Connect with us

Οικονομία

«Παγωμένη» προς το παρόν η κίνηση στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας

«Παγωμένη»-προς-το-παρόν-η-κίνηση-στα-βιβλιοπωλεία-της-Καβάλας

Πανέτοιμα να εξυπηρετήσουν γονείς και μαθητές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς είναι τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο ιδιοκτήτης του γνωστού βιβλιοπωλείου «Κύβος», Γιώργος Ζοπόγλου.

Ο ίδιος απευθύνει κάλεσμα στους συμπολίτες μας να προτιμήσουν και φέτος τα τοπικά βιβλιοπωλεία, τα οποία όπως τόνισε είναι εφοδιασμένα με όλα τα απαραίτητα  είδη σε προσιτές τιμές και φυσικά πάντα ποιοτικά.

«Ακόμη δεν υπάρχει κίνηση στα καταστήματά μας, όπως παραδοσιακά συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Ευελπιστούμε εντός της τρέχουσας εβδομάδας να αρχίσει κανονικά η κίνηση, η οποία θα κορυφωθεί από την επόμενη εβδομάδα και μετά»

«Τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας είναι πανέτοιμα για να υποδεχθούν γονείς και μαθητές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, με επάρκεια σε όλα τα είδη. Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει κίνηση στα καταστήματά μας, όπως παραδοσιακά συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το τέλος του Αυγούστου υπήρχε κίνηση, τα βιβλιοπωλεία δούλευαν, δίναμε τις πρώτες τσάντες, ξεκινούσε το ξενόγλωσσο φροντιστηριακό βιβλίο, αλλά επί του παρόντος όλα μοιάζουν παγωμένα. Αυτό σχετίζεται και με το ότι πολλοί είναι ακόμη σε διακοπές, μετά από δυο δύσκολα χρόνια, αλλά και επειδή η ακρίβεια κάνει πολλούς να τηρούν στάση αναμονής. Ευελπιστούμε εντός της τρέχουσας εβδομάδας να αρχίσει κανονικά η κίνηση, η οποία θα κορυφωθεί από την επόμενη εβδομάδα και μετά», σημείωσε αρχικά στα όσα είπε στον «Ε» ο κ. Ζοπόγλου.

«Μέσα στον Μάιο είδαμε την κορύφωση της ακρίβειας, αλλά από εκεί και μετά τα πράγματα ήταν ήπια…»

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το αν οι εκρηκτικές αυξήσεις σε διάφορα είδη βιβλιοπωλείου που είχαν καταγραφεί τον περασμένο Μάιο κι είχαν αγγίξει ή και ξεπεράσει ακόμη και το 100% συνεχίστηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Γιώργος Ζοπόγλου απάντησε: «Γενικά μετά και τον Μάιο υπήρξαν κάποιες αυξήσεις ακόμη, αλλά όχι κάτι σοβαρό. Μέσα στον Μάιο είδαμε την κορύφωση της ακρίβειας, αλλά από εκεί και μετά τα πράγματα ήταν ήπια και διαχειρίσιμα. Η αγορά, έστω κι έτσι, εξομαλύνθηκε».

«Αυτούς τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, νομίζω ότι τελικά ο κόσμος δεν διάβασε βιβλία!»

Αναφορικά με το ποια ήταν η κίνηση στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας στη διάρκεια της θερινής περιόδου, ο ιδιοκτήτης του «Κύβου» επισήμανε: «Αυτούς τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, νομίζω ότι τελικά ο κόσμος δεν διάβασε βιβλία! Ο λόγος νομίζω ότι είναι αυτός που σκιάζει τα πάντα, το ενεργειακό και τα οικονομικά προβλήματα ενόψει του χειμώνα. Δανείστηκε ίσως βιβλία ο κόσμος, αλλά δεν αγόρασε, όπως παραδοσιακά συμβαίνει τα καλοκαίρια».

«Περιμέναμε σίγουρα το κάτι παραπάνω αυτό το καλοκαίρι, διότι μετά την άρση των μέτρων, όλοι σχεδόν δούλεψαν περισσότερο. Αυτό περιμέναμε κι εμείς, αλλά τελικά δεν μας βγήκε…»

Γενικότερα και σε σχέση με τα δυο προηγούμενα «πανδημικά» χρόνια τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας δεν κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ζοπόγλου, δεν καταγράφηκε αύξηση πωλήσεων, όπως συνέβη σε άλλους κλάδους του εμπορίου.

«Περιμέναμε σίγουρα το κάτι παραπάνω αυτό το καλοκαίρι, διότι μετά την άρση των μέτρων, όλοι σχεδόν δούλεψαν περισσότερο. Αυτό περιμέναμε κι εμείς, αλλά τελικά δεν μας βγήκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζοπόγλου.

«Οι τιμές θα είναι λίγο πιο τσιμπημένες από πέρυσι, όχι σε μεγάλο βαθμό. Νομίζω ότι το 10% είναι το σίγουρο. Λίγα πράγματα καταφέραμε και συγκρατήσαμε στις περσινές τιμές»

 Σε σχέση με τις τιμές κι αν θα υπάρξουν αυξήσεις σε σχέση με πέρυσι, ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Κύβος» υπογράμμισε: «Οι τιμές θα είναι λίγο πιο τσιμπημένες από πέρυσι, όχι σε μεγάλο βαθμό. Νομίζω ότι το 10% είναι το σίγουρο. Λίγα πράγματα καταφέραμε και συγκρατήσαμε στις περσινές τιμές».

Αναφορικά με το που κυμαίνονται οι τιμές στις τσάντες, αλλά και πόσο θα κοστίσει στον γονιό το βιβλιοπωλείο για τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, ο κ. Ζοπόγλου δήλωσε: «Για μαθητή δημοτικού δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τιμή γιατί εξαρτάται από τη λίστα που θα δώσει ο δάσκαλος. Έχω δει λίστες με 20 ευρώ και άλλες με 50 ευρώ. Για γυμνάσιο και λύκειο οι απαιτήσεις είναι λιγότερες φυσικά. Στο δημοτικό χρειαζόμαστε ποιότητα, ειδικά στην τσάντα. Γενικότερα οι τσάντες ξεκινούν από 12 ευρώ (φροντιστηριακές), μια καλή τσάντα είναι στα 26 με 28 ευρώ, ενώ μια καλή τσάντα είναι στα 50 ευρώ».

«Το ενεργειακό είναι αυτό που θα μας κλονίσει όλους. Θα επηρεαστούν τα μεταφορικά και δεν αποκλείονται νέες αυξήσεις…»

 Ερωτηθείς για το τι είναι αυτό που φοβίζει τον κλάδο το επόμενο διάστημα, ο Γ. Ζοπόγλου απάντησε: «Το ενεργειακό είναι αυτό που θα μας κλονίσει όλους. Θα επηρεαστούν τα μεταφορικά και δεν αποκλείονται νέες αυξήσεις αν έχουμε αυτές τις τιμές στην ενέργεια. Ο χειμώνας θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολος. Πολλά από τα προϊόντα μας, όπως για παράδειγμα μια απλή διαφάνεια, γίνονται από πετρέλαιο. Οπότε καταλαβαίνει κανείς εύκολα τι θα γίνει με αυτά τα προϊόντα.

«Προτείνουμε σε όλους τους συμπολίτες μας να προτιμήσουν τα τοπικά μαγαζιά της πόλης τους. Να αποφύγουν να δώσουν τα χρήματά τους στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων γιατί τα χρήματά τους δεν μένουν στην τοπική κοινωνία…»

 Τέλος κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα γιατί θα πρέπει ο καταναλωτής να επιλέξει τα τοπικά βιβλιοπωλεία, ο Γιώργος Ζοπόγλου απάντησε: «Προτείνουμε σε όλους τους συμπολίτες μας και σε όσους ζουν πέριξ της Καβάλας να προτιμήσουν τα τοπικά μαγαζιά της πόλης τους. Να αποφύγουν να δώσουν τα χρήματά τους στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων γιατί τα χρήματά τους δεν μένουν στην τοπική κοινωνία. Χάνονται θέσεις εργασίας και πολλά άλλα. Είμαστε μια αλυσίδα και πρέπει να είμαστε ενωμένοι ο ένας με τον άλλο. Τα τοπικά βιβλιοπωλεία έχουν καλές τιμές και ποιότητα που είναι πολύ βασική».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Οικονομία

Τουλάχιστον να διορθωθούν κάποια λάθη και αστοχίες στο φορολογικό ν/σ

Τουλάχιστον-να-διορθωθούν-κάποια-λάθη-και-αστοχίες-στο-φορολογικό-ν/σ

Μάρκος Δέμπας: Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για να εισπραχθούν κάποια εκατομμύρια ευρώ / Ο φοροφυγάς θα συνεχίσει να φοροδιαφεύγει και απλώς του δίνουμε την ευκαιρία να νομιμοποιήσει επίσημα τη φοροδιαφυγή του

«Αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο ήρθε σε μία ακατάλληλη στιγμή. Θεωρώ ότι είναι άδικο και το βασικότερο, δεν φέρνει καμία μεταρρύθμιση για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Περιμέναμε μεταρρύθμιση και όχι ρυθμίσεις».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών.

«Το νομοσχέδιο απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε δεν πρόκειται να αποσυρθεί – Τουλάχιστον κάποια λάθη, αστοχίες και αδικίες πρέπει να διορθωθούν…»

«Γίνονται συζητήσεις, ασκούνται πιέσεις, γίνονται και κινητοποιήσεις, όπως αυτή με το κλείσιμο της αγοράς της Καβάλας την περασμένη Τετάρτη, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, για διορθώσεις κάποιων πραγμάτων, γιατί το νομοσχέδιο απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε δεν πρόκειται να αποσυρθεί. Θα κατατεθεί κανονικά, απ’ ότι φαίνεται. Από εκεί και πέρα εκτιμώ ότι τουλάχιστον κάποια λάθη, αστοχίες και αδικίες, τουλάχιστον για τους συνεπείς επαγγελματίες που θα τους πάρει και αυτούς η μπάλα, πρέπει να διορθωθούν. Έχουν εντοπιστεί αρκετά σημεία που χρήζουν βελτίωσης και αντικατάστασης. Χρειάζονται στοιχεία που θα κάνουν δικαιότερη την εφαρμογή αυτού του νόμου», επισήμανε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο κ. Δέμπας. 

«Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για να εισπραχθούν κάποια εκατομμύρια ευρώ…»

«Αυτό που κρατάμε και είναι το μόνο βέβαιο, είναι ότι είναι ένα φορολογικό νομοσχέδιο που δεν φέρνει καμία μεταρρύθμιση, δεν έχει να προσθέσει κάτι. Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για να εισπραχθούν κάποια εκατομμύρια ευρώ. Δεν χρειαζόταν σε καμία περίπτωση να έρθει σε αυτή την περίοδο, που έχουμε μία τεράστια ακρίβεια, αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, στον κατώτατο μισθό. Το να προσθέτουμε ένα τέτοιο φορολογικό νομοσχέδιο, νομίζω ότι είναι πραγματικά εντελώς άχρηστο. Δεν είναι μία μεταρρύθμιση, αλλά είναι μία αποδοχή ότι δεν μπορεί ο ελεγκτικός μηχανισμός να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή που πράγματι υπάρχει και πράγματι πρέπει να παταχθεί», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

«Θα συνεχίσει και αύριο ο φοροφυγάς να φοροδιαφεύγει και απλώς σήμερα του δίνουμε και την ευκαιρία και επίσημα τον τρόπο να μπορέσει να νομιμοποιήσει τη φοροδιαφυγή του…»

«Με ένα τέτοιο νομοσχέδιο το βέβαιο είναι ότι η φοροδιαφυγή δεν πρόκειται να παταχθεί. Θα συνεχίσει και αύριο ο φοροφυγάς να φοροδιαφεύγει και απλώς σήμερα του δίνουμε και την ευκαιρία και επίσημα τον τρόπο να μπορέσει να νομιμοποιήσει τη φοροδιαφυγή του, δίνοντας ένα χιλιάρικο τον χρόνο. Αυτό όμως που ακούμε ότι για παράδειγμα μία στις δύο επιχειρήσεις φοροδιαφεύγει, όπως λέει το υπουργείο, τότε μία στις δύο από την άλλη δεν φοροδιαφεύγει. Άρα και αυτή η οποία δεν φοροδιαφεύγει μέσα από αυτό το άδικο σύστημα πλήττεται άδικα. Κι αυτό πρέπει να το δει καλά η κυβέρνηση», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Κόβεται στο μισό για όλους τους επαγγελματίες το Τέλος Επιτηδεύματος

Κόβεται-στο-μισό-για-όλους-τους-επαγγελματίες-το-Τέλος-Επιτηδεύματος

Στο μισό περικόπτεται το Τέλος Επιτηδεύματος για όλους από εφέτος όπως δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Η αλλαγή σε σχέση με το αρχικό σχέδιο θα περιέχεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αργά απόψε ή αύριο το πρωί στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί από το 2025 καταργείται οριστικά το Τέλος Επιτηδεύματος.

Με βάση το σημερινό πλαίσιο το Τέλος Επιτηδεύματος είναι 650 ευρώ και κατά συνέπεια θα πέσει στα 325 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, η μείωση του τέλος επιτηδεύματος κατά 50% θα αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Στο αρχικό σχέδιο η διάταξη που εμπεριέχονταν στο φορολογικό νομοσχέδιο, έδινε έκπτωση 25% ή 50% σε συνάρτηση με το εάν το δηλωθέν εισόδημα υπερέβαινε το τεκμαρτό.

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε επίσης ότι «δεν θα ισχύσει το τεκμήριο για εκείνους που θέλουν να ελεγχθούν», ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν εννιά σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

Η επιβάρυνση στις επιχειρήσεις λόγω τζίρου θα είναι πιο γραμμική, πιο αναλογική και πιο δίκαιη, τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης.

ΠΗΓΗ: http://amna.gr

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Ο κορυφαίος σύμβουλος ακινήτων του κόσμου στο 2ο Συνέδριο της RE/MAX Choice στην Καβάλα

Ο-κορυφαίος-σύμβουλος-ακινήτων-του-κόσμου-στο-2ο-Συνέδριο-της-re/max-choice-στην-Καβάλα

Ο Javier Villalba και η ομάδα του επίτιμοι καλεσμένοι του Ομίλου Εταιρειών Κουρτίδη

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στην πόλη της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο συνέδριο της RE/MAX Choice, της πολυβραβευμένης κτηματομεσιτικής εταιρείας του ομίλου Κουρτίδη. Σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο ξενοδοχείο Lucy, βρέθηκαν όλοι οι συνεργάτες από τα 6 γραφεία της εταιρείας για να γιορτάσουν τις επιτυχίες ακόμη μίας σπουδαίας χρονιάς που πέρασε αλλά και να θέσουν τους νέους στόχους για το μέλλον. Στο συνέδριο, με κύριο θέμα «Η “αξία” της Υπεραξίας», καλεσμένοι της Διοίκησης του ομίλου ήταν ο κορυφαίος παγκοσμίως στο Real Estate Iσπανός Javier Villalba με την ομάδα του. Μετά το Πανελλαδικό συνέδριο της RE/MAX Greece το 2019, o κ. Villalba βρέθηκε πάλι στη χώρα μας,  αυτή τη φορά για να γνωρίσει τους συνεργάτες της RE/MAX Choice και να τους μιλήσει για τα μυστικά του κλάδου.

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου ο πρόεδρος της Kourtidis Group – Broker/Owner της RE/MAX Choice Νίκος Κουρτίδης και η αντιπρόεδρος – Broker/Owner της RE/MAX Choice Κωνσταντίνα Δημητρόβα, φανερά συγκινημένοι, μίλησαν για τη δυναμική επιχειρηματική πορεία των τελευταίων ετών και ανακοίνωσαν τις νέες μεγάλες στρατηγικές συνεργασίες που ολοκληρώθηκαν. Ταυτόχρονα παρουσίασαν όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο μεγάλο όραμα «Alexandrou Chora», το οποίο έχει μπει σε τροχιά εκκίνησης.

Επιπλέον, το συνέδριο ήταν μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιαστούν επίσημα όλοι οι νέοι συνεργάτες του ομίλου καθώς και οι μεγάλες επιτυχίες του έτους με ομάδες της RE/MAX Choice να φτάνουν στην κορυφή των αποτελεσμάτων της RE/MAX Greece και της RE/MAX Europe. Με βάση αυτά τα στοιχεία, η real estate εταιρεία του ομίλου Κουρτίδη, με τα 6 γραφεία στην Παραλία Οφρυνίου, στην Καβάλα, στην Νέα Ηρακλείτσα, στη Δράμα, στις Σέρρες και στο νησί της Θάσου, δικαίως πλέον χαρακτηρίζεται ως ο «leader» στη Βόρεια Ελλάδα με διακρίσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Τα «μεγάλα μυστικά» του real estate

Στην εντυπωσιακή εκδήλωση, επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός εισηγητής ήταν ο κορυφαίος στον κόσμο σύμβουλος ακινήτων  Javier Villalba. Η ομάδα από την RE/MAX Jumbo της Ισπανίας, στην παρουσίασή της με θέμα το «Personal Branding», μίλησε στους συνεργάτες της RE/MAX Choice για τις μεθόδους που τους οδήγησαν στην επιτυχία, για τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες στον χώρο του real estate καθώς και για την RE/MAX, την μεγάλη οικογένεια που τους ενώνει. Αυτό το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στη Διοίκηση του ομίλου και στην ομάδα του κ. Villalba ενισχύθηκε στη συνάντησή τους στο 13ο Συνέδριο της RE/MAX Europe στο Λονδίνο, όπου o κορυφαίος Ισπανός σύμβουλος ακινήτων αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Κουρτίδη. 

Με συνεχείς διακρίσεις και σπουδαία βραβεία σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Javier Villalba και η ομάδα του αποτελούν ένα ζωντανό παράδειγμα επιμονής, αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς. Φτάνοντας στην 1η θέση σε πωλήσεις στην Ευρώπη και την Ισπανία για το 2022, το μονοπάτι επιτυχίας που ακολουθεί τραβά συνεχώς την προσοχή του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Με ενθουσιασμό όλοι οι συνεργάτες παρακολούθησαν τις συμβουλές και τις τεχνικές  της ομάδας Javier Villalba για την προβολή της επαγγελματικής και προσωπικής τους εικόνας. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, ενώ έδωσαν τα χέρια για μία συνεργασία που θα κρατήσει στον χρόνο.

Ο κ. Νίκος Κουρτίδης σε δηλώσεις του αναφέρει «Νιώθω τιμή και μεγάλη χαρά που έχουμε σήμερα κοντά μας έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο, ο οποίος ταξίδεψε από τόσο μακριά μόνο για εμάς. Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον Javier Villalba ήμουν σίγουρος πως πέρα από έναν κορυφαίο συνεργάτη έχω πλέον και έναν πολύ καλό φίλο».

Παράλληλα η κα Κωνσταντίνα Δημητρόβα συμπλήρωσε πως «Είμαστε τόσο χαρούμενοι και συγκινημένοι που έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τόσο σημαντικές συμβουλές και καλά κρυμμένα μυστικά για τον κλάδο μας από τους καλύτερους στον κόσμο. Αυτή η μέρα θα μείνει αξέχαστη, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες της RE/MAX Choice».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα