Connect with us

Καβάλα

Προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Καβάλας για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Προβολή-των-ιδιαίτερων-χαρακτηριστικών-της-Καβάλας-για-την-ανάπτυξη-της-κρουαζιέρας

Στο πλαίσιο της ευρύτερης προβολής της Καβάλας, ως τουριστικού προορισμού, μέσω εκπροσώπησης στα κέντρα αποφάσεων, συνεχίστηκε με τον ίδιο δυναμικό τρόπο και η παρουσίασή του στην τελευταία μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση/συνέδριο κρουαζιέρας «Sea Trade Med» που πραγματοποιήθηκε στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Πριν και κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν ειδικές συναντήσεις με εταιρείες κρουαζιέρας αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού αλλά και την εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Καβάλα (Δήμος Καβάλας μέσω της «Δημωφέλεια»,  Επιμελητήριο Καβάλας και Οργανισμός Λιμένα Καβάλας)

Στο πλαίσιο του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση, προβλήθηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προορισμού καθώς ο ειδικός συνεργάτης Ιωάννης Μπρας από την εξειδικευμένη εταιρεία ανάπτυξης κρουαζιέρας «Five Senses Consulting» και Seatrade Ambassador, συμμετείχε ως συντονιστής τριών ενοτήτων με θέμα τη σύνδεση του προορισμού με την κρουαζιέρα, αλλά και τα επόμενα βήματα για τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.

Ως αποτέλεσμα της πολύ επιτυχημένης παρουσίας στελεχών του κλάδου στην έκθεση και μετά από πρόσκληση που απεύθυναν οι τρείς φορείς, οργανώθηκε ειδικό ταξίδι εξοικείωσης (Fam trip) για την Sea Dream Cruises και τον Emilio Freeman, Vice President, Itineraries & Destinations at Sea Dream Yacht Club.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε περιήγηση στα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης και του προορισμού και παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες για την επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά επίσκεψη από εταιρείες κρουαζιέρας στην Καβάλα τους τελευταίους 15 μήνες.

Ο δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης, στο πλαίσιο του ταξιδιού εξοικείωσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Καβάλα ως προορισμός έχει μεγάλες δυνατότητες να προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες σε όλους τους επισκέπτες και μαζί με όλους τους φορείς εργαζόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τα 36 πλοία που θα έρθουν φέτος και είναι δεδομένη η αύξηση του συνολικού αριθμού αφίξεων κρουαζιερόπλοιων σε σχέση με την περσινή χρονιά. Το επόμενο διάστημα και σε συνεργασία με τους φορείς θα αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τον προορισμό σε όλους τους επισκέπτες, μέσω μιας δράσης έξυπνης πληροφόρησης που στόχο θα έχει την καλύτερη σύνδεση του επισκέπτη με τα τοπικά χαρακτηριστικά».

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, Άννυ Θυσιάδου τοποθετήθηκε ως εξής: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη φετινή ανοδική πορεία που είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που συνεχίζει να γίνεται. Οι τεχνικές βελτιώσεις στο λιμάνι, που ολοκληρώνονται τους επόμενους μήνες, θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την εξυπηρέτηση όλων των επισκεπτών και είμαστε χαρούμενοι που το τελευταίο πλοίο για φέτος θα το έχουμε στις 15 Νοεμβρίου επεκτείνοντας έτσι, έμπρακτα, την τουριστική μας σεζόν».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας με τη σειρά του δήλωσε: «Το Επιμελητήριο Καβάλας εκπροσωπώντας πάνω από 11.000 επιχειρήσεις συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δράσεις για την ανάδειξη της Καβάλας, ως προορισμού. Μαζί με τον ΟΛΚ και τη «Δημωφέλεια» προχωρούμε και αναδεικνύουμε τη, βάσει στρατηγικού σχεδίου, συνεργασία μας στις εταιρείες κρουαζιέρας που εκτιμούν τέτοιου είδους ενέργειες. Αυτό ακριβώς κάναμε και κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Sea trade Med», καθώς και των ταξιδιών εξοικείωσης που πραγματοποιήθηκαν. Οι προτάσεις μας για την περαιτέρω διεύρυνση του προϊόντος μας αλλά και την καλύτερη σύνδεσή του με την τοπική οικονομία είναι δεδομένες και συνεχώς εμπλουτιζόμενες».

Ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, ανέφερε σχετικά: «Με χαρά υποδεχτήκαμε στην περιοχή μας τον Emilio Freeman, Vice President, Itineraries & Destinations at Sea Dream Yacht Club. Η κάθε εταιρεία μικρή ή μεγάλη έχει να προσφέρει άμεσα και έμμεσα θετικά αποτελέσματα στον προορισμό. Η πρόσφατη Μέτρηση Απόδοσης του Προορισμού Καβάλα (ΜΑΠΚ), που θα παρουσιαστεί σύντομα, αναδεικνύει τα δυνατά μας σημεία αλλά και τους τομείς που χρειαζόμαστε βελτιώσεις καθώς και τις κατάλληλες κινήσεις για να τις πετύχουμε. Εργαζόμαστε με τεχνικές, εργαλεία και ειδικούς του χώρου έτσι ώστε να συνδέσουμε καλύτερα τα ιδιαίτερα τοπικά μας χαρακτηριστικά (Ιστορία – Πολιτισμός – Γαστρονομία) με το παραγόμενο αποτέλεσμα για τον προορισμό μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Εμπορικός-Σύλλογος:-Δηλώστε-τις-εκδηλώσεις-για-την-«Λευκή-Νύχτα»

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι προγραμματίζουν κάποια εκδήλωση στα πλαίσια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ που θα γίνει την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, όπως και οι συνάδελφοι από τον χώρο των καφέ και της εστίασης, να το δηλώσουν έγκαιρα έως την Παρασκευή 10 Μαΐου, ώστε να κινηθούν αναλόγως και οι υπεύθυνοι σχεδιασμού και υλοποίησης των δράσεων που θα πλαισιώσουν εκείνη τη βραδιά.

Οι δηλώσεις μπορούν να γίνουν είτε τηλεφωνικά στη γραμματεία του συλλόγου στα τηλ. 2510223747 και 6946273909, είτε μέσω e-mail: empsykav@otenet.gr

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Κελγιώργης

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Τσίρλης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Δήμος-Παγγαίου:-Αυξημένη-ετοιμότητα-για-τις-πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας αναγκάζει όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί / Συνεργεία του δήμου είναι μόνιμα στους δρόμους για να κόβουν τα χόρτα / Οι πρώτοι εθελοντές – πυροφύλακες εμφανίστηκαν στον ορεινό όγκο του Παγγαίου

Ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό θα είναι το φετινό καλοκαίρι για το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παγγαίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου, Στέργιος Κεχαγιάς.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, όλοι οι εμπλεκόμενοι με την πυροπροστασία φορείς, θα πρέπει να βρίσκονται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας, ώστε να αντιμετωπιστούν με τον πιο άμεσο και καλύτερο τρόπο, πιθανά περιστατικά πυρκαγιών, στη διάρκεια του επόμενου εξαμήνου.

«Θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι και οπωσδήποτε θα πρέπει να είμαστε σε ακόμη μεγαλύτερη ετοιμότητα όλοι…»

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά, μια δύσκολη αντιπυρική περίοδος, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας. Η έλλειψη χιονοπτώσεων επιβάρυνε τον υδροφόρο ορίζοντα που έτσι κι αλλιώς ήταν χαμηλός από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ και οι θερμοκρασίες είναι ήδη πολύ υψηλές από την αρχή της άνοιξης. Κατά συνέπεια όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι και οπωσδήποτε θα πρέπει να είμαστε σε ακόμη μεγαλύτερη ετοιμότητα όλοι, όχι μόνο οι φορείς και οι συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες. Πρέπει να μας γίνει πλέον βίωμα και τρόπος ζωής θα έλεγα, ότι από ‘δω και στο εξής δεν υπάρχει χαλαρότητα του τύπου άναψα μία μικρή φωτιά ή έριξα ένα τσιγάρο εντάξει και τι έγινε. Σημαντικό είναι και το καθάρισμα των οικοπέδων, καθώς υποχρεούνται πλέον οι πολίτες με τις σχετικές πυροσβεστικές διατάξεις να τα έχουν όσο γίνεται πιο καθαρά», σημείωσε σχετικά ο κ. Κεχαγιάς.

«Στο προγραμματισμένο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο θα επανακαθοριστούν και θα επικαιροποιηθούν οι ρόλοι, οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες του καθενός…»

«Μπαίνουμε πλέον σε ρυθμούς προετοιμασίας και ετοιμότητας. Θεωρώ ότι και η κεντρική κυβέρνηση έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Εμείς ως δήμος έχουμε και ένα προγραμματισμένο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο εντός της εβδομάδας, για να επανακαθοριστούν και να επικαιροποιηθούν οι ρόλοι, οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες του καθενός, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό μας προκύψει με ετοιμότητα και αμεσότητα, σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό. Φέτος

ουσιαστικά σαν να καταργήθηκε ο χειμώνας. Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας αναγκάζει όλοι να είμαστε και πιο προετοιμασμένοι, αλλά κυρίως πιο προσεκτικοί στα έκτακτα περιστατικά που θα προκύψουν στην περιοχή μας τους επόμενους μήνες», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου. 

«Συνεργεία του δήμου είναι μόνιμα στους δρόμους για να κόβουν τα χόρτα…»

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της βλάστησης, ο κ. Κεχαγιάς τόνισε: «Ο δήμος Παγγαίου έχει ένα εκτεταμένο οδικό δίκτυο, το οποίο επιβαρύνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αθρόας προσέλευσης επισκεπτών από όμορες βαλκανικές χώρες, αλλά και από όμορους δήμους. Αυτό μας αναγκάζει να είμαστε σε μεγάλη εγρήγορση και τα συνεργεία του δήμου να είναι μόνιμα στους δρόμους για να κόβουν τα χόρτα, για να αντιμετωπίσουμε και την βλάστηση, η οποία ευνοείται από την αύξηση της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας του παρατηρείται, παρόλο που δεν έχουμε πολλές βροχές. Εκτιμώ ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο αυτή τη στιγμή. Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι αντιμετωπίζουν με τον εξοπλισμό που διαθέτουν όσο γίνεται καλύτερα την κατάσταση και εκτιμώ ότι θα είμαστε σε ένα καλό επίπεδο όσον αφορά την αντιμετώπιση και της βλάστησης, αλλά ο κυρίως αυτό που μας απασχολεί είναι οι δασικές πυρκαγιές».

«Συνεχίζεται το έργο της δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης πέριξ της Ελευθερούπολης. Έχει γίνει πραγματικά μία εξαιρετική δουλειά…»

Σε σχέση με το έργο της δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης πέριξ της Ελευθερούπολης, ο Στέργιος Κεχαγιάς δήλωσε: «Συνεχίζεται το έργο της δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης πέριξ της Ελευθερούπολης. Έχει γίνει πραγματικά μία εξαιρετική δουλειά από τις υπηρεσίες του δήμου Παγγαίου. Παράλληλα, ήδη έχουμε κάνει καταγραφή όλων των οικισμών του δήμου που περιβάλλονται από περιαστικά δάση με βάση το πεύκο, ώστε εν ευθέτω χρόνω να προχωρήσουμε στους καθαρισμούς και άλλων περιαστικών δασών και να προστατεύσουμε όσο γίνεται τους οικισμούς μας. Μόλις βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και εκεί».

«Οι πρώτοι εθελοντές – πυροφύλακες της ομάδας μοτοκρός έκαναν μια πρώτη εμφάνιση στον ορεινό όγκο του Παγγαίου…»

Τέλος, για τον σημαντικό ρόλο των εθελοντών, ο κ. Κεχαγιάς σημείωσε: «Οι πρώτοι εθελοντές – πυροφύλακες της ομάδας μοτοκρός έκαναν μια πρώτη εμφάνιση στον ορεινό όγκο του Παγγαίου. Χαρτογράφησαν κάποια μονοπάτια, έλεγξαν κάποιες περιοχές που ήταν παλιότερα περάσματα μεταναστών. Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους, ενώ και πριν δυο εβδομάδες έγινε εκπαίδευση εθελοντών, καθώς παραβρέθηκαν περί τα 100 άτομα από το Paggeo Allert με τη συμμετοχή του διοικητή της Π.Υ. Ελευθερούπολης, Μπάμπη Παπαδόπουλου, ο οποίος τους ενημέρωσε για τον ρόλο των εθελοντών στις δασικές πυρκαγιές και επίσης ήταν και ο Γιάννης Μαρκάκης, εκπαιδευτής – διασώστης από το Ε.Κ.Α.Β., που τους έδωσε χρήσιμες οδηγίες για ατυχήματα στο πεδίο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Η-ψηφιακή-κάρτα-εργασίας-φέρνει-προβλήματα-και-πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί

Προβλήματα σε συγκεκριμένους κλάδους της επιχειρηματικότητας αναμένεται να προκαλέσει η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Τα προβλήματα που εμφανίζονται στην καθημερινότητα του επιχειρείν είναι πολλά. Ένα εξ αυτών είναι και η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Εδώ και μήνες έχει αρχίσει να απασχολεί την επιχειρηματικότητα και ήδη στους κλάδους της βιοτεχνίας και της μεταποίησης έχει αρχίσει να εφαρμόζεται, ενώ σύντομα θα επεκταθεί στους κλάδους του εμπορίου και των υπηρεσιών», ανέφερε αρχικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Έχουμε ήδη διοργανώσει δύο ημερίδες για το θέμα και διαπιστώσαμε ότι ιδιαίτερα για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο χωρίς προβλήματα και πρόστιμα»

«Η ψηφιακή κάρτα αφορά θεωρητικά την προστασία της εργασίας, επιβλέπει ουσιαστικά αν τηρείται το ωράριο εργασίας, ενώ αφορά την αυτόματη διασύνδεση με το σύστημα «ΈΡΓΑΝΗ 2», με σκοπό να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για το ωράριο εργασίας των εργαζομένων και αυτόματα να φαίνονται στο σύστημα οι ώρες εργασίας, το κανονικό ωράριο, η υπερεργασία, η υπερωρία κ.ο.κ. Το σκεπτικό καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι για να «βλέπει» τις σχέσεις εργαζόμενου και επιχείρησης. Έχουμε ήδη διοργανώσει δύο ημερίδες για το θέμα, μια εξ αυτών πρόσφατα την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με τον σύλλογο λογιστών και φοροτεχνικών της Καβάλας, όπου ακόμη και από τους εισηγητές διαπιστώσαμε προβληματισμούς, ιδιαίτερα για κάποιους κλάδους, στους οποίους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο χωρίς προβλήματα και πρόστιμα, γιατί στο τέλος εκεί καταλήγουμε. Στο ότι αν κάτι δεν τηρηθεί σωστά, τότε θα υπάρχουν αυτόματα πρόστιμα που δεν είναι και μικρού μεγέθους», επισήμανε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Θέλουμε να υπάρχει η καλή σχέση εργαζόμενου και επιχείρησης, αλλά όχι για ένα μικρό και τυπικό λάθος να βλέπουμε πάλι πρόστιμα να εφαρμόζονται σε βάρος των επιχειρήσεών μας…»

«Υπάρχουν κλάδοι όπου ένας υπάλληλος πριν πάει στην εργασία του θα πρέπει να

πάει σε μια τράπεζα, στην εφορία, σε μια επιχείρηση, άρα πως χτυπάει την κάρτα ή πώς αξιολογείται αν τηρείται ή όχι το ωράριο; Μιλάμε για μια σειρά κλάδων, όπως μεταφορικές, ντελίβερι, λογιστές, δημοσιογράφοι, που επί του πρακτέου έχουν αυτή τη στιγμή προβλήματα στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας. Ήδη ως Επιμελητήριο Καβάλας και ως Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, αλλά και το Οικονομικό Επιμελητήριο, έχουμε θέσει το θέμα κεντρικά για να δούμε πως μπορεί το πρόβλημα να λυθεί. Εμείς δεν θέλουμε καμιά επιχείρησή μας να αδικηθεί. Ίσα ίσα θέλουμε να υπάρχει η καλή σχέση εργαζόμενου και επιχείρησης, αλλά όχι για ένα μικρό και τυπικό λάθος να βλέπουμε πάλι πρόστιμα να εφαρμόζονται σε βάρος των επιχειρήσεών μας. Είμαστε σε συνεχή καταγραφή αυτών των προβλημάτων, τα διαβιβάζουμε αυτόματα και στην Κεντρική Ένωση και στα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας να μας βρει προετοιμασμένους και να μην προστεθούν επιπλέον προβλήματα στα ήδη υφιστάμενα των επιχειρήσεων μας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα