Connect with us

Καβάλα

Σάββας Μιχαηλίδης: Ιδιαίτερα σημαντικό έργο το ανοιχτό κολυμβητήριο

Σάββας-Μιχαηλίδης:-Ιδιαίτερα-σημαντικό-έργο-το-ανοιχτό-κολυμβητήριο

«Είναι μία διαδικασία την οποία είχαμε προετοιμάσει από καιρό, ο προϋπολογισμός είναι συνολικά 7 εκατομμύρια ευρώ»

Για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο της κατασκευής ανοιχτού κολυμβητηρίου στη Χρυσούπολη του Δήμου Νέστου με χρήση της γεωθερμίας, η σύμβαση για το οποίο υπεγράφη ανάμεσα στον Δήμο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 5.950.000,00 ευρώ και περιλαμβάνει ανοικτό κολυμβητήριο που απαρτίζεται από δύο πισίνες, εκ των οποίων μία αγωνιστική και μία εκμάθησης και χρήσης από Α.Μ.Ε.Α. Ο υπαίθριος χώρος του κολυμβητηρίου θα διαμορφωθεί ως πάρκο αναψυχής με χώρους πρασίνου, πλακόστρωτους διαδρόμους, καθιστικά παγκάκια και άλλο αστικό εξοπλισμό, όπως και θέσεις στάθμευσης. Σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών του Δήμου που αφορούν την εκγύμναση και αναψυχή των δημοτών, στα προγράμματα άθλησης, στις προπονήσεις, στη διεξαγωγή αγώνων αθλητικών συλλόγων, στην εκμάθηση κολύμβησης για μικρά παιδιά, καθώς και στην αποκατάσταση μέσω κινησιοθεραπείας στο νερό για Α.Μ.Ε.Α.

«Αφού εγκριθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, ακολουθεί η εγκατάσταση του εργολάβου και η αρχή της κατασκευής αυτού του έργου που είναι σημαντικό, μιας και το κομμάτι το ενεργειακό λύνεται με τη γεωθερμία…»

«Είναι μία διαδικασία την οποία είχαμε προετοιμάσει από καιρό. Το έργο είναι συνολικά 7 εκατομμύρια ευρώ και πριν λίγες ημέρες υπογράψαμε σύμβαση 5.950.000 ευρώ. Προχωράμε, αφού έχουμε πλέον ανάδοχο, στη διαδικασία όλων των σχετικών, δηλαδή την υποβολή χρονοδιαγράμματος από την εργολαβία και αφού εγκριθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, ακολουθεί η εγκατάσταση του εργολάβου και η αρχή της κατασκευής αυτού του έργου που είναι σημαντικό, μιας και το κομμάτι το ενεργειακό λύνεται με τη γεωθερμία. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι είναι ένα έργο, το οποίο θα πω στις βασικές του απαιτήσεις έχει ολοκληρωθεί από καιρό, όταν έγινε η μελέτη, υποβλήθηκε στη γενική γραμματεία, έγιναν οι διορθώσεις, πήρε έγκριση, Δηλαδή το κολυμβητήριο αυτό με την κατασκευή του θα έχει και την άδεια λειτουργίας ταυτόχρονα», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Νέστου.

«Με αυτό το έργο αναβαθμίζουμε τις αθλητικές μας υποδομές – Αυτό που μένει ανοιχτό ως θέμα είναι ένα γήπεδο κλειστό, ώστε να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις σχεδόν σε όλα τα αθλήματα…»

«Όπως αποδείχθηκε η κίνηση που κάναμε 10 χρόνια πίσω ήταν σημαντική, γιατί όταν υποβάλαμε φάκελο για να εγκριθούν τα χρήματα. Ένα από τα δικαιολογητικά του φακέλου ήταν και η άδεια από την γενική γραμματεία, που δεν είναι μία απλή υπόθεση. Είναι μια σύνθετη υπόθεση, η οποία για εμάς ήταν τακτοποιημένη από καιρό. Με αυτό το έργο αναβαθμίζουμε τις αθλητικές μας υποδομές. Η εγκατάσταση του είναι στον χώρο που βρίσκεται απέναντι από το δημοτικό γήπεδο, για το οποίο αυτή τη στιγμή τρέχει μία εργολαβία 1.300.000 ευρώ. Έχουμε υποβάλλει άλλες 600.000 ευρώ για να κάνουμε μια γενναίο αναβάθμιση, όπως επίσης ακολουθεί 1 εκ. ευρώ ακόμη, το τρίτο σκέλος, με το οποίο θα ολοκληρώσουμε αυτήν την υποδομή. Από εκεί και πέρα αυτό που μένει ανοιχτό ως θέμα, όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές, θα είναι ένα γήπεδο κλειστό, το οποίο δεν θα βρίσκεται μέσα στην αυλή του γυμνασίου – λυκείου, αλλά θα είναι στον χώρο των αθλητικών αυτών υποδομών, ώστε να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις σχεδόν σε όλα τα αθλήματα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα