Connect with us

Καβάλα

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Τιμή και ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παναγιώτης-Μαμτσαδέλης:-Τιμή-και-ευθύνη-η-θέση-του-προέδρου-του-Δημοτικού-Συμβουλίου.

«Υπάρχει η όρεξη και η διάθεση για να αντιμετωπιστούν όλα τα ενδεχόμενα προβλήματα, το θέμα είναι να μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις / Οι εκλογές έχουν τελειώσει, αργούν να γίνουν οι επόμενες, άρα δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες»

«Χαρά, τιμή και ευθύνη. Αυτά είναι τα κυριότερα συναισθήματα που νιώθω μετά την πρώτη συνεδρίαση και την εκλογή μου στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας».

Τα παραπάνω τόνισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ύστερα από την πανηγυρική εκλογή του στην εν λόγω θέση την Τρίτη 2 Ιανουαρίου. 

«Δεν είναι εύκολη φυσικά η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου…»

«Έχω ευχαριστήσει ήδη τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μου που με εξέλεξαν αρχικά ως δημοτικό σύμβουλο και μου έδωσαν την ευκαιρία να κριθώ από μια θέση ευθύνης. Φυσικά ευχαριστώ και τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου, αλλά και όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους, εκλέγοντάς με πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.  Δεν είναι εύκολη φυσικά η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Η ενδεχόμενη δυσκολία δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς θα χειριστείς 34 διαφορετικές προσωπικότητες, δηλαδή τα μέλη του δημοτικού συμβούλιο συν τον δήμαρχο 35, αλλά έχει να κάνει και με το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με διατάξεις νόμων πολλές φορές, οι οποίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν, αλλάζουν συνεχώς», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μαμτσαδέλης. 

«Υπάρχει φυσικά η όρεξη και η διάθεση για να αντιμετωπιστούν όλα τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα συναντήσουμε στο μέλλον. Το θέμα είναι να μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις…»

«Θέλει πολλή προσοχή για να μη δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και κατ’ επέκταση στη λειτουργία όλων των υπηρεσιών. Γιατί αν κάποιο θέμα δεν περάσει από το δημοτικό συμβούλιο και πάμε πίσω, ουσιαστικά χάνεται το χρονοδιάγραμμα από την υπηρεσία και αυτός ο οποίος πλήττεται στο τέλος είναι ο ίδιος ο δημότης. Υπάρχει φυσικά η όρεξη και η διάθεση για να αντιμετωπιστούν όλα τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα συναντήσουμε στο μέλλον.

Το θέμα είναι να εφαρμόζεις σωστά τις διατάξεις και βασικά το κυριότερο είναι να μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις. Να μην πρέπει να ερμηνευτούν για να εφαρμοστούν. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά και σημασία αυτό. Σε κάθε περίπτωση και ενδεχόμενα λάθη είναι ανθρώπινα, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν, αρκεί να μην είναι ανεπανόρθωτα και να μην προκαλούν κανένα πρόβλημα», επισήμανε ακόμη στα όσα είπε στον «Ενήμερο», ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. 

«Οι εκλογές έχουν τελειώσει, αργούν να γίνουν οι επόμενες, άρα δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Έχουμε μπροστά μας μία καθαρή πενταετία γεμάτη προκλήσεις…»

«Υπάρχει διάθεση και συναίνεση από όλους μας, δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχει συναίνεση. Έχουμε όλοι έναν κοινό σκοπό. Οι εκλογές έχουν τελειώσει, αργούν να γίνουν οι επόμενες, άρα δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Έχουμε μπροστά μας μία καθαρή πενταετία γεμάτη προκλήσεις. Από εδώ και πέρα έχουμε την επικύρωση των δύο διαδικασιών που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (2/1), έχουμε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όμως δεν έχει οριστεί ακόμη το πότε θα γίνει. Θα έχουμε τον προϋπολογισμό, θα έχουμε τα ανταποδοτικά τέλη, τον ορισμό του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γενικά υπάρχουν πολλά διαδικαστικά θέματα. Είχαν φροντίσει οι προηγούμενοι αντιδήμαρχοι και το προηγούμενο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο δώρο που έκαναν σε όλους μας, πρώτα απ’ όλα στους δημότες και μετά σε μας, να μην έχουμε δηλαδή ανοιχτά θέματα από το προηγούμενο έτος. Άρα αναμένουμε ό,τι καινούργιο μας έρθει από την υπηρεσία και φυσικά θα έχουμε και τη συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία θα έχει έναν ξεχωριστό ρόλο στη λειτουργία του Δήμου Καβάλας, με σημαντικές αρμοδιότητες και πιθανόν να ελαφρύνει και το δημοτικό συμβούλιο, αφού θα γίνεται μία προεργασία πολλών θεμάτων που θα έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο, άρα σίγουρα το έργο μας θα διευκολύνεται με τη βοήθεια και της Δημοτικής Επιτροπής», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. του Δήμου Θάσου

Συνεδρίαση-του-ΤΕΣΟΠΠ.-του-Δήμου-Θάσου

Την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του «Καλογερικού» του Δήμου της Θάσου, υπό την προεδρεία του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη η τακτική συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Θάσου, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ως τακτικά μέλη του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. του Δήμου Θάσου: ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, ο εκπρόσωπος του Α’ Λιμενικού Τμήματος Θάσου, ο εκπρόσωπος της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας και ο Δασάρχης Θάσου.
Επίσης στην συνεδρίαση παρέστησαν, ως φορείς που κρίθηκε απαραίτητη η συμμετοχή τους: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Πολιτικής προστασίας της ΠΕ. Καβάλας και Θάσου, ο εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων καβάλας, η Προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Εσόδων, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας και Θράκης, εκπρόσωποι των ιδιωτικών κατασκηνώσεων του νησιού, καθώς και εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων.
Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκε αναλυτικά, μεταξύ όλων των συναρμόδιων φορέων, ο απολογισμός της περσινής αντιπυρικής περιόδου στη Θάσο, καθώς και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, η ετοιμότητα και οι δυνατότητες των εμπλεκόμενων φορέων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, αλλά και οι δυνατότητες βελτίωσης της ήδη αγαστής μέχρι τώρα συνεργασίας όλων φορέων για την επιτυχή αντιμετώπιση της νέας αντιπυρικής περιόδου στη Θάσο.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:
«Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιπυρική προστασία της Θάσου ήταν, είναι, και θα συνεχίσει να είναι αγαστή και άριστη.
Το αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας αποτυπώνεται στην πράξη με τον θετικό απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου του προηγούμενου έτους και την άμεση και επιτυχή αντιμετώπιση των περιστατικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στον τόπο μας.
Ο Δήμος της Θάσου εργάζεται συνεχώς με στόχο την αντιπυρική θωράκιση της Θάσου και την ρεαλιστική διαφύλαξη και προστασία του σπάνιου φυσικού πλούτου της».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Εγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης

Εγκαινιάστηκε-το-αναβαθμισμένο Κλειστό-Γυμναστήριο-της Ελευθερούπολης

Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 το αναβαθμισμένο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Ελευθερούπολης κ. Χρυσόστομος και ακολούθησαν αθλητικές επιδείξεις από ομάδες διαφόρων αθλημάτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης στον χαιρετισμό του ανέφερε:

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την Ελευθερούπολη και για ολόκληρο τον Δήμο Παγγαίου.

Εγκαινιάσαμε το πλήρως αναβαθμισμένο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚΕ, έναν σύγχρονο αθλητικό χώρο που δημιουργήθηκε για να υπηρετεί τη νεολαία, τον αθλητισμό και την τοπική μας κοινωνία.

Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,36 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», ενώ ο Δήμος Παγγαίου συνέβαλε με ίδιους πόρους για σημαντικές συμπληρωματικές παρεμβάσεις.

Παράλληλα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την άμεση ανταπόκριση του Περιφερειάρχη μας Χριστόδουλο Τοψίδη εξασφαλίσαμε επιπλέον χρηματοδότηση για εξοπλισμό και τη συντήρηση του παρκέ, ώστε το γυμναστήριο να παραδοθεί πλήρως λειτουργικό.

Όμως το σημαντικότερο δεν είναι μόνο το κτίριο.

Το σημαντικό είναι όσα θα συμβούν μέσα σε αυτόν τον χώρο.

Εδώ θα προπονούνται παιδιά.

Εδώ θα γεννιούνται φιλίες.

Εδώ θα καλλιεργούνται αξίες όπως η προσπάθεια, η πειθαρχία και η συνεργασία.

Για εμάς στον Δήμο Παγγαίου, ο αθλητισμός είναι επένδυση στη νέα γενιά και στο μέλλον του τόπου μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου ,τις υπηρεσίες του Δήμου Παγγαίου και ιδιαίτερα την Τεχνική Υπηρεσία .

Το γυμναστήριο αυτό ανήκει πλέον στα παιδιά μας, στους αθλητές μας και σε ολόκληρη την κοινωνία του Παγγαίου.

Συνεχίζουμε με έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δίνουν προοπτική στον τόπο μας.

Καλορίζικο!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Διαφωνεί με την παραχώρηση του παλιού Ωδείου στο ΤΕΕ ΑΜ ο Γιάννης Σαρρής

Διαφωνεί-με-την-παραχώρηση-του-παλιού-Ωδείου-στο-ΤΕΕ-ΑΜ-ο-Γιάννης-Σαρρής

«Δεν βλέπω κάποιο κέρδος και όφελος για τον δήμο Καβάλας»

Την αντίθεσή του για την παραχώρηση του Παλιού Ωδείου από τον δήμο Καβάλας στο Τ.Ε.Ε., εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ, το μέλος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Γιάννης Σαρρής.
”Διαφώνησα με τη λογική παραχώρησης ενός ιστορικού κτιρίου από τον δήμο Καβάλας στο Τ.Ε.Ε., χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων, ακόμη και των μελών των άλλων δημοτικών παρατάξεων, που για μένα είναι κάτι πολύ βασικό”, ανέφερε αρχικά ο κ. Σαρρής.

Δεν βλέπω κάποιο κέρδος και όφελος για τον δήμο Καβάλας

”Μιλάμε για ένα κτίριο που αγοράστηκε 200.000€ και χωρίς να ρωτηθεί κανένας παραχωρείται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για να στεγαστούν τα γραφεία του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Τ.Ε.Ε., ούτε με το τοπικό τμήμα, απλά δεν βλέπω κάποιο κέρδος και όφελος για τον δήμο Καβάλας, γιατί κάποια χρόνια πριν δόθηκαν 200.000€ για να αγοραστεί το συγκεκριμένο ιστορικό κτίριο και τελικά να το παραχωρούμε. Πήραμε δηλαδή από τους πολίτες μας 200.000€ και επειδή δεν μπορούμε να το αξιοποιήσουμε εμείς το παραχωρούμε σε κάποιους άλλους. Αυτό το κάνει το Τ.Ε.Ε. σε όλη τη χώρα, όχι μόνο στην πόλη μας. Βρίσκει τέτοιους θησαυρούς και επειδή δεν υπάρχει χρηματοδότηση από τους δήμους αναλαμβάνει αυτό”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Σαρρής.

Για τα επόμενα 50 χρόνια παραχωρούμε ένα διαμάντι, το οποίο θα έπρεπε να μείνει στην πόλη, στην ιδιοκτησία του δήμου Καβάλας

”Το πιο βασικό για εμένα είναι ότι για τα επόμενα 50 χρόνια παραχωρούμε ένα διαμάντι, το οποίο θα έπρεπε να μείνει στην πόλη, στην ιδιοκτησία του δήμου Καβάλας. Είναι τεράστια η χρονική περίοδος που δεν θα είναι στα χέρια μας για να το εκμεταλλευτούμε. Δεν υπήρχε σχέδιο όταν ο δήμος αγόρασε αυτό το κτίριο; Νομίζω η λογική αυτή είναι λάθος και νομίζω και πολλοί άλλοι Καβαλιώτες σκέφτονται το ίδιο με εμένα. Περιμέναμε αυτό το εμβληματικό κτίριο να παραμείνει στην Καβάλα προς όφελος των δημοτών κι όχι να γίνει απλά μία αίθουσα. Αν το πρόβλημα είναι τα γραφεία του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ., θα μπορούσε να έρθει σε συνεννόηση με τον δήμο να βρουν γραφεία και να τα παραχωρήσουμε και από ‘κει και πέρα να δούμε μόνο το όφελος των πολιτών. Θα μπορούσαμε να βγούμε διπλά κερδισμένοι και όχι απλά να ζητωκραυγάζουμε για την παραχώρηση ενός σημαντικού κτιρίου της πόλης για να γίνουν κάποια γραφεία για τα επόμενα 50 χρόνια”, σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Σαρρής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα