Connect with us

Καβάλα

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: «Η γενιά μου οφείλει να βάλει τη δική της σφραγίδα »

Παναγιώτης-Μαμτσαδέλης:-«Η-γενιά-μου-οφείλει-να-βάλει-τη-δική-της-σφραγίδα-»

«Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι ο Θόδωρος Mουριάδης έχει μία πολύ θετική ανταπόκριση / Η κριτική είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης, αρκεί να είναι γόνιμη και παραγωγική / Καλώ τους συμπολίτες μας να σπεύσουν στις κάλπες»

«Η Καβάλα αλλάζει, μεταμορφώνεται, εξελίσσεται. Μπήκε το λιθαράκι στην πρώτη θητεία του Θόδωρου Μουριάδη και είμαι σίγουρος ότι το έργο που ξεκίνησε από το 2019 θα συνεχιστεί και από την 1η Ιανουαρίου του 2024».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τον συνδυασμό του Θόδωρου Μουριάδη «Σύγχρονος Δήμος», Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

«Αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι και εισπράττω από τους πολίτες, είναι ότι ο Θόδωρος Mουριάδης έχει μία πολύ θετική ανταπόκριση»

Απαντώντας αρχικά στο ερώτημα για το τι εισπράττει από την επαφή του με τους συμπολίτες μας, ο κ. Μαμτσαδέλης σημείωσε: «Είναι μία εκλογική χρονιά, οι πολίτες ευτυχώς δεν έχουν κουραστεί να ασχολούνται με τις εκλογές, αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ. Σίγουρα μεσολάβησε το καλοκαίρι μετά τις εθνικές εκλογές, πλέον όμως έχει ξαναζεσταθεί λίγο το κλίμα, οι πολίτες ασχολούνται, ρωτάνε και ενδιαφέρονται να μάθουν, συμμετέχουν στις συζητήσεις. Το κλίμα λοιπόν όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές εν γένει είναι θετικό και θεωρώ ότι όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους συνδημότες μας. Από εκεί και πέρα αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι και εισπράττω από τους πολίτες, είναι ότι ο Θόδωρος Mουριάδης έχει μία πολύ θετική ανταπόκριση. O κάθε πολίτης έχει να πει κάτι καλό για τον Θ. Μουριάδη, πρώτα από όλα ως προσωπικότητα. Είναι ένας δήμαρχος που από την πρώτη στιγμή ήταν παρών στις γειτονιές, στην αγορά, σε κάθε σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπισε αυτή η πόλη, κοινωνικό και μη. Σε κάθε θέμα που ανέκυψε ο Θόδωρος Μουριάδης ήταν εκεί. Αυτό δεν είναι τυχαίο και είναι βέβαιο πως είναι και ο λόγος που οι πολίτες και πάλι θα τον τιμήσουν με την ψήφο και τη στήριξη τους και θα τον εκλέξουν εκ νέου δήμαρχο Καβάλας».

«Θεωρώ ότι όσοι εκλέγουμε, θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το όραμα του Θόδωρου Μουριάδη και του «Σύγχρονου Δήμου» για να δούμε μία Καβάλα πολύ καλύτερη…»

«Θα είναι εκ νέου δήμαρχος Καβάλας, γιατί το αξίζει, λόγω της θητείας που διανύουμε ακόμη, λόγω των δυσκολιών που κατάφερε να αντιμετωπίσει και με τους ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους που είχε στη διάθεσή του για να διοικήσει έναν ολόκληρο Δήμο, αλλά και γιατί δημιουργεί αυτή τη στιγμή μία πολύ καλά οργανωμένη, έμπειρη και νεανική ομάδα, όλους εμάς τους υποψηφίους που έχει δίπλα του, που θεωρώ ότι όσοι εκλέγουμε, θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το όραμα του Θόδωρου Μουριάδη και του «Σύγχρονου Δήμου» για να δούμε μία Καβάλα πολύ καλύτερη από αυτή που ήδη έχουμε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

«Η κριτική είναι ένα χαρακτηριστικό, μία υποχρέωση της αντιπολίτευσης. Αρκεί αυτή η κριτική να είναι γόνιμη και παραγωγική…»

Όσον αφορά την κριτική που δέχεται από τους υπόλοιπους συνδυασμούς ο Θόδωρος Μουριάδης για τη διοίκησή του, ο κ. Μαμτσαδέλης επισήμανε: «Η κριτική είναι ένα χαρακτηριστικό, μία υποχρέωση της αντιπολίτευσης. Αρκεί αυτή η κριτική να είναι γόνιμη και παραγωγική. Το δυστυχές που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια τουλάχιστον και συμβαίνει και στην πόλη μας, είναι ότι σπάνια η κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση είναι γόνιμη και παραγωγική και είναι προς όφελος των πολιτών. Το να δημοσιεύουμε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές μια φωτογραφία από μία παιδική χαρά για παράδειγμα, στην οποία μπορεί να τρέχουν τα νερά και πρέπει να διορθωθεί, αφορά δηλαδή μία πολύ μικρή έκταση του Δήμου Καβάλας, μόνο και μόνο για να πούμε ότι ο δήμαρχος αυτός δεν κάνει και πρέπει να αλλάξει, δεν είναι γόνιμο και δημιουργικό. Γιατί για αυτή την παιδική χαρά που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που θα πρέπει όμως να διορθωθεί και θα διορθωθεί, υπάρχουν άλλες δέκα παιδικές χαρές που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Αυτό όμως από κάποιον που θέλει να γίνει δήμαρχος στη θέση του Θεόδωρο Μουριάδη δεν είναι γόνιμη και παραγωγική κριτική προς όφελος των δημοτών».

«Το 12ο δημοτικό σχολείο για παράδειγμα όταν ξεκίνησε να γίνεται ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Το αποτέλεσμα όμως σήμερα είναι ότι πλέον πρόκειται για ένα πραγματικό κόσμημα. Αυτό θα συμβεί και με την πλατεία Καπνεργάτη, αυτό θα συμβεί και με την Κουντουριώτου και το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στον Άγιο Νικόλαο, αυτό θα συμβεί και με το Περιγιάλι»

Ερωτηθείς αν η επόμενη θητεία θα αποτελέσει την ευκαιρία αλλαγής της σημερινής εικόνα του Δήμου Καβάλας, ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης απάντησε: «Αν και η ηλικία μου δεν μου επιτρέπει να πω ότι έχω ζήσει τις καλές εποχές της αυτοδιοίκησης με τον αείμνηστο Λευτέρη Αθανασιάδη, πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ένας Δήμος διοικείται πιο δύσκολα από ότι πριν 30 χρόνια. Υπάρχουν τα χρήματα μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είναι όμως πολύ πιο αυξημένες οι αρμοδιότητες που έχουν περάσει στους Δήμους τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι ελάχιστοι οι εργαζόμενοι στον Δήμο Καβάλας και στις υπηρεσίες του σε σχέση με πριν και σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν. Μία πολύ σημαντική υπηρεσία στην καθημερινότητα είναι η Τεχνική Υπηρεσία. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Τεχνική Υπηρεσία έχει απογυμνωθεί από προσωπικό. Δεν υπάρχει προϊστάμενος υπηρεσίας, δεν υπάρχει δήμαρχος, που δεν θα ήθελε ένα έργο να ξεκινά σήμερα και να τελειώνει σε έναν μήνα, σε δύο μήνες. Πρόσφατα διάβαζα μία μελέτη (2022) του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα δημόσια έργα. Στην Ελλάδα λοιπόν την τελευταία δεκαετία έγιναν 1.200 μεγάλα έργα. Σε αυτά, πάνω από 700 πήραν δυόμισι φορές παράταση. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι είναι μία παθογένεια της μεταμνημονιακής Ελλάδας το πώς λειτουργεί το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι μία πρόκληση, δεν λέμε ότι είναι μια δικαιολογία για το ότι κάποια πράγματα δεν γίνονται. Είναι όμως ένας σοβαρός λόγος που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας. Και οι δημότες έχουν δίκιο να αγανακτούν όταν για παράδειγμα γίνεται ένα έργο και ταλαιπωρούνται και ο εργολάβος έχει δίκιο να αγανακτεί γιατί οι τιμές στα υλικά έχουν ανέβει και ο δήμαρχος έχει δίκιο να αγανακτεί γιατί ένα έργο έπρεπε να έχει τελειώσει και δεν μπορεί να αρχίσει. Το θέμα είναι να βρούμε τη χρυσή τομή. Το 12ο δημοτικό σχολείο για παράδειγμα όταν ξεκίνησε να γίνεται ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Το αποτέλεσμα όμως σήμερα είναι ότι πλέον πρόκειται για ένα πραγματικό κόσμημα. Αυτό θα συμβεί και με την πλατεία Καπνεργάτη, αυτό θα συμβεί και με την Κουντουριώτου και το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στον Άγιο Νικόλαο, αυτό θα συμβεί και με το Περιγιάλι».

«Η πρόκληση και το ζητούμενο είναι ο Θόδωρος Μουριάδης και η παράταξή μας να πάει όσο καλύτερα γίνεται και είμαστε βέβαιοι για αυτό…»

Αναφορικά με τον αν ο «Σύγχρονος Δήμος» θα «προτιμούσε» κάποιον συγκεκριμένο αντίπαλο στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο κ. Μαμτσαδέλης σημείωσε: «Ο καθένας κάνει την προσπάθειά του, είτε σε επίπεδο υποψηφίου δημάρχου, είτε υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. Ελπίζω ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέσα στα ηθικά και λογικά επιβαλλόμενα όρια, τα οποία δεν θα κάνουν τον κόσμο να απομακρυνθεί από την διαδικασία. Όποιος και αν είναι στη δεύτερη Κυριακή, καλώς να είναι, καλώς να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων. Σε ατομικό επίπεδο φυσικά η πρόκληση και το ζητούμενο είναι ο Θόδωρος Μουριάδης και η παράταξή μας να πάει όσο καλύτερα γίνεται και είμαστε βέβαιοι για αυτό».

«Απευθύνω κάλεσμα στους συμπολίτες μας να σπεύσουν στις κάλπες. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα, να συμμετάσχει ο πολίτης στη διαδικασία…»

Παράλληλα, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας επισήμανε ότι «μια ακόμη πρόκληση είναι να έρθουν οι πολίτες στην κάλπη. Ήταν πολύ μεγάλη η αποχή το 2019 από τις δημοτικές εκλογές. Δεν γίνεται να αποφασίζει το 40% του πληθυσμού. Απευθύνω κάλεσμα στους συμπολίτες μας να σπεύσουν στις κάλπες. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα, να συμμετάσχει ο πολίτης στη διαδικασία και φυσικά να στηρίξει αυτόν που επιθυμεί. Η δική μου πρόταση και προτροπή είναι πως ο Θόδωρος Μουριάδης και η ομάδα που δημιουργήσαμε με τον «Σύγχρονο Δήμο» μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου Καβάλας και τη μετεξέλιξή του σε ένα πραγματικά σύγχρονο Δήμο».

«Απαραίτητοι όμως είναι και οι νέοι. Αυτό ελπίζω να αποτυπωθεί και στην κάλπη, να ανανεωθεί και το δημοτικό συμβούλιο ως όργανο. Υπάρχουν πολλές φρέσκες ιδέες και προτάσεις από φρέσκα και νέα πρόσωπα…»

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα γιατί οι συμπολίτες μας να τον ψηφίσουν προσωπικά, ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης απάντησε: «Λόγω της επαγγελματικής και κοινωνικής μου ενασχόλησης, ήδη έχω ξεκινήσει να χαράσσω μία πορεία στην πόλη της Καβάλας. Ως νέος άνθρωπος πάντα έλεγα ότι ανήκω σε μία γενιά που δεν γνωρίσαμε τις δυσκολίες των παππούδων μας για παράδειγμα, δεν μας ήρθαν όμως και όλα ρόδινα. Μονίμως είχαμε κάτι να αντιμετωπίσουμε. Η δική μου γενιά σπούδαζε όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, άνοιξε τις επιχειρήσεις της όταν ήρθαν τα capital controls, μετά ήρθε ο covid. Μονίμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κρίση και νομίζω ότι μέχρι τώρα την αντιμετωπίζουμε ως γενιά όπως πρέπει. Οφείλει λοιπόν και η δική μου γενιά να συμμετάσχει στις εκλογές, να εκπροσωπηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, να βάλει τη δική της σφραγίδα. Είναι απαραίτητοι όσοι έχουν εμπειρία πραγματικά, οι παλαιότεροι ας το πούμε έτσι, εξίσου απαραίτητοι όμως είναι και οι νέοι. Αυτό ελπίζω να αποτυπωθεί και στην κάλπη, να ανανεωθεί και το δημοτικό συμβούλιο ως όργανο. Υπάρχουν πολλές φρέσκες ιδέες και προτάσεις από φρέσκα και νέα πρόσωπα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Χαράλαμπος Σαράντος: Το δύσκολο είναι να μπούμε μπροστά και να βοηθήσουμε τον τόπο μας

Χαράλαμπος-Σαράντος:-Το-δύσκολο-είναι-να-μπούμε-μπροστά-και-να-βοηθήσουμε-τον-τόπο-μας

«Ο Φίλιππος Αναστασιάδης είναι ένας άνθρωπος αληθινός, αυθεντικός και έντιμος / Μπορώ να προσφέρω σε θέματα πολιτικής προστασίας λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας / Συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις, η νυν δημοτική αρχή θα έχει μια νέα θητεία»

Με τον συνδυασμό «Ναι, Μπορούμε», του υποψηφίου δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου, ο Χαράλαμπος Σαράντος.

Για την απόφασή του αυτή, ο κ. Σαράντος, παραχώρησε συνέντευξη στον «Ενήμερο».

Πείτε μας αρχικά κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Γεννήθηκα το 1969 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, όπου και κατοικώ μέχρι και σήμερα. Παιδί του Χρήστου και της Χρυσούλας Σαράντου, ενεργών δημοτών του τόπου μας. Μεγάλωσα και έζησα τα μαθητικά και εφηβικά μου χρόνια στην Ελευθερούπολη, διατηρώντας τους δεσμούς μου με φίλους και συμμαθητές μέχρι και σήμερα. Το 1991 εισήλθα στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και το 2008 στη Σχολή Αρχιπυροσβεστών, απ’ όπου και εξήλθα με τον βαθμό του Αρχιπυροσβέστη. Από το 2000 υπηρετώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, σε όλες τις βαθμίδες. Είμαι παντρεμένος με τη Χαρούλα Παρίδου, υπάλληλο του Κτηματολογικού Γραφείου Παγγαίου και πατέρας δύο παιδιών, της Χρυσούλας και του Χρήστου. Το 2019 ασχολήθηκα ενεργά για πρώτη φορά με τις

αυτοδιοικητικές εκλογές και το 2022 ορκίστηκα δημοτικός σύμβουλος. Είμαι

ενεργά πολιτικοποιημένος από τα μαθητικά μου χρόνια».

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου;

«Όπως προανάφερα, είναι η δεύτερη συμμετοχή μου σε αυτοδιοικητικές εκλογές. Το να απέχουμε κρίνοντας και σχολιάζοντας τα κακώς κείμενα γύρω μας λέγοντας πως «αν ήμουν εγώ θα έκανα αυτό ή το άλλο» είναι πολύ εύκολο να το λέμε όλοι μας. Το εύκολο είναι πως όλοι από απόσταση θεωρούμε πως είμαστε καλοί. Το δύσκολο είναι να καταφέρουμε να ενεργοποιηθούμε, να μπούμε μπροστά, να παραβλέψουμε τις ευκολίες μας και να βοηθήσουμε τον τόπο που ζούμε. Να αναλάβουμε δράση και να

προτείνουμε λύσεις. Η καθημερινή επαφή λοιπόν με τους συμπολίτες μου, αλλά και η επιθυμία μου να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο του Δήμου Παγγαίου, με οδήγησαν στην απόφαση μου να είμαι υποψήφιος με την παράταξη «Ναι, Μπορούμε» του νυν δημάρχου, Φίλιππου Αναστασιάδη».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τoν Φίλιππο Αναστασιάδη και τον συνδυασμό «Ναι, Μπορούμε»;

«Ο κ. Αναστασιάδης, ήδη με την πολύχρονη πείρα του, αλλά και την αποτελεσματικότητα που έδειξε στον τρόπο διοίκησης του, κέρδισε την εμπιστοσύνη των δημοτών μας. Χρειάστηκε να πάρει αποφάσεις καμιά φορές μεγάλες με γνώμονα το καλό του Δήμου. Είναι ένας άνθρωπος αληθινός, αυθεντικός και έντιμος με αρχές που ταυτίζονται με τις δικές μου. Έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον Δήμο Παγγαίου, γνωρίζει τα προβλήματα του δήμου μας και έχει προτάσεις και λύσεις για το καθένα από αυτά. Όλα αυτά είναι τα στοιχεία που με έκαναν να τον εμπιστευτώ και να νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή για την πρόταση του να συστρατευτώ μαζί του».

Από ποιο πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα δημοτική αρχή, αν εκλεγείτε και επανεκλεγεί φυσικά δήμαρχος ο κ. Αναστασιάδης;

«Αν μου δώσουν τη δυνατότητα οι συνδημότες μου να τους εκπροσωπήσω στον Δήμο Παγγαίου, θα προσφέρω σε θέματα πολιτικής προστασίας, καθώς άπτονται της επαγγελματικής μου ιδιότητας και περιλαμβάνουν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην οργάνωση ενός Δήμου. Όπως και να έχει είμαι στη διάθεση του δημάρχου με δηλωμένη την προσφορά μου ακόμη και σε τομείς τουρισμού, εθελοντισμού και αθλητισμού».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη διοίκηση του κ. Αναστασιάδη; Ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει στον Δήμο Παγγαίου;

«Ο κ. Αναστασιάδης και η διοίκηση του Δήμου κατάφεραν να αλλάξουν τον Δήμο Παγγαίου, βγάζοντας τον από μια τελματώδη κατάσταση και να δημιουργήσουν όλοι ένα Δήμο πρότυπο, στον αθλητισμό, τον τουρισμό, τις εγκρίσεις μεγάλων έργων, την κοινωνική ευθύνη. Σήμερα τολμάμε να πούμε πως είμαστε όλοι μας περήφανοι που ζούμε σ’ αυτό το Δήμο και αυτό είναι η επιτυχία του. Σίγουρα υπάρχουν και πράγματα που ακόμη θα πρέπει να γίνουν. Αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και είμαστε εδώ ζητώντας τη ψήφο των συνδημοτών μας για να το πράξουμε».

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να κερδίσει ξανά τις δημοτικές εκλογές;

«Ο κόσμος έχει καταλάβει πως συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις. Αναγνωρίζει την επιτυχημένη θητεία της νυν δημοτικής αρχής και τα σχέδια της για την επόμενη μέρα. Είμαι πεπεισμένος πως η δημοτική αρχή θα έχει μια νέα θητεία και θα αφήσει εποχή στον Δήμο Παγγαίου. Θέλω να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις και εγώ στην επόμενη μέρα της».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους συμπολίτες μας;

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά και εγώ προσωπικά από τις επαφές μου είναι ενθαρρυντικά και αισιόδοξα. Ο κόσμος ξέρει και έχει αντίληψη. Συζητάμε με επιχειρήματα, έχουμε την εμπειρία και η διοίκηση έχει δείξει το έργο της απέναντι στον δημότη. Ο κόσμος έχει κρίση και αντίληψη. Και αυτά είναι τα κριτήρια που θα φέρουν τον συνδυασμό του Φίλιππου Αναστασιάδη ξανά στην νίκη».

Τέλος, ποιο είναι το δικό σας μήνυμά σας προς τους πολίτες του Δήμου Παγγαίου και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Θέλω να ζητήσω από τους συνδημότες μου να με στηρίξουν με την ψήφο τους. Ως αυτόματη υποχρέωση μου θα διαθέσω όσο πολύτιμο χρόνο μπορώ από την οικογενειακή και προσωπική μου ζωή για τον Δήμο Παγγαίου. Η αμεσότητα στις κρίσιμες καταστάσεις λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, η ανάληψη ευθυνών και άμεση λήψη αποφάσεων είναι στοιχεία που με χαρακτηρίζουν. Ένας δημοτικός σύμβουλος μπορεί να κάνει πολλά για τον τόπο του. Το σημαντικότερο είναι να παραμείνει κοντά στους δημότες του ως εκπρόσωπος τους, ως η φωνή τους και να δικαιώσει όσους τον πίστεψαν και τον τίμησαν με τη ψήφο τους. Και εγώ υπόσχομαι να είμαι ένας από αυτούς».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σάββας Μιχαηλίδης: Τα έργα που κατασκευάζονται είναι προσπάθεια πολλών ετών, μελέτης, διεκδίκησης

Σάββας-Μιχαηλίδης:-Τα-έργα-που-κατασκευάζονται-είναι-προσπάθεια-πολλών-ετών,-μελέτης,-διεκδίκησης

Για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας του μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο υποψήφιος δήμαρχος Νέστου και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή», Σάββας Μιχαηλίδης.

«Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενημέρωσης των δημοτών, καθώς καθημερινά βρισκόμαστε στα Δημοτικά Διαμερίσματά του Δήμου μας, αναφέρουμε το τι κάναμε εκεί, αλλά και γενικότερα θυμίζουμε το έργο μας σε όλο τον Δήμο», τόνισε αρχικά ο κ. Μιχαηλίδης.

«Αυτά που κατασκευάζονται τώρα δεν είναι θεόσταλτα, αλλά είναι προσπάθεια πολλών ετών, σωστής μελέτης, ωρίμανσης, διεκδίκησης…»

«Το έργο μας είναι ορατό παντού, όπου και να γυρίσεις θα δεις «έργο Μιχαηλίδη». Έχουμε ένα πολύ καλό παρελθόν για να πείσουμε ότι αυτά που κατασκευάζονται τώρα δεν είναι θεόσταλτα, αλλά είναι προσπάθεια πολλών ετών, σωστής μελέτης, ωρίμανσης, διεκδίκησης. Γενικώς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτό και κατά  δεύτερο φυσικά πρέπει να τιμήσουμε τους ψηφοφόρους μας, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια περνώντας από όλες τις κοινότητες», επισήμανε στη συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή». 

«Ενημέρωσα το κυβερνητικό κλιμάκιο για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αδράνεια στον Νέστο, όπου πρέπει να γίνει άμεσα παρέμβαση για τον καθαρισμό της κοίτης»

«Παράλληλα ο Δήμος λειτουργεί, δεν τον κλείσαμε. Είχαμε τη Δευτέρα (25/9) κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή μας, το οποίο ενημέρωσα και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αδράνεια στον Νέστο, όπου πρέπει να γίνει άμεσα παρέμβαση για τον καθαρισμό της κοίτης. Είναι πολύ μεγάλο έργο που πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσει. Όπως επίσης ενημέρωσα για τις δυνατότητες που έχουμε εδώ με την ωρίμανση της γεωθερμίας», υπογράμμισε ακόμη ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Νέστου.

«Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα διεκδικούμε από τους δημότες μας την ψήφο, ώστε τα έργα που έχουμε τώρα εν εξελίξει να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να παραδοθούν στην τοπική κοινωνία που τα έχει ανάγκη…»

«Συνεχίζουμε όπως κάθε φορά με σοβαρότητα, υπευθυνότητα να διεκδικούμε από τους δημότες μας την ψήφο, ώστε τα έργα που έχουμε τώρα εν εξελίξει να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να παραδοθούν στην τοπική κοινωνία που τα έχει ανάγκη. Έργα όπως το κολυμβητήριο, η ανακαίνιση του γηπέδου, οι πλατείες, το μεγάλο έργο που ενώνει τις εργατικές κατοικίες με την περιοχή του δημαρχείου, γενικότερα με τον κόμβο των σφαγείων με την οδό Λευκάδος, έναν δρόμο 18 μέτρων που θα είναι κόσμημα για την πόλη. Έχουμε την συντήρηση του 1ου διατηρητέου δημοτικού σχολείου που έγινε το 1929 και φυσικά τη δημοτική βιβλιοθήκη που είναι ένα χρηματοδοτημένο έργο όπου το παλιό ειρηνοδικείο μετατρέπεται σε βιβλιοθήκη, κάτι που είναι σημαντικό για τον τόπο μας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Θάσος: Συνελήφθη πλοίαρχος για μη ασφαλή πρόσδεση του πλοίου

Θάσος:-Συνελήφθη-πλοίαρχος-για-μη-ασφαλή-πρόσδεση-του-πλοίου

Θάσος: Συνελήφθη πλοίαρχος για μη ασφαλή πρόσδεση του πλοίου

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, προέβησαν, την Τρίτη, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου, για παράβαση του άρθρου 235 παρ. 1 (Κ.Δ.Ν.Δ.) “Παράλειψη λήψης μέτρων για τη προστασία των επιβαινόντων”.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης οχημάτων από το εν λόγω πλοίο στον Νέο Λιμένα Θάσου, ο ανωτέρω Πλοίαρχος δε μερίμνησε για την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου, με αποτέλεσμα ο καταπέλτης να ακουμπήσει στη θάλασσα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα