Connect with us

Καβάλα

Ολοκληρώθηκε ο Α’ Κύκλος της Δομής Kick-It -Επιταχυντής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

Ολοκληρώθηκε-ο-Α’-Κύκλος-της-Δομής-kick-it-Επιταχυντής-Επιχειρηματικότητας-και-Καινοτομίας

Σημαντική στιγμή στην ιστορία του Επιμελητηρίου Καβάλας, αλλά και της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητάς και Καινοτομίας «Kick-iT», η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α., Ιωάννη Μπρατάκου, και του Πρόεδρου του επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας και της δομής Kick-It, αναλαμβάνοντας μία κοινή πρωτοβουλία για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων.

Στόχος η ενδυνάμωση των δομών επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, καθιστώντας τες σημεία αναφοράς και υποστήριξης τοπικών οργανισμών, επαγγελματικών ενώσεων και μεμονωμένων επιχειρήσεων.

Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι και ικανοποιημένοι ως Επιμελητήριο Καβάλας, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στην ειδική εκδήλωση παρουσίασης ενός χρόνου λειτουργίας της Δομής Υποστήριξης της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητάς «Kick-iT». Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που αναλάβαμε, για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της περιοχής, καθώς και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων.

• Η Δομή Kick-iT ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021 και αποτελεί μία από τις πρώτες Περιφερειακές Δομές Στήριξης Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στην Ελληνική Επικράτεια.

• Υποδέχθηκε 40 αιτήσεις από επιχειρηματικές ομάδες εντός της Π.Ε. Καβάλας.

• 26 επιχειρηματικές ομάδες έγιναν αποδεκτές στο πρόγραμμα και έφτασαν τις 35.

• Από τις επιχειρηματικές ομάδες που συμμετείχαν στον Α’ Κύκλο, και με ένα πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας, οι 11 κατάφεραν να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πράξη, 5 από αυτές έχουν κάνει ήδη έναρξη, οι 6 θα κάνουν το επόμενο διάστημα και οι υπόλοιπες επιχειρηματικές ομάδες προσπαθούν να οργανώσουν καλύτερα το επιχειρηματικό τους πλάνο για να το υλοποιήσουν πιο οργανωμένα στο μέλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία του και την ενεργή στήριξή του σε αυτή μας την προσπάθεια, τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Ιωάννη Μπρατάκο, καθώς και τον πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ, Χάρη Λαμπρόπουλο, που με την παρουσία του στην εκδήλωση έδωσε το στίγμα των αναπτυξιακών προοπτικών.

Σε αυτή την προσπάθεια μας είχαμε τη στήριξη του Δήμου Καβάλας και των Διοικήσεων της Δήμητρας Τσανάκα και του Θόδωρου Μουριάδη, που μας παραχώρησαν τον χώρο που είναι εγκατεστημένη η Δομή «Kicκ-iΤ», καθώς και τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο, για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου μας από το πρόγραμμα του ΒΑΑ Δήμου Καβάλας.

Πιο πολύ όμως τα συγχαρητήρια ανήκουν στους νέους επιχειρηματίες και επενδυτές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και μας γέμισαν με αισιοδοξία ότι η τοπική και ελληνική επιχειρηματικότητα έχει μέλλον και στηρίζεται σε νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες και επενδυτικά σχέδια που θα βοηθήσουν την περιοχή μας και την πατρίδα μας να βγει από αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Το Επιμελητήριο Καβάλας αρωγός στήριξης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας θα συνεχίζει δυναμικά με κάθε μέσο και τρόπο να ενισχύει τις επιχειρήσεις του και πολύ περισσότερο τους νέους και πολλά υποσχόμενους νέους επιχειρηματίες.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα