Connect with us

Καβάλα

Οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα διαμαρτύρονται τα πολλά τροχαία

Οι-κάτοικοι-του-Αμυγδαλεώνα-διαμαρτύρονται-τα-πολλά-τροχαία

Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα απέστειλε προς την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καβάλας την παρακάτω επιστολή:

Θέμα: Ανάδειξη των προβλημάτων που παρατηρούνται στο τμήμα Εθνικής οδού Καβάλας – Δράμας.

Θέλουμε να σας εκφράσουμε την οργή και αγανάκτηση τόσο του Τοπικού Συμβουλίου όσο και των κατοίκων του Αμυγδαλεώνα και όχι μόνο, αναφορικά με το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων. 

Πιο συγκεκριμένα:

 Δεν έχουν τέλος τα τροχαία ατυχήματα στην Εθνική Οδό Καβάλας – Δράμας και ειδικά στο κομμάτι από τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα μέχρι και το ιδιωτικό αεροδρόμιο ” ΛΥΔΙΑ ” του Αμυγδαλεώνα.

Ένας δρόμος μήκους δύο χιλιομέτρων, με πολλές διασταυρώσεις και παράδρομους ο οποίος αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες οδικές αρτηρίες της περιοχής.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι έχουν σημειωθεί πολλά σοβαρά ατυχήματα, συχνά με τραγικές συνέπειες.

Σας παραθέτουμε υπόψιν και τα στατιστικά στοιχεία τροχαίων ατυχημάτων στο συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου τα οποία ελήφθησαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας και το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

Για να γίνουμε πιο σαφείς κάνουμε τις παρακάτω επισημάνσεις: 

Οι Παράδρομοι είναι κακοσχεδιασμένοι, με περιορισμένη ορατότητα στις εξόδους. Παράλληλα η κύρια οδός έχει υψηλή κυκλοφορία οχημάτων γεγονός που καθιστά άμεση την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών, ώστε να αποτραπούν περαιτέρω δυστυχήματα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: 

——————————————————–

** Πολλοί Παράδρομοι με Ανεπαρκής Σήμανση: 

Οι οδηγοί δυσκολεύονται να εντοπίσουν πινακίδες που προειδοποιούν για εισόδους και εξόδους.

** Κακή Συντήρηση του Οδοστρώματος:

Λακκούβες και φθαρμένο οδόστρωμα αυξάνουν τον κίνδυνο εκτροπής οχημάτων.

** Υψηλή Ταχύτητα:

Παρά τον αστικό χαρακτήρα της περιοχής, πολλοί οδηγοί υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας.

** Έλλειψη Πεζοδρομίων και Λωρίδων για Δίκυκλα.

Περιοχές χωρίς πεζοδρόμια ή ειδικές λωρίδες για Δίκυκλα.

** Ελλιπούς Φωτισμού κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο δρόμος αυτός θα μπορούσε να είναι μια καλή υποψηφιότητα για ανακατασκευή ή προσθήκη μέτρων ασφαλείας, όπως φανάρια, καλύτερη σήμανση, κυρτώματα ή και φωτισμός LED για να μειωθούν τα ατυχήματα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ:

————————————————————————————–

1. Προτεινόμενες Παρεμβάσεις:

  ————————————————–

Α. Αναβάθμιση Υποδομών:

  —————————————

1. Ανακατασκευή Οδοστρώματος:

** Επισκευή και ανακατασκευή του οδοστρώματος σε όλο το μήκος.

** Χρήση υλικών υψηλής ποιότητας για μείωση φθορών και αύξηση πρόσφυσης.

2. Διαχωρισμός Λωρίδων Κυκλοφορίας: 

** Τοποθέτηση διαχωριστικής νησίδας για να αποτραπούν οι μετωπικές συγκρούσεις.

3. Κατασκευή Πεζοδρομίων και Λωρίδων Ποδηλάτων:

** Προσθήκη πεζοδρομίων πλάτους τουλάχιστον 1, 5 μέτρου στις δύο πλευρές.

** Δημιουργία ποδηλατοδρόμου ασφαλείας με διαχωριστική γραμμή.

4. Περιορισμός Παράδρομων:

** Κατάργηση ή περιορισμός ανεξέλεγκτων προσβάσεων από παράδρομους. Όπου είναι αναγκαίοι, να εξασφαλιστεί ότι θα έχουν ασφαλείς κόμβους και σωστή διαχείριση της κυκλοφορίας 

5. Κατασκευή Κυκλικών Κόμβων:

** Η αντικατάσταση επικίνδυνων διασταυρώσεων με κυκλικούς κόμβους μπορεί να μειώσει την ταχύτητα των οχημάτων και να αποτρέψει σοβαρές συγκρούσεις.

6. Δημιουργία υπόγειων διαβάσεων:

** Προστασία πεζών που επιχειρούν να διασχίσουν τον δρόμο, αποτρέποντας τραγικά ατυχήματα.

7. Συχνή Συντήρηση:

** Τακτική συντήρηση των υποδομών του δρόμου, όπως νησίδων ασφαλείας, πινακίδων και φωτισμού.

Β. Βελτίωση Κυκλοφοριακής Σήμανσης:

  ————————————————————-

1. Πινακίδες Προειδοποίησης:

** Εγκατάσταση φωτιζόμενων πινακίδων σε κάθε παράδρομο για έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών.

2. Οριζόντια Σήμανση:

** Ανανεωμένη διαγράμμιση λωρίδων και διαβάσεων πεζών με ανακλαστική βαφή.

Γ. Μέτρα Ελέγχου Ταχύτητας:

 ———————————————–

1. Τοποθέτηση Κυρτωμάτων:

** Κατασκευή κυρτωμάτων πριν από κάθε παράδρομο για μείωση ταχύτητας.

2. Εγκατάσταση Καμερών:

** Τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης ταχύτητας σε στρατηγικά σημεία με τακτικούς ελέγχους από την τροχαία για την αποτροπή υπερβολικής ταχύτητας.

** Συνδυασμός τους με αισθητήρες για καταγραφή κίνησης.

Δ. Φωτισμός Οδού: 

  —————————-

** Εγκατάσταση έξυπνων φαναριών LED που ρυθμίζουν τη φωτεινότητα ανάλογα με την κυκλοφορία.

** Τοποθέτηση πρόσθετων φωτιστικών σωμάτων σε επικίνδυνα σημεία και παράδρομους ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες για την καλύτερη ορατότητα των οδηγών.

Ε. Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση:

 ———————————————————

1. Καμπάνιες Οδικής Ασφάλειας:

** Τοποθέτηση πινακίδων με μηνύματα ευαισθητοποίησης.

** Προγράμματα εκπαίδευσης για την τοπική Κοινότητα.

2. Συνεργασία με Τοπικές Αρχές:

** Ενεργοποίηση περιπολιών για συχνούς ελέγχους.

3. Αναμενόμενα Οφέλη:

** Μείωση ατυχημάτων κατά τουλάχιστον 50 %.

** Βελτίωση της ασφάλειας για πεζούς και ποδηλάτες.

** Αύξηση της οδικής ροής με ασφαλείς και τακτικούς παράδρομους.

** Δημιουργία μιας σύγχρονης οδικής υποδομής που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής μας.

Το έργο, αν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί, μπορεί να μειώσει δραστικά τα ατυχήματα, να βελτιώσει την κυκλοφορία και να ενισχύσει την ασφάλεια των κατοίκων 

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας

Πουρσαϊτίδης Δημήτριος

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Τα κρασιά του Παγγαίου δίνουν ραντεβού στην παραλία Οφρυνίου

Τα-κρασιά-του-Παγγαίου-δίνουν-ραντεβού-στην-παραλία-Οφρυνίου

Γιώργος Καλλινικίδης: Στην εκδήλωση μετέχουν όλα τα οινοποιεία / Το Παγγαίο έχει συνδεθεί διαχρονικά με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή ποιοτικού κρασιού / Τα κρασιά που παράγονται εδώ είναι από τα καλύτερα του κόσμου

Για την εκδήλωση Paggaio Wines Testing που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης.

«Πράγματι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος μας παρουσιάζει την έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων Paggaio Wines Testing, στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων του δήμου και της αντιδημαρχίας Πολιτισμού», ανέφερε αρχικά ο κ. Καλλινικίδης.

Το Παγγαίο είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα οινικό χαρακτήρα

«Είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις του Παγγαίου, όπου το κρασί και η γαστρονομία συναντιούνται στην παραλία Οφρυνίου σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο με φόντο τον στρυμονικό κόλπο. Είναι μια εκδήλωση στην οποία μετέχουν όλα τα οινοποιεία του δήμου Παγγαίου με ενθουσιασμό, παρουσιάζοντας την γκάμα των κρασιών τους. Το Παγγαίο είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα οινικό χαρακτήρα και έχει συνδεθεί διαχρονικά με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή ποιοτικού κρασιού. Το μικροκλίμα της περιοχής δημιουργεί ιδανικές συνθήκες προσφέροντας κρασιά που πλέον έχουν ξεφύγει από τα όρια της Ελλάδας κι είναι ονομαστά στο εξωτερικό», σημείωσε στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

Τα κρασιά που παράγονται εδώ είναι από τα καλύτερα του κόσμου

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους να επισκεφθούν αυτήν την έκθεση να δοκιμάσουν τα κρασιά και να εμπλουτίσουν τις διακοπές τους με μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Εδώ και χρόνια το Παγγαίο έχει μπει στον χώρο των κρασιών κι έχει αποδείξει ότι τα κρασιά που παράγονται εδώ νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα του κόσμου γι’ αυτό και βραβεύονται διεθνώς. Είναι μια πολύ όμορφη ευκαιρία να γνωρίσει ο κόσμος και τους οινοποιούς της περιοχής και τους επαγγελματίες της εστίασης», επισήμανε καταληκτικά ο Γιώργος Καλλινικίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας έχει χάσει τον έλεγχο του Δήμου»

Μάκης-Παπαδόπουλος: «Ο-Δήμαρχος-Καβάλας-έχει-χάσει-τον-έλεγχο-του-Δήμου»

Η κατάσταση με τη Διοίκηση του Δήμου έχει ξεφύγει εδώ και καιρό.

Καταδικάζουμε απερίφραστα:

– τη στάση “σιωπής” και “συγκάλυψης”, από τη Δημοτική Αρχή, του περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος εργαζόμενης, που συνέβη πριν καιρό στην Υπηρεσία Καθαριότητας και μαθεύτηκε πριν λίγες μέρες.

– τις απειλές και τους εκβιασμούς του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Απόστολου Χρόνη σε βάρος δημότη της Κοινότητας Κρυονερίου, που τόλμησε να εκφράσει δημόσια τη διαμαρτυρία του για συχνές βλάβες που προκαλούνται στο δίκτυο ύδρευσης του Κρυονερίου.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και οι δημότες να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα τα παράπονα και την κριτική τους.

Ο Δήμαρχος Καβάλας έχει την πολιτική ευθύνη, οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί τον ρόλο του ως πρώτου δημότη του Δήμου και να πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις.

Δεν αρκούν πλέον οι απαντήσεις. Περιμένουμε πράξεις.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Με αστυνόμευση θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Με-αστυνόμευση-θα-προσπαθήσουν-να-αντιμετωπίσουν-το-κυκλοφοριακό-πρόβλημα

«Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα καθήκοντα αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας αυτό που είπα ξεκάθαρα είναι ότι θα πρέπει να έχουμε μια καλή συνεργασία με τους 18 δημοτικούς αστυνομικούς και τον προϊστάμενο για να βοηθήσουμε στο κυκλοφοριακό κυρίως, αλλά και στο θέμα της στάθμευσης, σε μια δύσκολη περίοδο όπως το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος»,

Τα παραπάνω σημείωσε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Δημοτικής Αστυνομίας, Βασίλης Λεμονίδης, μετά τη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα για το κυκλοφοριακό και τη συνάντηση που είχε με το Αστικό ΚΤΕΛ την Τετάρτη.

Δημοτικοί αστυνομικοί στην Κουντουριώτου τις ώρες αιχμής

«Οφείλουμε να είμαστε παρόντες για να λύνουμε κι όχι να δημιουργούμε προβλήματα. Στη σύσκεψη που έγινε το πρώτιστο που είπαμε είναι να υπάρχει συνεργασία όλων των φορέων, ώστε να διεξάγεται καλύτερα η κυκλοφορία των οχημάτων και συνεχής ροή όπου μπορεί να συμβεί αυτό, ειδικά σε Κουντουριώτου και Ερυθρού. Στην Κουντουριώτου με απόφαση δική μου από τις 13.30 μέχρι και 15.00 βρίσκονται δυο δημοτικοί αστυνομικοί καθημερινά, σε συνεργασία με την τροχαία σε άλλο σημείο, για να έχουμε μια διευθέτηση της κυκλοφορίας. Με το Αστικό ΚΤΕΛ συμφωνήσαμε να μπαίνουν τα λεωφορεία στην εσοχή και για να μην έχει οχήματα εκεί θα είμαστε εμείς παρόντες. Άρα βρισκόμαστε στα σημεία του προβλήματος για να το διευθετούμε. Βέβαια συνεννοούμαστε και με τους υπόλοιπους φορείς για την καλύτερη κίνηση των οχημάτων», πρόσθεσε ο κ. Λεμονίδης.

Λύσεις και στην Ερυθρού

Σίγουρα όμως θα πρέπει να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις στην Κουντουριώτου και στα φανάρια και στις διαβάσεις. Ίσως θα πρέπει να καταργηθεί κι άλλη διάβαση. Το πρώτιστο είναι να αγαπήσουμε την πόλη μας, υπάρχει κοινωνική ευθύνη απ’ όλους κι όλοι πρέπει να βάλουμε το λιθαράκι μας, ώστε να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα. Στην Ερυθρού έχουμε θέμα το μεσημέρι με το κλείσιμο των καταστημάτων. Εκεί θα δώσουμε λύση σε συνεννόηση με άλλες διευθύνσεις για τεχνικές παρεμβάσεις ώστε να μη διπλοπαρκάρουν τα οχήματα και να έχουμε δυο λωρίδες εξόδου από την πόλη κι όχι μια και μιάμιση. Με το Αστικό ΚΤΕΛ υπάρχει πεδίο συνεννόησης, έχουν παρθεί αποφάσεις για κάποια άλλα που δεν έχουμε θα βοηθήσουμε και μαζί να προχωρήσουμε για να έχουμε μια καλύτερη κίνηση σε αυτό το δύσκολο δίμηνο. Θα γίνουν συναντήσεις και με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και με τα Ταξί», υπογράμμισε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα