Connect with us

Καβάλα

Ολοκληρώθηκε επιτέλους η πλατεία Καπνεργάτη!!!     

Ολοκληρώθηκε-επιτέλους-η-πλατεία-Καπνεργάτη!!!     

Αλέξης Γούλας: Το σοβαρό ζήτημα είναι πλέον η διαφύλαξη αυτού του έργου / Δυστυχώς, περνάνε μηχανάκια μέσα από την πλατεία / Ο κανονισμός για τα τραπεζοκαθίσματα θα είναι πολύ συγκεκριμένος

Μετά από πολυετή ταλαιπωρία αποδόθηκε επιτέλους στους κατοίκους της Καβάλας, το απόγευμα της Τετάρτης 15 Οκτωβρίου στο σύνολό της, η πλατεία Καπνεργάτη.

«Απομακρύνθηκαν όλα τα προστατευτικά δίχτυα την Τετάρτη (15/10), ενώ παράλληλα δούλευε και ο υπεργολάβος που ασχολείται με το σιντριβάνι για να κάνει κάποιες τελευταίες δουλειές. Δεν πρόλαβε να τις ολοκληρώσει κι έτσι θα επανέλθει την ερχόμενη εβδομάδα για να γίνει η οριστική παραλαβή. Πλέον η πλατεία Καπνεργάτη είναι σε χρήση κανονικά», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης Κινητικότητας, Αλέξης Γούλας. 

«Οι κάμερες δεν θα μας σώσουν. Πρέπει εμείς από μόνοι μας να έχουμε τη βούληση και τη σκέψη ότι είναι δικά μας χρήματα, πρέπει να τα διαφυλάξουμε…»

«Το σοβαρό ζήτημα είναι πλέον η διαφύλαξη αυτού του έργου. Δεν νομίζω ότι οι κάμερες θα μας σώσουν. Πρέπει εμείς από μόνοι μας να έχουμε τη βούληση και τη σκέψη ότι είναι δικά μας χρήματα, πρέπει να τα διαφυλάξουμε και να τα αποδώσουμε στα παιδιά μας όπως τα βρήκαμε καθαρά και νοικοκυρεμένα όπως πρέπει να ‘ναι, όπως είναι σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Αρχικά τοποθετήσαμε μία κάμερα στο πάνω μέρος της πλατείας εκεί κοντά στο άγαλμα του Καπνεργάτη και ευελπιστώ ότι θα τοποθετηθούν κι άλλες», σημείωσε στη συνέχεια ο Αλέξης Γούλας. 

Μέσα από την πλατεία περνάνε μηχανάκια ντελίβερι!

«Δυστυχώς, περνάνε μηχανάκια μέσα από την πλατεία. Πρέπει οι εργοδότες των ντελιβεράδων να τους κάνουν συστάσεις ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον πεζόδρομο. Ήδη μιλήσαμε την Δημοτική Αστυνομία να βρίσκεται στο σημείο εκεί. Τα πρόστιμα είναι πολύ τσουχτερά, αφαιρείται το δίπλωμα κλπ. Δεν είναι μονοπάτι οι πεζόδρομοι και η πλατεία. Δυστυχώς είχαμε και βανδαλισμούς και στα φυτά της πλατείας μία πολύ θλιβερή κατάσταση που πρέπει να την αλλάξουμε, σκεπτόμενοι ότι είναι δικά μας χρήματα», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

«Ο κανονισμός για τα τραπεζοκαθίσματα θα είναι πολύ συγκεκριμένος για το πού μπορούν να αναπτυχθούν…»

Όσον αφορά τέλος την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα εστίασης επί της πλατείας, ο Αλέξης Γούλας επισήμανε: «Ο κανονισμός για τα τραπεζοκαθίσματα θα είναι πολύ συγκεκριμένος για το πού μπορούν να αναπτυχθούν, ποιον χώρο θα πρέπει να αφήσουν ελεύθερο για διέλευση και των Α.Μ.Ε.Α. και των πολιτών και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Δεν θα μπουν τραπεζοκαθίσματα μέσα στην πλατεία, γιατί πολλά γράφονται και πολλά ακούγονται. Η πλατεία έγινε για τους δημότες, για τα παιδιά, για τους ηλικιωμένους, για τους επισκέπτες της πόλης. Αυτοί θα τη χαρούν και όχι μόνο τα καταστήματα της περιοχής για τα τραπεζοκαθίσματα. Γι’ αυτά υπάρχει συγκεκριμένος χώρος θα μπουν εκεί που πρέπει και με τη νέα εφαρμογή mystreet τα πράγματα ξέρουν ότι θα δυσκολέψουν και θα υπάρχουν ζητήματα για όσους αυθαιρετούν». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Διαγραμμίσεις στον δήμο Θάσου

Διαγραμμίσεις-στον-δήμο-Θάσου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δοκιμαστική ήχηση σειρήνων του Δήμου Καβάλας

Δοκιμαστική-ήχηση-σειρήνων-του-Δήμου-Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Μάκης Παπαδόπουλος δηλώνει παρών στις δημοτικές εκλογές του 2028

Ο-Μάκης-Παπαδόπουλος-δηλώνει-παρών-στις-δημοτικές-εκλογές-του-2028

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την ανάρτηση – δήλωση στο FACEBOOK του Μάκη Παπαδόπουλου για το τι Δήμαρχο χρειάζεται η Καβάλα.

Έχουν περάσει δύο χρόνια πια από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2023, οι οποίες φαντάζουν πια πολύ μακρινές, κυρίως γιατί στην ψυχολογία των Καβαλιωτών κυριαρχεί η απογοήτευση και η κούραση από τις αρνητικές εξελίξεις που βιώνουμε στις υποθέσεις του τόπου μας.

Αναφέρει η ανάρτηση:

«Σε αυτόν τον τόπο μεγαλώνουμε, δημιουργούμε, ονειρευόμαστε.

Κάθε δρόμος, κάθε σπίτι, κάθε δημότης έχει μια ιστορία, αλλά και ένα μέλλον, που αξίζει σεβασμό και φροντίδα.

Θέλουμε έναν Δήμαρχο που να στέκεται δίπλα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε επαγγελματία.

Έναν Δήμαρχο που να βλέπει την Καβάλα σαν μια μεγάλη “οικογένεια”, με τις αξίες της οικογένειας, όπου κανείς δεν περισσεύει.

Έναν Δήμαρχο που να τους “αγκαλιάζει” όλους — χωρίς διακρίσεις, χωρίς “εμείς” και “οι άλλοι”, με δικαιοσύνη, με διαφάνεια.

Έναν Δήμαρχο που να ξέρει να παλεύει για τον τόπο που αγαπάμε!

Τον Δήμο Καβάλας, τον τόπο της ζωής μας!».

Με ένα μήνυμα λοιπόν με πολλούς αποδέκτες, ο Μάκης Παπαδόπουλος υπενθυμίζει πως είναι παρών και στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2028. Άλλωστε, ως αρχηγός της μείζονας αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, δεν έχει σταματήσει να ασκεί τον ρόλο του και να καταθέτει την κριτική του και τις προτάσεις του για τον Δήμο Καβάλας.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα