ότι θα είναι θετικό το πρόσημο στον απολογισμό στις αρχές Οκτωβρίου κι ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι χωρίς υγειονομικά προβλήματα».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

«ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»: Ο Χαρ. Κουφατζής στη θέση της Αναστασίας Ιωσηφίδου

«ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»:-Ο-Χαρ.-Κουφατζής-στη-θέση-της-Αναστασίας-Ιωσηφίδου

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτης Αγγελίδης, εκφράζει τις θερμότερες ευχές για καλή και εποικοδομητική θητεία στο νέο τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, Χαράλαμπο Κουφατζή, ενός νέου επιστήμονα, με εγνωσμένο κοινωνικό έργο και προσφορά στα κοινά.

Παράλληλα, εκφράζει τις ευχαριστίες του στο απερχόμενο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, ευχόμενος, παράλληλα, κάθε επιτυχία στο αυτοδιοικητικό της έργο και στην επαγγελματική της πορεία.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Καβάλα: Πυρκαγιά σε ημιφορτηγό

Καβάλα:-Πυρκαγιά-σε-ημιφορτηγό

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε ημιφορτηγό που κινούνταν μπροστά από την είσοδο της Ιχθυόσκαλας στην Καβάλα.

Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Ποιοι εκλέγονται στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας

Ποιοι-εκλέγονται-στη-διοίκηση-του-Εργατικού-Κέντρου-Καβάλας

Στις 23/10/2021, ημέρα Σάββατο και από ώρες 17:30 μέχρι 24:00, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας έγιναν οι αρχαιρεσίες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας για την ανάδειξη 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, 5μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στη Γ.Σ.Ε.Ε. (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος).

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες είναι τα παρακάτω:

Η παράταξη ΠΑΝΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ πήρε 82 ψήφους και εξέλεξε 13 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο και 4 μέλη στην Εξελεγκτική Επιτροπή. Εξέλεξε και τους 4 αντιπροσώπους στη Γ.Σ.Ε.Ε. με 73 ψήφους (όλες – δεν υπήρχε άλλο ψηφοδέλτιο από άλλη παράταξη).

Η παράταξη ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ πήρε 11 ψήφους και εξέλεξε 1 μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο και 1 μέλος στην Εξελεγκτική Επιτροπή.

Η παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ πήρε 6 ψήφους και εξέλεξε 1 μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Από την παράταξη ΠΑΝΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ εκλέγονται κατά αλφαβητική σειρά οι παρακάτω:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

 • Ασλανίδης Χρήστος
 • Βαξεβάνη Αγαθονίκη
 • Μάρκεν Ανδρέας
 • Μουζαλιώτης Δημήτριος
 • Μουρατίδης Γεώργιος
 • Μπουντρούδης Βασίλειος
 • Ποδάρας Κωνσταντίνος
 • Στοϊκίδης Αθανάσιος
 • Στρουμπούλη Φωτεινή
 • Τσουρή Μαρία
 • Τσούτσα Σταματία
 • Χαβιαρόπουλος Παύλος
 • Χάλικας Κωνσταντίνος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 • Δημητριάδου Άννα
 • Μαλθακός Αντώνιος
 • Ντούβαλη Σοφία
 • Παπούλας Κωνσταντίνος (κατόπιν κλήρωσης μεταξύ Παλαμιδά Ευάγγελου και Παπούλα Κωνσταντίνου)

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ.Ε.Ε. (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος)

 • Ασλανίδης Χρήστος
 • Βερβερίδου Ιωάννα
 • Τσούτσα Σταματία
 • Χαβιαρόπουλος Παύλος

Από την παράταξη ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εκλέγονται:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

 • Γιαγκίδης Ιωάννης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

 • Χατζητοπαλούδη Σταυρούλα

Από την παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ εκλέγεται:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

 • Παπαδόπουλος Βασίλειος

 

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΣΟΥΤΣΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα