Connect with us

Οικονομία

Πλησίασε, αλλά δεν ξεπέρασε το 2019 η επιβατική κίνηση προς την Θάσο και τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου

Πλησίασε,-αλλά-δεν-ξεπέρασε-το-2019-η-επιβατική-κίνηση-προς-την-Θάσο-και-τα-νησιά-του-ΒΑ.-Αιγαίου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και για τους χώρους ευθύνης του, συμπεριλαμβανομένων των Λιμενικών Τμημάτων Θάσου και Κεραμωτής και Λιμενικών Φυλακίων Πρίνου και Ελευθερών, ανακοινώνει στατιστικά στοιχεία δραστηριότητας για τη χρονική περίοδο από 01-06-2022 έως 30-09-2022.

α) Συγκριτική συνολική διακίνηση επιβατών και οχημάτων των ετών 2019 και 2022 που μετακινήθηκαν με Ε/Γ – Ο/Γ, πλοία από και προς το νησί της Θάσου και από το λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» προς τα νησιά του Β.Α. ΑΙΓΑΙΟΥ σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

β) Πραγματοποιήθηκαν 26 διακομιδές ασθενών από τη Θάσο σε ώρες εκτός δρομολογίων με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, E/Γ λάντζα και ΠΛΣ 126.

γ) Αντιμετωπίσθηκαν επτά (07) συμβάντα πνιγμού. Οι έλεγχοι για παρουσία ναυαγοσωστών στα πόστα τους ανήλθαν στους 408 και βεβαιώθηκαν 256 παραβάσεις, ενώ οι έλεγχοι σε ταχύπλοα σκάφη ανήλθαν στους 360 και βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις.

δ) Αντιμετωπίσθηκαν 11 περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων (10 με υλικές ζημιές και 01 με τραυματισμό), 01 περίπτωση ανασφάλιστου οχήματος ,04 περιπτώσεις άνευ άδειας οδήγησης και διαπιστώθηκαν 895 περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς (888 οδηγών ΙΧ και 07 Φ/Γ οχημάτων).

ε) Σχηματίσθηκαν 33 δικογραφίες διαφόρων θεμάτων και κατασχέθηκαν 302,94gr ναρκωτικών ουσιών.

στ) Στο λιμένα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄», στις εγκαταστάσεις AVIN και ΕΛΦΕ κατέπλευσαν και απέπλευσαν 98 εμπορικά πλοία (Φ/Γ – Δ/Ξ), ενώ για των εξυπηρέτηση αναγκών των λιμένων πραγματοποιήθηκαν 262 κινήσεις ρυμουλκών.

ζ) Πραγματοποιήθηκαν 59 επιθεωρήσεις σε πλοία με ελληνική σημαία και 05 σε πλοία με ξένη σημαία με 01 περίπτωση κράτησης πλοίου λόγω ελλείψεων (detention), με σκοπό τον έλεγχο θεμάτων προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της ασφάλειας ναυσιπλοΐας καθώς και της προστασίας της ναυτικής εργασίας.

η) Διενεργήθηκαν 220 έλεγχοι σε επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη που δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας Κ.Λ. Καβάλας (129 στη ξηρά, 40 εν πλω και 51 στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας) και βεβαιώθηκαν συνολικά 21 παραβάσεις.

θ) Εισπράχθηκε και αποδόθηκε σε Ταμεία και Οργανισμούς το ποσό των 125.688,81 ευρώ.

ι) Υπενθυμίζεται σε κάθε περίπτωση, ότι το Λιμενικό Σώμα με τα στελέχη του και τα μέσα που διαθέτει είναι πάντα στο πλευρό των Ελλήνων και μη πολιτών, οι οποίοι μετακινούνται ή διαβιούν, καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε χώρους δικαιοδοσίας του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Οικονομία

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

ΑΝΚΑ:-Επιπλέον-7,8-εκατ.-ευρώ-από-το-πρόγραμμα-leader-στον-νομό-Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024 αποφάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα:  «Δυνατότητα πρόσθετης υπερδέσμευσης στο υπομέτρο 19.2 του Μέτρου 19 του Τ.Π. CLLD/LEADER για παρεμβάσεις δημοσίου και ιδιωτικού αντίστοιχα χαρακτήρα της ΟΤΔ AN. KABAΛΑΣ A.A.E. O.T.A.» οι οποίες αποφάσεις έπονται των αντίστοιχων προσκλήσεων που ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 δίνεται η δυνατότητα ένταξης στο τοπικό πρόγραμμα επιπλέον Ιδιωτικών επενδύσεων συνολικής Δημόσιας Δαπάνης  5.300.000,00€ και πέντε εμβληματικών Δημόσιων έργων που αφορούν τους ΟΤΑ Νέστου Θάσου και Παγγαίου αντίστοιχης Δημόσιας Δαπάνης 2.500.000,00€. Εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις ένταξης των παραδεκτών επενδυτικών έργων για τα οποία βάσει της σειράς κατάταξης τους επαρκούν οι εν λόγω πόροι ώστε να χρηματοδοτηθούν. Ο χρόνος δε υλοποίησης αυτών των έργων αφορά αποκλειστική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έως 30.09.2025

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Λευτέρη Αυγενάκη για την εξαιρετική ανταπόκριση που έδειξε ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της επενδυτικής ζήτησης που καταγράφηκε στην περιοχή παρέμβασης καθώς και το σύνολο των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών και τον Γενικό Γραμματέα κύριο Δημήτρη Παπαγιαννίδη για την συνεχή στήριξη της εταιρείας μας καθώς και του συνόλου των ΟΤΔ της Χώρας.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συνέδραμαν ώστε να αυξηθούν εξαιρετικά οι χρηματοδοτικοί πόροι των εν λόγω προσκλήσεων, τους ΟΤΑ της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας, όλους τους τοπικούς Φορείς καθώς και το στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας  που ανταποκρίνονται ουσιαστικά και συνεχώς σ΄ αυτήν την εργώδη προσπάθεια για να εξασφαλίζουμε συνεχώς  επιπρόσθετους πόρους για τον τόπο και την αναπτυξιακή του προοπτική.

Για την ΑΝΚΑ ΑΕ ΟΤΑ

Ελευθέριος Κυριακίδης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

Αποδοτική-η-4η-επιχειρηματική-αποστολή-της-kourtidis-group-στις-ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α. ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Επισκεφτήκαμε για έξι μέρες το San Francisco και για επτά μέρες την Νέα Υόρκη, όπου είχαμε με πάρα πολλές συναντήσεις, τόσο με Ελληνοαμερικάνους, αλλά και με Αμερικανούς, μέσα στην καρδιά του λόμπι. Κάναμε πολλά ραντεβού, αλλά το κυριότερο είναι ότι υπογράψαμε συμφωνίες, συνεργασίες και πωλήσεις που θα εμφανιστούν το επόμενο διάστημα». 

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο επικεφαλής του ομίλου Kourtidis Group, Νίκος Κουρτίδης, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι «σημαία της αποστολής μας στην Αμερική, ήταν η Θάσος, το νησί μας. Και εκεί επικεντρωθήκαμε, στην διαφήμιση των έργων μας στο νησί».

«Αυτό που μας χαροποίησε ιδιαίτερα είναι ότι γνώριζαν όλοι για την εταιρεία μας και για τα έργα μας…»

«Πραγματικά υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν έρθει ποτέ ούτε στη Θάσο, ούτε στην Καβάλα, αλλά ούτε καν στην Θεσσαλονίκη. Και προχωρήσαμε σε αγορές απευθείας στην περιοχή μας. Αυτό βέβαια που μας χαροποίησε ιδιαίτερα είναι ότι γνώριζαν όλοι για την εταιρεία μας και για τα έργα μας. Μ’ όποιον βρεθήκαμε από την ομογένεια, γνώριζαν τα πάντα για μας. Και αυτό είναι πολύ τιμητικό για μας. Να πούμε ακόμη ότι η εταιρεία μας στα billboard της  Τime Square. Πραγματικά ήταν κάτι πολύ συγκινητικό, να είμαστε εκεί και εκείνη τη στιγμή να διαφημίζεται η εταιρεία μας και η περιοχή μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό», ανέφερε ακόμη ο επικεφαλής του ομίλου Kourtidis Group στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Εντυπωσιακά-αποτελέσματα-από-την-τρίτη-Επιχειρηματική-Αποστολή-της-kourtidis-group-στην-Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β. Ελλάδα, ολοκληρώθηκε το τρίτο επιχειρηματικό ταξίδι της Kourtidis Group στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ενημέρωση των Ελληνοαμερικανών για όλες τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση και Στελέχη του ομίλου βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Σαν Φρανσίσκο και στη Νέα Υόρκη, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι πολύ σημαντικές επιχειρηματικές τους συναντήσεις.

«Το τρίτο επιχειρηματικό ταξίδι είναι μόνο η αρχή καθώς το πιο σημαντικό για εμάς είναι να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης» αναφέρει ο Νίκος Κουρτίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kourtidis Group. Σημαντικοί Έλληνες της Ομογένειας και Αμερικανοί επιχειρηματίες ενημερώθηκαν για τη διαδρομή του βραβευμένου στο ελληνικό επιχειρείν ομίλου εταιρειών Κουρτίδη. Πληροφορήθηκαν για το πλούσιο χαρτοφυλάκιο του, που διαθέτει περισσότερα από 56 οικιστικά συγκροτήματα και 1.333 κατοικίες αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή. Μεταξύ των άλλων, μέσα από τις συναντήσεις αναδείχθηκαν και η μοναδικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος (Παραλία Οφρυνίου, Καβάλα, Νέα Ηρακλείτσα, Δράμα, Σέρρες, Θάσος, Ασπροβάλτα, Κεραμωτή) και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους. Τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής ήταν άμεσα και θετικά, καθώς τα Στελέχη προχώρησαν σε συμφωνίες και μεγάλες συνεργασίες που θα εμφανιστούν το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής, ο κ. Νίκος Κουρτίδης και η αντιπρόεδρος του ομίλου, κα Κωνσταντίνα Δημητρόβα βρέθηκαν στην Times Square της Νέας Υόρκης, όπου ο όμιλος εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά. Εκεί, μαζί με χιλιάδες επισκέπτες, στο κορυφαίο τοπόσημο της αμερικανικής μητρόπολης, είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν μέρος διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας στις περίφημες οθόνες των Billboards.

«Με την ολοκλήρωση της επιχειρηματικής αποστολής νιώθω ότι η περιοχή μας έχει ήδη κερδίσει πολλά. Η χώρα μας έχει σπουδαία πράγματα να προσφέρει, γεγονός που αντιλαμβάνονται κι οι ίδιοι οι επενδυτές κι αυτό αποτελεί κίνητρο να τη γνωρίσουν» αναφέρει ο κ. Κουρτίδης. Από την πλευρά της, η κα Δημητρόβα δηλώνει «Νιώθουμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τη δυνατότητα που είχαμε ώστε να  ενημερώσουμε τους Έλληνες Ομογενείς και τους Αμερικανούς πελάτες μας για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η δραστηριότητά μας είναι ήδη γνωστή στους επιχειρηματικούς κύκλους της Αμερικής. Στην Kourtidis Group έχουμε δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον συνεργασίας και εμπιστοσύνης και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε κάθε επιχειρηματική και επενδυτική προσπάθεια».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα