Connect with us

Καβάλα

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον δήμο Καβάλας

Οι-υποψήφιοι-της-«Λαϊκής-Συσπείρωσης»-για-τον-δήμο-Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουλίου, η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων για το δημοτικό συμβούλιο και τις τοπικές κοινότητες της Καβάλας.

Μίλησε και παρουσίασε τους υποψήφιους ο Χρήστος Ποτόλιας, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και νυν δημοτικός σύμβουλος.

Το καλοκαιρινό βράδυ στη συνοικία του Βύρωνα συνεχίστηκε με φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική, μ’ ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι, με κέφι και συζήτηση, με αισιοδοξία ότι μπορούν να γίνουν τα επόμενα βήματα, κόντρα στον αρνητικό συσχετισμό, να εκφραστούν στα αποτελέσματα των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση σε Δήμο και Περιφέρεια, ώστε ο λαός να ορθώνει όλο και πιο ψηλό το ανάστημά του, απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές, παλεύοντας και διεκδικώντας να ζήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι:

 1. Αλχαζίδης Θόδωρος, μηχανολόγος – μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος ΔΣ Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας – μέλος Ομοσπονδίας ΕΒΕ Καβάλας – μέλος ΕΣΕΕ
 2. Αναγνωστόπουλος Σταύρος, πτυχιούχος μάρκετινγκ, εργαζόμενος σε επισιτισμό – τουρισμό
 3. Ανανιάδου – Παναγιωτίδου Σοφία, ιδ. υπάλληλος – μέλος συλ. εικαστικών τεχνών & φιλοτέχνων ν. Καβάλας (Artattack)
 4. Αποστολίδου Ελπίδα, συνταξιούχος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
 5. Αρβανιτάκη Έλλη, ιδιωτική υπάλληλος
 6. Βουλγαράκη Νατάσσα, οικονομολόγος, ελεύθερη επαγγελματίας, μέλος ομοσπονδίας εμπόρων
 7. Γιαμουρίδου Εύη, ιδιωτική υπάλληλος, γραφίστρια
 8. Δεληγιάννης Βασίλης, εργαζόμενος ΟΤΑ
 9. Ζαραγκούλιας Ανδρέας,   ηλεκτρολόγος ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος συνδέσμου ηλεκτρολόγων
 10. Ζαχαριάδης Δήμος, συνταξιούχος δάσκαλος, πρόεδρος συνδέσμου πολιτικών συνταξιούχων
 11. Ζαχαροπούλου Έφη, συνταξιούχος ιατρός γενικού νοσοκομείου
 12. Καγιάσας Δημήτρης, ελεύθερος επαγγελματίας
 13. Καλυβιώτου Αλεξία, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του συλλόγου γονέων στο 17ο δημοτικό σχολείο
 14. Καραγεώργη Αναστασία, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του συλλόγου γυναικών Καβάλας
 15. Καραμπατζάκης Αναγνώστης, πρόεδρος σωματείου οικοδόμων Καβάλας, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας οικοδόμων, εκλεγμένος στα ΔΣ του συλλόγου σχολείου, της Ένωσης Καβάλας και της Ομοσπονδίας ΑΜΘ στο γονεϊκό κίνημα
 16. Κασαστογιάννης Άγγελος, δημόσιος υπάλληλος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), προϊστάμενος περιφερειακής διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών & υποδομών Καβάλας
 17. Καταπόδη Δέσποινα, εκπαιδευτικός
 18. Κεσόγλου Μαριάννα, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, καθηγήτρια στο δημοτικό ωδείο Καβάλας, μέλος του πολιτιστικού σωματείου – πολυφωνικού συνόλου «ΣυνΩΔΗπόροι»
 19. Κοζικοπούλου Ναταλία, ξενοδοχοϋπάλληλος, γραμματέας του συνδικάτου τουρισμού – επισιτισμού Καβάλας – Θάσου
 20. Κοσμίδης Κωνσταντίνος, ελεύθερος επαγγελματίας
 21. Κοσμίδου Ανθούλα, δασκάλα, μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, μέλος του συλλόγου γυναικών Καβάλας
 22. Κουτρουμπάνη Αργυρώ, δασκάλα, μέλος του ΔΣ του Ν/Τ Καβάλας της ΑΔΕΔΥ
 23. Κωνσταντή Βάσω, καθηγήτρια αγγλικών, γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας
 24. Κώτσα Καλλιόπη, συνταξιούχος, μέλος του συλλόγου γυναικών Καβάλας
 25. Μανώλη Σουζάνα, συνταξιούχος, μέλος του ΔΣ του συλλόγου γυναικών Καβάλας
 26. Μουράτης Σπύρος, πρόεδρος φυσιολατρικού πολιτιστικού συλλόγου Ζυγού
 27. Μουρούτη Δανάη, ιδιωτική υπάλληλος σε τεχνικό γραφείο, μέλος του ΔΣ του συλλόγου γυναικών Καβάλας
 28. Μπαχτζεζή Σοφία, συνταξιούχος, π. προϊστάμενη διεύθυνσης γραμματείας πρωτοδικείου Καβάλας
 29. Μπουρσαλίδου Σοφία, πτυχιούχος τμήματος ιστορίας και αρχαιολογίας ΑΠΘ, ξεναγός
 30. Παπαδόπουλος Γρηγόρης, συνταξιούχος γυμναστής, προπονητής κολύμβησης
 31. Παπανικολάου Αλέξανδρος, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, μουσικός
 32. Παπανικολάου Φάνης, ιδιωτικός υπάλληλος – ηλεκτρολόγος, μουσικός
 33. Παπαχριστοδούλου Ασημένια, ιδιωτική υπάλληλος
 34. Πασχαλιάς Αστέρης, δάσκαλος, μουσικός
 35. Πατσιαμάνη Ρούλα, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του συλλόγου γυναικών Καβάλας
 36. Ποτόλια Λίλη, ιατρός, ειδικευόμενη νεφρολογίας
 37. Ποτόλιας Κώστας, αφυπηρετήσας επίκουρος καθηγητής ΔΙΠΑΕ
 38. Ραζάκος Χρήστος, συνταξιούχος οικοδόμος, ερασιτέχνης φωτογράφος
 39. Ρουσοπούλου Ντιάνα, καθηγήτρια φιλόλογος μέσης εκπαίδευσης
 40. Σαμάκης Μανώλης, συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος
 41. Σοφιανός Απόστολος, συνταξιούχος, μέλος ΔΣ σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ
 42. Στάμος Σπύρος, καθηγητής, διευθυντής ΕΠΑΛ
 43. Σφούνης Νέστωρας, μηχανολόγος μηχανικός
 44. Τασόπουλος Δημήτρης, αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός
 45. Τσολάκης Παναγιώτης, καθηγητής, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ ν. Καβάλας
 46. Τσούτσης Φώτης, μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας, δημοτικός σύμβουλος κοινότητας Καβάλας
 47. Χατζηχαραλάμπους Εβελίνα, νοικοκυρά
 48. Dimitrova Daniela, ιδιωτική υπάλληλος

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Σοφία Σαρρίδου: Ρατσιστική πράξη η διαγραφή μου από τον συνδυασμό του Θ. Μουριάδη

Σοφία-Σαρρίδου:-Ρατσιστική-πράξη-η-διαγραφή-μου-από-τον-συνδυασμό-του-Θ.-Μουριάδη

Η Σοφία Σαρρίδου, σχολιάζοντας την διαγραφή της από την παράταξη του δήμαρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη «Σύγχρονος Δήμος», τονίζει τα ακόλουθα:

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά (εδώ και πολλά χρόνια), ήταν μια προσωπική μου επιλογή, αφού πρώτα με παρότρυναν άνθρωποι που γνωρίζουν την ζωή μου και την στάση μου προς αυτήν.

Προστατεύω την υπόληψη μου, το όνομα μου, την συνείδηση μου, την καλοπιστία μου, τις αρχές και την αξιοπρέπεια μου. Είμαι ένας άνθρωπος, μια γυναίκα η οποία σέβεται την κοινωνία, την οικογένεια, την θρησκεία, τα ιδανικά και τα πιστεύω μου και ζητάω να υπηρετήσω τα κοινά, υπερβαίνοντας το ατομικό μου συμφέρον και με ανυπέρβλητο το αίσθημα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Θεωρώ ότι είναι ύψιστο καθήκον, να συμφωνούν τα λόγια με τις πράξεις μας. Ο σεβασμός δίνεται και λαμβάνεται, δεν μπορεί να μετρηθεί σαν ποσότητα, δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί, αλλά χτίζεται με τον χρόνο και μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί μέσα σε ένα πεντάλεπτο τηλεφώνημα (που ούτε και αυτό έγινε από τον επικεφαλής του συνδυασμού μου).

Η πρόθεση μου να συνεχίσω και να ασχοληθώ με τα κοινά, ακόμα μια φορά, σε επίπεδο τοπικής κοινότητας και στο τοπικό διαμέρισμα των Κρηνίδων, του πρώην Δήμου Φιλίππων, ήταν σταθερή και παραμένει αταλάντευτη. Πιστεύω και το αναφέρω συχνά σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς, στις τοπικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν ανάμειξη οι πολιτικές παρατάξεις.

Όμως τις τελευταίες μέρες έχει αλλάξει το όλο σκηνικό, με αφορμή ενός χιουμοριστικού σαρκαστικού σχόλιου μου, που αφορούσε την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Κασσελάκη και προκάλεσε αναστάτωση, ο επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονος Δήμος κ. Μουριαδη, αποφάσισε την αποπομπή μου και εξέδωσε δελτίο τύπου, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές καθώς και ότι είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζει απερίφραστα χωρίς δεύτερη σκέψη. Φαίνεται όμως, ότι στην σημερινή εποχή της «πολιτικής ορθότητας» και της «ακύρωσης» το παραμικρό σχόλιο, ακόμη και το πιο ανώδυνο, μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογες αντιδράσεις, πολλές φορές υποκριτικές. Επίσης θέλω να αναφέρω, ότι στον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του κ. Μουριαδη υπάρχουν και άλλα ομοφοβικά άτομα, παρόλα αυτά δεν έπραξε το ίδιο, οπότε και μόνο αυτή η πράξη  του είναι ρατσιστική. Δεν υπήρξα ποτέ ομοφοβική, αλλά προφανώς εκμεταλλευτήκατε την κατάσταση για δικούς σας λόγους ή παρασυρθήκατε από συνεργάτες σας, γι’ αυτό και βγάλατε ένα εντελώς ανυπόστατο δελτίου τύπου που δεν με αντιπροσωπεύει.

Εύχομαι οι αξίες, τα ιδανικά και η αρετή να είναι το κυρίαρχο στοιχείο που διέπει τις σχέσεις μας μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία, κάτω από τις διδαχές του Ιησού Χριστού που έχυσε το αίμα του για την σωτηρία των ανθρώπων.

Ωστόσο εγώ συνεχίζω με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ υποψηφιότητα μου και στηρίζω άλλον συνδυασμό.

Υποψήφια ανεξάρτητη σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κρηνίδων Σοφία Σαρρίδου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Τι απαντά ο Απόστολος Χρόνης για τις οφειλές της ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ

Τι-απαντά-ο-Απόστολος-Χρόνης-για-τις-οφειλές-της-ΔΕΥΑΚ-στη-ΔΕΗ

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης, απαντώντας στις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος Της Ζωής Μας», Μάκη Παπαδόπουλου, αναφέρει τα ακόλουθα:

Επ’ αφορμή των πρόσφατων δηλώσεων του επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος Της Ζωής Μας», Μάκη Παπαδόπουλου, αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει τόσο στη ΔΕΥΑΚ, όσο και στους καταναλωτές της, η μη καταβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής προς τη ΔΕΗ, θέλω να αναφέρω τα ακόλουθα:

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ΔΕΥΑ Καβάλας, εναρμονισμένη πλήρως με τις ενέργειες που προωθεί η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), αποφάσισε την Άνοιξη του 2022 να μη καταβάλλει τη ρήτρα αναπροσαρμογής που επιβλήθηκε στους λογαριασμούς ρεύματος της επιχείρησης, μετά την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, διότι το εν λόγω κόστος ήταν μη διαχειρίσιμο και απειλούσε ευθέως τη βιωσιμότητα της.

Για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προαναφερόμενου προβλήματος, διατηρώ έναν σταθερό δίαυλο επικοινωνίας με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ και Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος φρόντισε, εγκαίρως και επανειλημμένως, να ενημερώσει τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι Δ.Ε.Υ.Α. όλης της χώρας, καθώς και να υποδείξει συγκεκριμένους τρόπους ουσιαστικής επίλυσης των απρόβλεπτων οικονομικών δυσχερειών τους.

Μετά από αλλεπάλληλες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, ψηφίστηκε διάταξη (αρ. 30 ν. 5013/2023), σύμφωνα με την οποία οι Δ.Ε.Υ.Α. μπορούν να επιχορηγηθούν εκτάκτως από το κράτος, λόγω της ενεργειακής κρίσης, με την επιφύλαξη του ενωσιακού δικαίου. Το μόνο που απομένει πλέον, κατόπιν και της σχετικής έγκρισης από την Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων (ΚΕΜΚΕ), είναι η ενεργοποίηση της διάταξης και η διάθεση ενός επαρκούς ποσού για την αποπληρωμή των οφειλόμενων προς τη ΔΕΗ.

Παράλληλα, με νέα παρέμβαση του κ. Μαρινάκη προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ζητήθηκε η εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για την «πράσινη» μετάβαση των ΔΕΥΑ, μέσα από την ανάπτυξη δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και την κατασκευή έργων ΑΠΕ, όπως έπραξε πρόσφατα η ΔΕΥΑ Καβάλας με την ενεργειακή αναβάθμιση του αντλιοστασίου Α5, στην περιοχή του Περιγιαλίου.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η ΔΕΥΑ Καβάλας, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΔΕΥΑ, λειτούργησε από την πρώτη στιγμή με τη δέουσα σοβαρότητα, έχοντας ως γνώμονα τα συμφέροντα των δημοτών της Καβάλας.

Σε κάθε περίπτωση, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, θέλω να διαβεβαιώσω τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΚ, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αύξησης των τιμολογίων της επιχείρησης και πολύ περισσότερο διακοπής της ηλεκτροδότησης της. Το ενδεχόμενο αδυναμίας καταβολής της μισθοδοσίας  των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ, όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, αποτελεί ένα από τα αναρίθμητα φληναφήματα του και ως τέτοιο θα πρέπει να εκλαμβάνεται.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 29η KAVALA EXPO 2023

Ανοίγει-σήμερα-τις-πύλες-της-η-29η-kavala-expo-2023

Τις πύλες της στο κοινό ανοίγει την Παρασκευή (29/9) στις 19.30′ το απόγευμα, η 29η KAVALA EXPO 2023, τα επίσημα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», στην Νέα Καρβάλη.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην τοπική ΕΡΑ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, την έκθεση θα εγκαινιάσει στο συνεδριακό χώρο «Αναστάσιος Μεταξάς», η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

«Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν και να τους υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης…»

«Η έκθεσή μας θα είναι λαμπρή, πολύ πιο δυναμική φέτος, με πολλές μουσικές συναυλίες. Παρασκευή (29/9) βράδυ οι Fortissimo, οι Onirama το βράδυ της Κυριακής (1/10) και τη Δευτέρα (2/10) η μεγάλη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Επίσης, θα υπάρχουν πολλά δρώμενα, όπως το Food Truck Festival, γαστρονομικές δράσεις εντός του εκθεσιακού χώρου, πλανητάριο για τους μικρούς μας φίλους. Ακόμη θα έχουμε τη διαδραστική παρουσίαση της Θάσου με τον τίτλο «Ή Θάσος Αλλιώς» του Αναστάση Μπίλια, be to be συναντήσεις, επιχειρηματικά forum, μεγάλες επιχειρηματικές αποστολές από Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Τουρκία. Νομίζω ότι πλέον έχουμε μια διασύνδεση επιχειρηματικότητας, πολιτιστικών δρώμενων και γαστρονομίας στην KAVALA EXPO  2023. Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν και να τους υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

«Έχουν κατατεθεί πάνω από 1.300 αιτήσεις, άρα σιγά σιγά βλέπουμε ότι το φυσικό αέριο μπαίνει στην πόλη της Καβάλας, τόσο σε καταστήματα, αλλά και σε κατοικίες…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο Μάρκος Δέμπας μίλησε και για την έλευση του φυσικού αερίου στην Καβάλα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησε πλέον από το μεσημέρι της Τετάρτης (27/9) η ροή του φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας. Έγινε η σύνδεση του μεγάλου αγωγού με το κεντρικό σημείο διανομής της πόλης μας και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μια ενημερωτική ημερίδα από τα στελέχη της ΔΕΔΑ για το ποια είναι η πρόοδος των εργασιών. Έχουν κατατεθεί πάνω από 1.300 αιτήσεις, άρα σιγά σιγά βλέπουμε ότι το φυσικό αέριο μπαίνει στην πόλη της Καβάλας, τόσο σε καταστήματα, αλλά και σε κατοικίες. Μάλιστα ένα από τα πρώτα σημεία που θα έρθει το φυσικό αέριο είναι γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, όπως και το Εμπορικό Κέντρο και από εκεί και πέρα θα συνεχίζονται οι αιτήσεις για τη σύνδεση του φυσικού αερίου. Μάλιστα η προσφορά της ΔΕΔΑ προς τον επιχειρηματικό κόσμο είναι ότι η αίτηση και η επεξεργασία της μελέτης γίνεται δωρεάν, καθώς και η σύνδεση με το δίκτυο είναι εξίσου δωρεάν. Η ΔΕΔΑ θα βρίσκεται τις τέσσερις ημέρες της KAVALA EXPO 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης, οπότε οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα και κατά τη διάρκεια της έκθεσής μας να ενημερώνονται γι’ αυτό το πολύ μεγάλο έργο, που τόσο πολύ το διεκδικούσαμε. Θέλαμε το φυσικό αέριο, καθώς είναι μια φθηνή πηγή ενέργειας και νομίζω είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι το έχουμε πλέον και στην πόλη μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα