Connect with us

Περιφέρεια

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας κόλλησε πάλι η επένδυση των Λουτρών Ελευθερών

Στα-γρανάζια-της-γραφειοκρατίας-κόλλησε-πάλι-η-επένδυση-των-Λουτρών-Ελευθερών

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας προσκρούει για πολλοστή φορά η επένδυση των Λουτρών Ελευθερών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της «Εργοανάπτυξη Α.Ε.», Κωστής Σιμιτσής.

Το νέο πρόβλημα που έχει ανακύψει αφορά τη διαφωνία ανάμεσα στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παγγαίου και την αντίστοιχη Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή.

«Ο επενδυτής έχει προχωρήσει πάρα πολύ στο στάδιο των δικών του μελετών και ζήτησε να του διευκρινίσουν αν μπορεί να συγκεντρώσει εκεί που δεν υπάρχουν δασικές εκτάσεις…»

«Τη διαφωνία αυτή θα μας την επιλύσει, προφανώς, το υπουργείο Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα ο επενδυτής έχει προχωρήσει πάρα πολύ στο στάδιο των δικών του μελετών και ζήτησε να του διευκρινίσουν αν μπορεί να συγκεντρώσει εκεί που δεν υπάρχουν δασικές εκτάσεις, αλλά ανοιχτοί χώροι μη δασικοί στο οικόπεδο των 750 στρεμμάτων, αν μπορεί αντί να χτίσει μέσα στο δάσος και να καταστρέψει δέντρα, ό,τι δικαιούται να το χτίσει στην έκταση που του έχει παραχωρηθεί να το κάνει στα ανοίγματα. Είναι τρεις αυτές οι περιοχές που δεν είναι δασικές και κατά συνέπεια προτιμά να συγκεντρώσει εκεί όλο του τον συντελεστή δόμησης. Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παγγαίου απάντησε αρνητικά με ένα αμφιλεγόμενο σκεπτικό κατά τη γνώμη μου. Από εκεί και πέρα απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Δόμησης της Αποκεντρωμένης, η οποία παρέπεμψε το θέμα στο υπουργείο», ανέφερε αρχικά ο Κωστής Σιμιτσής.

«Δεν αισθάνονται οι τοπικοί ικανοί να έχουν τη δική τους γνώμη και να την επιβάλλουν και κατά συνέπεια τι κάνουν, παραπέμπουν το θέμα στο υπουργείο. Αυτό σημαίνει παραπέμπω το θέμα στις ελληνικές καλένδες…»

«Καταλαβαίνουμε ότι εδώ για μια ακόμη μια φορά ζούμε τις ανεπανάληπτες σκηνές της ελληνικής γραφειοκρατίας. Δεν υπάρχει επαρκές γνωστικό υπόβαθρο, δεν ξέρουν να αποφασίσουν. Δεν αισθάνονται οι τοπικοί ικανοί να έχουν τη δική τους γνώμη και να την επιβάλλουν και κατά συνέπεια τι κάνουν, παραπέμπουν το θέμα στο υπουργείο. Αυτό σημαίνει παραπέμπω το θέμα στις ελληνικές καλένδες. Ύστερα δεν μπορεί να φταίει ο επενδυτής όταν δεν τον βοηθά καμιά υπηρεσία σε τοπικό επίπεδο, αλλά όλες οι υπηρεσίες ρίχνουν το μπαλάκι κάθε φορά στο υπουργείο. Έτσι καθυστερεί το χτίσιμο. Πρέπει να πω ότι η αρχιτεκτονική μελέτη του γραφείου στο οποίο ανατέθηκε από τον επενδυτή η δουλειά αυτή, είναι αυτό που έφτιαξε το ξενοδοχείο costa navarino, το υπερπολυτελές ξενοδοχείο στη Μεσσηνία, που είναι παγκοσμίως γνωστό. Η δουλειά, όπως μας την έχει παρουσιάσει ο Κυριάκος Χαρακίδης, είναι πολύ όμορφη. Αισθητικά αυτό που θα γίνει, αν ποτέ γίνει και τον αφήσουν να το κάνει, δεν θα έχει καμιά σχέση με την σημερινή εικόνα των Λουτρών Ελευθερών. Είμαστε δίπλα στον επενδυτή, όποιος κι αν ήταν αυτός. Προσπαθούμε να τον ενθαρρύνουμε. Πληρώνει κανονικά τα ενοίκια του στην «Εργοανάπτυξη», η οποία για διάφορους λόγους δεν έχει άλλους πόρους, πέρα από το ενοίκιο. Μας ενδιαφέρει να τελειώσει το θέμα της επένδυσης για να λειτουργήσει καλύτερα η «Εργοανάπτυξη», αλλά και να αναπτυχθεί όλη η γύρω περιοχή. Δυστυχώς οι καρεκλοκένταυροι των Δήμων και των Αποκεντρωμένων δεν παίρνουν αποφάσεις και παραπέμπουν τα θέματα στο υπουργείο», δήλωσε ακόμη ο Κωστής Σιμιτσής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Περιφέρεια

Συνταξιοδοτήθηκε η κα Μιχαλίτσα Κατσαρού

Συνταξιοδοτήθηκε-η-κα-Μιχαλίτσα-Κατσαρού

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σεμνή τελετή στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, με αφορμή τη συνταξιοδότηση της κας Μιχαλίτσας Κατσαρού, Προϊσταμένης του Τμήματος Τοπογραφίας Εποικισμού και Αναδασμού της ΔΑΟΚ ΠΕ Καβάλας. Όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας από την Πρωτοχρονιά και μετά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής/ΠΕ Καβάλας, καταγράφει τρεις σημαντικές αποχωρήσεις στελεχών με πολυετή προσφορά, γεγονός που σηματοδοτεί μια ιδιαίτερη στιγμή για την υπηρεσία.
Κατά την τοποθέτησή του, τονίστηκε ότι η κα Μιχαλίτσα Κατσαρού «επί αρκετά χρόνια προσέφερε σημαντικές και πολύτιμες υπηρεσίες, τόσο στην υπηρεσία όσο και στους πολίτες της περιοχής». Υπενθυμίστηκε η διαδρομή της, από τη μετάταξή της από τον Δήμο Καβάλας στη Διεύθυνση Τοπογραφικής, στη συνέχεια στη ΔΑΟΚ Π.Ε. Καβάλας, καθώς και η διαρκής διάθεσή της για συνεργασία και εξυπηρέτηση. «Ως και την τελευταία μέρα που ήταν στην υπηρεσία, ήταν πάντα με τη μεγαλύτερη δυνατή διάθεση να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της τελετής, της απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα ως ένδειξη ευχαριστιών και αναγνώρισης για τη συνολική της προσφορά. Όπως ειπώθηκε, «οφείλουμε να την ευχαριστήσουμε και οφείλουμε να το κάνουμε δημόσια», εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την υπηρεσία με τις γνώσεις και την εμπειρία της.
Ιδιαίτερα συγκινημένη, η κα Κατσαρού ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους της για τη στήριξη και τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, δηλώνοντας: «Πραγματικά είναι κάτι που δεν το περίμενα. Χωρίς τη δική σας στήριξη και τη στήριξη του πρώην διευθυντή μου και όλων των συναδέλφων γιατί και λόγω της έλλειψης δυναμικού είναι δύσκολο το έργο της υπηρεσίας». Πρόσθεσε ακόμη ότι «θεωρώ ότι πήγαμε καλά με βάση τη βοήθεια αυτών των ατόμων» και ευχήθηκε «καλή συνέχεια στο έργο σας», τονίζοντας πως θα παραμείνει δίπλα στην υπηρεσία όποτε χρειαστεί.
Η τελετή ολοκληρώθηκε μέσα σε θερμό κλίμα, με ευχές για υγεία, προσωπική ευτυχία και μια δημιουργική νέα πορεία ζωής για την κα Μιχαλίτσα Κατσαρού.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνεργασία της ΠΑΜΘ με τη Jet2 για την τουριστική προβολή της Θάσου και της Καβάλας

Συνεργασία-της-ΠΑΜΘ-με-τη-jet2-για-την-τουριστική-προβολή-της-Θάσου-και-της-Καβάλας

Μόλις μέσα σε έναν χρόνο, και μετά την ανακοίνωση της Eurowings για το καλοκαίρι του 2026, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταγράφει μια ακόμη σημαντική επιτυχία στον τομέα της αεροπορικής συνδεσιμότητας και της τουριστικής προβολής, μέσα από τη συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία Jet2.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί αποτέλεσμα στοχευμένων ενεργειών, με δεδομένη την πολιτική βούληση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη, καθώς και του στρατηγικού σχεδιασμού τριετίας που έχει ήδη ανακοινωθεί από την Περιφέρεια για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την προσέγγιση νέων αεροπορικών εταιρειών και την αναβάθμιση του ρόλου των δύο αεροδρομίων της Περιφέρειας.

Η συνεργασία με τη Jet2 ενισχύει περαιτέρω τη σύνδεση της περιοχής με τη βρετανική αγορά, δημιουργώντας νέα δεδομένα για την τουριστική ανάπτυξη της Καβάλας, της Θάσου και συνολικά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη συνεργασία μας με την Jet2, καθώς αποτελεί σημαντική αναγνώριση της δυναμικής που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Η ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Καβάλας απευθείας με την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ανοίγει νέους δρόμους για την Περιφέρειά μας και ιδιαίτερα για τη Θάσο, έναν προορισμό αυθεντικής φιλοξενίας που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ταξιδιωτικές τάσεις και στις προσδοκίες των επισκεπτών. Προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη και μακροπρόθεσμη συνεργασία, που θα συμβάλει θετικά τόσο στην εμπειρία του επισκέπτη όσο και στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή μας».

Από την πλευρά της Jet2, ο Jacob Bramley, Γενικός Διευθυντής Αεροδρομίων και Τουριστικών Οργανισμών της εταιρείας, σημείωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την προώθηση του εκπληκτικού νησιού της Θάσου, που είναι ο νεότερος προορισμός μας. Η συνεργασία ήταν πάντα κρίσιμη για εμάς όσον αφορά την επίτευξη συνεχούς επιτυχίας και είναι κάτι που ανυπομονούμε να κάνουμε με την περιοχή μακροπρόθεσμα. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτή τη συνεργασία και ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε σε αυτόν τον φανταστικό, ολοκαίνουργιο προορισμό».

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζει μεθοδικά την προσπάθεια ενίσχυσης της διεθνούς παρουσίας της, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των αεροδρομίων της, τις ισχυρές τουριστικές ταυτότητες των προορισμών της και τις σύγχρονες μορφές συνεργασίας με μεγάλους διεθνείς τουριστικούς και αεροπορικούς οργανισμούς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

Περιφέρειας ΑΜΘ

Παναγιώτης Αρχοντής

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας: https://www.jet2plc.com/news/2026/04/The_Region_of_Eastern_Macedonia_Thrace_partners_with_Jet2_to_promote_Thassos?fbclid=IwY2xjawRddpFleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBHR1ljNHhCOUVYenpLZ3htc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHuZMbUhaJV8w5OjZ72OdpZfqXbWPX4SNmTNA1mIl8mBa1PHS5PbByh3hrWSw_aem_P9P5oLUc9S_54jPcvSWUgQ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Περιφέρεια

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη με εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων της ΑΜΘ

Συνάντηση-του-Περιφερειάρχη-Χριστόδουλου-Τοψίδη-με-εκπροσώπους-των-Εμπορικών-Συλλόγων-της-ΑΜΘ

Με εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συναντήθηκε, την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026, ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου και συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή, αναδείχθηκαν τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «η ενίσχυση της εμπορικής κοινότητας, σε μια περίοδο προκλήσεων, αποτελεί μονόδρομο για τη διαμόρφωση ενός ανθεκτικού και ανταγωνιστικού οικονομικού περιβάλλοντος στην Περιφέρειά μας».

Οι Πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των Εμπορικών Συλλόγων παρουσίασαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, επισημαίνοντας τις οικονομικές πιέσεις της τρέχουσας συγκυρίας, ενώ κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της αγοράς και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Τοψίδης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα, ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι μέσα από συντονισμένες δράσεις οι επιχειρήσεις μπορούν να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους, να προσαρμοστούν στις σύγχρονες απαιτήσεις και να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και στη διαμόρφωση πολιτικών που θα ενισχύσουν το εμπόριο, καθώς και στην αξιοποίηση επενδυτικών και εκπαιδευτικών εργαλείων, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και την τεχνητή νοημοσύνη, ως μοχλούς ανάπτυξης και καινοτομίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης και Ορεστιάδας, καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Παντοπωλών Έβρου.

Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη βούληση όλων των πλευρών για συνεχή διάλογο και ουσιαστική συνεργασία, με στόχο τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Περιφέρειας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα