Connect with us

Καβάλα

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 13ου Wood Water Wild festival (17-18/6/2023)

Παρουσιάστηκε-το-πρόγραμμα-του-13ου-wood-water-wild-festival-(17-18/6/2023)

Στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλαιάς Καβάλας, σ’ έναν υπέροχο χώρο, παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2023 το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων του 13ου Wood Water Wild festival.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννης Προμούσας και η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιάς Καβάλας, Κυριακή Παντούρη, έγινε ιδιαίτερη μνεία τόσο στις λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή κάποιων δράσεων, όσο και στο ισχυρό μήνυμα προστασίας του Περιβάλλοντος που εκπέμπει η εν λόγω διοργάνωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης: “Το 13ο Wood Water Wild festival, αποτελεί πλέον έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της περιοχής μας, ο οποίος συνδυάζει την περιήγηση στη φύση με την δημιουργική απασχόληση των παιδιών και την παράδοση με διάφορες μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου, οι μικρού μας φίλοι και οι γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στη νυχτερινή πεζοπορία, την ιππασία, την τοξοβολία και την αναρρίχηση, καθώς και στην παρασκευή γλυκών και παραδοσιακών εδεσμάτων.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη διοργάνωση, η οποία αφενός μεν επικαιροποιεί το μήνυμα της προστασίας του Περιβάλλοντος και αφετέρου της ανάπτυξης εναλλακτικών δράσεων για την ενσωμάτωση του φυσικού μας πλούτου, στη λίστα των πεδίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ως χώροι καλλιτεχνικών και αθλητικών δρώμενων.

Η συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιάς Καβάλας σ’ αυτή την προσπάθεια είναι καθοριστικής σημασίας.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι ποιοτικές επιλογές των μελών του, η συχνή προσθήκη νέων στοιχείων στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ο τρόπος με τον οποίο προβάλλονται τα μαγικά τοπία του ορεινού όγκου της δημοτικής ενότητας Φιλίππων τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ, ανοίγουν το δρόμο για την εμφάνιση αντίστοιχων διοργανώσεων και σε άλλα σημεία του Δήμου Καβάλας.

Θέλω να συγχαρώ τόσο τη σημερινή διοίκηση του Συλλόγου, όσο και αυτές που προηγήθηκαν, διότι δεν περιορίστηκαν στην τυπική λειτουργία ενός φορέα, αλλά έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να αναβαθμίσουν τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν τις οικογένειες τους.

Όταν η Ιστορία, ο Πολιτισμός και η Πρόοδος των απομακρυσμένων οικισμών βρίσκεται στα χέρια αυτών των ανθρώπων, μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον”.

Πρόεδρος ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης: “Εκ μέρους της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα ήθελα να καλωσορίσω τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του13ο Φεστιβάλ Wood Water Wild. To Φεστιβάλ γι’ ακόμα μια χρονιά επιστρέφει σε ένα γνώριμο μέρος, που δεν είναι άλλο από το περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας που βρισκόμαστε σήμερα.

To Wood Water Wild είναι ένα εναλλακτικό Φεστιβάλ μουσικής, αθλημάτων και δραστηριοτήτων υπαίθρου που ξεκίνησε το 2009 και διεξάγεται κάθε χρόνο στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου και συγκεκριμένα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Παράλληλα, αποτελεί μια εξαιρετική διοργάνωση, που αναδεικνύει την ομορφιά της φύσης και της περιοχής, η οποία καθιερώθηκε στον χώρο των «εναλλακτικών» διοργανώσεων.

Tα Φεστιβάλ που έχουν σωστή οργάνωση, συντονισμό και στοχευμένες ενέργειες προβολής, όπως το Wood Water Wild, μπορούν να αναδείξουν διάφορα τοπόσημα, ή ακόμα και την τοπική δυναμική τους, και να τα μετατρέψουν σε υπολογίσιμο ανταγωνιστικό τουριστικό προορισμό, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής της Παλιάς Καβάλας (φυσικό περιβάλλον, εναλλακτικές δραστηριότητες, τοπική πολιτιστική κληρονομιά κα).

Παράλληλα, η συμβολή των Φεστιβάλ είναι καθοριστική στην προβολή των στοιχείων του τουριστικού προϊόντος και του τοπικού πολιτισμού, τα οποία ο προορισμός θέλει να προβάλλει, αποτελώντας- ουσιαστικά – τον συνδετικό κρίκο μεταξύ εναλλακτικών δραστηριοτήτων, Τουρισμού και Πολιτισμού.

Καλούμε λοιπόν, όλους όσοι δεν έχουν επισκεφθεί το περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, να το πράξουν το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου, καθώς και τους φίλους του Φεστιβάλ να στηρίξουν μια ιδέα που ξεκίνησε από νέους ανθρώπους, απευθύνεται στους λάτρεις του φυσικού περιβάλλοντος- και όχι μόνον- και προσελκύει και μεγάλο αριθμό οικογενειών, καθώς η επαφή με τη φύση προσφέρει αναρίθμητα πλεονεκτήματα στη διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσης των παιδιών και προσφέρει μια τονωτική ένεση για τους μεγαλύτερους”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Καβάλα και Μπουργκάς ενώνουν τις δυνάμεις τους στην κρουαζιέρα

Καβάλα-και-Μπουργκάς-ενώνουν-τις-δυνάμεις-τους-στην-κρουαζιέρα

Άγγελος Βλάχος: «Βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια…»

Για τις σημαντικές προσπάθειες της περαιτέρω ενίσχυσης της κρουαζιέρας στην περιοχή μας, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Άγγελος Βλάχος.

Αρχικά αναφέρθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (28/9) με εκπροσώπους του λιμανιού, του Επιμελητηρίου και του Δήμου Μπουργκάς της Βουλγαρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενης επίσκεψης αντιπροσωπείας φορέων της Καβάλας τον περασμένο Ιούλιο στο Μπουργκάς.

«Η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί με πανηγυρικό τρόπο στις 10 ή 11 Οκτωβρίου στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, ενώπιον της Ένωσης Μεσογειακών Λιμανιών»

«Δεν υπογράψαμε στη συνάντηση της Πέμπτης (28/9) τη συμφωνία, καθώς η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί με πανηγυρικό τρόπο στις 10 ή 11 Οκτωβρίου στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, ενώπιον της Ένωσης Μεσογειακών Λιμανιών για την κρουαζιέρα, που είναι ο βασικός φορέας όλης της Μεσογείου για το προϊόν της κρουαζιέρας και αφορά τη συνεργασία τη δική μας με το Μπουργκάς από την πλευρά της Μαύρης Θάλασσας, προκειμένου να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αυτή που έχει ξεκινήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. 

«Βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους, συμμάχους και συνεργάτες, όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια…»

«Είναι επί της ουσίας μια συνεργασία για την κρουαζιέρα στον άξονα αυτόν που λέμε εξωστρέφεια, δηλαδή βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους, συμμάχους και συνεργάτες, όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια που τα έχουμε στο πλαίσιο της ανάπτυξης της κρουαζιέρας που τη θέλει η πόλη και οι επιχειρηματίες, αλλά και να φτιάξουμε νέες συνεργασίες, εκμεταλλευόμενοι την εγγύτητα μας με τη γειτονική Βουλγαρία για να κάνουμε κάτι εντελώς πρωτότυπο που θα ανακοινωθεί επισήμως στις 10 ή 11 Οκτώβριου», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Άγγελος Βλάχος. 

«Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην κρουαζιέρα και η προσπάθεια που θα κάνουμε στα επόμενα χρόνια είναι να ενισχύσουμε τόσο τις υποδομές, όσο και την προσέλκυση επιβατών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου…»

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα ήθελα να κρατήσουν οι συμπολίτες μας, είναι η μεγάλη έμφαση που δίνουμε στην κρουαζιέρα και η προσπάθεια που θα κάνουμε στα επόμενα χρόνια για να ενισχύσουμε τόσο τις υποδομές, όσο και την προσέλκυση επιβατών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Φέτος η κρουαζιέρα στην περιοχή μας πήγε εξαιρετικά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να την κρατήσουμε και τα επόμενα χρόνια στα ίδια επίπεδα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Εγκαινιάστηκε η 29η KavalaExpo 2023

Εγκαινιάστηκε-η-29η-kavalaexpo 2023

Τα εγκαίνια της 29ης KavalaExpo  πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα-Μάνη Παπαδημητρίου.

Τιμώμενη περιοχή φέτος είναι το Μπουργκάζ της Βουλγαρίας. Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρηματικές αποστολές από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την πρώτη μέρα λειτουργίας της η έκθεση υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σοφία Σαρρίδου: Ρατσιστική πράξη η διαγραφή μου από τον συνδυασμό του Θ. Μουριάδη

Σοφία-Σαρρίδου:-Ρατσιστική-πράξη-η-διαγραφή-μου-από-τον-συνδυασμό-του-Θ.-Μουριάδη

Η Σοφία Σαρρίδου, σχολιάζοντας την διαγραφή της από την παράταξη του δήμαρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη «Σύγχρονος Δήμος», τονίζει τα ακόλουθα:

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά (εδώ και πολλά χρόνια), ήταν μια προσωπική μου επιλογή, αφού πρώτα με παρότρυναν άνθρωποι που γνωρίζουν την ζωή μου και την στάση μου προς αυτήν.

Προστατεύω την υπόληψη μου, το όνομα μου, την συνείδηση μου, την καλοπιστία μου, τις αρχές και την αξιοπρέπεια μου. Είμαι ένας άνθρωπος, μια γυναίκα η οποία σέβεται την κοινωνία, την οικογένεια, την θρησκεία, τα ιδανικά και τα πιστεύω μου και ζητάω να υπηρετήσω τα κοινά, υπερβαίνοντας το ατομικό μου συμφέρον και με ανυπέρβλητο το αίσθημα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Θεωρώ ότι είναι ύψιστο καθήκον, να συμφωνούν τα λόγια με τις πράξεις μας. Ο σεβασμός δίνεται και λαμβάνεται, δεν μπορεί να μετρηθεί σαν ποσότητα, δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί, αλλά χτίζεται με τον χρόνο και μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί μέσα σε ένα πεντάλεπτο τηλεφώνημα (που ούτε και αυτό έγινε από τον επικεφαλής του συνδυασμού μου).

Η πρόθεση μου να συνεχίσω και να ασχοληθώ με τα κοινά, ακόμα μια φορά, σε επίπεδο τοπικής κοινότητας και στο τοπικό διαμέρισμα των Κρηνίδων, του πρώην Δήμου Φιλίππων, ήταν σταθερή και παραμένει αταλάντευτη. Πιστεύω και το αναφέρω συχνά σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς, στις τοπικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν ανάμειξη οι πολιτικές παρατάξεις.

Όμως τις τελευταίες μέρες έχει αλλάξει το όλο σκηνικό, με αφορμή ενός χιουμοριστικού σαρκαστικού σχόλιου μου, που αφορούσε την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Κασσελάκη και προκάλεσε αναστάτωση, ο επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονος Δήμος κ. Μουριαδη, αποφάσισε την αποπομπή μου και εξέδωσε δελτίο τύπου, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές καθώς και ότι είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζει απερίφραστα χωρίς δεύτερη σκέψη. Φαίνεται όμως, ότι στην σημερινή εποχή της «πολιτικής ορθότητας» και της «ακύρωσης» το παραμικρό σχόλιο, ακόμη και το πιο ανώδυνο, μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογες αντιδράσεις, πολλές φορές υποκριτικές. Επίσης θέλω να αναφέρω, ότι στον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του κ. Μουριαδη υπάρχουν και άλλα ομοφοβικά άτομα, παρόλα αυτά δεν έπραξε το ίδιο, οπότε και μόνο αυτή η πράξη  του είναι ρατσιστική. Δεν υπήρξα ποτέ ομοφοβική, αλλά προφανώς εκμεταλλευτήκατε την κατάσταση για δικούς σας λόγους ή παρασυρθήκατε από συνεργάτες σας, γι’ αυτό και βγάλατε ένα εντελώς ανυπόστατο δελτίου τύπου που δεν με αντιπροσωπεύει.

Εύχομαι οι αξίες, τα ιδανικά και η αρετή να είναι το κυρίαρχο στοιχείο που διέπει τις σχέσεις μας μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία, κάτω από τις διδαχές του Ιησού Χριστού που έχυσε το αίμα του για την σωτηρία των ανθρώπων.

Ωστόσο εγώ συνεχίζω με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ υποψηφιότητα μου και στηρίζω άλλον συνδυασμό.

Υποψήφια ανεξάρτητη σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κρηνίδων Σοφία Σαρρίδου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα