Connect with us

Καβάλα

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Έργο πνοής η Δημοτική Ενεργειακή Κοινότητα

Παναγιώτης-Μαμτσαδέλης:-Έργο-πνοής-η-Δημοτική-Ενεργειακή-Κοινότητα

Έργο πνοής, το οποίο θα εξοικονομεί ετησίως 8 εκατομμύρια ευρώ για τον Δήμο Καβάλας, χαρακτήρισε την Δημοτική Ενεργειακή Κοινότητα, ο νομικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος», Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο κ. Μαμτσαδέλης τόνισε ότι η Δημοτική Ενεργειακή Κοινότητα Καβάλας, είναι το σημαντικότερο και σπουδαιότερο έργο, το οποίο έχει αρχίσει να παίρνει πλέον σάρκα και οστά, ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στον Δήμο Καβάλας, ίσως και στην τελευταία εικοσαετία!

«Η Δημοτική Ενεργειακή Κοινότητα θα έχει ισχύ 18 μεγαβάτ. Έχουν εγκριθεί ήδη τα 9 μεγαβάτ και αναμένουμε την έγκριση για τα υπόλοιπα 9»

«Αυτό μπορούμε να το αντιληφθούμε πολύ εύκολα, εάν αναλογιστούμε πόσα πλέον δαπανούμε στο σπίτι μας ο καθένας ή στην επιχείρησή μας για τις ανάγκες της ηλεκτροδότησης. Πόσο αρνητικές είναι οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και πόσα θα γλιτώναμε αν είχαμε το δικό μας φωτοβολταϊκό σύστημα στην ταράτσα του σπιτιού μας. Αυτό ουσιαστικά θα γίνει σε επίπεδο Δήμου Καβάλας. Είναι ένας από τους πρώτους δήμους ο Δήμος Καβάλας που επί δημαρχίας Θεοδώρου Μουριάδη ξεκίνησε την Δημοτική Ενεργειακή Κοινότητα που ιδρύθηκε το 2021. Θα έχει ισχύ 18 μεγαβάτ. Έχουν εγκριθεί ήδη τα 9 μεγαβάτ και αναμένουμε την έγκριση για τα υπόλοιπα 9», επισήμανε σχετικά ο κ. Μαμτσαδέλης. 

«Από το ρεύμα που θα παράγεται θα καλύπτονται οι ανάγκες του οδοφωτισμού, των δημοτικών κτηρίων, των σχολικών μονάδων και της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.»

«Αυτό το έργο θα υλοποιηθεί σε μία έκταση που είναι μεταξύ Λημνιάς και Βουνοχωρίου, ενώ τα έργα θα ξεκινήσουν το 2024 και θα ολοκληρωθούν το 2025. Είναι μία επένδυση 12 εκατομμυρίων ευρώ. Κάθε χρόνο ο Δήμος Καβάλας Θα εξοικονομεί 8 εκατομμύρια ευρώ. Αντιλαμβανόμαστε όλοι το μέγεθος αυτής της εξοικονόμησης, το μέγεθος αυτής της επένδυσης. Από το ρεύμα που θα παράγεται από το φωτοβολταϊκό αυτό πάρκο θα καλύπτονται οι ανάγκες του οδοφωτισμού, όλων των δημοτικών κτηρίων, όλων των σχολικών μονάδων, της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., άλλων δραστηριοτήτων όπως είναι η ηλεκτροκίνηση, δηλαδή οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ θα καλύπτεται και το ρεύμα για 2.500 ευάλωτα νοικοκυριά», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

«Είναι ένα έργο πνοής για το οποίο πρέπει να νιώθουμε περήφανοι, είναι ένα έργο της διοίκησης Μουριάδη…»

«Είναι πραγματικά ένα έργο πνοής, ένα όραμα που γίνεται πράξη, είναι κάτι που έχει ανάγκη και η Καβάλα και η Ελλάδα, γιατί μετά τον Δήμο Καβάλας, έχουν ξεκινήσει και άλλοι Δήμοι να προσπαθούν να εγκρίνουν και να ιδρύσουν μία Δημοτική Ενεργειακή Κοινότητα. Πρόσφατα, πριν δύο εβδομάδες, το κράτος επιχορήγησε με 250 εκατομμύρια ευρώ τους Δήμους όλης της χώρας, για να αντεπεξέλθουν στην αύξηση του ενεργειακού κόστους. Αυτή η χρηματοδότηση στερεί τα σχολεία από τα αναγκαία υλικοτεχνικά μέσα, τα νοσοκομεία και άλλες δομές του κράτους. Με τη δημιουργία και τη λειτουργία των Δημοτικών Ενεργειακών Κοινοτήτων τα χρήματα που δίνει το κράτος σαν επιχορήγηση θα εξοικονομηθούν και θα μπορέσουν να επενδυθούν σε άλλους τομείς και να καλύψουν άλλες ανάγκες, συν του ότι τα ανταποδοτικά τέλη που και αυτά καλύπτουν το κόστος της ηλεκτροδότησης στον Δήμο Καβάλας και τα καταβάλουμε εμείς οι πολίτες, θα μειωθούν σε πολύ σημαντικό βαθμό. Είναι ένα έργο πνοής για το οποίο πρέπει να νιώθουμε περήφανοι, είναι ένα έργο της διοίκησης Μουριάδη και μόλις ολοκληρωθεί και λειτουργήσει νομίζω πως όλοι θα έχουμε ένα πολύ καλό λόγο να πούμε για αυτό το έργο», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαμτσαδέλης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κάνουμε την Καλαμίτσα ένα κόσμημα!»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Κάνουμε-την-Καλαμίτσα-ένα-κόσμημα!»

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κάνουμε την Καλαμίτσα ένα κόσμημα!»

Η Καλαμίτσα ανήκει στους Καβαλιώτες και είμαστε υπέρ της ριζικής και της ολοκληρωμένης αναβάθμισης και αξιοποίησης της ακτής και των εγκαταστάσεων.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!

Τα έσοδα του Δήμου, που θα προκύπτουν από τα καταστήματα της Ακτής Καλαμίτσας, θα καλύπτουν όλο το λειτουργικό κόστος για τη λειτουργία της παραλίας.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Με τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη δίνουμε στο Χαλκερό τη σημασία και τη φροντίδα που του αξίζει»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Με-τον-Σάββα-Χατζηβασιλειάδη-δίνουμε-στο-Χαλκερό-τη-σημασία-και-τη-φροντίδα-που-του-αξίζει»

Μάκης Παπαδόπουλος: «Με τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη δίνουμε στο Χαλκερό τη σημασία και τη φροντίδα που του αξίζει»

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των υποψηφίων του ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη, πρώην ιδιωτικό υπάλληλο της ΒΦΛ και εν ενεργεία Πρόεδρο της Κοινότητας Χαλκερού.

Ο Σάββας Χατζηβασιλειάδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1970 και διαμένει στο Χαλκερό. Είναι παντρεμένος με την Άννα Παυλίδου και έχουν έναν γιο, τον Νικόλαο. Είναι πρώην ιδιωτικός υπάλληλος στα Λιπάσματα Καβάλας και Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκερού από το 2011.

Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη για την εμπιστοσύνη που δείχνει σε εμένα και την παράταξή μας, αλλά και για την απόφασή του να δώσει μαζί μας τη “μάχη” των δημοτικών εκλογών του 2023.

Η δική μας Διοίκηση θα δώσει σε όλες τις μικρές Κοινότητες του Δήμου μας τη φροντίδα και τη σημασία που τους αξίζει.

Μάκης Παπαδόπουλος 

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παναγιώτης Αγγελίδης: Θέλω να είμαι συμμέτοχος στο «γίγνεσθαι» του τόπου μου

Παναγιώτης-Αγγελίδης:-Θέλω-να-είμαι-συμμέτοχος-στο-«γίγνεσθαι»-του-τόπου-μου

«Ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Καβάλας ο Μάκης Παπαδόπουλος / Αχνό το αποτύπωμά της διοίκησης Μουριάδη / Ζητώ από τους συνδημότες μου να μου δώσουν την δύναμη να υπερασπιστώ κι από θεσμική θέση το κοινό όφελος»

Με τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής Μας», του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας, Μάκη Παπαδόπουλου, κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (Δ.Ε. Φιλίππων), ο Παναγιώτης Αγγελίδης.

Για την απόφασή του αυτή, ο κ. Αγγελίδης παραχώρησε συνέντευξη στον «Ενήμερο», ενώ υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Καβάλας, ο Μάκης Παπαδόπουλος. 

Αρχικά πείτε μας κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, για να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Ονομάζομαι Παναγιώτης Αγγελίδης και κατάγομαι από τον Πλαταμώνα Καβάλας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ανόβερο της Γερμανίας από γονείς μετανάστες. Έχω υπηρετήσει τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος αξιωματικός. Έχω διατελέσει μέλος της διοίκησης του Ε.Υ.Κ. Δράμας, πρόεδρος της Δ.Α.Κ.Ε. Νομού Δράμας, της Δ.Α.Κ.Ε. – Ι.Ν..Ε – Γ.Σ.Ε.Ε. Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ενώ έχω εκλεγεί και μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2019 είμαι πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας. Μιλώ αγγλικά και τουρκικά. Είμαι έγγαμος με την Χρυσούλα Τσακιράκη και έχω έναν γιο, τον Νικόλα. Ο Νικόλας είναι ιδιαίτερος για όλους μας (ΑΜΕΑ – Αυτισμό) και έχει την ειδική αγάπη και φροντίδα που θέλουν αυτά τα παιδιά».

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  στις εκλογές του Οκτωβρίου;

«Πάντοτε με διακατείχε μια πεποίθηση, πως ο καθένας οφείλει να προσπαθεί να βελτιώνει όσα τον ενοχλούν και να συμβάλλει στην βελτίωση μιας κατάστασης.

Ήμουν της παραδοχής του «εμένα με νοιάζει». Τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται ξαφνικά. Όπως γνωρίζετε κι από το βιογραφικό μου, συμμετείχα από χρόνια πολλά στα κοινά. Τελευταία ως πρόεδρος της κοινότητας Λυδίας έζησα εκ των έσω τα αυτοδιοικητικά και σταθεροποιήθηκε η παραδοχή μου πως δεν ταιριάζει σε μένα να μην συμμετέχω στο «γίγνεσθαι» του τόπου μου, το πολιτικό, το κοινωνικό, το οικονομικό, το πολιτισμικό. Ίσως δεν ταιριάζει σε κανένα να μην είναι συμμέτοχος σε ένα τέτοιο «γίγνεσθαι», αλλά θεσμικά πέφτει σε λίγους ο κλήρος».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τον Μάκη Παπαδόπουλο και τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής Μας»;

«Πολλοί οι λόγοι που επέλεξα τον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου. Παρακολουθούσα την πολιτική του πορεία από το μετερίζι της αντιπολίτευσης και έβλεπα δυναμισμό και σθεναρότητα που πήγαζε από γνώση και τεκμηριωμένο επιχειρηματικό λόγο. Ο χαλαρός ρυθμός των έργων που «έτρεχε» η απερχόμενη διοίκηση (για να μην γίνω σκληρός μιλώντας για απουσία έργων) με πονούσε και με έστρεφε στον προγραμματισμό του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής Μας». Τα πολλά κακώς κείμενα στον πρώην Δήμο Φιλίππων, τα οποία ως κάτοικος γνωρίζω εκ του σύνεγγυς, αλλά και η ίδια η προσωπικότητα του επικεφαλής μας, η προσήνεια και η διάθεσή του απέναντι στα καυτά θέματα του Δήμου, ήταν καθαρό κίνητρο να συμπορευτώ μαζί του σ’ αυτή την εκλογή».

Από ποιο πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα δημοτική αρχή στην περίπτωση που εκλεγείτε και εκλεγεί φυσικά δήμαρχος ο Μάκης Παπαδόπουλος;

«Θέλω να πιστεύω πως κανείς εκ των υποψηφίων στους συνδυασμούς δεν έχει ποταπά και ιδιοτελή κίνητρα. Μιλώντας για μένα ζητώ την στήριξη των συνδημοτών μου για να υπηρετήσω θεσμικά τα συμφέροντά τους. Θα είμαι στη διάθεση του επικεφαλής του συνδυασμού μας, για να τοποθετηθώ όπου αυτός κρίνει πως θα είμαι χρησιμότερος στην κοινή προσπάθεια για τον γρηγορότερο προς τα εμπρός βηματισμό του Δήμου μας, «Του Τόπου της Ζωής Μας».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη διοίκηση του Θ. Μουριάδη; Ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει στον Δήμο Καβάλας;

«Δεν θέλω να είμαι αιχμηρός με την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Συνεργάστηκα ως πρόεδρος της κοινότητας Λυδίας και δεν ακυρώνω αυτή την συνεργασία. Δεν μπορώ να αποσιωπήσω όμως πως είναι αχνό το αποτύπωμά της, γιατί αυτό εισέπραττα από τις επαφές μου με τους συνδημότες μου, αλλά και από την προσωπική μου εκτίμηση. Εχθρός του καλού το καλύτερο λέει ο λαός και σ’ αυτό θα στοχεύσουμε με επικεφαλής μας τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο, προωθώντας την ομαδική δουλειά και την νίκη του συνδυασμού μας για ένα εύρωστο Δήμο Καβάλας».

Θεωρείτε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών;

«Πιστεύω πως τώρα ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Καβάλας, ο Μάκης Παπαδόπουλος. Έχει πρόγραμμα με όραμα, δουλεμένο με προσοχή και τεκμηρίωση αλλά και μια ομάδα ικανή και έτοιμη να μαζέψει τα μανίκια και να δουλέψει. Ναι, το πιστεύω».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους συνδημότες μας;

«Σε κάθε επαφή με τους συνδημότες μου, (δύσκολα να διαχειριστεί κανείς συναισθηματικά τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους), εισπράττω επιτακτική ανάγκη αλλαγής σε θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του Δήμου».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες του Δήμου Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Σ’ αυτή την σκληρή οικονομική συγκυρία, τις τραγωδίες των πυρκαγιών και των πλημμυρών, το μεταναστευτικό θέμα αλλά και εξ αυτών την παρακμή πολλών ηθικών αξιών, ζητώ από όλους τους συνδημότες μου να προσέλθουν στην κάλπη, γιατί η εκλογική διαδικασία είναι ύψιστη έκφανση της δημοκρατίας και με την δύναμη της ψήφου τους να αναδείξουν τους αξιότερους. Να τιμήσουν κι εμένα επιθυμώ στον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου, με την εμπιστοσύνη τους για να μου δώσουν την δύναμη να υπερασπιστώ κι από θεσμική θέση το κοινό όφελος, τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα