Connect with us

Καβάλα

Ομαλοποιείται η κατάσταση με τις οικοδομικές άδειες στη Θάσο

Ομαλοποιείται-η-κατάσταση-με-τις-οικοδομικές-άδειες-στη-Θάσο

«Ξεκίνα μία ομαλοποίηση της κατάστασης όσον αφορά το θέμα της έκδοσης οικοδομικών αδειών στη Θάσο και νομίζω ότι μέρα με τη μέρα τα πράγματα θα γίνονται ολοένα και καλύτερα».

Τα παραπάνω τόνισε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Απόστολος Παυλίδης, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Δόμησης του νησιού. 

«Δίνονται βεβαιώσεις όρων δόμησης για τις άδειες κατηγορίας 3 και εδώ λίγες μέρες, από την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν ξεκινήσει και οι οικοδομικές άδειες…»

«Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, το γνωρίζουμε, όμως γίνεται προσπάθεια εδώ και καιρό μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Νέστου, για να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να στελεχωθεί η Υ.ΔΟΜ. και να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών. Διοικητικά φαίνεται ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες και το επόμενο διάστημα θα έρθει το προσωπικό. Ωστόσο με ευθύνη της διευθύντριας της Υπηρεσίας Δόμησης Θάσου, Ιωάννας Κλοφά, έχει ξεκινήσει η διαδικασία, δίνονται βεβαιώσεις όρων δόμησης για τις άδειες κατηγορίας 3 και εδώ λίγες μέρες, από την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν ξεκινήσει και οι οικοδομικές άδειες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης. 

«Ίσως και μέσα στον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, θα γίνει και πρόσληψη του προσωπικού μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού και θα πάμε σε πλήρη λειτουργία της Υ.ΔΟΜ. Θάσου»

«Επομένως όντως αυτό συνιστά μία πολύ θετική εξέλιξη για το νησί και για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Πλέον όλοι οι Δήμοι με τα γνωστά προβλήματα της υποστελέχωσης που υπάρχουν, έχουν Υπηρεσίες Δόμησης, οι οποίες έχουν ξεκινήσει και λειτουργούν κανονικά. Το αμέσως επόμενο διάστημα ίσως και μέσα στον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, θα γίνει και πρόσληψη του προσωπικού μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού και θα πάμε σε πλήρη λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης. Ωστόσο ήδη εκτός από τις βεβαιώσεις όρων δόμησης, δίνονται και πιστοποιητικά ελέγχου κατασκευών, επομένως ηλεκτροδοτήσεις, σύνδεσεις δηλαδή στα δίκτυα κοινής ωφέλειας κι αυτό είναι εφικτό για τα κτήρια τα οποία βρίσκονται στο νησί», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

«Είναι σημαντικό ότι τα πράγματα έχουν ξεμπλοκάρει…»

«Άρα, ξεκινά μια ομαλοποίηση της κατάστασης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, πρόκειται να έρθουν τρεις μηχανικοί ως έκτακτο προσωπικό, προκειμένου να συνδράμουν την Υπηρεσία Δόμησης Θάσου στην έκδοση οικοδομικών αδειών. Αλλά ήδη ξαναλέω ότι η διευθύντρια της Υ.ΔΟΜ. έχει πάρει πρωτοβουλία να ξεκινήσει η διαδικασία πιστεύοντας ότι πραγματικά αυτή η προοπτική θα επαληθευτεί και στην πράξη. Άρα είναι σημαντικό ότι τα πράγματα έχουν ξεμπλοκάρει», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Παυλίδης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα