Connect with us

Καβάλα

Στέργιος Κεχαγιάς: Οφείλουμε να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι

Στέργιος-Κεχαγιάς:-Οφείλουμε-να-είμαστε-πάντα-προετοιμασμένοι

Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον καιρό / Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου / Επαρκές το προσωπικό του Δήμου

«Ανεξάρτητα με το πώς θα διαμορφωθούν οι καιρικές συνθήκες, οφείλουμε όλοι εμείς να είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον καιρό. Άλλωστε στην Πολιτική Προστασία πρέπει να είσαι έτοιμος και να συνεχίζεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα ξεσπάσει, πότε και με τι ένταση θα εκδηλωθεί».

Τα παραπάνω σημείωσε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο» σχετικά με την ετοιμότητα του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου, Στέργιος Κεχαγιάς. 

«Η Πολιτική Προστασία είναι προτεραιότητα, τόσο του δημάρχου μας, Φίλιππου Αναστασιάδη, όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων…»

«Στον Δήμο Παγγαίου, όπως είναι γνωστό σε όλους, η Πολιτική Προστασία είναι προτεραιότητα, τόσο του δημάρχου μας, Φίλιππου Αναστασιάδη, όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων. Έχουμε προβεί στις σχετικές προετοιμασίες στον βαθμό που μπορέσαμε να ετοιμαστούμε. Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Κεχαγιάς.

Όσον αφορά τις ποσότητες αλατιού που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Παγγαίου, ο κ. Κεχαγιάς υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 55 τόνοι αλατιού προς χρήση και υπάρχει ακόμη μία παραγγελία για άλλους 50 τόνους, που πιθανώς να έχει παραληφθεί αυτές τις ημέρες. Αθροιστικά ξεπερνάμε τους 100 τόνους αλατιού για τη χρήση του στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, όποτε και αν αυτές μας επηρεάσουν».

Πέρα από τις χιονοπτώσεις ο Δήμος Παγγαίου χρειάζεται πάντα να είναι εφοδιασμένος με αλάτι

Ειδικότερα, ο κ. Κεχαγιάς επισήμανε ότι ο Δήμος Παγγαίου πρέπει να είναι πάντα εφοδιασμένος με ποσότητες αλατιού, διότι δεν θα το χρειαστεί μόνο στην περίπτωση εκδήλωσης χιονόπτωσης, αλλά και στον παγετό που πολλές φορές είναι έντονος και διαρκεί για πολλές ημέρες.

«Ειδικά στον ορεινό όγκο του Παγγαίου και των οικισμών που βρίσκονται στις παρυφές του βουνού, υπάρχουν κάποια τμήματα που εκ των πραγμάτων χρόνια τώρα μας δημιουργούν προβλήματα, όσον αφορά τις συνθήκες παγετού και της πρωινής πάχνης. Σε συνεργασία του τμήματος Πολιτικής Προστασίας με τους τοπικούς αντιδημάρχους, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα, να προφυλάξουμε, αλλά και να ενημερώσουμε έγκαιρα τους διερχόμενους οδηγούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου.

Έχουν γίνει οι σχετικές προετοιμασίες όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών

Σε σχέση με την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών, ο κ. Κεχαγιάς δήλωσε: «Οι σχετικές προετοιμασίες έχουν γίνει. Οι σχάρες έχουν καθαριστεί, όπου υπάρχουν και τα μικρά αντιπλημμυρικά έργα αυτά ολοκληρώνονται. Τα ρέματα είναι μία άλλη ιστορία, καθώς εμπλέκονται και άλλοι φορείς, όπως η Περιφέρεια. Στο κομμάτι που μας αναλογεί και αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε με τα δικά μας μέσα, έχουμε προβεί στις σχετικές προετοιμασίες. Να σημειώσω ότι ενδιαφέρον παρουσιάζει μια πρόσκληση που είχαμε από την Περιφέρεια, να καταγράψουμε ρέματα, κάτι που γίνεται με ευθύνη των τοπικών συμβουλίων. Έχουν οριστεί τα ρέματα, έχουν συγκεντρωθεί οι σχετικές υποδείξεις, προωθούνται προς την Περιφέρεια, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν ειδοποιηθούμε να γίνουν με τον καλύτερο τρόπο οι προετοιμασίες και οι εργασίες, για να διασφαλίσουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους».

Επαρκές το προσωπικό του Δήμου – Διαχείριση των έκτακτων καιρικών φαινομένων σε συνεργασία με ιδιώτες, αν απαιτηθεί – Χρήσιμοι πάντα οι εθελοντές, λιγότερο όμως στην διάρκεια της χειμερινής περιόδου

Αναφορικά με τους εθελοντές κι αν ζητείται η συνδρομή τους, αλλά και για το αν είναι επαρκές το προσωπικό του Δήμου Παγγαίου, ο κ. Κεχαγιάς ανέφερε: «Οι εθελοντές μας είναι εκπαιδευμένοι και για αυτές τις περιπτώσεις, αλλά συνήθως δεν είναι απαραίτητοι τον χειμώνα, δεν τους χρειαζόμαστε κάπου. Κυρίως χρειάζονται περισσότερο μηχανήματα για να αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα. Τους χρειαζόμαστε περισσότερο στην καλοκαιρινή περίοδο με τις δασικές πυρκαγιές, αν και οι εθελοντές είναι παντού και πάντα χρήσιμοι. Τους κινητοποιούμε μόνο όταν χρειαστεί. Όσον αφορά το προσωπικό μας, είναι επαρκές. Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά να μην γκρινιάζουμε. Νομίζω ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα φαινόμενα σε συνεργασία και με τους ιδιώτες που χρησιμοποιεί ο Δήμος και η Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου όταν χρειαστεί, αφού οι υπάρχουν σχετικές δυνατότητες και σε μηχανήματα και σε εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα αυτά».  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα