Connect with us

Καβάλα

Οδικός χάρτης για τα έργα που ζητά ο δήμος Παγγαίου από την Περιφέρεια ΑΜΘ

Οδικός-χάρτης-για-τα-έργα-που-ζητά-ο-δήμος-Παγγαίου-από-την-Περιφέρεια-ΑΜΘ

Γιώργος Καλλινικίδης: Προτεραιότητα οι κόμβοι σε Νέα Ηρακλείτσα, Ελευθερούπολη και Νέα Πέραμο / Στο επίκεντρο η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και το γεωθερμικό πεδίο

«Έγινε μία σημαντική σύσκεψη την Πέμπτη (7/9) ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου με προτεραιότητες και έργα, τα οποία ενδιαφερόμαστε και εμείς και θέλουμε να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης για τη συνάντηση που έγινε πρόσφατα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Περιμένουμε τώρα από την πλευρά της Περιφέρειας όταν θα υπάρχει η ετοιμότητα για το αν θα προχωρήσουν αυτά που ζητήσαμε…»

«Έγινε μία καλή συζήτηση, αναφερθήκαμε στην εξέλιξη κάποιων πραγμάτων και την πορεία τους. Υπήρξε υπόσχεση από τον περιφερειάρχη για τη χρηματοδότηση κάποιων έργων. Είναι κάποια που θα τα δούμε και στην εξέλιξή τους, θα δούμε πως θα προχωρήσουμε. H συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Εμείς ως Δήμος κάναμε γνωστά τα θέλω μας και πράγματα τα οποία θέλουμε και πρέπει να γίνουν εδώ στο Δήμο μας και περιμένουμε τώρα από την πλευρά της Περιφέρειας όταν θα υπάρχει η ετοιμότητα για το αν θα προχωρήσουν για να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για το Δήμο μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Καλλινικίδης. 

Προτεραιότητα οι κόμβοι σε Νέα Ηρακλείτσα, Ελευθερούπολη και Νέα Πέραμο – Στόχος η κατασκευή νέου σχολείου στη Δ.Ε. Ορφανού λόγω αύξησης πληθυσμού

«Όσον αφορά τις προτεραιότητές μας είναι τα θέματα των κόμβων της Νέας Ηρακλείτσας και της Νέας Περάμου και της Ελευθερούπολης. Είναι τρεις σημαντικοί κόμβοι όπου έχουμε πολλά ατυχήματα και είναι μία προτεραιότητα για εμάς και της Περιφέρειας για να ολοκληρωθούν και νομίζω ότι θα προχωρήσουν. Έχουμε ένα σοβαρό θέμα Παιδείας, ευτυχώς μία περιοχή παρουσιάζει αύξηση πληθυσμού και μαθητικού δυναμικού στη Δημοτική Ενότητα Ορφανού. Εκεί ζητήσαμε να υπάρξει χρηματοδοτικό εργαλείο για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο δημοτικό σχολείο, γιατί είναι η μόνη περιοχή που παρουσιάζει αύξηση του μαθητικού πληθυσμού σε σχέση δυστυχώς με όλες τις υπόλοιπες περιοχές που παρουσιάζουν μία μείωση», ανέφερε στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου.

Στο επίκεντρο η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και το γεωθερμικό πεδίο «Ένα άλλο θέμα που θέσαμε σαν προτεραιότητα είναι η ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων. Δημοτικών κτηρίων και σχολείων – γυμναστηρίων και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όταν μιλάμε για ενεργειακή αναβάθμιση μιλάμε για ολική ανακαίνιση των κτιρίων και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό κι επειδή για εμάς είναι θέμα προτεραιότητας οι κτηριακές υποδομές των σχολείων μας. Μιλήσαμε επίσης για το γεωθερμικό πεδίο, το μεγάλο project για μας. Κάναμε διάφορες συζητήσεις, είδαμε κάποια πράγματα σχετικά με το Παγγαίο με την νέα ΟΧΕ που θα βγει για την οροσειρά της Ροδόπης που περιλαμβάνει και το Παγγαίο μέσα. Γενικά έγινε μία προσυζήτηση για να δούμε όλα αυτά που έχουμε ανάγκη και χρειαζόμαστε εμείς και τις προτεραιότητας μας, για να ληφθούν υπόψη και από την Περιφέρεια όταν θα βγουν τα επόμενα προγράμματα», επισήμανε καταληκτικά ο Γ. Καλλινικίδης

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Καβάλα και Μπουργκάς ενώνουν τις δυνάμεις τους στην κρουαζιέρα

Καβάλα-και-Μπουργκάς-ενώνουν-τις-δυνάμεις-τους-στην-κρουαζιέρα

Άγγελος Βλάχος: «Βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια…»

Για τις σημαντικές προσπάθειες της περαιτέρω ενίσχυσης της κρουαζιέρας στην περιοχή μας, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Άγγελος Βλάχος.

Αρχικά αναφέρθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (28/9) με εκπροσώπους του λιμανιού, του Επιμελητηρίου και του Δήμου Μπουργκάς της Βουλγαρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενης επίσκεψης αντιπροσωπείας φορέων της Καβάλας τον περασμένο Ιούλιο στο Μπουργκάς.

«Η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί με πανηγυρικό τρόπο στις 10 ή 11 Οκτωβρίου στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, ενώπιον της Ένωσης Μεσογειακών Λιμανιών»

«Δεν υπογράψαμε στη συνάντηση της Πέμπτης (28/9) τη συμφωνία, καθώς η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί με πανηγυρικό τρόπο στις 10 ή 11 Οκτωβρίου στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, ενώπιον της Ένωσης Μεσογειακών Λιμανιών για την κρουαζιέρα, που είναι ο βασικός φορέας όλης της Μεσογείου για το προϊόν της κρουαζιέρας και αφορά τη συνεργασία τη δική μας με το Μπουργκάς από την πλευρά της Μαύρης Θάλασσας, προκειμένου να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αυτή που έχει ξεκινήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. 

«Βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους, συμμάχους και συνεργάτες, όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια…»

«Είναι επί της ουσίας μια συνεργασία για την κρουαζιέρα στον άξονα αυτόν που λέμε εξωστρέφεια, δηλαδή βγαίνουμε από τα εθνικά σύνορα και προσπαθούμε να έχουμε εταίρους, συμμάχους και συνεργάτες, όχι μόνο τα ελληνικά λιμάνια που τα έχουμε στο πλαίσιο της ανάπτυξης της κρουαζιέρας που τη θέλει η πόλη και οι επιχειρηματίες, αλλά και να φτιάξουμε νέες συνεργασίες, εκμεταλλευόμενοι την εγγύτητα μας με τη γειτονική Βουλγαρία για να κάνουμε κάτι εντελώς πρωτότυπο που θα ανακοινωθεί επισήμως στις 10 ή 11 Οκτώβριου», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Άγγελος Βλάχος. 

«Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην κρουαζιέρα και η προσπάθεια που θα κάνουμε στα επόμενα χρόνια είναι να ενισχύσουμε τόσο τις υποδομές, όσο και την προσέλκυση επιβατών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου…»

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα ήθελα να κρατήσουν οι συμπολίτες μας, είναι η μεγάλη έμφαση που δίνουμε στην κρουαζιέρα και η προσπάθεια που θα κάνουμε στα επόμενα χρόνια για να ενισχύσουμε τόσο τις υποδομές, όσο και την προσέλκυση επιβατών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Φέτος η κρουαζιέρα στην περιοχή μας πήγε εξαιρετικά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να την κρατήσουμε και τα επόμενα χρόνια στα ίδια επίπεδα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Εγκαινιάστηκε η 29η KavalaExpo 2023

Εγκαινιάστηκε-η-29η-kavalaexpo 2023

Τα εγκαίνια της 29ης KavalaExpo  πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα-Μάνη Παπαδημητρίου.

Τιμώμενη περιοχή φέτος είναι το Μπουργκάζ της Βουλγαρίας. Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρηματικές αποστολές από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την πρώτη μέρα λειτουργίας της η έκθεση υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σοφία Σαρρίδου: Ρατσιστική πράξη η διαγραφή μου από τον συνδυασμό του Θ. Μουριάδη

Σοφία-Σαρρίδου:-Ρατσιστική-πράξη-η-διαγραφή-μου-από-τον-συνδυασμό-του-Θ.-Μουριάδη

Η Σοφία Σαρρίδου, σχολιάζοντας την διαγραφή της από την παράταξη του δήμαρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη «Σύγχρονος Δήμος», τονίζει τα ακόλουθα:

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά (εδώ και πολλά χρόνια), ήταν μια προσωπική μου επιλογή, αφού πρώτα με παρότρυναν άνθρωποι που γνωρίζουν την ζωή μου και την στάση μου προς αυτήν.

Προστατεύω την υπόληψη μου, το όνομα μου, την συνείδηση μου, την καλοπιστία μου, τις αρχές και την αξιοπρέπεια μου. Είμαι ένας άνθρωπος, μια γυναίκα η οποία σέβεται την κοινωνία, την οικογένεια, την θρησκεία, τα ιδανικά και τα πιστεύω μου και ζητάω να υπηρετήσω τα κοινά, υπερβαίνοντας το ατομικό μου συμφέρον και με ανυπέρβλητο το αίσθημα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Θεωρώ ότι είναι ύψιστο καθήκον, να συμφωνούν τα λόγια με τις πράξεις μας. Ο σεβασμός δίνεται και λαμβάνεται, δεν μπορεί να μετρηθεί σαν ποσότητα, δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί, αλλά χτίζεται με τον χρόνο και μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί μέσα σε ένα πεντάλεπτο τηλεφώνημα (που ούτε και αυτό έγινε από τον επικεφαλής του συνδυασμού μου).

Η πρόθεση μου να συνεχίσω και να ασχοληθώ με τα κοινά, ακόμα μια φορά, σε επίπεδο τοπικής κοινότητας και στο τοπικό διαμέρισμα των Κρηνίδων, του πρώην Δήμου Φιλίππων, ήταν σταθερή και παραμένει αταλάντευτη. Πιστεύω και το αναφέρω συχνά σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς, στις τοπικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν ανάμειξη οι πολιτικές παρατάξεις.

Όμως τις τελευταίες μέρες έχει αλλάξει το όλο σκηνικό, με αφορμή ενός χιουμοριστικού σαρκαστικού σχόλιου μου, που αφορούσε την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Κασσελάκη και προκάλεσε αναστάτωση, ο επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονος Δήμος κ. Μουριαδη, αποφάσισε την αποπομπή μου και εξέδωσε δελτίο τύπου, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές καθώς και ότι είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζει απερίφραστα χωρίς δεύτερη σκέψη. Φαίνεται όμως, ότι στην σημερινή εποχή της «πολιτικής ορθότητας» και της «ακύρωσης» το παραμικρό σχόλιο, ακόμη και το πιο ανώδυνο, μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογες αντιδράσεις, πολλές φορές υποκριτικές. Επίσης θέλω να αναφέρω, ότι στον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του κ. Μουριαδη υπάρχουν και άλλα ομοφοβικά άτομα, παρόλα αυτά δεν έπραξε το ίδιο, οπότε και μόνο αυτή η πράξη  του είναι ρατσιστική. Δεν υπήρξα ποτέ ομοφοβική, αλλά προφανώς εκμεταλλευτήκατε την κατάσταση για δικούς σας λόγους ή παρασυρθήκατε από συνεργάτες σας, γι’ αυτό και βγάλατε ένα εντελώς ανυπόστατο δελτίου τύπου που δεν με αντιπροσωπεύει.

Εύχομαι οι αξίες, τα ιδανικά και η αρετή να είναι το κυρίαρχο στοιχείο που διέπει τις σχέσεις μας μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία, κάτω από τις διδαχές του Ιησού Χριστού που έχυσε το αίμα του για την σωτηρία των ανθρώπων.

Ωστόσο εγώ συνεχίζω με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ υποψηφιότητα μου και στηρίζω άλλον συνδυασμό.

Υποψήφια ανεξάρτητη σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κρηνίδων Σοφία Σαρρίδου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα