Connect with us

Καβάλα

«Στα σκαριά» έργο που θα εξαλείψει τις βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης του Παληού

«Στα-σκαριά»-έργο-που-θα-εξαλείψει-τις-βλάβες-στο-δίκτυο-υδροδότησης-του-Παληού

Ένα από τα σημαντικότερα έργα, που θα εξαλείψει τις συνεχείς βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης του Παληού μπαίνει στην αρχική του φάση, καθώς όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, στην επιχείρηση έφτασε το προσχέδιο από το Ταμείο Ανάκαμψης, με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το έργο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρόνης το συγκεκριμένο έργο αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του οικισμού του Παληού με νέο αγωγό που ξεκινάει από την περιοχή της ΜΟΜΑ και θα φτάνει μέχρι την είσοδο του Παληού. Να σημειωθεί ότι το υφιστάμενο δίκτυο χρονολογείται από το 1970 περίπου. Το νέο δίκτυο δεν θα περνάει πλέον μέσα από τα βουνά, οπότε και οι παρεμβάσεις θα είναι πιο εύκολες.

«Είμαστε σε μία διαδικασία να συμφωνήσουν οι δικηγόροι μας, ούτως ώστε να γίνει διάλυση της σύμβασης για το έργο του Αμυγδαλεώνα…»

Όσον αφορά το έργο στον Αμυγδαλεώνα ο κ. Χρόνης ότι είπε ότι έχει βαλτώσει.

«Δεν προχωράει με καθόλου καλούς ρυθμούς, καθώς είχαμε κάνει ήδη ειδική πρόσκληση και ειδική διαταγή στον εργολάβο. Κάναμε μια προσπάθεια για να κηρυχθεί έκπτωτος, η όποια προσπάθεια απέβη άκαρπη. Αυτή τη στιγμή είναι σταματημένο το έργο, δεν έχει εργάτες εκεί, δεν δουλεύει ο εργολάβος και είμαστε σε μία διαδικασία να συμφωνήσουν οι δικηγόροι μας, ούτως ώστε να γίνει διάλυση της σύμβασης. Τη Δευτέρα που ήρθε και ο περιφερειάρχης εδώ με τους υπηρεσιακούς παράγοντες συμφωνήσαμε το ίδιο πράγμα, ότι θα προχωρήσουμε στη διάλυση και αμέσως σε επαναδημοπράτηση του έργου άμεσα μέσα στο έτος, ώστε να βγει νέος ανάδοχος, ο οποίος θα πάρει το έργο και θα το προχωρήσει με πιο καλούς ρυθμούς. Είναι η πιο γρήγορη και σύντομη διαδικασία, θα γίνει έτσι γιατί το συμφωνήσαμε και με τη διαχειριστική αρχή και από τη στιγμή που θα γίνει η διάλυση της σύμβασης θα μπορεί η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. να παρέμβει εκεί για να κλείσει τα χαντάκια που έχουν μείνει ανοιχτά. Βέβαια δεν έχει γίνει σε όλη την έκταση του οικισμού το έργο, αλλά σε ένα μικρό τμήμα του μόνο. Έχουν μείνει κάποια χαντάκια ανοιχτά, κάποια φρεάτια και θα προχωρήσουμε εμείς αναγκαστικά, γιατί ήδη ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και πολύ καιρό, απλά δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτή τη στιγμή. Πρέπει να γίνει η διάλυση της σύμβασης για να το κάνουμε αυτό. Αυτό συμφωνήσαμε το γνωρίζει και ο πρόεδρος της κοινότητας, το γνωρίζουν και οι κάτοικοι και έτσι θα το κάνουμε για να μπορέσουμε να κλείσουμε τις πληγές αυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρόνης.

«Όλα τα έργα στη χώρα, τα οποία δημοπρατήθηκαν πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση και η κρίση με την αύξηση στις τιμές των υλικών, είναι στην ίδια μοίρα…»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας υπογράμμισε ότι «όλα τα έργα στη χώρα, τα οποία δημοπρατήθηκαν πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση και η κρίση με την αύξηση στις τιμές των υλικών, είναι στην ίδια κατάσταση, στην ίδια μοίρα. Οι εργολάβοι έδωσαν μία έκπτωση επί του έργο, αυτή η έκπτωση μετά επειδή ήταν επειδή πολύ μεγάλη και αυξήθηκαν τα υλικά δεν μπορούσε να βγει κανένα έργο. Για αυτό βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και για αυτό αντιλαμβάνονται και διαχειριστικές αρχές των υπουργείων και των περιφερειών ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αναπροσαρμογή και να πάμε σε νέες εργολαβίες πλέον και έτσι θα το κάνουμε».  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» ζωντανεύει και φέτος στον Δήμο Παγγαίου

Το-«Χριστουγεννιάτικο-Όνειρο»-ζωντανεύει-και-φέτος-στον-Δήμο-Παγγαίου

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στον Δήμο Παγγαίου, με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο κέντρο της Ελευθερούπολης, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου.

Για τις πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου, Μυρσίνη Χρυσαφουδη, η οποία απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, να στηρίξουν τις εκδηλώσεις.

«Προσπαθούμε, ώστε και φέτος για άλλη μία χρονιά, στο πλαίσιο του «Χριστουγεννιάτικου Ονείρου» που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου, να περάσουν όμορφα μικροί και μεγάλοι για να έχουμε πιο όμορφα και πιο γλυκά Χριστούγεννα για όλους…»

«Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από πολλά άτομα μαζί και ο συνδυασμός αυτός έχει πετύχει. Αυτό θέλουμε να πιστεύουμε τουλάχιστον, αυτό προσπαθούμε, ώστε και φέτος για άλλη μία χρονιά, στο πλαίσιο του «Χριστουγεννιάτικου Ονείρου» που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου, να περάσουν όμορφα μικροί και μεγάλοι για να έχουμε πιο όμορφα και πιο γλυκά Χριστούγεννα για όλους. Οι εκδηλώσεις μας έχουν ήδη ξεκινήσει με τους πολιτιστικούς συλλόγους και πολλές συνδιοργάνωσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης με τις φωταγωγήσεις των δέντρων σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου μας. Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το δέντρο στην Ελευθερούπολη, όπου εκεί θα έχουμε πάρα πολλές δράσεις για τα παιδάκια, με στόχο να χαρούν ακόμη περισσότερο και να διασκεδάσουν», σημείωσε σχετικά η Μυρσίνη Χρυσαφούδη. 

Ακόμη πιο οργανωμένα θα λειτουργήσει και φέτος από τις 20 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στο Παλιό Οικοτροφείο της Ελευθερούπολης

«Από τις 20 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου στο Παλιό Οικοτροφείο της Ελευθερούπολης θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό». Ήδη πολύ προετοιμάζονται τα πάντα. Το Παλιό Οικοτροφείο λειτούργησε και πέρυσι έτσι θα γίνει και φέτος και μάλιστα ακόμη καλύτερα και πιο οργανωμένα, με καθημερινές σε δράσεις, κυρίως για τους μικρούς φίλους, αλλά και για τους μεγάλους. Με μουσική, με φαγητό και πολλά event, που ελπίζουμε ότι θα δώσουν μία νότα χαράς σε όλους όσοι μας επισκεφτούν αυτές τις γιορτές. Φέτος δεν θα υπάρξει κάποια συναυλία με την έννοια του επωνύμου καλλιτέχνη. Έχουμε προσκαλέσει όμως το Ωδείο Ελευθερούπολης, με το οποίο θα κάνουμε μία πολύ μεγάλη συναυλία, με παιδιά από την περιοχή μας, με φωνές πάρα πολύ όμορφες και εκπληκτικούς μουσικούς. Θέλαμε και εμείς να τους τιμήσουμε αυτές τις μέρες και τους έχουν προκαλέσει και στην Ελευθερούπολη, αλλά και στο διήμερο που θα γίνει στη Νέα Πέραμο 27 και 28 Δεκεμβρίου, όπως επίσης και στην παραλία Οφρυνίου 16 και 17 Δεκεμβρίου. Τέλος, πρέπει να πούμε ότι έχουμε ενισχύσει με πολύ ωραίες δράσεις τις βιβλιοθήκες και της Ελευθερούπολης και της Νικήσιανης και της Μεσορόπης και περίπου άλλα 15 χωριά», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της η κ. Χρυσαφούδη.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Φωταγώγηση-του-Χριστουγεννιάτικου-Καραβιού-του-Δήμου-Θάσου

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι της Θάσου (Λιμένας) Θάσου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου κ, Γεώργιο Κουτσουμανή, παρουσία του Δήμαρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου κ. Δημητρίου Πιπίνη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημητρίου Μανίτσα και των Αντιδημάρχων κ. Σταύρου Τσολάκη, κ Σωτήρη Στρατηγέντα και κ. Γεωργίου Τσουλκάνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κάτοικων της Θάσου με τα παιδιά τους και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες η Φιλαρμονική του Δήμου Θάσου και μικρά παιδιά με τους γονείς τους απελευθέρωσαν στο ουρανό της Θάσου φαναράκια με τις Χριστουγεννιάτικές Ευχές τους.

Μετά το πέρας της φωταγώγησης προσφέρθηκαν κεράσματα σε μικρούς και μεγάλους στην κεντρική αίθουσα του Κτιρίου του Καλογερικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας

Επιστολή-της-ΟΕΒΕΚ-προς-τους-4-βουλευτές-της-Καβάλας

Επιστολή προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας εν όψει της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, απέστειλε η διοίκηση της ΟΕΒΕΚ.

Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Κυρία και κύριοι Βουλευτές Π.Ε. Καβάλας,  διαβάζουμε στα Πανελλήνια μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχει διαφορετική και κατά το δοκούν άποψη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με επερχόμενα νομοσχέδια που ανακοινώθηκαν, στα οποία κάποιοι Βουλευτές δηλώνουν δημόσια ότι θα τα ψηφίσουν και κάποιοι άλλοι ότι δεν θα τα ψηφίσουν.

Η ομόφωνη παράκλησή μας για την απόσυρση του άρθρου 15 του φορολογικού νομοσχεδίου παραμένει επίκαιρη παρόλες τις βελτιώσεις που έγιναν τελευταία, όπως επίσης και η πρόταση μας για την έναρξη μιας νέας συζήτησης του Υπουργείου Οικονομικών με τους Παραγωγικούς και Επιστημονικούς φορείς, σχετικά με την φοροδιαφυγή.

Εξάλλου μετά και τη συνάντηση μας την 26/11/2023 πιστεύουμε ότι κατανοήσατε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει ενδεχόμενη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου ως έχει σήμερα.  Παρακαλούμε λοιπόν όταν θα ψηφίσετε το φορολογικό νομοσχέδιο, να ψηφίσετε μόνο κατά την κρίση σας.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα