Connect with us

Καβάλα

Σε φάση ολοκλήρωσης το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης

Σε-φάση-ολοκλήρωσης-το-κλειστό-γυμναστήριο-της-Ελευθερούπολης

Χρήστος Μποσμπότης: Με την επέκταση των κερκίδων η χωρητικότητα θα φτάνει στα 1.000 άτομα / Το Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Περάμου γίνεται πραγματικά ένα «κόσμημα» / Πιέσεις για το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

Παράλληλα, ο κ. Μποσμπότης αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Περάμου, στην πορεία της επανάχρησης του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Ελευθερούπολης, αλλά και στο αν υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου.

«Πιστεύουμε ότι σε δύο μήνες θα μας παραδοθεί το έργο από τον ανάδοχο και μετά θα πρέπει να γίνει ένα «συμμάζεμα» από εμάς…»

«Όσον αφορά το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης ήδη τοποθετούνται όλοι οι ηλεκτρομηχανολογικοί εξοπλισμοί, δηλαδή ό,τι έχει να κάνει με την θέρμανση και με τον εξαερισμό του κτηρίου. Έχουν τοποθετηθεί τα φωτοβολταϊκά τόξα, γιατί θα είναι ενεργειακά αυτάρκες και επίσης προχωρούν οι εργασίες με την τοποθέτηση των πλακιδίων και όλων των ειδών υγιεινής στα νέα αποδυτήρια που δημιουργούμε στην επέκταση της νέας κερκίδας και στους διάφορους χώρους υγιεινής, τουαλέτες κοινού κτλ. Πιστεύουμε ότι σε δύο μήνες θα μας παραδοθεί το έργο από τον ανάδοχο και μετά θα πρέπει να γίνει ένα «συμμάζεμα» από εμάς. Αποκαλύπτοντας πλέον το δάπεδο να δούμε αν υπάρχουν φθορές και τι συντήρηση χρειάζεται, να αποφασίσουμε αν θα μπουν καρεκλάκια στις κερκίδες, να μεταφερθεί ο εξοπλισμός που έχει πάει στο γήπεδο της Γεωργιανής, όπως οι μπασκέτες που είναι ειδικών προδιαγραφών για να γίνονται τα μεγάλα παιχνίδια του πρωταθλήματος, να τοποθετηθούν οι φωτεινοί πίνακες κλπ.», ανέφερε σχετικά ο κ. Μποσμπότης. 

«Με την επέκταση των κερκίδων θα φτάνει η χωρητικότητα στα 1.000 άτομα. Το σημαντικό είναι ότι δημιουργούμε και νέα αποδυτήρια…»

«Πιστεύω ότι για προπονήσεις θα είναι έτοιμο το γήπεδο σε δύο με τρεις μήνες και η νέα σεζόν να μας βρει από τον Σεπτέμβριο σε όλα έτοιμους για να λειτουργήσει το κλειστό γυμναστήριο. Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί. Ίσως πιο μπροστά από τον Σεπτέμβριο, εγώ βάζω καταληκτική ημερομηνία τον Σεπτέμβριο ότι θα είναι όλα έτοιμα. Με την επέκταση των κερκίδων θα φτάνει η χωρητικότητα στα 1.000 άτομα. Το σημαντικό είναι ότι δημιουργούμε και νέα αποδυτήρια. Κάνοντας ένα τουρνουά απαιτούνται τέσσερα αποδυτήρια. Δύο ομάδες παίζουν κι άλλες δύο πρέπει να είναι στα αποδυτήρια και να ετοιμάζονται, πράγμα που δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Έχουμε πλέον και αυτήν την άνεση να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και διάφορα τουρνουά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Παγγαίου.

«Γίνεται πραγματικά ένα «κόσμημα» στην είσοδο της Νέας Περάμου. Θα στεγάσει διάφορες πολιτιστικές δράσεις…»

Αναφορικά με το Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Περάμου στην Δ.Ε. Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, ο Χρήστος Μποσμπότης υπογράμμισε: «Το κτήριο αυτό ήταν ένας εγκαταλελειμμένος χώρος, είχε πάρα πολλά προβλήματα. Είχε αρχίσει από την εποχή  του τότε δήμου Ελευθερών επί δημαρχίας Χαράλαμπου Χρυσανίδη. Ξεμπλόκαρε τέλος πάντων και τα όποια προβλήματα υπήρχαν ξεπεράστηκαν και τώρα είμαστε στη φάση ολοκλήρωσης του έργου. Γίνεται πραγματικά ένα «κόσμημα» στην είσοδο της Νέας Περάμου. Θα στεγάσει διάφορες πολιτιστικές δράσεις, είναι υπέροχο και αυτό σε συνδυασμό και με την Λέσχη Αξιωματικών Ελευθερούπολης και την επανάχρησή της, που είναι ένα έργο που προχωρά με γρήγορος ρυθμούς, αν και είχε προβλήματα στατικότητας, πιστεύουμε ότι αυτά τα δύο κτήρια τα επόμενα χρόνια θα δώσουν μεγάλη ώθηση στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου Παγγαίου». 

«Μιλάμε περίπου για 1,5 εκατομμύριο ευρώ αυτά τα δύο έργα για τον πολιτισμό…»

«Το Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Περάμου έχει προϋπολογισμό 470.000 ευρώ  και της Λέσχης είναι περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Δηλαδή μιλάμε περίπου για 1,5 εκατομμύριο ευρώ αυτά τα δύο έργα για τον πολιτισμό που όπως είπαμε θα δώσουν λύσεις σε πολλά στεγαστικά προβλήματα. Μας λείπουν τέτοιοι χώροι και τα δύο κτήρια θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ και θα γίνονται και δράσεις και για άλλες περιοχές όπως γίνεται και με το Αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης όπου και η Καβάλα και άλλοι έρχονται εδώ για να κάνουν τις εκδηλώσεις τους», πρόσθεσε σχετικά ο κ. Μποσμπότης.

Εκ νέου πιέσεις προς τον γενικό γραμματέα αθλητισμού να επανενταχθεί το έργο του κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Περάμου και να προχωρήσουν οι εργασίες του 

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου ανέφερε ότι την Κυριακή (26/1) η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αριθμεί 22 σωματεία από τις Σέρρες μέχρι την Ορεστιάδα θα κόψει την βασιλόπιτά της και θα βραβεύσει τους καλύτερους αθλητές στίβου στο Αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης. «Είναι τιμή για την πόλη μας να φιλοξενήσει όλους αυτούς τους αθλητές από τη βόρεια Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μποσμπότης.  Τέλος, ερωτηθείς όσον αφορά το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου απάντησε: «Ξαναθέσαμε το θέμα πρόσφατα στον υπουργό που ήταν παρών εδώ σε μία κοπή βασιλόπιτας. Ενώ το έργο είχε χρηματοδοτηθεί με 1 εκατομμύριο ευρώ, μετά προέκυψαν κάποιες εμπλοκές. Τώρα υπάρχουν εκ νέου πιέσεις προς τον γενικό γραμματέα αθλητισμού να επανενταχθεί το έργο και να προχωρήσουν οι εργασίες του».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Επίσκεψη του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας στον Δήμαρχο Θάσου

Επίσκεψη-του-Πρόεδρου-του-Επιμελητηρίου-Καβάλας-στον-Δήμαρχο-Θάσου

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2026, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Ιωάννης Παναγιωτίδης.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Δόμησης κ. Ιωάννη Μαρκιανού, αφενός συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας του Δήμου Θάσου και του Επιμελητηρίου Καβάλας προς όφελος των επαγγελματιών και επιχειρηματιών του τόπου μας και αφετέρου ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας ότι, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας, η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) για το 2026 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Θάσο από 29 έως 31 Μαΐου 2026, με συμμετέχοντες εκπρόσωπους του επιχειρηματικού και νησιωτικού κόσμου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο για την επίσκεψή του στον τόπο μας και για την τιμή να γίνει η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) για το 2026 στο νησί μας, την Θάσο.

Η παρουσία πρόεδρων και μελών των Διοικήσεων από τα Νησιωτικά Επιμελητήρια μέλη του ΕΟΑΕΝ, εκπρόσωπών από την κεντρική κυβέρνηση, από την τοπική αυτοδιοίκηση και από τον επιχειρηματικό κόσμο αποτελεί τιμή για το τόπο μας.

Τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νησιά της Χώρας μας είναι πολλά και η ανάγκη ύπαρξης ουσιαστικής και αποτελεσματικής νησιωτικής πολιτικής αναγκαία.

Θεωρούμε ότι κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΕΟΑΕΝ θα αναδειχθούν τα προβλήματα και οι ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα νησιά και θα υπάρξει γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την έμπρακτη ενίσχυση της νησιωτικότητας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Πρόσληψη 42 εποχικών υπαλλήλων στον Δήμο Καβάλας

Πρόσληψη-42-εποχικών-υπαλλήλων-στον-Δήμο-Καβάλας

Ο Δήμαρχος Καβάλας ανακοινώνει την πρόσληψη συνολικά σαράντα δύο (42) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, που εδρεύει στην Καβάλα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό, εντυπο ασεπ ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ και να την υποβάλουν, μαζί με τα απαιτούμενα από την παρούσα Ανακοίνωση δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Καβάλας, Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, Κ. Παλαιολόγου 4, Τ.Κ. 65403 Καβάλα, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού υπόψη κ. Βερβέρα Νικόλαου από 12-05-2026 έως και 22-05-2026 (τηλ. επικοινωνίας: 2513500101,111).

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Τερπουϊκίδης: Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου είναι πολλά, αλλά όχι άλυτα

Μάκης-Τερπουϊκίδης:-Τα-προβλήματα-του-εμπορικού-κόσμου-είναι-πολλά,-αλλά-όχι-άλυτα

«Θέλω πραγματικά να βοηθήσω ανθρώπους που το αξίζουν και ο Γιάννης Κελγιώργης είναι ένας από αυτούς / Δεν είναι το παν να κάνουμε εκλογές για τις ψήφους, αλλά η συμμετοχή των εμπόρων για να νιώσουμε κι εμείς ότι πάμε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί»

«Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου είναι πολλά, αλλά δεν είναι άλυτα. Όλα λύνονται με μεθοδικότητα, συνέπεια και όρεξη πάνω απ’ όλα».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο Μάκης Τερπουϊκίδης, υποψήφιος με την Ενωτική Συνεργασία Εμπόρων Καβάλας, στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου που θα διεξαχθούν στις 14 και 15 Μαϊου.

«Θέλω πραγματικά να βοηθήσω ανθρώπους που το αξίζουν και ο Γιάννης Κελγιώργης είναι ένας από αυτούς…»

«Η ομάδα μας στο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Συνεργασίας Εμπόρων Καβάλας, αποτελείται από ενεργούς επιχειρηματίες με όρεξη για προσφορά. Έχουμε και νέα πρόσωπα, ενώ υπάρχει και η εμπειρία από τον πρόεδρό μας και τη διοίκηση.

Όσο μπορώ να βοηθήσω τον επιχειρηματικό κόσμο θα το κάνω. Με πλησίασε ο Γιάννης Κελγιώργης και μου ζήτησε να κατέβω μαζί του στις εκλογές. Στην αρχή ήμουν λίγο διστακτικός, λόγω φόρτου εργασίας, αλλά επειδή είναι πολύ δραστήριος πρόεδρος δεν μπορούσα να του πω όχι. Θέλω πραγματικά να βοηθήσω ανθρώπους που το αξίζουν και ο Γιάννης Κελγιώργης είναι ένας από αυτούς. Έτσι αποδέχτηκα την πρόσκλησή του και είμαι υποψήφιος στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ζητώντας την στήριξη των συναδέλφων για να υλοποιήσουμε το έργο μας», πρόσθεσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Τερπουϊκίδης.

«Πάμε όλοι μαζί για έναν Εμπορικό Σύλλογο που αξίζει η Καβάλα…»

«Δεν είναι το παν το να κάνουμε εκλογές για τις ψήφους. Το παν είναι η συμμετοχή των εμπόρων, να έρθουν μαζικά στις κάλπες να μας στηρίξουν για να νιώσουμε κι εμείς ότι πάμε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Δεν είναι μόνο τα 20 άτομα που εκλέγονται, αλλά οι εκατοντάδες έμποροι, όσοι έρθουν να ψηφίσουν, είμαστε όλοι μια ομάδα. Πάμε όλοι μαζί για έναν Εμπορικό Σύλλογο που αξίζει η Καβάλα. Βλέπουμε τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, είναι δύσκολοι οι καιροί, αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας για να μην πάμε πιο κάτω, να σταθεροποιηθούμε και να πάμε μόνο μπροστά», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Μάκης Τερπουϊκίδης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα