Connect with us

Καβάλα

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: «Στα ανταποδοτικά τέλη επαναφέραμε τις μειώσεις που έγιναν το 2021»

Παναγιώτης-Μαμτσαδέλης:-«Στα-ανταποδοτικά-τέλη-επαναφέραμε-τις-μειώσεις-που-έγιναν-το-2021»

«Πραγματικά το νέο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας ξεκίνησε δυναμικά, πέσαμε κατευθείαν στα βαθιά μπορώ να πω. Δύσκολες αποφάσεις, ειδικά όσον αφορά τα ανταποδοτικά τέλη. Αναγκαίες, αλλά δύσκολες για όλους μας».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο οποίος συμπλήρωσε σχετικά: «Είμαστε στο πρώτο διάστημα όπου οι συνεδριάσεις είναι πιο συχνές και πιστεύω ότι από τον Φεβρουάριο θα μπούμε σε μια καλύτερη ροή».

«Μέχρι στιγμής οι συνεδριάσεις κυλούν ομαλά, εντός των προβλεπόμενων χρόνων, δεν έχουμε αυτά που συνέβαιναν στο παρελθόν, ειδικά με τα προ ημερησίας. Οι συζητήσεις διεξάγονται σε καλό κλίμα, με διαφωνίες φυσικά…»

«Μέσα στον ίδιο μήνα θα έχουμε και την πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, κάτι νέο για την τοπική αυτοδιοίκηση κι ελπίζω να λειτουργήσει κι αυτό πολύ καλά. Μέχρι στιγμής οι συνεδριάσεις κυλούν ομαλά, εντός των προβλεπόμενων χρόνων, δεν έχουμε αυτά που συνέβαιναν στο παρελθόν, ειδικά με τα προ ημερησίας. Οι συζητήσεις διεξάγονται σε καλό κλίμα, με διαφωνίες φυσικά, σε πολιτισμένο και δημοκρατικό κλίμα και καλό είναι να αισιοδοξούμε ότι από εδώ και πέρα θα αρχίσουν κάποια πράγματα να λειτουργούν ακόμη καλύτερα και να βλέπουν οι πολίτες τις θετικές επιπτώσεις αυτών που αποφασίζουμε και ψηφίζουμε στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί αυτή είναι η ουσία, η αλλαγή της καθημερινότητας του πολίτη», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Μαμτσαδέλης.

«Ουσιαστικά επαναφέραμε τις μειώσεις που έγιναν το 2021 που ήταν της τάξης του 45%. Εκεί πάνω είχαμε την αύξηση των ανταποδοτικών…»

Ιδιαίτερα για τη συνεδρίαση για τα ανταποδοτικά τέλη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ανέφερε: «Είναι λογικό να υπάρχουν οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τους φορείς που κατέθεσαν τις απόψεις τους. Είναι μεγάλη η κουβέντα που αναπτύχθηκε για τα ανταποδοτικά τέλη. Δυστυχώς υπάρχουν παντού αυξήσεις, είναι όμως ανταποδοτικές. Δεν είναι σαν τον φόρο. Στην καθημερινότητα του Δήμου αυτό θα φανεί. Δεν θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, γιατί για να εισπραχθούν αυτές οι αυξήσεις και να δημιουργήσουν έναν καλό προϋπολογισμό ικανό να κάνουμε τις αλλαγές στην Υπηρεσία Καθαριότητας πρέπει να περάσει καιρός. Ουσιαστικά επαναφέραμε τις μειώσεις που έγιναν το 2021 που ήταν της τάξης του 45%. Εκεί πάνω είχαμε την αύξηση των ανταποδοτικών».

«Στο δημοτικό συμβούλιο ορθά δίνουμε τον λόγο να εκφραστεί ο φορέας που ανησυχεί και θέλει να προτείνει. Μέχρι στιγμής σχεδόν όσοι ήρθαν ήταν ευπρεπέστατοι, αλλά αυτό πρέπει να συνεχιστεί σε απόλυτο βαθμό, να υπάρχει ένας σεβασμός στην αίθουσα, στον θεσμό…»

Για την παρουσία φορέων, αλλά και πολιτών στις συνεδριάσεις, ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης ανέφερε: «Είχαμε παρουσία πολιτών στις συνεδριάσεις μας. Καλό είναι αυτό. Εμένα μου αρέσει, θέλω να έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον εκπροσωπούν κάποιον φορέα και ενδιαφέρονται για κάποιο ζήτημα. Να τονίσω όμως με σεβασμό στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου. Να μιλήσεις και να πεις την άποψή σου, ούτε συνθήματα, ούτε πανό. Το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να συγκριθεί με τη Βουλή, όπου δεν μπορεί να πάει όποιος θέλει να λάβει τον λόγο, ούτε να αναρτήσει πανό ή να φωνάξει σύνθημα. Στο δημοτικό συμβούλιο ορθά δίνουμε τον λόγο να εκφραστεί ο φορέας που ανησυχεί και θέλει να προτείνει. Μέχρι στιγμής σχεδόν όσοι ήρθαν ήταν ευπρεπέστατοι, αλλά αυτό πρέπει να συνεχιστεί σε απόλυτο βαθμό, να υπάρχει ένας σεβασμός στην αίθουσα, στον θεσμό, στην ιστορία, στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις που έχουμε και εμείς και φυσικά και από εμάς να υπάρχει ένας σεβασμός στους συνδημότες μας που θέλουν να λάβουν τον λόγο όταν έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο».

Λίγα τα θέματα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που έγινε την Τετάρτη (31/1)

Τέλος, για τη συνεδρίαση της Τετάρτης (31/1), ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης τόνισε: «Η συνεδρίαση της Τετάρτης (31/1) περιελάμβανε λίγα θέματα. Αφορούσε τις απαλλαγές από τα ανταποδοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες, την αύξηση του κόστους για το πάρκινγκ της Δημοτικής Αγοράς και τον ορισμό των εκπροσώπων του Δήμου Καβάλας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Η επόμενη συνεδρίαση μας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Δευτέρα, οπότε από εκεί και μετά θα έχουμε ελπίζω μια καλή ροή στις συνεδριάσεις μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Οι καθυστερήσεις στα τεχνικά έργα της ΔΕΥΑΚ προκαλούν προβλήματα σε γειτονιές και χωριά»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Οι-καθυστερήσεις-στα-τεχνικά-έργα-της-ΔΕΥΑΚ-προκαλούν-προβλήματα-σε-γειτονιές-και-χωριά»

Παρά τις αυξήσεις και “τα χαράτσια” στους λογαριασμούς σε βάρος των δημοτών, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη έργα που εκσυγχρονίζουν τα δίκτυα ύδρευσης της Καβάλας και των χωριών.

Βλάβες, πολύωρες διακοπές, ελλείψεις σε επάρκεια νερού είναι “το κόστος” της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να λύσει προβλήματα εδώ και χρόνια!

Ειδικά η καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές του Κεφαλαρίου είναι η πραγματική αιτία για τα προβλήματα στην ύδρευση που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν ούτε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, που “σφυρίζουν” αδιάφορα εδώ και χρόνια, ακόμη και όταν τους καλούσαμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσει το έργο αυτό. 

Δεν θέλουν οι δημότες “περισπούδαστες αναλύσεις” και “απειλές” από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Επιτέλους, θέλουν αποτελέσματα!

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Ο-καλός-συντονισμός-απέτρεψε-τα-χειρότερα-στη-φωτιά-στον-Μπάτη

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα

Η άμεση κινητοποίηση και ο πολύ καλός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, απέτρεψαν τα χειρότερα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) στο ύψος του Μπάτη. Συνολικά από τη φωτιά κάηκε έκταση 10 στρεμμάτων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται το έργο του ανακριτικού της Π.Υ. για τα αίτια της φωτιάς. 

«Η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα…»

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) για ένα συμβάν άνωθεν της περιοχής του Μπάτη κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οχήματα. Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της ξηροθερμικής περιόδου, η φωτιά εξελίχθηκε στα ανάντι περνώντας και τον επάνω περιμετρικό δρόμο της ΜΟΜΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως την «κόψαμε» σε ένα κομβικό σημείο, καθώς πιο ψηλά είχε σπίτια κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα. Επενέβησαν συνολικά 12 οχήματα με 36 άνδρες, ενώ είχαμε και την συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δυο PZL. Επίσης όλος ο μηχανισμός ήταν δίπλα μας. Ο δήμος με δύο υδροφόρες, το δασαρχείο, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές, όσο και κάτοικοι κι έτσι η φωτιά γρήγορα περιορίστηκε καίγοντας μόλις 10 στρέμματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας γιατί τη φωτιά της σταματήσαμε πριν έρθουν τα εναέρια μέσα. Όχι ότι τα εναέρια δεν χρειάστηκαν, σαφώς και χρειάστηκαν για να γίνει μια καλή διαβροχή της περιμέτρου. Ήμασταν τυχεροί γιατί η θάλασσα ήταν κοντά και ειδικά το ελικόπτερο γέμιζε ανά δυο λεπτά, ενώ και τα PZL σαφώς βοήθησαν. Η Δ.Ε.Η. ήταν εκεί για να κόψει το ρεύμα, γιατί οι ρίψεις γινόταν πάνω από το δίκτυο. Και η συνδρομή της Τροχαίας που έκλεισε τον δρόμο ήταν σημαντική. Όλα ήταν πολύ καλά συντονισμένα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όσον αφορά για τα αίτια της φωτιάς, το ανακριτικό μας αυτή τη στιγμή διενεργεί αυτοψία στον χώρο. Συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να συντάξει τη δικογραφία και να δούμε τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Προσοχή απ’ όλους – Τσουχτερά τα πρόστιμα για το άναμμα φωτιάς – Μέχρι σήμερα επιβλήθηκαν 15 διοικητικά πρόστιμα

«Είμαστε ακόμα στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και γι’ αυτό πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους πολίτες, ώστε να μην πραγματοποιούν θερμές εργασίες, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Όλοι έχουν ενημερωθεί ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και δύσκολο μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Οπότε πρέπει να προσέχει ο κάθε πολίτης για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν βεβαιωθεί 15 διοικητικά πρόστιμα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μανδρανής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η ΔΕΥΑΚ

Σε-ελεγχόμενες-διακοπές-υδροδότησης-προχωρά-η-ΔΕΥΑΚ

Απόστολος Χρόνης: Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης

Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, παρ’ όλο που ο δήμος Καβάλας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόβλημα υπάρχει σε οικισμούς χωρίς νέο δίκτυο ύδρευσης και κυρίως στα υψηλά σημεία αυτών των οικισμών που κάποιες ώρες μένουν χωρίς νερό ή πέφτει πολύ η πίεσή του.

«Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις…»

«Αυτό συμβαίνει λόγω της υπερκατανάλωσης. Το πρόβλημα είναι ότι αυτήν την υπερκατανάλωση δεν μπορούν να την υποστηρίξουν τα δίκτυα. Αυτό αφορά και τον Ζυγό και τις Κρηνίδες, αφορά και το Χαλκερό, στο οποίο έχουμε μετριάσει την κατάσταση δηλαδή κάναμε κινήσεις παρόμοιες που θα κάνουμε τώρα στον Ζυγό και στις Κρηνίδες κλείνοντας τα δίκτυα και μειώνοντας την παροχή στις αρδευτικές περιοχές. Το ίδιο θα κάνουμε τώρα και σε αυτά τα δύο χωριά. Δηλαδή το δίκτυο που είναι εκτός σχεδίου πόλης θα το περιορίσουμε για κάποιες ώρες, κυρίως απογευματινές, που υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια νοοτροπία στους κατοίκους να μην ποτίζουν τους κήπους τους απόγευμα. Παρά το γεγονός ότι εμείς παρέχουμε μόνο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης δεν θέλουμε να υποχρεώσουμε τους ανθρώπους μ’ ένα μικρό μπαξέ που έχουν να σταματήσουν να τον έχουν. Πρέπει να μάθει ο πολίτης ότι το πότισμα θα γίνεται πρωινές ώρες γιατί το απόγευμα υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταναλώσεις», επισήμανε σχετικά ο κ. Χρόνης. 

«Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης…»

Όσον αφορά τα μέτρα ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τόνισε: «Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ σταματάμε για τέσσερις ώρες το δίκτυο που πάει εκτός σχεδίου πόλης και φυσικά αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα πάμε και σε περαιτέρω μέτρα. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στα στα άκρα. Θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος και να σεβαστεί τον συνάνθρωπό του. Αυτό είναι το πρόβλημα, ο αλληλοσεβασμός. Δεν είναι το γκαζόν προτεραιότητα. Ο άνθρωπος είναι προτεραιότητα, τα ζώα και τα φυτά στη συνέχεια. Όταν φτάνει για τους ανθρώπους θα δώσουμε στα ζώα, όταν φτάνει για τα ζώα θα δώσουμε και στα φυτά. Όχι το αντίθετο. Πρώτα ο άνθρωπος και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα