Connect with us

Καβάλα

Ξενοφών Κροκίδης: Η μάχη των μαχών είναι οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

Ξενοφών-Κροκίδης:-Η-μάχη-των-μαχών-είναι-οι-εκλογές-της-8ης-Οκτωβρίου

«Ο Μάκης Παπαδόπουλος κατάφερε να «ανακαλύψει» ανθρώπους που δεν τους γνωρίζαμε / Η Καβάλα θα έπρεπε να βρίσκεται σε μία καλύτερη θέση / Ως Δήμος πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το εθελοντικό κίνημα»

«Το κλίμα που εισπράττω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας» και τον επικεφαλής μας, υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας, Μάκη Παπαδόπουλο, είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό. Έχουμε καταρτίσει ένα πάρα πολύ καλό ψηφοδέλτιο, ένα πολύ δυνατό και αντιπροσωπευτικό, με πάνω από 200 υποψήφιους».

Τα παραπάνω τόνισε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου «Ο Τόπος της Ζωής μας», Ξενοφών Κροκίδης.

«Ο Μάκης Παπαδόπουλος κατάφερε να «ανακαλύψει» ανθρώπους που δεν τους γνωρίζαμε, οι οποίοι θεωρώ ότι αποτελούν μία παρακαταθήκη, όχι μόνο για την παράταξη μας, αλλά και για την Καβάλα μας…»

«Ο αριθμός των υποψηφίων που κατέβασε ο κάθε συνδυασμός νομίζω ότι έχει τη δική του σημασία και δυναμική. Το δικό μας ψηφοδέλτιο είναι αντιπροσωπευτικό από όλες τις Δημοτικές Ενότητες και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, αλλά και από όλα τα επαγγέλματα και όλες τις ηλικίες. Πραγματικά για μία ακόμη φορά λέω ένα μεγάλο μπράβο στον Μάκη Παπαδόπουλο, για το γεγονός ότι κατόρθωσε να «ανακαλύψει» ανθρώπους που δεν τους γνωρίζαμε, οι οποίοι θεωρώ ότι αποτελούν μία παρακαταθήκη, όχι μόνο για την παράταξη μας, αλλά και για την Καβάλα μας πάνω από όλα. Άνθρωποι μορφωμένοι, επαγγελματίες, αγρότες, που έχουν όρεξη να προσφέρουν στα κοινά, ανεξάρτητα και από το αποτέλεσμα της 8ης και της 15ης Οκτωβρίου», σημείωσε αρχικά στα όσα είπε στον «Ε» ο κ. Κροκίδης. 

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, θα συνεχίσουμε την επικοινωνία με τους συμπολίτες μας, προκειμένου να τους καταθέσουμε τη δική μας εκδοχή, το δικό μας πρόγραμμα…»

«Τις λίγες εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας μέχρι τις εκλογές, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, θα συνεχίσουμε την επικοινωνία με τους συμπολίτες μας, προκειμένου να τους καταθέσουμε τη δική μας εκδοχή, το δικό μας πρόγραμμα. Πράγματι πολλές φορές στις δημοτικές εκλογές δεν κυριαρχούν τα προγράμματα. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να μιλάμε για το πρόγραμμα και εγώ το τελευταίο χρονικό διάστημα σαν υγειονομικός και σαν άνθρωπος του εθελοντισμού, μιλάω για το πρόγραμμά μας. Η παράταξή μας λέει «κανένας μόνος του» και θα προσέθετα εγώ, στα δύσκολα και στα εύκολα. Εδώ χρειάζονται κοινωνικές υπηρεσίες, με όλους εμάς, ακόμη και με την Εκκλησία που γνωρίζει σε κάθε ενορία ποιος αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει ανάγκη βοήθεια. Να καταγράψουμε αυτές τις ανάγκες», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας.

«Να μην περιμένουμε οποιοσδήποτε συμπολίτης μας να έρθει σε μία αίθουσα, αλλά πρέπει εμείς να πηγαίνουμε εκεί για να τους ενημερώνουμε για τα θέματα υγείας»

«Επειδή γνωρίζουμε τα θέματα, μεγάλη σημασία έχει για μας η Δημόσια Υγεία, ο έλεγχος των νερών και των αποβλήτων, αλλά και η αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου. Από την άλλη μεριά τα προγράμματα αγωγής υγείας που τα ξέρουμε καλά και από προηγούμενες και από τωρινές θέσεις που ασκούμε, να τα  εντατικοποιήσουμε και να τα αποκεντρώσουμε, να πάμε όπως λέω ακόμα και στους Φιλίππους, στο Κρυονέρι και στο Λυκόστομο και να μιλήσουμε έστω σε 10 ανθρώπους σε ένα καφενείο, για την πίεση, για το σάκχαρο και τα εμβόλια. Να μην περιμένουμε οποιοσδήποτε συμπολίτης μας να έρθει σε μία αίθουσα στην Καβάλα που είναι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη συνήθως. Πρέπει εμείς να πηγαίνουμε εκεί για να τους ενημερώνουμε», επισήμανε ακόμη ο κ. Κροκίδης. 

«Νομίζω ότι ως Δήμος πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το εθελοντικό κίνημα…»

Παράλληλα, ανέφερε ότι «πολύ σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που ευχόμαστε όλοι να συνεχιστεί και να μην έχει τα προβλήματα που είχε τα προηγούμενα χρόνια. κυρίως με την κεντρική εξουσία, με την έννοια ότι υπήρχε μία ανασφάλεια για το προσωπικό. Να υπάρχει εργασιακή ειρήνη και αυτό ακριβώς το πρόγραμμα να το εμπλουτίσουμε με νέες τεχνολογίες παρακολούθησης. Άρα χρειάζεται και αυτό το πρόγραμμα να το εντατικοποιήσουμε. Επίσης πολύ επίκαιρο από αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες και με την Θεσσαλία και με τις πρόσφατες καταστροφές στον Έβρο, επειδή είμαι ένας άνθρωπος του εθελοντισμού, ένας από τους δημιουργούς του «Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου», μία ζωή ήμουν παρών, νομίζω ότι σαν Δήμος πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το εθελοντικό κίνημα. Είναι υπαρκτό στην Καβάλα, υπάρχουν πολλές εθελοντικές ομάδες, αλλά από ό,τι βλέπουμε και στη Θεσσαλία χρειάζεται συντονισμός, χρειάζεται καταγραφή τι κάνει ποιος, τι προσωπικό έχει, τι δυνατότητες έχει υλικοτεχνικές. Μπορεί να χρειαστεί να απαντήσουμε σε τέτοια «προσκλητήρια» και ως Δήμος πρέπει να είμαστε έτοιμοι και καλύτερα οργανωμένοι, γιατί το υπαρκτό εθελοντικό κίνημα της Καβάλας πρέπει να οργανωθεί καλύτερα και βέβαια να υπάρχει ένας καλός συντονισμός».

«Η Καβάλα θα έπρεπε να βρίσκεται σε μία καλύτερη θέση, σε μία καλύτερη τροχιά…»

«Επίσης πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα και να το δούμε σε συνεργασία με τους γιατρούς μας τα δημοτικά ιατρεία, τα οποία ανήκουν στον Δήμο Καβάλας, αλλά παρά το γεγονός ότι τα περιφερειακά ιατρεία και οι ΤΟΜΥ δεν έχουν να κάνουν με τον Δήμο έχουμε έννομο συμφέρον να λειτουργούν άψογα και αυτό χρειάζεται να γίνει σε συνεργασία και με την τοπική κοινωνία με τους προέδρους που θα εκλεγούν, ώστε όπου κι αν οι πηγαίνουν οι γιατροί μας, να βρίσκουν ένα αξιοπρεπές ιατρείο.  Θεωρώ ότι όσοι πέρασαν από τον Δήμο Καβάλας και άσκησαν διοίκηση σαν δήμαρχοι, σαν αντιδήμαρχοι ή υπεύθυνοι νομικών προσώπων ο καθένας έχει βάλει το δικό του λιθαράκι. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή η Καβάλα θα έπρεπε να βρίσκεται σε μία καλύτερη θέση, σε μία καλύτερη τροχιά και εδώ να πω ότι ακόμη και τα θέματα που ανέφερα προηγουμένως που δεν αφορούν τον Δήμο, πρέπει να είναι πρωτοπόρος μαζί με τους αντίστοιχους φορείς, είτε είναι το Επιμελητήριο, είτε ο Εμπορικός Σύλλογος, ανάλογα με τα θέματα, είτε είναι επιστημονικοί σύλλογοι, να δώσουν τη μάχη, προκειμένου αυτά τα προβλήματα των συμπολιτών μας να τα ωθήσουμε σε λύσεις, όχι μεσοβέζικες, αλλά επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας», ανέφερε ακόμη ο κ. Κροκίδης. 

«Αυτή τη στιγμή η μάχη των μαχών είναι οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου…»

Τέλος στην ερώτηση για το αν είναι εφικτός ο στόχος να περάσει ο συνδυασμός του Μάκη Παπαδόπουλου στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο Ξενοφών Κροκίδης απάντησε: «Ναι, είναι εφικτός. Παρότι ακούμε διάφορα για δημοσκοπήσεις, εγώ δεν έχω καμιά δημοσκόπηση, εμείς θεωρούμε ότι σαν παράταξη με 10 χρόνια τον Μάκη Παπαδόπουλο στον αγώνα, αλλά και μετά 200 και πλέον υποψήφια μέλη της παράταξης, είμαστε σε θέση να είμαστε από τους διεκδικητές τη δεύτερη Κυριακή. Αλλά αυτή τη στιγμή η μάχη των μαχών είναι οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Θέλουμε να πάνε στην κάλπη οι συμπολίτες μας και να ψηφίσουν. Θέλουμε να είναι μαζί μας, αλλά όπως λέω ακόμη και αν κάνουν άλλη επιλογή, πάλι φίλοι θα είμαστε, πάλι συνάδελφοί θα είμαστε. Όμως το μήνυμα που περνάμε εμείς είναι ένα μήνυμα αγώνα και αγωνιστικότητας, το οποίο θέλουμε να έχει ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας στον Δήμο Καβάλας».  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Προσπάθεια για αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου

Προσπάθεια-για-αλλαγή-χρήσης-του-πρώην-Σανατορίου

Εξετάζεται η παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου της ΙΕΚ στον δήμο Καβάλας

Η αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου και της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής ήταν το πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου του δήμου Καβάλας που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (12/4).

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, ο οποίος σημείωσε ότι «πρώτο θέμα ήταν η γνωμοδότηση για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όσον αφορά το πρώην Σανατόριο και το ακίνητο της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής».

«Στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας…»

«Προτείνεται να αλλάξει η χρήση, η οποία ήταν περιορισμένη, σε χρήσεις για κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η εκμετάλλευση – αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων προς όφελος της πόλης και του κοινωνικού συνόλου.  Άρα είναι μία αλλαγή χρήσης των εν λόγω κτηρίων και το πρώτο βήμα έγινε στο τοπικό συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας. Υπάρχει μια πρόοδος όσον αφορά τα τεκταινόμενα της Ι.Ε.Κ.», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Κροκίδης.  

«Απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο…»

Παράλληλα, ο κ. Κροκίδης αναφέρθηκε και στην εκκρεμούσα μέχρι πρότινος απόφαση του Αρείου Πάγου, σημειώνοντας: «Σε επαφή που είχα με τον πρώην πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά, μου είπε ότι είχε επικοινωνία με τους νομικούς μας συμβούλους στην Αθήνα και η πληροφόρηση είναι ότι το δικαστήριο το οποίο εκκρεμούσε, ότι η απόφαση είναι υπέρ ημών, δηλαδή απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο. Άρα περιμένουμε να καθαρογραφεί και να πάρει το πρώην Σανατόριο την πορεία για την αξιοποίησή του».

Ενδεχόμενη παραχώρηση από την Ιατρική Εταιρεία στον δήμο Καβάλας του συνεδριακού χώρου στον Αμυγδαλεώνα, ώστε να αξιοποιηθεί 

«Από την άλλη μεριά πριν από δυο εβδομάδες υπήρξε μια συνάντηση με τον δήμαρχο Καβάλας και την γραμματέα του δημάρχου, προκειμένου να δούμε νέους τρόπους συνεργασίας μεταξύ του δήμου και της Ιατρικής Εταιρείας. Συμφωνήσαμε στον χώρο του Αμυγδαλεώνα, όπου έχουμε εκτός του βρεφονηπιακού σταθμού και έναν μεγάλο συνεδριακό χώρο, ενδεχομένως να τον παραχωρήσουμε μ’ ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και να αναλάβει ο δήμος, τόσο την ανακαίνιση, όσο και τη συντήρηση του χώρου, αλλά και την εκμετάλλευση με την έννοια να γίνονται εκδηλώσεις από διάφορους τοπικούς φορείς, αλλά και άλλους. Άρα και αυτό είναι μια εξέλιξη πολύ σημαντική για την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Η ΠΕΔ-ΑΜΘ λέει ξεκάθαρα όχι στη συνένωση των ΔΕΥΑ

Η-ΠΕΔ-ΑΜΘ-λέει-ξεκάθαρα-όχι-στη-συνένωση-των-ΔΕΥΑ

Σάββας Μιχαηλίδης: Αναγκαστική συνένωση δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί νομικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει συνένωση των δήμων / Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι

«Η θέση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πλέον ξεκάθαρη, αφού απορρίπτει και διαφωνεί απόλυτα με όποια κυβερνητική ή άλλη πρόταση, ενδεχομένως και την αντιπρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε., που αφορά την συνένωση των Δ.Ε.Υ.Α., είτε σε νομαρχιακό, είτε σε περιφερειακό ή οποιοδήποτε άλλο επίπεδο».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Νέστου και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ., Σάββας Μιχαηλίδης, σχετικά με το θέμα των συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α., μετά και την έκτακτη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (9/4) στην Κομοτηνή, παρουσία του προέδρου της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., Δημήτρη Μαραβέλια και του διευθυντή Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., Ιωάννη Γούπιου.

«Η μόνη περίπτωση για αναγκαστική συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί νομικά και λειτουργικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει τη συνένωση των δήμων…»

«Οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού και σε όσους δήμους λειτουργούν, πέραν της διαχείρισης και της διασφάλισης του πόσιμου νερού που παρέχουν στις δημότες, επιτελούν και ένα κοινωνικό έργο. Είναι άγνωστο αυτό σε πολλούς συναδέλφους δημάρχους που δεν έχουν Δ.Ε.Υ.Α. ή δεν διαχειρίζεται ο δήμος τους, λόγω μεγέθους, απευθείας την παροχή νερού. Παρ’ όλα αυτά όμως κάνουν προτάσεις που θα εφαρμοστούν σε μας. Διασαφηνίζουμε προς όλους ότι η μόνη περίπτωση για την αναγκαστική συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων αυτών που δεν δημιουργεί νομικά και λειτουργικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει τη συνένωση των δήμων. Με κανέναν άλλο τρόπο ή μοντέλο διαχείρισης δεν μπορεί να γίνει αναγκαστική συνένωση, η οποία θα αποφασίζει για το αναπτυξιακό πρόγραμμα, την τιμολογιακή πολιτική και τις προτεραιότητες των υπολοίπων», τόνισε σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης. 

«Αντί της αναμενόμενης κρατικής βοήθειας, οι Δ.Ε.Υ.Α. βρίσκονται μπροστά σε πρόθεση για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε άμεσα αδιέξοδα…»

«Ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας πώς μπορεί να γίνει οικονομική ανάταξη, οικονομική εξυγίανση, αυτοτέλεια οικονομική των επιχειρήσεων αυτών. Με ποιες συντονισμένες ενέργειες, σε πόσο χρόνο, αρκεί να το θέλουν και να το νομοθετήσουν όλοι αυτοί που μπορούν να αποφασίσουν γι’ αυτό. Σε αυτήν την κατεύθυνση νομίζουμε ότι έπρεπε να κινηθεί και η πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε. Με την αντιπρόταση η μόνη διαφορά που κάνει είναι το μικρότερο σχήμα. Δεν είναι όμως θέμα μεγέθους. Το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι όλες αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις που επιβίωσαν από την οικονομική κρίση δεν μετέφεραν τα βάρη αυτής της κρίσης στους δημότες, δεν αύξησαν τα τέλη στο νερό, όπως επίσης και της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης. Εκεί λοιπόν, αντί της αναμενόμενης κρατικής βοήθειας, οι Δ.Ε..Υ. Α. βρίσκονται μπροστά σε πρόθεση για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε άμεσα αδιέξοδα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο δήμαρχος Νέστου και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ.

«Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι – Ζητάμε να παραμείνει το ισχύον καθεστώς των Δ.Ε.Υ.Α…»

«Στο ψήφισμα μας έχουμε καταλήξει ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Α.Μ.Θ. θα πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί οι αξιότιμοι κύριοι ότι δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει κανένα σχέδιο, με όποιο μανδύα κι αν έρχεται ή με όποια τυπική νομιμοποίηση, αφού εμείς οι δήμαρχοι έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε τους δήμους μας, όπως τους παραλάβαμε, χωρίς να υπαναχωρήσουμε και να παραχωρήσουμε κανένα δικαίωμα ή αρμοδιότητα. Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι. Ζητάμε να παραμείνει το ισχύον καθεστώς των Δ.Ε.Υ.Α., να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο σε όλη αυτή τη δημοτική περίοδο, στο οποίο θα συμβάλλει και η πολιτεία στην επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας των Δ.Ε.Υ.Α. και με την ανάλογη χρηματοδότηση και με κάλυψη του ενεργειακού κόστους, αφού είμαστε οι μόνες επιχειρήσεις που δεν πήραν οποιαδήποτε ανταπόδοση για το ενεργειακό κόστος. Φυσικά να υπάρξει χρόνος διαβούλευσης με τους καθ’ ύλην αρμόδιους δήμους, που είναι μόνο οι δήμοι που διαθέτουν Δ.Ε.Υ.Α. μ’ ένα χρονοδιάγραμμα που θα λήγει σ’ αυτήν την θητεία και τότε θα δούμε όσοι δεν συμμετέχουν ή δεν προσαρμοστούν τι μέτρα μπορεί να ληφθούν. Δεν πάμε σε οριζόντια μέτρα, ώστε να πετύχουμε υποτίθεται οικονομία, γιατί αυτό είναι εντελώς λάθος τακτική μ’ όλες τις παρενέργειες που προείπα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οι «Μοναδικές Γεύσεις» της Καβάλας ταξίδεψαν στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Οι-«Μοναδικές-Γεύσεις»-της-Καβάλας-ταξίδεψαν-στον-σταθμό-του-μετρό-στο-Σύνταγμα

Υπό τον τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις», εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (10/4) στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, η έκθεση των τοπικών προϊόντων της Π.Ε. Καβάλας και συνολικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο (13/4).

Για το θέμα μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και την απήχηση της έκθεσης, που πλέον γίνεται θεσμός για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Λαμπρή η τελετή εγκαινίων της έκθεσής μας, παρουσία εκπροσώπου του πρωθυπουργού του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του κ. Σταμενίτη…»

«Βρεθήκαμε στην Αθήνα από την Τετάρτη (10/4) ξεκινώντας την παρουσίαση των τοπικών μας προϊόντων, με τις μοναδικές γεύσεις από την Καβάλα, το Παγγαίο, τον Νέστο και τη Θάσο, καθώς και από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε μια λαμπρή τελετή εγκαινίων της έκθεσής μας, παρουσία εκπροσώπου του πρωθυπουργού του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του κ. Σταμενίτη, αλλά και του «δικού» μας υπουργού, Δημήτρη Καιρίδη. Επίσης παρόντες ήταν και οι τέσσερις βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας. δήμαρχοι από όλες τις περιοχές Περιφέρειας και πάνω απ’ όλα οι επιχειρήσεις μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Δέμπας. 

«Ξεκινήσαμε πέρυσι με δειλά βήματα, φέτος μεγαλώσαμε και ενώσαμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας…»

«Πρόκειται για δεκάδες επιχειρήσεις που εμπιστεύτηκαν την προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Περιφέρειάς μας. Βρέθηκαν στην πρωτεύουσα με τα προϊόντα τους, ενώ ήδη από την πρώτη μέρα έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί εκατομμύρια κόσμος περνάει από το μετρό του Συντάγματος, όπου έχουμε στήσει την δεύτερη κατά σειρά έκθεση τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία πλέον γίνεται θεσμός. Αυτό είναι κάτι που το κρατάμε. Ξεκινήσαμε πέρυσι με δειλά βήματα, φέτος μεγαλώσαμε και ενώσαμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας και κατορθώσαμε τα έξι Επιμελητήρια, οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας να έχουμε αυτήν την προσπάθεια παρουσιάζοντας στην καρδιά της Αθήνας, στο μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας τα τοπικά προϊόντα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Το μεγάλο στοίχημα, είναι να γίνουν τα τοπικά μας προϊόντα γνωστά στην πρωτεύουσα στην Αθήνα και από εκεί και πέρα να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες για τις επιχειρήσεις μας…»

«Οι επισκέπτες της έκθεσης που έχουν δει τα προϊόντα μας, είπαν ότι πραγματικά κάποια από αυτά τα γνωρίζαμε, κάποια δεν τα γνωρίζαμε, αλλά με αυτά τα οποία βλέπουμε, αυτά τα οποία έχουμε γευτεί, θα τα αναζητήσουμε, θα ψάξουμε να τα βρούμε να τα αγοράσουμε και να γίνουμε μόνιμοι καταναλωτές. Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, να γίνουν τα τοπικά μας προϊόντα γνωστά στην πρωτεύουσα στην Αθήνα και από εκεί και πέρα να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες για τις επιχειρήσεις μας και πραγματικά ευχόμαστε μέχρι και το Σάββατο (13/4) να κλείσει αυτή η τετραήμερη έκθεση με πολύ μεγάλη επιτυχία», ανέφερε ακόμη ο Μάρκος Δέμπας. 

«Υπάρχουν ορίζοντες και υπάρχουν αυτά τα εκλεκτά προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά άλλων περιοχών…»

«Η έκθεση αυτή γίνεται πλέον θεσμός και είπαμε σαν Επιμελητήρια και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια θα δηλώνουμε «παρών» γιατί υπάρχει ανταπόκριση και από τις επιχειρήσεις και από το καταναλωτικό κοινό και δεν πρέπει οι επιχειρήσεις μας να φοβούνται να συμμετέχουν σε αυτές τις εκθέσεις, καθώς τους δίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα το να διεισδύσουν σε άλλες αγορές, να φύγουν από τη δική μας θα λέγαμε τοπική αγορά που πολλές φορές λέμε ότι είναι μικρή. Υπάρχουν ορίζοντες και υπάρχουν αυτά τα εκλεκτά προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά άλλων περιοχών. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην αγορά της Αθήνας», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα