Connect with us

Περιφέρεια

«Ξεκλειδώνει» ο ταμιευτήρας άρδευσης της Δ.Ε. Φιλίππων

«Ξεκλειδώνει»-ο-ταμιευτήρας-άρδευσης-της-ΔΕ.-Φιλίππων

Έργο το οποίο ήταν στις καλένδες και πλέον θ’ αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, με την χρηματοδότηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την εταιρεία του αγωγού ΤΑΡ, χαρακτήρισε αυτό της κατασκευής ταμιευτήρα άρδευσης στην Δ.Ε. Φιλίππων ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, με δηλώσεις που έκανε στον ”Ενήμερο”.

”Ήταν ένα έργο που βρισκόταν στις καλένδες για πολλούς μήνες κι ερχόμαστε τώρα ως διοίκηση να το ξεκλειδώσουμε και να συντάξουμε τεύχη δημοπράτησης. Μετά από αλληλογραφία που είχαμε με την εταιρεία του ΤΑΡ καταφέραμε να την πείσουμε, εφόσον υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας, ότι οφείλουν να χρηματοδοτήσουν τις μελέτες”, τόνισε σχετικά ο κ. Αντωνιάδης.

”Πρόθεση της εταιρείας του αγωγού ήταν να χρηματοδοτήσει εν μέρει και μέχρι του ποσού του 1,5 εκ. ευρώ την κατασκευή ενός αρδευτικού έργου”

Παρουσιάζοντας το ιστορικό του εν λόγω έργου, ανέφερε αρχικά: ”Τον Ιούνιο του 2018 υπήρξε ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του τότε υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της εταιρείας του αγωγού ΤΑΡ, με το οποίο συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η συνεργασία τους στο πλαίσιο της αρχής της καλής πίστης. Η συμφωνία προέβλεπε να υλοποιηθεί από την Π.Ε. Καβάλας, ένα έργο άρδευσης στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων. Περιγράφηκε η πρόθεση της εταιρείας του αγωγού να χρηματοδοτήσει εν μέρει και μέχρι του ποσού του 1,5 εκ. ευρώ την κατασκευή ενός αρδευτικού έργου προς όφελος των κατοίκων και των γεωργών της Δ.Ε. Φιλίππων”.

”Τελικά ο ΤΑΡ ενέκρινε τη χρηματοδότηση της δωρεάς για τη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων”

”Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τότε μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019, παρά το ότι παρήλθαν τόσοι μήνες δεν έγινε τίποτα από τον τέως αντιπεριφερειάρχη. Μόλις ανέλαβα καθήκοντα και μη γνωρίζοντας το τι ακριβώς συνέβη τότε, έψαξα για το θέμα και ανακάλυψα σχετικά με αυτό περίπου τον Μάρτιο του 2020 εν μέσω της πρώτης καραντίνας. Υπήρξε μια αλληλογραφία με τον ΤΑΡ, προκειμένου να δούμε τι γίνεται με αυτό το έργο, της κατασκευής δηλαδή ταμιευτήρα στο τρικάναλο των Φιλίππων από όπου θα αρδεύονται σημαντικές αγροτικές εκτάσεις. Τελικά ο ΤΑΡ ενέκρινε τη χρηματοδότηση της δωρεάς για τη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς για οποιοδήποτε έργο πρέπει να υπάρχει η προαναφερθείσα μελέτη”, συμπλήρωσε στη συνέχεια ο αντιπεριφερεάρχης Καβάλας.

”Θα περάσει από την Οικονομική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, ώστε να εγκριθεί η δωρεά και να ολοκληρωθεί η Μ.Π.Ε.”

”Γι’ αυτό η Π.Ε.Κ., μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, ολοκλήρωσε τα τεύχη δημοπράτησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου αυτού και σήμερα έρχεται ο ΤΑΡ και κάνει μια δωρεά της τάξης των 90.000 ευρώ, ώστε να συνταχθεί η συγκεκριμένη Μ.Π.Ε. Αυτό θα περάσει από την Οικονομική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, ώστε να εγκριθεί η δωρεά και να ολοκληρωθεί η Μ.Π.Ε. και στη συνέχεια έχουμε ετοιμάσει όλες τις υπομελέτες που απαιτούνται, ώστε να βγει στον αέρα, να προκύψει ο ανάδοχος αυτού του έργου που θα φέρει νερό από τις πηγές της Βοϊράνης στους Φιλίππους”, σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον ”Ενήμερο”, ο Κώστας Αντωνιάδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Συνάντηση του Κ. Αντωνιάδη με μαθητές και γονείς

Συνάντηση-του-Κ.-Αντωνιάδη-με-μαθητές-και-γονείς

Συνάντηση με μαθητές, αλλά και με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας, είχε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης.

Ο κ. Αντωνιάδης εξήρε την υπεύθυνη στάση που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά του κορωνοϊού. Επίσης δήλωσε ότι θα απευθύνει επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας ώστε να τροποποιηθεί η απόφαση για τη συγχώνευση των τμημάτων σε σχολεία της Καβάλας, διότι αυξάνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Ψηλά στην ατζέντα της Π. Ε. Καβάλας το παλιό Πρωτοδικείο

Ψηλά-στην-ατζέντα-της-Π-Ε.-Καβάλας-το-παλιό-Πρωτοδικείο

«Το θέμα της διεκδίκησης του παλιού Πρωτοδικείου Καβάλας θα παραμείνει ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, προκειμένου επιτέλους να αποδοθεί το εν λόγω κτήριο στην τοπική κοινωνία».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με έμφαση, στο πλαίσιο δήλωσης που έκανε στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, μ’ αφορμή και την πρόσφατη σύσκεψη των τοπικών φορέων σχετικά με το θέμα.

«Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα στην ΕΤΑΔ, στην οποία ανήκει η κυριότητα του κτηρίου, ότι δεν μπορεί να αδιαφορεί και να δείχνει αυτήν την απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά…»

«Στόχος της σύσκεψης που πραγματοποιήσαμε την περασμένη Παρασκευή (22/10) στο γραφείο μου, ήταν να περάσουμε το μήνυμα στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), στην οποία ανήκει η κυριότητα του κτηρίου, ότι δεν μπορεί να αδιαφορεί και να δείχνει αυτήν την απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά, απέναντι σε ένα δημόσιο κτήριο με τόσο σημαντική ιστορία και αξία για την πόλη της Καβάλας. Από το 2017 ο δήμος Καβάλας είχε κάνει αίτηση για να του παραχωρηθεί η χρήση του εν λόγω κτηρίου κι ενώ έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε, ακόμη δεν έχει απαντήσει η ΕΤ.Α.Δ. Επίσης τον Απρίλιο του 2019 σχετικό αίτημα υπέβαλε και το ΔΙ.ΠΑ.Ε., με έναν ολοκληρωμένο φάκελο, οικονομοτεχνική μελέτη και αρχιτεκτονικά σχέδια, προκειμένου να παραχωρηθεί στο ΔΙ.ΠΑ.Ε., ωστόσο ούτε κι αυτό το αίτημα έχει απαντηθεί από την εταιρεία», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για ένα κτήριο – σύμβολο για την Καβάλα, καθώς εκεί υψώθηκε η ελληνική σημαία μετά την απελευθέρωση της πόλης, στέγασε στη συνέχεια το πρώτο δημαρχείο και για τα υπόλοιπα χρόνια το Πρωτοδικείο Καβάλας».

«Εν αναμονή της κατάληξης που θα έχουν οι επαφές ανάμεσα στον δήμο Καβάλας και την ΕΤ.Α.Δ. – Φοβόμαστε μήπως και πάλι η ΕΤ.Α.Δ. δεν μας απαντήσει…»

«Εφόσον μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Καβάλας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΕΤ.Α.Δ., αποφασίσαμε στη σύσκεψη να περιμένουμε να δούμε την κατάληξη αυτών των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον δήμο και την εταιρεία και σε περίπτωση που δεν υπάρξουν κάποια νεότερα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να το επαναφέρουμε ως θέμα στο προσκήνιο, κρατώντας το ψηλά στην ατζέντα μας. Φοβόμαστε μήπως και πάλι η ΕΤ.Α.Δ. δεν μας απαντήσει. Οι θεσμικοί φορείς ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε το παλιό Πρωτοδικείο Καβάλας από το Δημόσιο. Να είναι βέβαιοι οι πολίτες πως θα κάνουμε όσα πρέπει, ώστε το συγκεκριμένο κτήριο να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία», ανέφερε ακόμη στα όσα είπε στον «Ενήμερο» ο Κώστας Αντωνιάδης.

 

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Με 2,1 εκ. € από το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜΘ την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ

Με-2,1-εκ.-e-από-το-ΕΣΠΑ-χρηματοδοτεί-η-Περιφέρεια-ΑΜΘ-την-ενίσχυση-του-στόλου-του-ΕΚΑΒ

Με 20 νέα ασθενοφόρα και 6 κινητές μονάδες επείγουσας φροντίδας ενισχύεται ο στόλος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου να εντάξει τη χρηματοδότηση της προμήθειάς τους στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ξεπερνά τα 2,1 εκατ. € και σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται επίσης η προμήθεια από το ΕΚΑΒ 8 συσκευών θωρακικών συμπιέσεων για τις ανάγκες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και 2 θάλαμοι αρνητικής πίεσης.

Ο παραπάνω εξοπλισμός θα μοιραστεί ισομερώς ανάμεσα στα δύο παραρτήματα του ΕΚΑΒ στην Καβάλα και στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία καλύπτουν το σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και θα συμβάλει σημαντικά στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών που έχει το ΕΚΑΒ λόγω της πανδημίας COVID-19.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το παράρτημα ΕΚΑΒ Καβάλας όπου είχε συνάντηση με το Διευθυντή της 6ης και 9ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ κ. Χάρη Λώτη μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα