Connect with us

Καβάλα

Ξεμπλοκάρουν τα έργα στον Άγιο Νικόλαο;

Ξεμπλοκάρουν-τα-έργα-στον-Άγιο-Νικόλαο;

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννη Κελγιώργη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκου Δέμπα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (12/2) συνάντηση με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, Σταυρούλα Δαδάκη, σχετικά με το θέμα της πορείας των έργων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, μετά και τον εντοπισμό ευρημάτων.

«Το έργο προχωρά κανονικά, υπάρχουν δρόμοι όπου τα έργα εξελίσσονται υπό φυσιολογικές συνθήκες, δυστυχώς όμως έχουμε κολλήσει σε κάποιο σημείο λόγω ευρημάτων της αρχαιολογίας. Γι’ αυτόν τον λόγο με πρωτοβουλία μας, οι πρόεδροι Εμπορικού Συλλόγου και Επιμελητηρίου, είχαμε συνάντηση τη Δευτέρα (12/2) με την κ. Δαδάκη, ώστε να δούμε πως μπορούμε να βρούμε μια χρυσή τομή, προκειμένου να ξεκολλήσει το σημείο εκείνο. Το κλίμα στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο της κ. Δαδάκη ήταν εξαιρετικό», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» για το θέμα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

«Πήραμε την πρωτοβουλία αυτή με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, τον κ. Δέμπα, ώστε να δοθεί μία λύση στο ζήτημα, γιατί 20 μέρες περίπου για την πρόσληψη προσωπικού είναι ένα μεγάλο διάστημα για να είναι το έργο σταματημένο…»

«Θα προσληφθούν, πιθανόν ακόμη και την Τρίτη (13/2), ένας αρχαιολόγος και δυο εργάτες, προκειμένου να προχωρήσει το έργο και να μην χαθεί το διάστημα των 15 – 20 ημερών μέχρι την πρόσληψη από την Αρχαιολογική Υπηρεσία του απαιτούμενου προσωπικού. Εμείς θα αναλάβουμε καθ’ υπόδειξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων γι’ αυτά τα τρία άτομα, ώστε να δούμε τι είδους ευρήματα είναι αυτά που εντοπίστηκαν και να ξεκολλήσει το έργο στο συγκεκριμένο σημείο. Γενικότερα πρέπει να πούμε ότι τα καταστήματα έχουν καθημερινά την αγωνία τους. Είναι πολύ δύσκολο να είναι κλειστό το κατάστημά σου και να είσαι ανήμπορος να δουλέψεις. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, οι καιροί που περνάμε δεν είναι και οι καλύτεροι, ώστε να πούμε ότι μπορούμε να μείνουμε κλειστοί για έναν και δύο μήνες. Πήραμε την πρωτοβουλία αυτή με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, τον κ. Δέμπα, ώστε να δοθεί μία λύση στο ζήτημα, γιατί 20 μέρες περίπου για την πρόσληψη προσωπικού είναι ένα μεγάλο διάστημα για να είναι το έργο σταματημένο», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

Εξετάζονται πιθανές αλλαγές στη μελέτη για τον κυκλικό κόμβο της οδού Κουντουριώτου

Γενικότερα για την πορεία του έργου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο Γιάννης Κελγιώργης τόνισε πως αν δεν υπάρχουν εμπόδια τα συνεργεία δουλεύουν με πολύ γρήγορους και ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Αναφορικά με τον κυκλικό κόμβο επί της οδού Κουντουριώτου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας σημείωσε: «Επικοινώνησα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κάναμε μια αυτοψία στο σημείο, για να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις, ύστερα από όσα μας είπαν οι συνάδελφοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας τι και πως. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είπε ότι θα εξετάσει το θέμα, μήπως και γίνουν κάποιες αλλαγές στη μελέτη».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα