Connect with us

Καβάλα

Ξενοφών Κροκίδης: Η μάχη των μαχών είναι οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

Ξενοφών-Κροκίδης:-Η-μάχη-των-μαχών-είναι-οι-εκλογές-της-8ης-Οκτωβρίου

«Ο Μάκης Παπαδόπουλος κατάφερε να «ανακαλύψει» ανθρώπους που δεν τους γνωρίζαμε / Η Καβάλα θα έπρεπε να βρίσκεται σε μία καλύτερη θέση / Ως Δήμος πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το εθελοντικό κίνημα»

«Το κλίμα που εισπράττω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας» και τον επικεφαλής μας, υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας, Μάκη Παπαδόπουλο, είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό. Έχουμε καταρτίσει ένα πάρα πολύ καλό ψηφοδέλτιο, ένα πολύ δυνατό και αντιπροσωπευτικό, με πάνω από 200 υποψήφιους».

Τα παραπάνω τόνισε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου «Ο Τόπος της Ζωής μας», Ξενοφών Κροκίδης.

«Ο Μάκης Παπαδόπουλος κατάφερε να «ανακαλύψει» ανθρώπους που δεν τους γνωρίζαμε, οι οποίοι θεωρώ ότι αποτελούν μία παρακαταθήκη, όχι μόνο για την παράταξη μας, αλλά και για την Καβάλα μας…»

«Ο αριθμός των υποψηφίων που κατέβασε ο κάθε συνδυασμός νομίζω ότι έχει τη δική του σημασία και δυναμική. Το δικό μας ψηφοδέλτιο είναι αντιπροσωπευτικό από όλες τις Δημοτικές Ενότητες και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, αλλά και από όλα τα επαγγέλματα και όλες τις ηλικίες. Πραγματικά για μία ακόμη φορά λέω ένα μεγάλο μπράβο στον Μάκη Παπαδόπουλο, για το γεγονός ότι κατόρθωσε να «ανακαλύψει» ανθρώπους που δεν τους γνωρίζαμε, οι οποίοι θεωρώ ότι αποτελούν μία παρακαταθήκη, όχι μόνο για την παράταξη μας, αλλά και για την Καβάλα μας πάνω από όλα. Άνθρωποι μορφωμένοι, επαγγελματίες, αγρότες, που έχουν όρεξη να προσφέρουν στα κοινά, ανεξάρτητα και από το αποτέλεσμα της 8ης και της 15ης Οκτωβρίου», σημείωσε αρχικά στα όσα είπε στον «Ε» ο κ. Κροκίδης. 

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, θα συνεχίσουμε την επικοινωνία με τους συμπολίτες μας, προκειμένου να τους καταθέσουμε τη δική μας εκδοχή, το δικό μας πρόγραμμα…»

«Τις λίγες εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας μέχρι τις εκλογές, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, θα συνεχίσουμε την επικοινωνία με τους συμπολίτες μας, προκειμένου να τους καταθέσουμε τη δική μας εκδοχή, το δικό μας πρόγραμμα. Πράγματι πολλές φορές στις δημοτικές εκλογές δεν κυριαρχούν τα προγράμματα. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να μιλάμε για το πρόγραμμα και εγώ το τελευταίο χρονικό διάστημα σαν υγειονομικός και σαν άνθρωπος του εθελοντισμού, μιλάω για το πρόγραμμά μας. Η παράταξή μας λέει «κανένας μόνος του» και θα προσέθετα εγώ, στα δύσκολα και στα εύκολα. Εδώ χρειάζονται κοινωνικές υπηρεσίες, με όλους εμάς, ακόμη και με την Εκκλησία που γνωρίζει σε κάθε ενορία ποιος αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει ανάγκη βοήθεια. Να καταγράψουμε αυτές τις ανάγκες», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας.

«Να μην περιμένουμε οποιοσδήποτε συμπολίτης μας να έρθει σε μία αίθουσα, αλλά πρέπει εμείς να πηγαίνουμε εκεί για να τους ενημερώνουμε για τα θέματα υγείας»

«Επειδή γνωρίζουμε τα θέματα, μεγάλη σημασία έχει για μας η Δημόσια Υγεία, ο έλεγχος των νερών και των αποβλήτων, αλλά και η αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου. Από την άλλη μεριά τα προγράμματα αγωγής υγείας που τα ξέρουμε καλά και από προηγούμενες και από τωρινές θέσεις που ασκούμε, να τα  εντατικοποιήσουμε και να τα αποκεντρώσουμε, να πάμε όπως λέω ακόμα και στους Φιλίππους, στο Κρυονέρι και στο Λυκόστομο και να μιλήσουμε έστω σε 10 ανθρώπους σε ένα καφενείο, για την πίεση, για το σάκχαρο και τα εμβόλια. Να μην περιμένουμε οποιοσδήποτε συμπολίτης μας να έρθει σε μία αίθουσα στην Καβάλα που είναι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη συνήθως. Πρέπει εμείς να πηγαίνουμε εκεί για να τους ενημερώνουμε», επισήμανε ακόμη ο κ. Κροκίδης. 

«Νομίζω ότι ως Δήμος πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το εθελοντικό κίνημα…»

Παράλληλα, ανέφερε ότι «πολύ σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που ευχόμαστε όλοι να συνεχιστεί και να μην έχει τα προβλήματα που είχε τα προηγούμενα χρόνια. κυρίως με την κεντρική εξουσία, με την έννοια ότι υπήρχε μία ανασφάλεια για το προσωπικό. Να υπάρχει εργασιακή ειρήνη και αυτό ακριβώς το πρόγραμμα να το εμπλουτίσουμε με νέες τεχνολογίες παρακολούθησης. Άρα χρειάζεται και αυτό το πρόγραμμα να το εντατικοποιήσουμε. Επίσης πολύ επίκαιρο από αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες και με την Θεσσαλία και με τις πρόσφατες καταστροφές στον Έβρο, επειδή είμαι ένας άνθρωπος του εθελοντισμού, ένας από τους δημιουργούς του «Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου», μία ζωή ήμουν παρών, νομίζω ότι σαν Δήμος πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το εθελοντικό κίνημα. Είναι υπαρκτό στην Καβάλα, υπάρχουν πολλές εθελοντικές ομάδες, αλλά από ό,τι βλέπουμε και στη Θεσσαλία χρειάζεται συντονισμός, χρειάζεται καταγραφή τι κάνει ποιος, τι προσωπικό έχει, τι δυνατότητες έχει υλικοτεχνικές. Μπορεί να χρειαστεί να απαντήσουμε σε τέτοια «προσκλητήρια» και ως Δήμος πρέπει να είμαστε έτοιμοι και καλύτερα οργανωμένοι, γιατί το υπαρκτό εθελοντικό κίνημα της Καβάλας πρέπει να οργανωθεί καλύτερα και βέβαια να υπάρχει ένας καλός συντονισμός».

«Η Καβάλα θα έπρεπε να βρίσκεται σε μία καλύτερη θέση, σε μία καλύτερη τροχιά…»

«Επίσης πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα και να το δούμε σε συνεργασία με τους γιατρούς μας τα δημοτικά ιατρεία, τα οποία ανήκουν στον Δήμο Καβάλας, αλλά παρά το γεγονός ότι τα περιφερειακά ιατρεία και οι ΤΟΜΥ δεν έχουν να κάνουν με τον Δήμο έχουμε έννομο συμφέρον να λειτουργούν άψογα και αυτό χρειάζεται να γίνει σε συνεργασία και με την τοπική κοινωνία με τους προέδρους που θα εκλεγούν, ώστε όπου κι αν οι πηγαίνουν οι γιατροί μας, να βρίσκουν ένα αξιοπρεπές ιατρείο.  Θεωρώ ότι όσοι πέρασαν από τον Δήμο Καβάλας και άσκησαν διοίκηση σαν δήμαρχοι, σαν αντιδήμαρχοι ή υπεύθυνοι νομικών προσώπων ο καθένας έχει βάλει το δικό του λιθαράκι. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή η Καβάλα θα έπρεπε να βρίσκεται σε μία καλύτερη θέση, σε μία καλύτερη τροχιά και εδώ να πω ότι ακόμη και τα θέματα που ανέφερα προηγουμένως που δεν αφορούν τον Δήμο, πρέπει να είναι πρωτοπόρος μαζί με τους αντίστοιχους φορείς, είτε είναι το Επιμελητήριο, είτε ο Εμπορικός Σύλλογος, ανάλογα με τα θέματα, είτε είναι επιστημονικοί σύλλογοι, να δώσουν τη μάχη, προκειμένου αυτά τα προβλήματα των συμπολιτών μας να τα ωθήσουμε σε λύσεις, όχι μεσοβέζικες, αλλά επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας», ανέφερε ακόμη ο κ. Κροκίδης. 

«Αυτή τη στιγμή η μάχη των μαχών είναι οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου…»

Τέλος στην ερώτηση για το αν είναι εφικτός ο στόχος να περάσει ο συνδυασμός του Μάκη Παπαδόπουλου στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο Ξενοφών Κροκίδης απάντησε: «Ναι, είναι εφικτός. Παρότι ακούμε διάφορα για δημοσκοπήσεις, εγώ δεν έχω καμιά δημοσκόπηση, εμείς θεωρούμε ότι σαν παράταξη με 10 χρόνια τον Μάκη Παπαδόπουλο στον αγώνα, αλλά και μετά 200 και πλέον υποψήφια μέλη της παράταξης, είμαστε σε θέση να είμαστε από τους διεκδικητές τη δεύτερη Κυριακή. Αλλά αυτή τη στιγμή η μάχη των μαχών είναι οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Θέλουμε να πάνε στην κάλπη οι συμπολίτες μας και να ψηφίσουν. Θέλουμε να είναι μαζί μας, αλλά όπως λέω ακόμη και αν κάνουν άλλη επιλογή, πάλι φίλοι θα είμαστε, πάλι συνάδελφοί θα είμαστε. Όμως το μήνυμα που περνάμε εμείς είναι ένα μήνυμα αγώνα και αγωνιστικότητας, το οποίο θέλουμε να έχει ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας στον Δήμο Καβάλας».  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Σοφία Σαρρίδου: Ρατσιστική πράξη η διαγραφή μου από τον συνδυασμό του Θ. Μουριάδη

Σοφία-Σαρρίδου:-Ρατσιστική-πράξη-η-διαγραφή-μου-από-τον-συνδυασμό-του-Θ.-Μουριάδη

Η Σοφία Σαρρίδου, σχολιάζοντας την διαγραφή της από την παράταξη του δήμαρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη «Σύγχρονος Δήμος», τονίζει τα ακόλουθα:

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά (εδώ και πολλά χρόνια), ήταν μια προσωπική μου επιλογή, αφού πρώτα με παρότρυναν άνθρωποι που γνωρίζουν την ζωή μου και την στάση μου προς αυτήν.

Προστατεύω την υπόληψη μου, το όνομα μου, την συνείδηση μου, την καλοπιστία μου, τις αρχές και την αξιοπρέπεια μου. Είμαι ένας άνθρωπος, μια γυναίκα η οποία σέβεται την κοινωνία, την οικογένεια, την θρησκεία, τα ιδανικά και τα πιστεύω μου και ζητάω να υπηρετήσω τα κοινά, υπερβαίνοντας το ατομικό μου συμφέρον και με ανυπέρβλητο το αίσθημα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Θεωρώ ότι είναι ύψιστο καθήκον, να συμφωνούν τα λόγια με τις πράξεις μας. Ο σεβασμός δίνεται και λαμβάνεται, δεν μπορεί να μετρηθεί σαν ποσότητα, δεν μπορεί να αγοραστεί, ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί, αλλά χτίζεται με τον χρόνο και μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί μέσα σε ένα πεντάλεπτο τηλεφώνημα (που ούτε και αυτό έγινε από τον επικεφαλής του συνδυασμού μου).

Η πρόθεση μου να συνεχίσω και να ασχοληθώ με τα κοινά, ακόμα μια φορά, σε επίπεδο τοπικής κοινότητας και στο τοπικό διαμέρισμα των Κρηνίδων, του πρώην Δήμου Φιλίππων, ήταν σταθερή και παραμένει αταλάντευτη. Πιστεύω και το αναφέρω συχνά σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς, στις τοπικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν ανάμειξη οι πολιτικές παρατάξεις.

Όμως τις τελευταίες μέρες έχει αλλάξει το όλο σκηνικό, με αφορμή ενός χιουμοριστικού σαρκαστικού σχόλιου μου, που αφορούσε την επικείμενη επίσκεψη του Κ. Κασσελάκη και προκάλεσε αναστάτωση, ο επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονος Δήμος κ. Μουριαδη, αποφάσισε την αποπομπή μου και εξέδωσε δελτίο τύπου, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές καθώς και ότι είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζει απερίφραστα χωρίς δεύτερη σκέψη. Φαίνεται όμως, ότι στην σημερινή εποχή της «πολιτικής ορθότητας» και της «ακύρωσης» το παραμικρό σχόλιο, ακόμη και το πιο ανώδυνο, μπορεί να προκαλέσει δυσανάλογες αντιδράσεις, πολλές φορές υποκριτικές. Επίσης θέλω να αναφέρω, ότι στον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του κ. Μουριαδη υπάρχουν και άλλα ομοφοβικά άτομα, παρόλα αυτά δεν έπραξε το ίδιο, οπότε και μόνο αυτή η πράξη  του είναι ρατσιστική. Δεν υπήρξα ποτέ ομοφοβική, αλλά προφανώς εκμεταλλευτήκατε την κατάσταση για δικούς σας λόγους ή παρασυρθήκατε από συνεργάτες σας, γι’ αυτό και βγάλατε ένα εντελώς ανυπόστατο δελτίου τύπου που δεν με αντιπροσωπεύει.

Εύχομαι οι αξίες, τα ιδανικά και η αρετή να είναι το κυρίαρχο στοιχείο που διέπει τις σχέσεις μας μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία, κάτω από τις διδαχές του Ιησού Χριστού που έχυσε το αίμα του για την σωτηρία των ανθρώπων.

Ωστόσο εγώ συνεχίζω με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ υποψηφιότητα μου και στηρίζω άλλον συνδυασμό.

Υποψήφια ανεξάρτητη σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κρηνίδων Σοφία Σαρρίδου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Τι απαντά ο Απόστολος Χρόνης για τις οφειλές της ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ

Τι-απαντά-ο-Απόστολος-Χρόνης-για-τις-οφειλές-της-ΔΕΥΑΚ-στη-ΔΕΗ

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης, απαντώντας στις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος Της Ζωής Μας», Μάκη Παπαδόπουλου, αναφέρει τα ακόλουθα:

Επ’ αφορμή των πρόσφατων δηλώσεων του επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος Της Ζωής Μας», Μάκη Παπαδόπουλου, αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει τόσο στη ΔΕΥΑΚ, όσο και στους καταναλωτές της, η μη καταβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής προς τη ΔΕΗ, θέλω να αναφέρω τα ακόλουθα:

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ΔΕΥΑ Καβάλας, εναρμονισμένη πλήρως με τις ενέργειες που προωθεί η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), αποφάσισε την Άνοιξη του 2022 να μη καταβάλλει τη ρήτρα αναπροσαρμογής που επιβλήθηκε στους λογαριασμούς ρεύματος της επιχείρησης, μετά την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, διότι το εν λόγω κόστος ήταν μη διαχειρίσιμο και απειλούσε ευθέως τη βιωσιμότητα της.

Για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προαναφερόμενου προβλήματος, διατηρώ έναν σταθερό δίαυλο επικοινωνίας με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ και Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος φρόντισε, εγκαίρως και επανειλημμένως, να ενημερώσει τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι Δ.Ε.Υ.Α. όλης της χώρας, καθώς και να υποδείξει συγκεκριμένους τρόπους ουσιαστικής επίλυσης των απρόβλεπτων οικονομικών δυσχερειών τους.

Μετά από αλλεπάλληλες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, ψηφίστηκε διάταξη (αρ. 30 ν. 5013/2023), σύμφωνα με την οποία οι Δ.Ε.Υ.Α. μπορούν να επιχορηγηθούν εκτάκτως από το κράτος, λόγω της ενεργειακής κρίσης, με την επιφύλαξη του ενωσιακού δικαίου. Το μόνο που απομένει πλέον, κατόπιν και της σχετικής έγκρισης από την Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων (ΚΕΜΚΕ), είναι η ενεργοποίηση της διάταξης και η διάθεση ενός επαρκούς ποσού για την αποπληρωμή των οφειλόμενων προς τη ΔΕΗ.

Παράλληλα, με νέα παρέμβαση του κ. Μαρινάκη προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ζητήθηκε η εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για την «πράσινη» μετάβαση των ΔΕΥΑ, μέσα από την ανάπτυξη δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και την κατασκευή έργων ΑΠΕ, όπως έπραξε πρόσφατα η ΔΕΥΑ Καβάλας με την ενεργειακή αναβάθμιση του αντλιοστασίου Α5, στην περιοχή του Περιγιαλίου.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η ΔΕΥΑ Καβάλας, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΔΕΥΑ, λειτούργησε από την πρώτη στιγμή με τη δέουσα σοβαρότητα, έχοντας ως γνώμονα τα συμφέροντα των δημοτών της Καβάλας.

Σε κάθε περίπτωση, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, θέλω να διαβεβαιώσω τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΚ, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αύξησης των τιμολογίων της επιχείρησης και πολύ περισσότερο διακοπής της ηλεκτροδότησης της. Το ενδεχόμενο αδυναμίας καταβολής της μισθοδοσίας  των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ, όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, αποτελεί ένα από τα αναρίθμητα φληναφήματα του και ως τέτοιο θα πρέπει να εκλαμβάνεται.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 29η KAVALA EXPO 2023

Ανοίγει-σήμερα-τις-πύλες-της-η-29η-kavala-expo-2023

Τις πύλες της στο κοινό ανοίγει την Παρασκευή (29/9) στις 19.30′ το απόγευμα, η 29η KAVALA EXPO 2023, τα επίσημα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», στην Νέα Καρβάλη.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην τοπική ΕΡΑ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, την έκθεση θα εγκαινιάσει στο συνεδριακό χώρο «Αναστάσιος Μεταξάς», η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

«Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν και να τους υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης…»

«Η έκθεσή μας θα είναι λαμπρή, πολύ πιο δυναμική φέτος, με πολλές μουσικές συναυλίες. Παρασκευή (29/9) βράδυ οι Fortissimo, οι Onirama το βράδυ της Κυριακής (1/10) και τη Δευτέρα (2/10) η μεγάλη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Επίσης, θα υπάρχουν πολλά δρώμενα, όπως το Food Truck Festival, γαστρονομικές δράσεις εντός του εκθεσιακού χώρου, πλανητάριο για τους μικρούς μας φίλους. Ακόμη θα έχουμε τη διαδραστική παρουσίαση της Θάσου με τον τίτλο «Ή Θάσος Αλλιώς» του Αναστάση Μπίλια, be to be συναντήσεις, επιχειρηματικά forum, μεγάλες επιχειρηματικές αποστολές από Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Τουρκία. Νομίζω ότι πλέον έχουμε μια διασύνδεση επιχειρηματικότητας, πολιτιστικών δρώμενων και γαστρονομίας στην KAVALA EXPO  2023. Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν και να τους υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

«Έχουν κατατεθεί πάνω από 1.300 αιτήσεις, άρα σιγά σιγά βλέπουμε ότι το φυσικό αέριο μπαίνει στην πόλη της Καβάλας, τόσο σε καταστήματα, αλλά και σε κατοικίες…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο Μάρκος Δέμπας μίλησε και για την έλευση του φυσικού αερίου στην Καβάλα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησε πλέον από το μεσημέρι της Τετάρτης (27/9) η ροή του φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας. Έγινε η σύνδεση του μεγάλου αγωγού με το κεντρικό σημείο διανομής της πόλης μας και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μια ενημερωτική ημερίδα από τα στελέχη της ΔΕΔΑ για το ποια είναι η πρόοδος των εργασιών. Έχουν κατατεθεί πάνω από 1.300 αιτήσεις, άρα σιγά σιγά βλέπουμε ότι το φυσικό αέριο μπαίνει στην πόλη της Καβάλας, τόσο σε καταστήματα, αλλά και σε κατοικίες. Μάλιστα ένα από τα πρώτα σημεία που θα έρθει το φυσικό αέριο είναι γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, όπως και το Εμπορικό Κέντρο και από εκεί και πέρα θα συνεχίζονται οι αιτήσεις για τη σύνδεση του φυσικού αερίου. Μάλιστα η προσφορά της ΔΕΔΑ προς τον επιχειρηματικό κόσμο είναι ότι η αίτηση και η επεξεργασία της μελέτης γίνεται δωρεάν, καθώς και η σύνδεση με το δίκτυο είναι εξίσου δωρεάν. Η ΔΕΔΑ θα βρίσκεται τις τέσσερις ημέρες της KAVALA EXPO 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης, οπότε οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα και κατά τη διάρκεια της έκθεσής μας να ενημερώνονται γι’ αυτό το πολύ μεγάλο έργο, που τόσο πολύ το διεκδικούσαμε. Θέλαμε το φυσικό αέριο, καθώς είναι μια φθηνή πηγή ενέργειας και νομίζω είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι το έχουμε πλέον και στην πόλη μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα