Connect with us

Καβάλα

Πολλές οι δράσεις του Ε.Σ.Κ. για το μέλλον

Πολλές-οι-δράσεις-του-ΕΣΚ.-για-το-μέλλον

Γιάννης Κελγιώργης: Θετικό αποτύπωμα στην τοπική αγορά άφησε η τουριστική περίοδος / Τα προβλήματα είναι πολλά και υπάρχει διστακτικότητα στους καταναλωτές / Μεγάλη ανησυχία για τα γεγονότα στη Γάζα

Μετά από μια πολύ καλή τουριστική περίοδο, που άφησε ένα ιδιαίτερα θετικό αποτύπωμα στην τοπική αγορά, ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας προετοιμάζει σημαντικές δράσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και για το 2024.

Όπως τόνισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα προχωρήσουν δράσεις που θα λειτουργήσουν προς όφελος της τοπικής αγοράς. 

«Σε όλα τα καταστήματα μπορούμε να πούμε ότι το πρόσημο ήταν θετικό…»

Μιλώντας αρχικά για το αποτύπωμα που άφησε στην αγορά της Καβάλας η αυξημένη τουριστική κίνηση που καταγράφηκε φέτος το καλοκαίρι στην πόλη μας, ο Γιάννης Κελγιώργης σημείωσε: «Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ίσως να είχαν και τον περισσότερο κόσμο από πότε στην περιοχή μας, ενώ πήγε πολύ καλά και ο μήνας Σεπτέμβριος που ήταν το ζητούμενο, προκειμένου να μιλάμε για μία πετυχημένη τουριστική περίοδο. Νομίζω ότι σε όλα τα καταστήματα μπορούμε να πούμε ότι το πρόσημο ήταν θετικό».

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και η καλοκαιρία, έφεραν υποτονικότητα στην τοπική αγορά

Ο πρόεδρος το Ε.Σ.Κ. στάθηκε όμως και στην προεκλογική περίοδο, αλλά και στην καλοκαιρία του προηγούμενου διαστήματος αναφέροντας σχετικά: «Από εκεί και πέρα ο τουρισμός τελείωσε εκεί γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου και «πέσαμε» στην προεκλογική περίοδο, όπου χιλιάδες συμπολίτες μας μαζί με τις οικογένειές τους, ήταν επιφορτισμένοι με το κυνήγι του σταύρου, πράγμα το οποίο δημιούργησε μία υποτονικότητα στην αγορά. Επίσης και οι καιρικές συνθήκες, οι οποίες θύμιζαν καλοκαίρι μέχρι και πρότινος, οδήγησαν τους καταναλωτές στο να μην αγοράσουν κάτι σε σχέση με την χειμερινή περίοδο».

«Τα καταστήματά μας είναι προετοιμασμένα για την χειμερινή περίοδο – Ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά και υπάρχει διστακτικότητα στους καταναλωτές…»

Ειδικότερα για την τρέχουσα περίοδο και για το επόμενο διάστημα, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. δήλωσε: «Τα καταστήματά μας είναι προετοιμασμένα για την χειμερινή περίοδο,  έχουμε κάνει τις προμήθειες στα εμπορεύματα μας, με τις καλύτερες δυνατές τιμές. Από εκεί και πέρα όμως τα προβλήματα είναι πολλά. Βλέπουμε ότι οι αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ συνεχίζονται, δεν υπάρχει αποκλιμάκωση στα καύσιμα δυστυχώς και επίσης υπάρχει και η περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής για το εάν και κατά πόσο θα επανέλθει ή αν θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό δημιουργεί μία διστακτικότητα στους καταναλωτές, με αποτέλεσμα η αγορά να μην είναι και στα καλύτερά της». 

«Μεγάλη ανησυχία για τα γεγονότα στη Γάζα – Δεν σηκώνουμε κεφάλι με τίποτα! Οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη…»

Ο Γιάννης Κελγιώργης εξέφρασε και την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στη Γάζα, υπογραμμίζοντας σχετικά: «Επίσης γεωπολιτικά υπάρχει μία μεγάλη ανησυχία το τελευταίο διάστημα. Δεν σηκώνουμε κεφάλι με τίποτα! Οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη και πάνω που είπαμε ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι κάπως πιο εύκολος, σε σχέση με τα δύσκολα που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, έχουμε μία μεγάλη κρίση στη γειτονιά μας στη Γάζα και στο Ισραήλ και πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση, η οποία σίγουρα θα επιφέρει πλήγμα και στα οικονομικά της χώρας μας». 

«Θα βάλουμε κάτω όλες τις δράσεις που έχει στο μυαλό του ο Εμπορικός Σύλλογος, προκειμένου να τις υλοποιήσουμε…»

Τέλος, αναφορικά με τις δράσεις που ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, ο Γιάννης Κελγιώργης σημείωσε: «Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε επαφές με την επανεκλεγείσα διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Θα βάλουμε κάτω όλες τις δράσεις που έχει στο μυαλό του ο Εμπορικός Σύλλογος, προκειμένου να τις υλοποιήσουμε. Έχουμε αρκετά πράγματα στο μυαλό μας και για το 2024. Θα ζητήσουμε εγκαίρως από τους φορείς που συνεργαζόμαστε, δηλαδή το Επιμελητήριο, την Περιφέρεια και τον Δήμο, προκειμένου να υλοποιηθούν προς όφελος της αγοράς μας και της πόλης μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα