Connect with us

Καβάλα

Πολλαπλά οφέλη από τον αθλητισμό στον δήμο Παγγαίου

Πολλαπλά-οφέλη-από-τον-αθλητισμό-στον-δήμο-Παγγαίου

Χρήστος Μποσμπότης: Η προσπάθεια μας για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι διαρκής / Στόχος η δημιουργία ενός ξενώνα που θα μπορεί για όλο τον χρόνο να φιλοξενεί αθλητές

«Εμείς στον Δήμο Παγγαίου θεωρούμε ότι ο αθλητισμός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της ζωής μας. Δίνουμε βάση στον αθλητισμό, θέλουμε τα παιδιά μας να είναι στα γήπεδα και έχουμε δημιουργήσει αξιόλογες υποδομές για να προσελκύσουμε τα παιδιά μας, αλλά από εκεί και πέρα και τους μεγάλους αγώνες, όπως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σχολείων Ελλάδας και Κύπρου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στον Δήμο μας».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα οφέλη που έχουν τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις για την ευρύτερη περιοχή, μιας και προωθούν τον λεγόμενο αθλητικό τουρισμό.

«Πάνω από 800 άνθρωποι ζουν, κινούνται και δραστηριοποιούνται στην Ελευθερούπολη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Τα ξενοδοχεία της Καβάλας, αλλά και της Δράμας είναι γεμάτα…»

«Εκεί έγκειται ο αθλητικός τουρισμός, καθώς η Ελευθερούπολη γίνεται γνωστή σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Πάνω από 800 άνθρωποι ζουν, κινούνται και δραστηριοποιούνται στην Ελευθερούπολη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Τα ξενοδοχεία της Καβάλας, αλλά και της Δράμας είναι γεμάτα από τους αθλητές που ήρθαν για να αγωνιστούν. Και οι αγώνες βέβαια ήταν καταπληκτικοί, με μεγάλα ρεκόρ και πανελλήνια για παράδειγμα στο άλμα εις ύψος. Έτσι λοιπόν είμαστε περήφανοι που μπορούμε να έχουμε αυτές τις υποδομές και μέσω αυτών να φιλοξενούμε μεγάλους αθλητές διεθνούς βεληνεκούς, οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα είναι ολυμπιονίκες και θα είμαστε κι εμείς περήφανοι λέγοντας ότι αυτά τα παιδιά πέρασαν κι αγωνίστηκαν αφήνοντας τη σκιά τους και στο δικό μας γήπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μποσμπότης. 

«Η προσπάθεια μας για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι διαρκής…»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου αναφέρθηκε και στην προσπάθεια για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, επισημαίνοντας σχετικά: «Η προσπάθεια μας για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι διαρκής. Για παράδειγμα δίπλα από το ανοιχτό στάδιο που γινόταν οι πανελλήνιοι αγώνες, ήδη ξεκινούσε ο εργολάβος με μεγάλη επέκταση που κάνουμε στο κλειστό γυμναστήριο, δημιουργώντας 600 ακόμη θέσεις καθήμενων θεατών, κάνοντας ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού και μετατρέποντάς το σε ένα «παλάτι», όπου σε λίγους μήνες θα δούμε ένα τελείως διαφορετικό γυμναστήριο. Επίσης κατασκευάζεται ένα κλειστό γυμναστήριο στη Νέα Πέραμο και ο στόχος μας είναι να επεκτείνουμε αυτές τις δράσεις και τις υποδομές».

«Ο μελλοντικός μας στόχος είναι ίσως η δημιουργία ενός ξενώνα που θα μπορεί για όλο τον χρόνο να φιλοξενεί αθλητές…»

«Με όποιους μιλάω, ειδικά με παράγοντες των Αθηνών, μένουν ενθουσιασμένοι από το γήπεδο που έχουμε και μας είπαν ότι δεν πίστευαν ότι θα έβρισκαν ένα τέτοιο γήπεδο στην Ελευθερούπολη με τέτοιες εγκαταστάσεις, γιατί στην Αθήνα πάσχουν από γήπεδα και εγκαταστάσεις. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον και με τις υποδομές μας, έμειναν έκπληκτοι. Τους είπαμε ότι το γήπεδό μας είναι ανοιχτό, μπορούν να έρχονται όποτε θέλουν, να κάνουν εδώ την προετοιμασία τους. Ο μελλοντικός μας στόχος είναι ίσως η δημιουργία ενός ξενώνα που θα μπορεί για όλο τον χρόνο να φιλοξενεί αθλητές για να κάνουν την προετοιμασία τους, μιας και το γήπεδό μας είναι πραγματικά καταπληκτικό», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μποσμπότης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ερωτήματα που «καίνε» την αγορά ζητούν απαντήσεις

Ερωτήματα-που-«καίνε»-την-αγορά-ζητούν-απαντήσεις

Γιάννης Κελγιώργης: Επιδιώκουμε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον / Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τουριστική κίνηση

Απαντήσεις για την αγορά που θέλουν, ιδιαίτερα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, καλούνται να δώσουν ανώνυμα, οι έμποροι της Καβάλας, στο ερωτηματολόγιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Είναι ένα ευρύ ερωτηματολόγιο και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία της διανομής του προς τα μέλη μας. Το ερωτηματολόγιο έχει διάφορα καίρια ερωτήματα που αφορούν την αγορά, όπως για το θερινό και το χειμερινό ωράριο, δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου, κλπ», τόνισε σε δηλώσεις του για το θέμα στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ., Γιάννης Κελγιώργης. 

«Περιμένουμε τις απαντήσεις των συναδέλφων για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον…»

«Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο που έχει επεξεργαστεί επιστημονικά η Ε.Σ.Ε.Ε., προκειμένου να είναι σύγχρονο, να είναι ευέλικτο και να μπορεί να αποτυπώσει εύκολα και με σαφήνεια ο κάθε συνάδελφος τα θέλω του, όσον αφορά τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων στην πόλη της Καβάλας. Εδώ και χρόνια συζητάμε όλοι οι συνάδελφοι ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές, πρέπει κάποια στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» στο 100% την τεράστια τουριστική κίνηση που έχουμε τους θερινούς μήνες και ιδιαιτέρως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για αυτό προτείνουμε στα μέλη μας και περιμένουμε τις απαντήσεις τους, ανώνυμα, για όλα αυτά που μας καίνε και όλα αυτά που θα μας επιτρέψουν, αν θέλουμε και το επιδιώξουμε, ώστε να κάνει η αγορά της Καβάλας ένα βήμα προς το μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. 

Παραδείγματα για τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι έμποροι της Καβάλας

«Για παράδειγμα έχουμε ερωτήματα που γεννιούνται σχετικά με τη Δευτέρα και την Τετάρτη το απόγευμα, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο, που είμαστε στην κορύφωση της κίνησης για το αν πρέπει να ανοίγουμε τα απογεύματα μας ή όχι, μιλάμε για ενάμιση μήνα που υπάρχουν και οι θερινές εκπτώσεις. Υπάρχει επίσης ερώτημα όσον αφορά την Κυριακή των εκπτώσεων που ζητάμε κάτι πρωτοποριακό από τα μέλη μας, να ανοίξουμε το απόγευμα εκείνης της θεσμοθετημένης Κυριακής και όχι το πρωί που ο κόσμος είναι στη θάλασσα και άλλου είδους τέτοιες ερωτήσεις, οι οποίες θα μας κάνουν ως αγορά να κάνουμε το επόμενο βήμα για το αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη. Θα μπορεί ο κάθε συνάδελφος να εκφράσει την άποψή του, το τονίζω ξανά ανώνυμα, προκειμένου να επεξεργαστούμε μετά σε συνεργασία με την Ε.Σ.Ε.Ε. όλα αυτά τα ερωτηματολόγια και να τα ανακοινώσουμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τους συναδέλφους εμπόρους», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. 

«Το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας – Να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες…»

Τέλος, όσον αφορά τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου της Καβάλας για την φετινή τουριστική περίοδο, ο Γιάννης Κελγιώργης υπογράμμισε: «Είμαστε σε μία εποχή που ετοιμαζόμαστε για να ανοίξουμε τα φτερά μας ως αγορά, καθώς το 2023 θα είναι μία χρονιά κανονικότητας όσον αφορά τον Τουρισμό και τη μη ύπαρξη περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που είχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Άρα μπορούμε πλέον να κοιτάζουμε στα μάτια την τουριστική κίνηση και επιτέλους αν θέλουμε να λεγόμαστε τουριστική πόλη, να κάνουμε ένα ωράριο πιο φιλικό προς τους τουρίστες. Είναι κάτι που αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα του. Όλα στην αρχή ξεκινούν πιλοτικά. Εμείς είμαστε εδώ προκειμένου να ζητήσουμε από τους συναδέλφους να αποτυπώσουν αυτά που όλο αυτό το διάστημα συζητάμε σε πηγαδάκια και κατ’ ιδίαν συζητήσεις, οπότε περιμένουμε τα αποτελέσματα και βάσει αυτών θα είναι ο κανόνας πάνω στον οποίο θα κινηθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας την επόμενη μέρα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Δύο-διακοπές-υδροδότησης-στην-Καβάλα

Δύο διακοπές υδροδότησης στην Καβάλα

Η ΔΕΥΑ Καβάλας ανακοινώνει στο καταναλωτικό κοινό ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 22:00 έως την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 και ώρα 03:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Παστέρ
 • Ιωάννου Μέξη
 • Περιμετρική οδό
 • Ζάππα
 • Αμισού
 • Σαπφούς
 • Ζαΐμη
 • Τσολάκη
 • Σερδάρογλου
 • Αστεριάδου
 • Παστέρ

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

Επίσης, θα διακοπεί η παροχή νερού την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 από ώρα 03:00 έως 07:00, μόνο στις παροχές που είναι συνδεδεμένες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης, ήτοι στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς:

 • Θ. Καβαλιώτου
 • Μαυρομιχάλη
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ολυμπιάδος
 • Αμύντα
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Ελ. Βενιζέλου
 • Κουντουριώτου
 • Ομονοίας
 • Γαλλικής Δημοκρατίας
 • Ομονοίας
 • Δοϊράνης
 • Εθνικής Αντίστασης
 • Ερυθρού Σταυρού
 • 7ης Μεραρχίας

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Κλειστή-η-αγορά-της-Καβάλας-την-Δευτέρα-του-Αγ.-Πνεύματος

Κλειστή η αγορά της Καβάλας την Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ημέρα εορτής του Αγ. Πνεύματος, η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε και ισχύει τα τελευταία χρόνια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα