Connect with us

Καβάλα

Πυρά Π. Μαμτσαδέλη κατά της αντιπολίτευσης

Πυρά-Π.-Μαμτσαδέλη-κατά-της-αντιπολίτευσης

«Πράγματι αργήσαμε να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, αλλά δεν ευθυνόμαστε εμείς / Ο κ. Εριφυλλίδης ήταν για ακόμη μία φορά εξαιρετικά ειρωνικός / Ασέβεια προς το Σώμα  η στάση της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου

Κακή μέρα για την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του σώματος, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, αυτήν της συνεδρίασης για την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού.

Στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, στάθηκε ιδιαίτερα στην στάση που τήρησε η παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής Μας» του Μάκη Παπαδόπουλου, ενώ σχολίασε και τη στάση του επικεφαλής της παράταξης «Η Καβάλα Μπροστά», Γιάννη Εριφυλλίδη.

«Πράγματι αργήσαμε, δεν το αρνούμαστε αυτό, αλλά δεν ευθυνόμαστε εμείς, καθώς υπήρχαν λόγοι που καθυστερήσαμε, δεν το κάναμε από γινάτι…»

«Επιβεβαίωσαν ορισμένοι τους παλιούς τους εαυτούς. Ήταν μία κακή μέρα για την αντιπολίτευση, δεν ήταν μία καλή μέρα. Είχαμε ένα πολύ σημαντικό θέμα, μία κορυφαία διαδικασία για τον Δήμο Καβάλας, που είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού. Πράγματι αργήσαμε, δεν το αρνούμαστε αυτό, αλλά δεν ευθυνόμαστε εμείς, καθώς υπήρχαν λόγοι που καθυστερήσαμε, δεν το κάναμε από γινάτι. Είναι όμως κάτι που δεν πρέπει να ξανασυμβεί και θα φροντίσουμε να μην ξανασυμβεί», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. 

«Ο κ. Εριφυλλίδης ήταν για ακόμη μία φορά εξαιρετικά ειρωνικός. Υποτιμά κάθε προσπάθεια, κάθε εισήγηση…»

«Αυτό είναι όμως ένα θέμα και το άλλο θέμα είναι ο τρόπος που φερόμαστε σε μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Το αν αποφασίζουμε να απέχουμε από τη συνεδρίαση ή από την ψήφιση, το αν είμαστε ειρωνικοί, αν περιφρονούμε τους άλλους. Ο κ. Εριφυλλίδης ήταν για ακόμη μία φορά εξαιρετικά ειρωνικός. Υποτιμά κάθε προσπάθεια, κάθε εισήγηση, περιφρονεί τους πάντες. Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τις εκλογές. Η ετυμηγορία των πολιτών είναι νωπή. Εάν κάποιος είναι ειρωνικός απέναντι στο δήμαρχο, στην ομάδα της διοίκησης, στον πρόεδρο, νομίζω δεν είναι ο χρόνος για να το κάνει. Οι πολίτες αποφάσισαν κάτι τελείως διαφορετικό. Συνεχίζουν μία «προεκλογική» τακτική, η οποία πολλές φορές δεν τους οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε αδιέξοδο», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. 

«Ασέβεια προς το σώμα είναι να μην έρχεσαι και να θεωρείς ότι ο πρόεδρος πρέπει να διαβάσει μία επιστολή (παράταξη Μάκη Παπαδόπουλου), στην οποία τον καταγγέλλεις, στην οποία δεν μπορεί να απαντήσει…»

«Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι προσφέρουν κάτι στο σώμα με το να είναι συνεχώς ειρωνικοί, με μορφασμούς, με τις υποτιμήσεις, με τις μειώσεις; Εγώ δεν λέω να συμφωνήσουν με τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο, με τον πρόεδρο για τη διαδικασία. Είναι άλλο το να μη συμφωνείς κι άλλο να μη σέβεσαι. Ο κ. Εριφυλλίδης είναι μονίμως ειρωνικός, απίστευτα προκλητικός συνεχώς. Ήταν μηδενική η ανοχή μου σε κρούσματα ασέβειας προς το σώμα. Ασέβεια προς το σώμα είναι να μην έρχεσαι και να θεωρείς ότι ο πρόεδρος πρέπει να διαβάσει μία επιστολή (παράταξη Μάκη Παπαδόπουλου), στην οποία τον καταγγέλλεις, στην οποία δεν μπορεί να απαντήσει αυτός που καταγγέλλεται, παρά μόνο να απαντήσει σε άδειες καρέκλες. Μου έστειλε η παράταξη του κ. Παπαδόπουλου μια επιστολή και αμέσως μετά την έστειλαν στα μέσα ενημέρωσης, πριν το σώμα», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

«Δεν μπορώ να μπω σε αυτό το «τρυπάκι» και σε αυτό το παιχνίδι της προβολής μιας παράταξης, των θέσεών της, που δεν έχουν να κάνουν με το έργο του Δήμου Καβάλας…»

«Όταν το κάνεις αυτό, το μόνο που σε ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο, είναι η προβολή. Δεν έχω πρόβλημα ούτε με αυτό. Εγώ όμως δεν μπορώ να μπω σε αυτό το «τρυπάκι» και σε αυτό το παιχνίδι της προβολής μιας παράταξης, των θέσεών της, που δεν έχουν να κάνουν με το έργο του Δήμου Καβάλας. Εμείς εκλεγήκαμε για να είμαστε παρόντες. Τους ζήτησα, όσον αφορά την επιστολή του κ. Παπαδόπουλου, να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο, να στείλουν έναν εκπρόσωπο για να αναγνώσει την επιστολή και μετά να αποχωρήσουν. Να ακούσουν τις απαντήσεις που είχα να δώσω για το περιεχόμενο της επιστολής, στο μέρος που αφορά το δικό μου πρόσωπο και να αποχωρήσουν. Δεν το έκαναν. Τέλος πάντων, προχωράμε», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ε» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Αναγκαία-η-ενίσχυση-της-αστυνόμευσης-στη-Δημοτική-Ενότητα-Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να υπάρχει

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, υπογράμμισε με έμφαση σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών, Χρήστος Πριονίδης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ήδη από την Παρασκευή (21/6) κι ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, η κίνηση των οχημάτων στο παραλιακό μέτωπο και δη εντός της Νέας Περάμου και της Νέας Ηρακλείτσας, έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

«Πρέπει να ενισχύσουμε την αστυνόμευση της περιοχής διαφορετικά θα έχουμε σοβαρό θέμα το φετινό καλοκαίρι…»

«Η περιοχή μας σφύζει από κόσμο, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα κορυφωθεί στη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος κι από εκεί και μετά σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δυστυχώς, αστυνόμευση δεν υπάρχει! Είμαστε σε επαφή και με τον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Περάμου και με τον αστυνομικό διευθυντή της Καβάλας, στους οποίους τονίζουμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε την αστυνόμευση της περιοχής διαφορετικά θα έχουμε σοβαρό θέμα το φετινό καλοκαίρι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να υπάρχει. Είμαστε σε συνεχή επαφή, θέληση υπάρχει, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι και να έχουμε αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πριονίδης.

Τοποθετήθηκαν οι τρεις ράμπες Α.Μ.Ε.Α. σε Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμο και Κατασκηνώσεις –

Αναφερόμενος σε άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του, αλλά και στην τουριστική κίνηση, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, στάθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά το προσωπικό του δήμου.

«Ενόψει και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, αλλά και της θερινής περιόδου, βρισκόμαστε καθημερινά σε όλα τα μέτωπα. Ήδη τοποθετήθηκε η ράμπα για τα Α.Μ.Ε.Α. στην Νέα Ηρακλείτσα, ολοκληρώθηκε η ίδια διαδικασία το πρωί της Παρασκευής (21/6) στην Νέα Πέραμο και το μεσημέρι ακολούθησε και η ράμπα στις Κατασκηνώσεις, οπότε και οι τρεις ράμπες θα είναι απόλυτα λειτουργικές για να μπορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να κάνουν το μπάνιο τους. Γενικότερα έχουμε πολλούς τουρίστες, κυρίως από την Βουλγαρία, αλλά αυτό που μας εντυπωσιάζει φέτος είναι οι πάρα πολύ Τούρκοι. Μας παραξενεύει θα έλεγα αυτό ευχάριστα, αλλά είναι αρκετοί στην περιοχή μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών του δήμου Παγγαίου.

Σοβαρό θέμα έχει ανακύψει με τα σκουπίδια που αφήνουν όσοι κάνουν το μπάνιο τους στους ελεύθερους χώρους

Ο κ. Πριονίδης έθεσε τέλος και ένα νέο πρόβλημα που έχει ανακύψει και επιβαρύνει το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε: «Έχουμε ένα σοβαρό θέμα με τα νέα μέτρα που ισχύουν για τα beach bar. Έχει δημιουργηθεί το εξής πρόβλημα: στους ελεύθερους χώρους που κάνουν το μπάνιο τους οι άνθρωποι δίπλα στα beach bar, όταν φεύγουν δεν παίρνουν τα σκουπίδια τους και πρέπει από πίσω κάποιος να πηγαίνει για να καθαρίσει. Καλώς τηρείται ο νόμος για τα beach bar και υπάρχει ελεύθερος χώρος δίπλα σε αυτά για να πηγαίνει ελεύθερα όποιος θέλει να κάνει το μπάνιο του, αλλά από εκεί και πέρα στο ελεύθερο κομμάτι έχουμε σοβαρό θέμα. Ανάβουν φωτιές, ψήνουν και όταν φεύγουν αφήνουν τις σακούλες στις παραλίες. Ποιος θα τα μαζέψει όλα αυτά τα σκουπίδια; Έχουμε επιφορτιστεί με ένα επιπλέον βάρος στην Υπηρεσία Καθαριότητας κι είναι ένας σημαντικός φόρτος εργασίας για εμάς. Τρέχουμε καθημερινά και είμαστε διαρκώς επί ποδός».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

10.000-«έξυπνα»-υδρόμετρα-έχει-παραλάβει-μέχρι-σήμερα-η-ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος της επιχείρησης, Απόστολος Χρόνης.

«Προχωράμε κανονικά, ο ανάδοχος είναι εδώ και ήδη έχει εγκαταστήσει κάποια από τα υδρόμετρα στην Νέα Καρβάλη και στο Χαλκερό. Έχει τοποθετήσει τις κεραίες κι αυτή τη στιγμή ελέγχουν τη ραδιοκάλυψη που υπάρχει στην περιοχή», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρόνης.

«Θέλουμε να κλείσουμε τη Δ.Ε. Καβάλας με 29.000 «έξυπνα» υδρόμετρα, σε πόλη και χωριά και φυσικά στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην Δ.Ε. Φιλίππων…»

«Την Τετάρτη (19/6) ήταν στο Παληό, τοποθετήκαν κι εκεί κάποιες κεραίες και συνεχίζουμε. Όλοι οι διαγωνισμοί που γίνονται, όχι μόνο της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, σε όλη τη χώρα ακολουθούν μια διαδικασία και τον νόμιμο τρόπο. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Αν μας έρθει κάτι από το υπουργείο θα το δούμε. Δεν έχουμε κολλήσει με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο προχωρά κανονικά. Θα συνεχίζουμε να βάζουμε τα νέα υδρόμετρα, γιατί είναι πραγματικά εξέλιξη για τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας και για τον δήμο μας. Θέλουμε να κλείσουμε τη Δ.Ε. Καβάλας με 29.000 «έξυπνα» υδρόμετρα, σε πόλη και χωριά και φυσικά στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην Δ.Ε. Φιλίππων και να τοποθετηθούν κι εκεί τα «έξυπνα» υδρόμετρα», τόνισε στη συνέχεια ο Απόστολος Χρόνης. 

«Περνάμε στην ψηφιακή εποχή, οπότε θα μπορεί ο κάθε πολίτης μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό του, να ελέγχει την κατανάλωση που είχε την προηγούμενη μέρα. Εμείς θα μπορούμε να βλέπουμε αν τυχόν υπάρχουν διαρροές κι άλλες ζημιές…»

«Τα νέα υδρόμετρα είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν στη νέα εποχή. Περνάμε στην ψηφιακή εποχή, οπότε θα μπορεί ο κάθε πολίτης μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό του, να ελέγχει την κατανάλωση που είχε την προηγούμενη μέρα. Εμείς θα μπορούμε να βλέπουμε αν τυχόν υπάρχουν διαρροές που δεν είχε αντιληφθεί ο πολίτης, αν έσπασε κάποιος αγωγός, ενώ θα έχουμε και τα στοιχεία τους, ώστε αν αντιμετωπίζει πρόβλημα στο οποίο δεν μπορεί ο ίδιος να επιληφθεί να μπορούμε άμεσα να τον ενημερώσουμε, ώστε να προβεί στις ενέργειες αποκατάστασης της βλάβης που έχει. Το πρόγραμμα αυτό θα παρακολουθεί 24 ώρες όλα τα υδρόμετρα του δήμου Καβάλας. Γι’ αυτό ζητάμε όταν γίνονται αντικαταστάσεις υδρομέτρων, να μας δίνουν οι πολίτες στοιχεία, όπως τηλέφωνο και e mail, για να μπορούμε όταν θα έχουν οι ίδιοι πρόβλημα να τους ενημερώνουμε άμεσα για να αποκαθιστούν τη βλάβη που έχουν», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο δήμαρχος Καβάλας έχει ξεφύγει, δεν σέβεται κανέναν

Χρήστος-Ιωαννίδης:-Ο-δήμαρχος-Καβάλας-έχει-ξεφύγει,-δεν-σέβεται-κανέναν

«Για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος Καβάλας μας επιβεβαιώνει πόσο καλός ηθοποιός είναι. Δουλεύει πάρα πολύ καλά την υποκριτική. Δυστυχώς δεν σεβάστηκε ούτε τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους, ούτε την αντιπολίτευση, ούτε όμως και τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Η εμμονή του θυμίζει ένα πεντάχρονο παιδί που του παίρνουν το παιχνίδι και κάνει σαν υστερικό να το πάρει».

Τα παραπάνω δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Καβάλας, Χρήστος Ιωαννίδης, σχετικά με το σίριαλ που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στην πόλη, σχετικά με τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ στην Βενιζέλου, όπως θέλει η δημοτική αρχή, σε αντίθεση με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, που επισημαίνουν ότι μια τέτοια μετακίνηση ενέχει σοβαρούς λόγους ασφαλείας για τους ίδιους και τους πελάτες τους.

«Οι δημοτικοί του σύμβουλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο δήμαρχος έχει παρεκκλίνει της πορείας του…»

«Γύρισε σήμερα και είπε (ο δήμαρχος) ότι για θέματα ασφαλείας θα πατήσουμε μικρά παιδιά. Πιστέψτε με από το ’88 που είμαι εκεί δεν πατήσαμε όχι παιδιά, αλλά ούτε μύγα. Αυτά είναι προσχήματα γελοία. Οι δημοτικοί του σύμβουλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο δήμαρχος έχει παρεκκλίνει της πορείας του. Όλοι, ακόμη και η ίδια η Τροχαία του έχουμε τονίσει, ότι δεν πρέπει να βγει έξω η πιάτσα (Βενιζέλου) των ταξί. Ο δήμαρχος επιμένει ότι θα μας βγάλει στον δρόμο. Συν τοις άλλοις τους πελάτες τους ρωτάει; Θα μας υπογράψει χαρτί ο δήμαρχος πως οτιδήποτε προκύψει σε ένα πελάτη, σε ένα αυτοκίνητο, θα μας αποζημιώσει; Όχι φυσικά», σημείωσε με έμφαση ο κ. Ιωαννίδης.

«Δεν θα πέσουμε αμαχητί. Πρέπει να ντρέπεται. Δεν σέβεται κανέναν. Η επιστήμη πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά μ’ αυτόν τον άνθρωπο…»

«Δεν αντιμετωπίζουμε έναν σοβαρό άνθρωπο που κάνει κουμάντο σε ένα μεγάλο καράβι, έχει να κάνει με μια πόλη. Μας πετάει σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Πρέπει να ντρέπεται. Να του βάλουν μυαλό οι δημοτικοί του σύμβουλοι. Εμείς δεν θα μείνουμε έτσι. Δεν θα πέσουμε αμαχητί. Να το ξέρει ο δήμαρχος. Αφού υποτιμά 300 οικογένειες και 184 «μαγαζιά» θα το βρει μπροστά του. Πρέπει να ντρέπεται. Δεν σέβεται κανέναν, δεν σέβεται τίποτα. Η επιστήμη πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά μ’ αυτόν τον άνθρωπο», επισήμανε καταληκτικά και με δηκτικό λόγο ο κ. Ιωαννίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα